• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abur Cuburu Bırakarak Kilo Verme Yöntemlerimiz

thebabes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
33
0
86
İstanbul
Önceden bi başlık açmıştım ama sadece 1 yorum aldı çok üzüldüm sizlerin yorumlarını istiyordum.
15 yaşındayım annem diyet yapmama izin vermiyo gelişme çağındasın falan filan.. diyo.10 yaşından beri hep kiloluyum ama bu sefer taktım hergun spor yapıyorum.Hayatımdan hamur işini abur cuburu çıkararak bol meyve yiyerek, bol domates salatalık yeşillik yiyerek çayda 1 şekerle yağsız yemekler yiyerek yaza kadar kilo veririm dimi tabi bol su.!

canım bence bu şekilde çok iyi, ne güzel spor da yapıormussun. Zaten abur cuburu her donemimizde kesebilsek en guzeli. Bence bu şekilde devam edersen istediğin kiloya ulaşman kolay olacaktır. Ama sana önerim kesinlikle ama kesinlikle ağır şok diyetlerden uzak dur, bu yaşta gelişimin durur. Ben de 14 yaşlarımda şok rejim yapmıştım, boyum yaşıtlarıma göre normaldi. Ama diyetten sonra uzamam tamamen durdu diyebilirim. Saçlarım döküldü. Senin yaşlarında gelişim daha önemli. Kilo almamaya ve yavaş yavaş vermeye çalış bence canım, zararlı şeylerden uzak dur yeter, ki zaten sen olayı çözmüşsün ;)

aslaaaaaaaa!!! kesinlikle başta bu ve benzeri şok diyetlerden uzak dur canım, benim yaptıklarımdan birisi de buydu. 1 ayda 10 kilo vermiştim. Ama aynen de 15 kilo fazlasıyla aldım.

Hayır kesinlikle şok diyetler uygulamamalısın. Saydığın yöntemlerle sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo verebilirsin ve bu yaşta bu yaşam biçimi oturtursan kendine hayat boyu fit kalırsın rahat edersin :) sadece biraz sabret. Ayda 2 kilo vermen yeterli. İlk zamanlar daha fazla verirsin zaten zamanla azalır ama sabret sadece.

canım güzel karar vermişsin bol meyve ye su iç düzgün beslenmeye baslarsan elbette kilo veririsin abur cubur yerine meyve sebze ekmek yerine kepek veya cavdar ekmegi ye günde 5 veya altı öğün ye az az sık sık ayrıca bir doktora gidebilirsin canım annenide ikna et öyle gidin her hastanede artık diyetisyen mevcut o sana gerekli tahlili yapar ve kilo probleminin olup olmadığına o karar verir büyüme cagında saglıklı beslenirsen ve buna alışaısan hep böyle gider spor yapmanda cok güzel bir alışkanlık olmuş senin için :81:

Hepinize tek tek alıntıyla cevap veremıyorum kusura bakmayın buraya yazıyorum
Boyum .167 kilom 66 diyet yok ama spor la ve dengeli düzenli sağlıklı beslenmeyle veririm inşallah
istediğim her hafta 1 kilo çok iyi olur yaza 55 kilo falan olmalıyım olabilirmiyim acaba ?Zaten diyetlerin %99 u şişmanlatıyormuş
Ayrıca az önce 1 saatlik sporumu yaptım her yerim agrıyor hehe :)

Son düzenleme:
bir kere diyetin mutlaka kilo aldirdigini yönelik olumsuz düsünceni kafandan sil :34:
Yazdigin gibi uygularsan yaza kadar isteidigin sonucu güzel bi sekilde ednirsin birde spor yapman dahada etkili kalici sonuca getircektir seni:10:icin rahat olsun haftada 1 kilo vericeksindir zaten :16:

sIK sIK düzenli ara ögünlerini aksatma
beyazlardan un seker tuz dan uzak dur
meyvasekeri olan meyvalari tükketmemeye bak
baktin gördün cok acikiyorsun aclik hissin tavan yapmis yemekden önce su ic :34: bu senin az yemeni saglicakdir ama yemekden sonra degil mideni büyütürsün
aksam saat 18:00 dan sonra su haric baska bisi alma agzina :)
Canin cekti simartmak istedin kendini ve tatlini hamburgerin yedin stress yok ertesi günü az yiyip dengelersen hicbir sorun yasamazsin

Senin en büyük avantajin spor yaparak zayiflaman ideal kilona ulastikdan sonra sporunu devam ettirmeni öneririm
Hadi bakalim kolay gelsin :64::65:

evet ! anneme senelerdir kilomu söyleyemiyodum bugun soyledım 65 kıloyum dedim 5 gunde 5 kılo dıyetını yapıyım dedım ıddeal kilom 55-57 filan . oda once benim hazırladıklarımı ye 1 hafta denıyelım olmazsa haftaya onu yaparsın söz dedi . sosis yenmem doğrumu diyetteyken ? ben sosis manyağıyımda

sosis,salam,sucuk,pastırma bu tür etlerden uzak durmanı öneririm haşlama ve ızgara et yemelisin bunlar protein değil işlenmiş karbonhidratlar ve diyet dışında da çok zararlılar zaten kesinlikle bunları hayatından çıkarmalısın çok nadir belki ayda 1 kez fln yemek için izin verebilirsin kendine bende 16 yaşındayım benimde 1.69 kilom 70 yaza kadar 60 a inmeye çalışıyorum genel olarak bütün işlenmiş karbonhidratlar uzak durmaya bak direk depo ediliyor onlar

ya ben boğazımı tutamıyorum offf yardım edin Allah aşkına nolursunuz ya bugun annem patates ve tavuk haslamıs onları yedım sabahlarıda bıraz zeytın bıraz peynır 1 domates yedım 1 dılım beyaz ekmek kepek ıstıyorum ama benım uyuz annem beyaz ekmegın ıcınde yararlı bısey var dıyo gunde sadece 1 dılım ekmek yıyorum bugun dayanamadım cıkolata yedım kesın anlamda yarın başlıyorum

tatlım bunun başka yolu yok boğazını tutmayı başaramazsan spor yapsanda bi işe yaramıyo emin ol bizzat tecrübe ettim :P ayrıca günde 1 dilim ekmek kadar da abartmana gerek yok ekmek doyurucu bişey sabah 2-3 dilim akşamda 1 dilim fln yiyebilirsin kepek ekmeğini tercih etmeye çalış ama beyaz ekmekde olur o kadar zorlama kendini yoksa böyle dayanamaz çikolata yersin

Sevgili gencler,
Ben hayatim boyunca diyet vs yapmadan hep zayif kalan sansli azinliktaydim gectigimiz yila kadar....gectigimiz yil hamile kaldiktan sonra tam 25 kilo aldim ve bunun 21 kilosunu halihazirda verdim. Bu arada lohusaligimin ik 3 ayinda domuz gibi yemeye devam ederek dogum sonrasinda kolaylikla verdigim kilolarimi geri aldim. Son 3 aydir cok duzenli bir rejim+spor programi uyguluyorum. Diyetisyenimden ogrendigim en onemli seyleri size siralayayim belki isinize yarar:

1- Gunluk tutun, yediginiz herseyi ama herseyi (agziniza attiginiz her lokmayi yazin)
2- Kasik ile olcerek yiyin yemeklerinizi bu sebze yemegi dahi olsa
3- Her sabah ac karniniza tartilin ve gunlugunuze bu bilgiyi de ekleyin
4- Illahaki ara ogunlerin olmasi sart degil, seker hastasi vs degilseniz, eger aralarda acikmiyorsaniz kendinizi zorlayip da meyve, yogurt vs yemeyin
5- Paketli butun urunlerden diyet, az kalorili vs yazan biskuvi, cikolata gibi gidalardan uzak durun
6- Tatliyi hayatinizdan cikartin. Caniniz cok tatli cektiginde 1 meyve ile ruhunuzu yatistirin, haftada 1 ufak boy bir bitter cikolata yiyebilirsiniz
7- Cig Badem, ceviz, findik gibi besinlerinizi diyetinize ekleyin (ornegin, sabah kahvaltida 3 yemek kasigi yulaf ezmesi, 15 findik, 1 kap yogurt ile tamamlayabilirsiniz) 10-15 findik yerine 10-15 badem ya da 3 ceviz de ayni kapiya cikar
8- gunde 3 porsiyondan fazla meyve tuketmeyin, sanilanin aksine meyve de sismanlatir
9- Her ogunde mutlaka salata yiyin...illahaki yesillikler olmasi gerekmez, turp, havuc, ne seviyorsaniz...1 tatli kasigi zeytinyagi yeterli gelecektir
10- Aksam ogunleri en fazla kilo aldiran ogunlerdir, hafif yiyin: ornegin: Corba+Salata veya Haslanmis sebze+Salata veya Balik+Salata gibi...
Tecrube ile sabit, bir aksam et+salata yiyin ve ertesi sabah tartilin bir aksam da balik+salata yiyip ertesi sabah tartilin gozlerinize inanamayacaksiniz.
11- Her oglen mutlaka protein ekleyin menunuze, ornegin: corba+salata+et veya tavuk veya balik
12- Hergun 1 kase yogurt tukettiginizden emin olun, sabahlari peyniri cok abartmayin cunku peynir cok yagli bir besin dengeli yiyin. 2-3 gunde bir mutlaka yumurta yiyin.
12- Bir ogun cok kacirdiysaniz takip eden 2 ogun hafif beslenin...
Umarim sizlere de yardimi olur...ben bu sekilde beslenmeye onumuzdeki 6 ay da devam edecegim ve kalan 4 kiloyu uzun vadede verecegim:)bu yaz er meydanina (sahile) fit bir anne olarak cikmayi hedefliyorum...
Tabi bu beslenme sekline hergun 45 dakika tempolu yuruyus eklemek sart!

Sevgiler,
Y

Back
X