Acaba ben biraz fazla mı abartıyorum ?

PapatyamsiHatun

Dum spiro spero
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
2.114
1.832
133
Konuyu detaylandırmadan anlatacağım kızlar. Bi arkadaşıma bir miktar para verdim. Ama parayı borç olarak değil, benim için bir şey alacaktı ondan verdim.
diğer aya kadar bendeki son paraydı o para. Verirkende biliyordu arkadaşım bu durumu. O alacağı şeyide hemen alması gerekiyordu. Yarın alırım deyip aldı parayı benden.
Ertesi gün işi çıktı. Alamadı. Parayı getir ben alırım biliyorsun işim acele dedim. Parayıda getirmedi günün durumundan dolayı.
Bugün 2. gün oldu. Bugün parayı getirecekti. Sabahtan getirmesi gerekiyordu normalde. Aradım açmadı. Sonradan çok hastayım diye mesaj attı.
Açıkçası hasta olduğuna bile inanmadım bu yaptığı şey yüzünden ama çaktırmadım tabi. Geçmiş olsun dedim bıraktım.
Açıkçası paramı almak için tutup evine gitmek istemiyorum. Gitmeyeceğimde. Ama çok sinirlerimi bozdu bu durum.
Abartıyor muyum ben acaba ?

Abartmıyorsun bence arkadaşın anlayışsızlık yapmış ,işinin acele olduğunu ve başka paranın olmadığını bile bile böyle umursamaz davranması hoş değil...

Hayır abartmıyosun birinin bi lirası bende olsa rahat edemem arkadaşın durumunu bildiği halde böyle yapması yersiz olmuş

Parayı bir yere harcamıştır, yerine koyamadığı için ne getirebiliyor ne de alacağını alabiliyor. Gerçek bir arkadaşsa hiç değilse doğruyu söylerdi. Tekrar arayın ya da mesaj atıp evine gideceğinizi söyleyin.
Hoş ne gerek var ayağına gitmeye havale yapsın, atm'den yollasın.

git evine al bence...sen böyle yaptıkça dahada tepeye çıkıyor...bu arada harcayıp harcamadığıda ortaya çıkar..

Ya asla böyle bi şeyin konusu olmaz aslında aramızda. Yeri geldiğinde birbirimize ısmarlarız, borç veririz falan ama bu durum başka.
Ya konuyu açmaması insanı şüphelenilendiriyo yani hastayım ben gelemiyorum sen gel al dese sorun olmayacak da... bence sen Ara zaten acil olduğunu biliyomus bunda ayıp bişey yok

Ne kadardı? Büyük ihtimal başka yere harcadı, onun da parası bitmiştir kesin. Yerine koyarım gidip alırım diye erteledi, ama parayı bulamadı şimdi. O yüzden tedirgindir, parayı verir onda klamaz ama işin aceleyse büyük ihtimal o işin de yarına ya da diğer güne kaldı...

Yatalak halde kalkamayacak durumda değildir yani bence de sıvışmış
Ben hastayken işe bile geliyorum mesela

diyelim ki gerçekten hasta ve sizin işinizin acil olduğunu biliyor normal bir durumda çok hastayım çıkamıyorum sen gelip alabilirmisin parayı demesi gerekiyordu..

insanlardaki bu rahatlığı anlamıyorum cidden ya.
para sizin paranız bu ne rahatlık. getir ben halledicem diyorsunuz getirmiyor. ben utancımdan yerin dibine girerdim. siz hiç de abartmıyorsunuz..

Bencede paranın üsttüne yattı hastayım deyip bahane ediyor ayyy çok kıl olurum bende biri bana yapsa aynısını bugünde bekle bakalım ses seda çıkmazsa yarın evine git iste

o an harcamış olabilir..
geri ödeyecek parasında yoksa böyle bişey uydurmuş olabilir..
sizin yerinizde olsam ben almaya geliyorum derdim bakalım ne bahane bulacak..

Paraya ihtiyacım var gelip evden alayım de bakalım ne diyecek. Sonucta kendi paranı istiyorsun borç falan değil. Yakınsanız harcasa bile söylemesi gerekirdi bahane yaratmak hoş değil

Bunu sineye çek artık.. Bidaha da güvenip kimseye paranı falan verme.. alması gereken çok acil şey neydi onu da merak ettim açıkçası.. yüklü bi tutar vermişsiin bu kadar için yandığına göre..

Back
X