ablanla az görüşüverirsin .....

Daha reşit bile değil...

Annene hayret ediyorum doğrusu. Benim annem aynı durumda evlenmemem için elinden geleni yapardı!
O yaşlarda hepimiz biliyoruz ki akıl bir karış havada herşey toz pembe geliyor.
Hele ki küçük yaşta evlenenlerin yaşadıklarını duyup gördükten sonra ne kadar ezildiklerini, ne kadar mutsuzluklar yaşadıklarını biliyoruz.
Tabii ki herkes ve her konu bir değil, belki de biz ön yargı ile böyle düşünüyoruz, belki de çok mutlu olacaktır... Onu bilemeyiz.

Ama şu anda bile evlenmeme çok az vakit kalmışken ve 31 yaşında olmama rağmen annem arada "eminsin dimi kızım mutlu olacaksın değil mi? buna inanıyorsun?" der.
Nişanlımın çok iyi biri olduğunu biliyor ve çok iyi anlaşıyorlar, ama onun bir yandan canı gidiyor evlenince mutsuz olursam diye... Anne yüreği işte.

Belki de kardeşin bunu bir kaçış noktası olarak görüyor. Çocuğun ailesini iyi araştırdınız mı?
Gerçekten mutlu olabileceği insanlar mı? Kardeşini bu kadar kapanma konusunda etki altına alabildiklerine göre, başka türlü baskılarda uygulayabilecek gibiler mi?

Bence siz kardeşinizin yanına gidin, konuşun onunla.
İşin aslını astarını iyice öğrenin. Anladığım kadarı ile onun için çok endişeleniyorsunuz.
Hem endişelerinizden kurtulmuş olursunuz, ve ilerde ne olursa olsun "ben elimden geleni yaptım, uyardım, çabaladım" dersiniz.
Kendiniz için de bu çok önemli, ama en önemlisi kardeşinizin hayatı söz konusu.
Ne gerek var bu kadar küçük yaşta evlenmesine...

Annenizin böyle birşey sòylemesi çok kötü.
Kardeşinizin bu yaşta evlenmesine müsade etmesi dahada kötü.
Siz kardeşinizle araya mesafe koymayın sakın.
O şimdi aşkından ne derlerse yapacak gibi.
Etrafında aklı başında birisine ihtiyacı var.

zaten canım zorla yaptıramaz kı ama laf soz edıyor olabılırler gıbı geldı .

kardesın de morelı bozup annesıne aglanıyor olabılır .

yoksa kardesın annene gıdıp de dıyemez kı zaten ; ablam da kapanacak kapanmak

zorun da dıye bı cumle ıstese de kuramaz .onun nısanlısı yuzunden sen kapanacak degılsın ya .

ama dedıgım gıbı nısanlısının aılesı laf yapıyor ıse o da kafasına takıyor olabılır .

acıkcas ben boyle bırsey sezdım canım .dedıgım gıbı bunun aynısı bızım komsunun basına

gelınce boyle dusundum .sız yıne kardesınızle konusun deyın ; '' ablacıgım sen kapandın nısanlın

ıstedı kapandın saygı duyuyorum ama sen neden benım ıcn anneme oyle dedın kı tatlım ,

canını sıkan bırsey mı dedıler sana '' de o zaten dokulur bı muddet sonra .arkadas gıbı yaklas

sevecen gorun kızar gıbı soylersen acıklamaz bırseyı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…