Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kokunuza ihtiyacı var. Tanıdığı tek kisi sizsiniz. Kendini güvende hissetmesi gerek. Ancak bez sayısı icin yenidoğanlarda 8-9 idealdir doktor böyle demisti bana. Tabii bezin doluluğuna göre de değişir bence bu durum.
Bol bol kucaklayın onu annesi hep ama hep emsin. Daha güzel bir duygu yok yeryüzünde
Benim oğlum da ilk ay emmeyi biraz abartmıştı bir baktık 40 günlükken 2 kilo almış tonton. O da sürekli memede kalırdı. İstedikçe emzir tabii annesi. Rahatlamak için güvende hissetmek için duygusal bağ kurmak için vs. hep emmek isterler :) gayet doyuyordur merak etme. Sadece açlıktan emmek istemez yani
14.takim ❤Bslngc:98/gncl:71,2/hdf:65 Az kaldı 👍
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Aynen katılıyorum Allahim sagliklica büyütmeyi nasip etsin hepimize
kızlar 11 günlük bir kızım var. Sürekli emiyor uyuyor uyanıyor emmek istiyor. Ben bunun aç mı tok mu olduğunu nasıl anlayacağım hep emiyor emerken uyuya kalıyor. Günde 4 5 defa kaka çiş yapıyor bu bebek aç mı Tok mu tecrübeli anneler ?
Bebeğinize emzik biberen vermeyin ilk bir ay doyöa kriteri kakalı bez 30 günden sonra çişli bezlerdir bebekler sadece karınlarını doyurmak için emmek istemezler anneyle bağ kurmak kendini güvende hissettemek içinde emmek isterler her ay en az 500 gram alması yeterlidir yalancı emzik verirseniz hem sizinle bağ kuramaz hemde yalancı tokluk sağlar yeterli beslenmez sizi ne kadar emerse sütünüz o kadar artar facebookta emzirme sanatı grubunu öneririm
Kendi farkında değil ama idolü oluyorum 🤘🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
Kokunuza ihtiyacı var. Tanıdığı tek kisi sizsiniz. Kendini güvende hissetmesi gerek. Ancak bez sayısı icin yenidoğanlarda 8-9 idealdir doktor böyle demisti bana. Tabii bezin doluluğuna göre de değişir bence bu durum.
Bol bol kucaklayın onu annesi hep ama hep emsin. Daha güzel bir duygu yok yeryüzünde
Son cümleyi okuduğumda huzur kapladı yüreğimi yazmak istedim :)
~ Çünkü Her bir Zerrem aşık, Her bir Zerrene ~
Kayıtlı Üye
Bnm bebegim 2 gunlukken felan abartisiz 2 saat emmisti.. doktora soyledim 2 hafta sonunda ve gittigimde sarilik olmustu mamaya basladik

sonra rahat edip uyuyor derken bu kezde gaz sancilari

simdi 2 yasinda hala gece 3/4 kez 1 biberon sut icer. Yok gece beslenmesini kesemiyoruz hala. Doktor acikiyordur devam edin biraz daha dedi. Bakalim nereye kadar :) bebekler buyuyene kadar uykusuzluktan zombi gibi gezmeye devam :)
lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
Daha çok ufakmış be :) Memede yaşayacak tabi ki, çok doğal. Çişli kakalı bez sayısı normalse doyuyordur endişe etmeyin.
Kilo alimi kakasi normalse doyuyordur. Gogsunuzu sikinca sut fiskiriyor mu
kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
Suanda onu rahatlatan tek sey 2 meme. Dusunsene bambaska bir alemden gelmissin. Tek bildigin sey emmek ve annen.
Emzir o istedikce emzir. Yalanci meme falan diye dusunme.
Masaallah kuzuya saglikla buyusun
2 aylik oglum var. Bende taze anneyimm. Gun icinde 4-5 kez dolu olarak alt değiştirmek cok Normal. Onemli olan bu sayinin altina dusmemesi. Birde cok sanslisin sarilik durumun yok. Yoksa Ac bu cocuk uyandirmam gerek diye sitrese girecektin. Birde suan sadece onun sana ihtiyacı var. Memede uyuya kalmasi emerken yorulmasındandir cnm. Maximum 4.aya kadar bu sikintin bitecektir. Birde emzik emmiyorsa onun yerine sana ihtiyac duyar. Gun icinde göğsüne yatir. Nefes alacak sekilde uyut. Senin kokuna ihtiyaci var çünkü. Hatta bebeginide kendinide soy. Teni senin tenine deysin. Aranizdaki bag kuvvetlenir sana bu kadar yapisik olmaz o zaman Guven duyar cunku. Üşür diye korkma senin teninin sicakligi onu ısıtır benim icinde bol bol kizini kokla annesi
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Günde 4-5 defa dolu idrarli bez degistiriyorsaniz yeterlidir .
İlk aylar ne kadar sık emzirmek o kadar iyi olur
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
kızlar 11 günlük bir kızım var. Sürekli emiyor uyuyor uyanıyor emmek istiyor. Ben bunun aç mı tok mu olduğunu nasıl anlayacağım hep emiyor emerken uyuya kalıyor. Günde 4 5 defa kaka çiş yapıyor bu bebek aç mı Tok mu tecrübeli anneler ?
Bezinden anlayacaksın. Bezi eger doluysa doyuyordur. Bir de ac kalan bebegin isediginde bezde sari sari benekler oluyor. Benim oglum da ilk zaman surekli eniyordu ben doyuyor saniyordum. Bi gun actim sari leke bir sonraki acmama turuncu ve sonrakine o lekeler kırmızıya döndü. Meger benim göğüs ucum olmadigi icin silikon ucla emziriyordum ama yavrum cekemiyormus bos hava emmis oyle

Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Doyup doymadığı en iyi kilo takibinden ve bezlerinden anlaşılır. Ancak emzik vermeye devam ederseniz sizi emmeyi bırakabilir. Emzik, biberon, meme reddi konularını araştırmanızı tavsiye ederim.
Allah bağışlasın yavrunuzu güle güle büyütün. Benim kızım da böyleydi, emerken uyuyakalırdı yeniden uyandırıp emzirmeye çalışırdım ve emin olamazdım doyduğuna. Çok şükür ki kilo alımı gayet iyi dedi doktor takiplerinde. Size tavsiyem ne zaman isterse istesin emzirin, uyuyakalırsa topuğunu sıkıp uyandırın. Emzik niyetine de kullansa bırakın emsin ne kadar emse kardır :) Ay ay kilo takibinde bebeğin yeterli emip emmediği ortaya çıkacak zaten.
Cisli bez sayisi yanlış hatırlamıyorsam 6 kere yapmasi cisi dolu olarak ama unutmuş olabilirimde :)
⭐Bazen doğru yolu, yanlış insanlar gösterir. ⭐
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Günde 5 ve üstü kaka yapıyorsa doyuyordur. Emme saatlerini takip et. 2-3 saat arayı geçmesin bir sonraki emzirme süresi. Aylık kontrole gittiğinde boy-kilo alımına göre sana beslenme konusunda doktorun bilgi verir. Sende aklına takılanları doktoruna sor çekinme. Ben not alıyordum kontrole gittiğimde soruyodum bilmediklerimi
I’m a devil of my world
Pro Üye
sanırım bdv de görüp görebileceğimiz en ponçik dert
Paşa oğlum,pamuk kızım ve kıvırcık babaları❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
Bebeğinizi güle güle büyütün.
Altın sarısı renkte ve cıvık kaka yapıyorsa yeterince besleniyor demektir.Eğer,kestane gibi top top kaka yapıyorsa doymuyor demektir.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Son cümleyi okuduğumda huzur kapladı yüreğimi yazmak istedim :)
Deneyimlerken de inanın insanın gözünden yaş geliyor.
Evladınız yoksa Rabbim nasip etsin varsa da uzun ömürlü etsin inşallah.
Oğlumu emzirirken mutluluktan ağlamışlığım çoktur .
İlk günler benim de öyleydi bebeğim. Yanlış emzirme pozisyonu olabilir. Göğsünü tam boşaltması lazım.