Sevgili gencler,
Ben hayatim boyunca diyet vs yapmadan hep zayif kalan sansli azinliktaydim gectigimiz yila kadar....gectigimiz yil hamile kaldiktan sonra tam 25 kilo aldim ve bunun 21 kilosunu halihazirda verdim. Bu arada lohusaligimin ik 3 ayinda domuz gibi yemeye devam ederek dogum sonrasinda kolaylikla verdigim kilolarimi geri aldim. Son 3 aydir cok duzenli bir rejim+spor programi uyguluyorum. Diyetisyenimden ogrendigim en onemli seyleri size siralayayim belki isinize yarar:
1- Gunluk tutun, yediginiz herseyi ama herseyi (agziniza attiginiz her lokmayi yazin)
2- Kasik ile olcerek yiyin yemeklerinizi bu sebze yemegi dahi olsa
3- Her sabah ac karniniza tartilin ve gunlugunuze bu bilgiyi de ekleyin
4- Illahaki ara ogunlerin olmasi sart degil, seker hastasi vs degilseniz, eger aralarda acikmiyorsaniz kendinizi zorlayip da meyve, yogurt vs yemeyin
5- Paketli butun urunlerden diyet, az kalorili vs yazan biskuvi, cikolata gibi gidalardan uzak durun
6- Tatliyi hayatinizdan cikartin. Caniniz cok tatli cektiginde 1 meyve ile ruhunuzu yatistirin, haftada 1 ufak boy bir bitter cikolata yiyebilirsiniz
7- Cig Badem, ceviz, findik gibi besinlerinizi diyetinize ekleyin (ornegin, sabah kahvaltida 3 yemek kasigi yulaf ezmesi, 15 findik, 1 kap yogurt ile tamamlayabilirsiniz) 10-15 findik yerine 10-15 badem ya da 3 ceviz de ayni kapiya cikar
8- gunde 3 porsiyondan fazla meyve tuketmeyin, sanilanin aksine meyve de sismanlatir
9- Her ogunde mutlaka salata yiyin...illahaki yesillikler olmasi gerekmez, turp, havuc, ne seviyorsaniz...1 tatli kasigi zeytinyagi yeterli gelecektir
10- Aksam ogunleri en fazla kilo aldiran ogunlerdir, hafif yiyin: ornegin: Corba+Salata veya Haslanmis sebze+Salata veya Balik+Salata gibi...
Tecrube ile sabit, bir aksam et+salata yiyin ve ertesi sabah tartilin bir aksam da balik+salata yiyip ertesi sabah tartilin gozlerinize inanamayacaksiniz.
11- Her oglen mutlaka protein ekleyin menunuze, ornegin: corba+salata+et veya tavuk veya balik
12- Hergun 1 kase yogurt tukettiginizden emin olun, sabahlari peyniri cok abartmayin cunku peynir cok yagli bir besin dengeli yiyin. 2-3 gunde bir mutlaka yumurta yiyin.
12- Bir ogun cok kacirdiysaniz takip eden 2 ogun hafif beslenin...
Umarim sizlere de yardimi olur...ben bu sekilde beslenmeye onumuzdeki 6 ay da devam edecegim ve kalan 4 kiloyu uzun vadede verecegim:)bu yaz er meydanina (sahile) fit bir anne olarak cikmayi hedefliyorum...
Tabi bu beslenme sekline hergun 45 dakika tempolu yuruyus eklemek sart!
Sevgiler,
Y