Ben anormal bir harcama göremedim ki.
Haftasonu kaşar,sucuk yemek istemesi,alacak gücüde varken neden dert olsun ki. Eşimde haftasonu o sucuğu yer,yemek ister ,kahvaltılık sürülen peyniri ve reçeli ,yumuşak yağlı beyaz peyniri olmadan kahvaltı etmez,benden öncede böyleymiş şu an da böyle yani,hiç gözüme batmamıştı.
Abur cubur konusunda da birşey diyemiyorum,evdeyiz ben bu 1 senede hiç yemediğim kadar çekirdek yedim mesela,çocuklar kuruyemişe dadandı. Yaz geldi şimdi dondurmasız durmuyorlar.
Gıdadan kısmak,kısmaya calışmak bana uygun gelmiyor,neyi kısarim kısacaksam mesela sağlıklı olmayan şeyleri kısıtlarım her zaman almam. Kızım 8.5 yaşında salam ,sosis seviyor ama evde her zaman bulunmaz zira epey sağlıksız ,ayda yılda 1 alırım isterse gönlü olsun diye ama sadece birini,ikisini birden almam. Meyveydi kuruyemişti bunları imkan dahilinde eksik etmem.
Şöyle düşünün eşiniz calışıyor,kazanıyor,iş dışında kalan çoğu zaman evde geciriyor haliyle onu yemek istemiş almış cok ta dert etmemek gerek. Evinde de istediğini yiyip icmeyecekse niye çalişıyor bu adam. Ayrıca emin olun oturup kalem kalem masraflarınızı hesaplasanız herşeyin ates pahası olduğunu göreceksiniz. Gözünüze bile batmayacak bu iki kalem.
Dışardan söyleme konusunda da şunu söyleyebilirim,bu 1 senede dışarda yediğimiz,pizzayı,hamburgeri, pideyi,lahmacunu aklınıza gelebilecek herşeyi kendim pişirdim,pandemi sebebiyle içime sinmedi dışardan söylemek,gayette yapılıyor. Ne söylüyorsunuz bilmiyorum ama birçok şeyi evde kendiniz yapabilirsiniz. İsterseniz burdan hareketle kendiniz hazırlayabileceğiniz şeyleri yapın dışardan söylemeyin,ufak ufak birikim yaparsınız.