Bebek Beslenmesi Aç mı tok mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Deneyimlerken de inanın insanın gözünden yaş geliyor.
Evladınız yoksa Rabbim nasip etsin varsa da uzun ömürlü etsin inşallah.
Oğlumu emzirirken mutluluktan ağlamışlığım çoktur .
3 tane evladım hepsinde bambaşka duyguları yasadim Allah im yasamayanlara yaşatsın bambaşka bişey heleki ilk temas falan ayyy gözlerimden gözlerimden yas suzuldu istemsizce

Emzik niyetine kullanmak ne kadar çirkin bir tabir hele de 11 günlük bebek için :KK12: o kullanmayı ne bilsin onun doğasında yaratılışında emmek var annesinin bedeninden yeni ayrılmış daha. Ve tek bildiği şeyi yani emmeyi yapıyor. Emzik de neymiş pehh :63:

doyuyordur merak etmeyin full dolduramaz zaten suan evinizde digital tarti varsa once kendiniz cikin sonra cocugu dik duracak sekilde kucaginiza alip tartin ben hep oyle yapiyorum

Ya ben denedim bunu yanlış cıktı ben mi hata yapıyorum anlamadım

Dayak bu kıza :)) aslında yalancı emzikte alıyor ama emin olamıyor ne zaman versem diye çünkü hep elleri ağzında aç gibi ilk bebeğim anlayamıyorum ki
Bebek gaz sancısı çekerkende emmek ister ve açmış gbi hareket eder sen hep meme verirsen de gaz problemi daha fazla olur birde 2saatte 1emzir ve sütünü kontrol et bi sag ne kadar cikiyor 30cc alması yeterli yenidoganda benim ilk dogumda gögüsú sıkiyordum süt var ama bebek agliyordu bi sagdm ki 2.3damla süt ckmıştı bi sag bak ac kalirsa hem sekeri düşer hem sarılık olur allah korusun

Dayak bu kıza :)) aslında yalancı emzikte alıyor ama emin olamıyor ne zaman versem diye çünkü hep elleri ağzında aç gibi ilk bebeğim anlayamıyorum ki
suan emmekten baska yapacak hic biseyi yok o el emme baya bir suruyo elini emdigi acligini gostermez ama sık sık emzir yinede gak memee guk süt :))

Bebek annesini emzik olarak kullanmaz. Kullanmanın ne demek olduğunu bilmez bile.
24 saaatte çıkan toplam bezlerin ağırlığı 1 margarin kadar ediyorsa doyuyordur. Gündüz 1.5 gece 2 saati aşmadan emzirin ilk 40 gün. Onun harici her istediğinde verin memeyi. Sadece doymak değil güven huzur ve sizi özlediği için bile meme ister ayrıca susayınca. Bebeğinizi karnınızda iken 24 saat besliyor ve sımsıkı tutuyordunuz elbette 3 4 ay alışma süreci olacak.

seni emzik nıyetıne kullnaıyor ne demek ınanamıyorummmm:anne:normal gak dese emzır guk dese emzır.emzır sadece emzır.çiş kaka çoksa tokdur.ayrıca guven anne kokusu sıcaklığın kalp atışın için de emmek ıster sadece aç olduğu için değil

Sarılığı yoksa doyutordur.hem daha cok kucik saat basi emip gaz cikarip uyur annesi
genel bir durum olabilir ama bizde geçerli değildir :) benim sütüm olmasına ve bebek doymadın rağmen hala biraz sarılık var 35 günlük olduk. Konu sahibi bebeğin ilk zamanlarda o kadar emmesi normal bizde öyleydi devamlı emiyordu kucağımda uyuyordu hem emdikce sütünüz artar

genel bir durum olabilir ama bizde geçerli değildir :) benim sütüm olmasına ve bebek doymadın rağmen hala biraz sarılık var 35 günlük olduk. Konu sahibi bebeğin ilk zamanlarda o kadar emmesi normal bizde öyleydi devamlı emiyordu kucağımda uyuyordu hem emdikce sütünüz artar
Sarilik hemen gecmez cnm bizim 2. Auda gecti.idrar yolu enfeksiyonuna bagliymis.sizde bi idrar tahlili yaptirin derim

Sarilik hemen gecmez cnm bizim 2. Auda gecti.idrar yolu enfeksiyonuna bagliymis.sizde bi idrar tahlili yaptirin derim
artık geçti sayılır. Benim ilk bebeğimde hemen geçmişti ikinci hastaneye bile yatmıştı 3 aydan sonra tam geçti. Yani bir çok sebebi olabiliyor bunun

C9258CA7-C269-488C-85CA-4992BF04267D.webp
CB1EA0A2-674F-4F73-9B2A-CF05409F9425.webp
Ne kadar yanlış bilgiler var.
Ağlaması, aranması, sürekli emmesi, yutkunma sesi, memelerin yumuşak olması asla ve asla süt yetmediğini, bebeğin aç olduğunu göstermez.
İlk 1 ay doyma kriteri kakalı bezler, sonra ek gıdaya kadar da çişli bezleridir.
Günde toplam 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur.
1 aydan sonra da 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında kaka yapıyorsa doyar.
Ayrıca yenidoğan bebek emmek ve ağlamak dışında bir şey bilmez.
Emme refleksi emzik için değil annesini emsin ve sütü artsın diye vardır.
Bebekler annelerini emzik niyetine kullanmaz emziği meme niyetine kullanır asıl.
Emzik ve biberon meme reddine sebep olur, birkaç ay sonra sizi bıraksın istemiyorsanız emziği hemen çöpe atın.
Size link yolluyorum okuyun.
http://www.lllturkiye.org/2016/04/yenidogann-mektubu.html?m=1

http://www.lllturkiye.org/2015/12/memeyi-emzik-gibi-kullanmak-ne-anlama.html?m=1

LeylaKaya LeylaKaya

artık geçti sayılır. Benim ilk bebeğimde hemen geçmişti ikinci hastaneye bile yatmıştı 3 aydan sonra tam geçti. Yani bir çok sebebi olabiliyor bunun
yeni dogan sariligi hemen gecer de idrar yolu enfeksiyonu anne sutu sariligi falan 3 ayi buluyo

Back
X