Bebek Beslenmesi Aç mı tok mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar hepinize cevaplar için teşekkür ederim .. bir sorunum daha var bebeğim çok huysuz 2 gündür hep memedr olmak istiyor yoksa ağlıyor çok kötü ne yapacağım bilemedim uyutup yatırıyorum 5 dk sonra kalkıyor basıyor yaygarayı bedendir bu acaba Of ya

BeniM oğlum 25 aylık. 24 saat meme versem emer:anne:ilk doğduğu zamanlar 5 dk da bir emerdi. Yemek yiyemedigim zamanlar olurdu, annem yanımda olduğu zaman, ben emzirirken o da bana yemek yedirirdi. Zamanla düzene giriyor ama Memeye duskun olan bebek öyle devam ediyor. Nacizane tavsiyem emerek uyumasina izin vermeyin. Emzirdikten sonra uykulu ile yatağına yatırın. Emerek uyumaya alismasi sonrası için çok zor bir durum:duduk:

Kızlar hepinize cevaplar için teşekkür ederim .. bir sorunum daha var bebeğim çok huysuz 2 gündür hep memedr olmak istiyor yoksa ağlıyor çok kötü ne yapacağım bilemedim uyutup yatırıyorum 5 dk sonra kalkıyor basıyor yaygarayı bedendir bu acaba Of ya
Her emzirmeden sonra gazini cikartmasini sağlayın. Gazini çıkarana kadar pispislayin.

BeniM oğlum 25 aylık. 24 saat meme versem emer:anne:ilk doğduğu zamanlar 5 dk da bir emerdi. Yemek yiyemedigim zamanlar olurdu, annem yanımda olduğu zaman, ben emzirirken o da bana yemek yedirirdi. Zamanla düzene giriyor ama Memeye duskun olan bebek öyle devam ediyor. Nacizane tavsiyem emerek uyumasina izin vermeyin. Emzirdikten sonra uykulu ile yatağına yatırın. Emerek uyumaya alismasi sonrası için çok zor bir durum:duduk:
Olmuyor ki vallahi canım ya sürekli meme istiyor huysuz çok :(

Bebek gaz sancısı çekerkende emmek ister ve açmış gbi hareket eder sen hep meme verirsen de gaz problemi daha fazla olur birde 2saatte 1emzir ve sütünü kontrol et bi sag ne kadar cikiyor 30cc alması yeterli yenidoganda benim ilk dogumda gögüsú sıkiyordum süt var ama bebek agliyordu bi sagdm ki 2.3damla süt ckmıştı bi sag bak ac kalirsa hem sekeri düşer hem sarılık olur allah korusun

Ne kadar yanlış bilgiler :duduk:
1. 2 saatte bir emzirirse sütü azalır, bebeğin ihtiyaç duyduğu zaman emzirilmesi gerekir saatli emzirme diye birşey olmaz. Kendini o bebeğin yerine koy susadın meme yok korktun meme yok canın sıkıldı meme yok onun tek bildiği emmek tabi ki emecek dünyaya alışana kadar annesinin koynunda duracak.

2. Her bebeğin ihtiyacı farklıdır memelerde ölçek mi var illa 30 cc içecek :)) bir fırt çeker uyur yarım saat sonra bir fırt daha ister bebek bu.

3. Göğüsler sivilce mi de sıkıyorsunuz? 15 aylık bebeğim var sıkınca süt gelmediği oluyor bazen ama bebeğimin maşallahı var :D hele ki sağmak... kesinlikle ölçüt değil çünkü memeler bebeğin emmesine göre yaratılmış sağıma alışık olmayınca süt çıkmaz. Bu da anneyi telaşa düşürüp sütüm yok zannedip mama verdirir geteksiz yere...

4. Artık kaç günlük olmuş bebek sarılık olmaz. Ayrıca yenidoğan sarılığı fizyolojik sarılık zannedildiği gibi korkulacak birşey değil olağan bir durum. Tek ilacı bebeği sürekli emzirmektir. ;)

Eki Görüntüle 2134875 Eki Görüntüle 2134874 Ne kadar yanlış bilgiler var.
Ağlaması, aranması, sürekli emmesi, yutkunma sesi, memelerin yumuşak olması asla ve asla süt yetmediğini, bebeğin aç olduğunu göstermez.
İlk 1 ay doyma kriteri kakalı bezler, sonra ek gıdaya kadar da çişli bezleridir.
Günde toplam 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur.
1 aydan sonra da 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında kaka yapıyorsa doyar.
Ayrıca yenidoğan bebek emmek ve ağlamak dışında bir şey bilmez.
Emme refleksi emzik için değil annesini emsin ve sütü artsın diye vardır.
Bebekler annelerini emzik niyetine kullanmaz emziği meme niyetine kullanır asıl.
Emzik ve biberon meme reddine sebep olur, birkaç ay sonra sizi bıraksın istemiyorsanız emziği hemen çöpe atın.
Size link yolluyorum okuyun.
http://www.lllturkiye.org/2016/04/yenidogann-mektubu.html?m=1

http://www.lllturkiye.org/2015/12/memeyi-emzik-gibi-kullanmak-ne-anlama.html?m=1

LeylaKaya LeylaKaya

Oh be ne güzel temiz sağlam bilgiler elinize sağlık :nazar:

1. 2 saatte bir emzirirse sütü azalır, bebeğin ihtiyaç duyduğu zaman emzirilmesi gerekir saatli emzirme diye birşey olmaz. Kendini o bebeğin yerine koy susadın meme yok korktun meme yok canın sıkıldı meme yok onun tek bildiği emmek tabi ki emecek dünyaya alışana kadar annesinin koynunda duracak.

2. Her bebeğin ihtiyacı farklıdır memelerde ölçek mi var illa 30 cc içecek :)) bir fırt çeker uyur yarım saat sonra bir fırt daha ister bebek bu.

3. Göğüsler sivilce mi de sıkıyorsunuz? 15 aylık bebeğim var sıkınca süt gelmediği oluyor bazen ama bebeğimin maşallahı var :KK70: hele ki sağmak... kesinlikle ölçüt değil çünkü memeler bebeğin emmesine göre yaratılmış sağıma alışık olmayınca süt çıkmaz. Bu da anneyi telaşa düşürüp sütüm yok zannedip mama verdirir geteksiz yere...

4. Artık kaç günlük olmuş bebek sarılık olmaz. Ayrıca yenidoğan sarılığı fizyolojik sarılık zannedildiği gibi korkulacak birşey değil olağan bir durum. Tek ilacı bebeği sürekli emzirmektir. :KK66:

3. Göğüsler sivilce mi de sıkıyorsunuz? 15 aylık bebeğim var sıkınca süt gelmediği oluyor bazen ama bebeğimin maşallahı var :KK70: hele ki sağmak... kesinlikle ölçüt değil çünkü memeler bebeğin emmesine göre yaratılmış sağıma alışık olmayınca süt çıkmaz. Bu da anneyi telaşa düşürüp sütüm yok zannedip mama verdirir geteksiz yere...

4. Artık kaç günlük olmuş bebek sarılık olmaz. Ayrıca yenidoğan sarılığı fizyolojik sarılık zannedildiği gibi korkulacak birşey değil olağan bir durum. Tek ilacı bebeği sürekli emzirmektir. :KK66:

Valla bu bilgileri veren bulundugumuz yerin en eski doktoru benimde eşiminde cocuk doktorumuz ama kesin dogrudur diyemem zira cocuguma cok zararı dokundu baska saglik konularnda hep yanls yonlendirdi. Hatta söyle ki 3aylikti kilosu fazla diye 3saat ne yap et oyala emzirme demisligi var :KK61:

Valla bu bilgileri veren bulundugumuz yerin en eski doktoru benimde eşiminde cocuk doktorumuz ama kesin dogrudur diyemem zira cocuguma cok zararı dokundu baska saglik konularnda hep yanls yonlendirdi. Hatta söyle ki 3aylikti kilosu fazla diye 3saat ne yap et oyala emzirme demisligi var :KK61:

Yaaa 3 saat mi :KK43: ama yazık minnacık bebişlere :( ben emzirme danışmanlarını ve La Leche League sayfasını takip ediyorum onlardan öğrendim hep. Malesef doktorlar bu konuda bazen yanlış önerilerde bulunuyor gereksiz yere çoğu insan mamaya başlıyor emzik yüzünden kilo alımı yavaşlıyor bebeklerin :(

Yaaa 3 saat mi :KK43: ama yazık minnacık bebişlere :KK43: ben emzirme danışmanlarını ve La Leche League sayfasını takip ediyorum onlardan öğrendim hep. Malesef doktorlar bu konuda bazen yanlış önerilerde bulunuyor gereksiz yere çoğu insan mamaya başlıyor emzik yüzünden kilo alımı yavaşlıyor bebeklerin :KK43:
2.bebiş icin bende takip edeym bari sagolun bize söyledkleriyle sizin söyledkleriniz o kadar ters ki:KK43: bi kez daha sinirlenip sikayet edesim var ya o kadar yanlıs işler yapiyor ki yaşına bakıp tecrübesine güvenip inanıyoruzw iste

Yaaa 3 saat mi :KK43: ama yazık minnacık bebişlere :KK43: ben emzirme danışmanlarını ve La Leche League sayfasını takip ediyorum onlardan öğrendim hep. Malesef doktorlar bu konuda bazen yanlış önerilerde bulunuyor gereksiz yere çoğu insan mamaya başlıyor emzik yüzünden kilo alımı yavaşlıyor bebeklerin :KK43:
su an canım öyle skkndi ki senin yazdığı n ilac gibi geldi sagma makinesiyle ilgili oln kismi özellikle seninde karsina zorda olduğunda iyi bir şey ciksin inşallah:)

Back
X