• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 bin lirayla geçinme hayali kuruyorsun da kira fatura vs derken mümkün mü?
hatta kendine ait borcu olmayan bi evde bile otursan int faturası telefon faturaları ne bileyim elektrik doğalgaz vs mümkün değil.
ayrıca birikim yapmak istiyorsan karı koca çalışmak zorundasınız

Ben anormal bir harcama göremedim ki.
Haftasonu kaşar,sucuk yemek istemesi,alacak gücüde varken neden dert olsun ki. Eşimde haftasonu o sucuğu yer,yemek ister ,kahvaltılık sürülen peyniri ve reçeli ,yumuşak yağlı beyaz peyniri olmadan kahvaltı etmez,benden öncede böyleymiş şu an da böyle yani,hiç gözüme batmamıştı.
Abur cubur konusunda da birşey diyemiyorum,evdeyiz ben bu 1 senede hiç yemediğim kadar çekirdek yedim mesela,çocuklar kuruyemişe dadandı. Yaz geldi şimdi dondurmasız durmuyorlar.
Gıdadan kısmak,kısmaya calışmak bana uygun gelmiyor,neyi kısarim kısacaksam mesela sağlıklı olmayan şeyleri kısıtlarım her zaman almam. Kızım 8.5 yaşında salam ,sosis seviyor ama evde her zaman bulunmaz zira epey sağlıksız ,ayda yılda 1 alırım isterse gönlü olsun diye ama sadece birini,ikisini birden almam. Meyveydi kuruyemişti bunları imkan dahilinde eksik etmem.
Şöyle düşünün eşiniz calışıyor,kazanıyor,iş dışında kalan çoğu zaman evde geciriyor haliyle onu yemek istemiş almış cok ta dert etmemek gerek. Evinde de istediğini yiyip icmeyecekse niye çalişıyor bu adam. Ayrıca emin olun oturup kalem kalem masraflarınızı hesaplasanız herşeyin ates pahası olduğunu göreceksiniz. Gözünüze bile batmayacak bu iki kalem.
Dışardan söyleme konusunda da şunu söyleyebilirim,bu 1 senede dışarda yediğimiz,pizzayı,hamburgeri, pideyi,lahmacunu aklınıza gelebilecek herşeyi kendim pişirdim,pandemi sebebiyle içime sinmedi dışardan söylemek,gayette yapılıyor. Ne söylüyorsunuz bilmiyorum ama birçok şeyi evde kendiniz yapabilirsiniz. İsterseniz burdan hareketle kendiniz hazırlayabileceğiniz şeyleri yapın dışardan söylemeyin,ufak ufak birikim yaparsınız.

Şok oldum gerçekten. Dahası bu hesabı kocanızın çalışıp kazandığı para üzerinden yapıyorsunuz. Adam kazandığı paradan kendine istediği yemeği alınca laf yiyor sizden. Günümüz şartlarında 5000 maaşın 2000₺ sini kenara koymak imkansıza yakın bir ihtimal. Birikim yapmak istiyorsanız siz de işe girip çalışabilirsiniz. Tek maaş ile birikim olmuyor. Sorunuza da cevap vereyim evet cimrisiniz.

Şok oldum gerçekten. Dahası bu hesabı kocanızın çalışıp kazandığı para üzerinden yapıyorsunuz. Adam kazandığı paradan kendine istediği yemeği alınca laf yiyor sizden. Günümüz şartlarında 5000 maaşın 2000₺ sini kenara koymak imkansıza yakın bir ihtimal. Birikim yapmak istiyorsanız siz de işe girip çalışabilirsiniz. Tek maaş ile birikim olmuyor. Sorunuza da cevap vereyim evet cimrisiniz.
Kendisi de çalışşın yorumlarını görmezden geliyor arkadaş...

Şahsen eşinin yerine ben olsam ciddi değersizlik hissederim...

Eşinizin kazandığı 5 binin en az 2 bininin kalmasını istiyorsunuz şok oldum altını çiziyorum en az 2 bin yani 2.5 3 bin kalirsa fena olmaz size göre bu nasıl bir hesap aklım almadı

Gayet de cimrisiniz !!!
Size göre zevkler önemli değil karninizin doymasi yeterli çünkü asgari geçim olsa yeter demissiniz.

Bir de şunu söylemeden geçemicem siz kaşar, sucuk sevmeseniz bile esinizin sevdiğini, istediğini düşünerek sorun etmemelisiniz. Burdan da eşinizin zevklerini, isteklerini onemsemediginiz çıkıyor. Bakın mesela ben şerbetli tatlı sevmem sutlu tatlı severim esim de aksine baklava hastası ama alalim mı dedigin de al derim gider kilosu 100 150 liralık baklava alır, aman ne gerek vardı demem ben sevmeyebilirim ama o seviyor alacak tabiki...

Siz evdesiniz haftada iki dışarıdan yemek

Ne söylüyorsunuz ne kadar tutuyor

Kaşardan pahalıdır

Haftada bir siz yapın yemek oradan tasarruf edin yani dışarı yemeğinin alternatifi var

Kaşar ya da sucuktan koşacağınıza ondan kısın

Lahmacun da yaptık pide de hamburger de kumpir de döner dışındakiler oluyor evde
evde tavuk dönerde yaptım ben 😂😂❤️
ama cimrilik ten değil meraktan 😂❤️

Olmaz valla.
Her cesiti ayri guzel meretin (peynir yani 😁)

Yemeden kisarak birikim olmaz. Kisilacak baska seyler vardir, illa tek maas ile birikim yapmaliyiz diyorsaniz
Şimdi şu an dolabımda
tam yağlı beyaz peynir, Trabzon peyniri,eski kaşar,kaşar peyniri, krem peynir olmak üzere 5 çeşit peynir var.
söyle bana ben müsrif miyim 😂

Bak sen böyle deyince aklıma geldi. Küçükken bir yerden ufak bi harçlık geçmiş elime markete gidip ruffles cips almıştım. Eve geldim annem işteydi, halam kızdı bana çabuk git geri ver yumurta al diye. Ben de iade edip 1 tanecik yumurta aldım o parayla, eve gidicem halam omlet yapacak. Elimde tutup eve gelirken sen yumurta pat düş yere kırıl 🥺
Bu da böyle hüzünlü anımdır.
O gün bugündür felsefem canın çekiyorsa yiceksin arkadaş 😂
canım sın nyaaa ❤️

ne söylüyor dışarıdan

yani adamın eve geleceği saat belli

evde siz yemek yapmışken mi söylüyor

mesela hamburger mi söyleyecek siz yapın pizza mı söyleyecek siz yapın

ama bir pizza yapın sonra dışarıdan söyle daha az maliyetli dersiniz, zira evde iyi malzeme ile yapınca daha pahalıya mal oluyor

yani gözlemeye ne kadar sucuk girer

yukarıda bir arkadaş 2-3 dilim yesin sucuk demiş de 2-3 dilim sucuk yiyeceksem hiç yemem

oğlum sevmiyor yarım kangal sucuğu biz eşimle bir kahvaltıda yeriz

ha her hafta sucuk falan almam olağan şartlara evde kahvaltı da etmeyiz de pandemide arada alıyoruz

yani adamın yediği sucuk göze batıyor da birisi de eşim her gün bir litre süt harcıyor diyordu

erkekler ne yapacaksın iki ç çeşit parfümü dediğinde herkes aslan kesiliyor ama konu erkeğin yedikleri ve ev ekonomisi vs olunca aman yemeyiversin zaten sağlıksız denmeye başlıyor

bazı şeylere o da onun zevki deyin geçin ki sucuğun kaşarın uç bir durumu yok

adam haftada bir dana yiyor gibi tepkilere gerek yok
Hayır bide savunması daha komik ben düskün drğilim ondan gereksiz geliyor ne demek ya 🤣 sana göre mi adam yemek yiyecek bu insanlara nasıl düsüyor bu insanlar üzücü düsunsene kocan öf ne çok sucuk yiyor diye düsünüyor senin icin 🤦🏼‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X