acaba cimri birisi miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para laf
Walla sorunuza istinaden yazıyorum galiba cimri birisiniz
Eve alınan bi kangal sucuğun bi kalıp kaşarin lafı edilip gereksiz görülüyorsa cimriliktir bu pek tabi
Havyar falan olsa anlarım:)
Ama saygı duyuyorum tabi birikim.yapma isteği- kişilik yapısı vs

Öncelikle ekonomi rezalet. İki market arasında her ürüne yüzde on zam geliyor, her seferinde bir oncekinden daha çok para ödüyorsun. Yani para elde eriyor.
Para biriktirmek istiyorsanız size kaşar peynirinden kismaktan daha iyi bir yol onereyim (zaten bu halde biriktiremiyormussunuz)
Madem maaş kartı elinde , sen de kendine içinde altın hesabı olan bir kart al. eşin maaşı alDigi gibi beste biriyle kendine altın al (banka ile aldığında 1 grama tamamlamak zorunda değilsin,kaç paran varsa alabilirsin).
Kalanı eşin gonlunce harcasin.
Zaten ay sonunu zor getiriyorsunuz, en azından böylece kenarda birikmiş bir seyiniz olur. Altın da devamlı artan birşey. Mesela 2018 Mayıs'ta gram 201 liraydı, 2019 - 247 , 2020 -377 bugün ise 500 lira.
Yani biriktirdiğiniz her para artan değerle birikim hesabında olacaktır.
Ay sonunda artan bir maaş olunca onunla da dolar alin, kenarda dursun (altını bozdurmak daha zor olacağı için ihtiyaç anında üç beş bozduracaginiz bir şey) ve malesef ekonomi rezalet olduğu için durduğu yerde değeri artacak bir şey.
Yine bir oran vereyim, 2018 Mayısta dolar 4,45 ,2019 - 6,15 , 2020 -6,81 liraydı, bugün ise 8,31 lira.
Yani kenara ayırdığınız para değer kaybetmeyecektir. Hem kenarda TL olsa hemen bozacakken dolar olunca biraz daha çekimser olursunuz bozma hususunda.
Ben bu yolla para biriktiriyorum, iyi bir kazancım yok ama aldığım paraya göre çok iyi bir birikimim var. Size de tavsiye ederim.
Hatta arada bizim yatırım topigimize beklerim:))

5000 TL maaşın 2000 TL’si birikmeli mi?
Şaka mı bu?
Hele market fiyatları almış başını gidiyorken.

Kvm görmüş geçirmiş bir kadındır.
Hep şöyle tembihler bizi.
Kızım canınız istiyorken yiyin,
Yakışırken giyin.
Gençken gününüzü bilin.
Hayat çok kısa...

Ayrıca günümüz Türkiye’sinde birikim yapabilmek için iki kişi çalışmak gerekiyor kocanız şirket CEO’su veya patron değilse.

Sorduğunuz için cevaplıyorum bana göre cimrisiniz.
Hem de oldukça...

Son düzenleme:
O zaman aylık alışveriş yapın. Mesela bahsettiğiniz kahvaltılık ürünler zaten ayda iki kez alınca gayet yeterli olur. Sonuç olarak yemek ihtiyacımız, sorun bütçe ise bütçeyi toplu alışveriş ile çözersiniz. Ben de abur cubur çok severim eşim sizin gibi düşünse kendimiz çok kötü hissederdim.
Maaşı ilk alınca atın kenara beş yüz lira sonrası tamam.

Yanlış anlamayın ama bana da cimri gibi geldiniz. Üstelik de kazanmadığınız bir para üzerinden cimrilik yapıyorsunuz.

Kendimi eşinizin yerine koydum. Çalışıp kazandığım ve evim dışında bir yere harcamadığım maaşımdan alınan kaşar, sucuk ya da her neyse problem olacaksa, çok ciddi bir sorgulama içine girerim.

Yiyecekler - eğer çöpe gitmiyorsa- hiçbir koşulda israf değildir. Birisinin yediği şeylerin gündeme getirilmesi de rencide edicidir.
Bu şekilde yapılacak birikim, ilişkileri çok yıpratır.

5000 TL çok büyük bir para değil. Ayda 2000 TL falan birikmez. Ama siz de aile bütçesine benzer miktarda bir katkıda bulunursanız birikim hedefleriniz daha rasyonel olabilir.

Kaşar, sucuk gibi basit yiyeceklerin bile lüks harcamaya girdiği bi ülke olduk.
Bu duruma düşürenler utansın dicem de onlarda utanma duygusu pek yok.
Bu ülkenin insanları bunu hakedicek ne yaptı diye her gün düşünüyorum yok daha bir sonuca varamadım varabilen varsa beni de aydınlatsın.

Erkeğin cömerti kadının tasarruflusu makbüldür ama cimrisi değil :) Yani eşinize sürekli sürekli almasaydın keşke vs memnuniyetsiz davranırsanız bundan çok memnun olacağını düşünmüyorum. Gerekli ve gereksiz ayrımını yapabilmeniz gerekir ki verdiğiniz örneklerde eşinizin aldığı gereksiz hiçbir şey göremedim

Yanlış anlamayın ama bana da cimri gibi geldiniz. Üstelik de kazanmadığınız bir para üzerinden cimrilik yapıyorsunuz.

Kendimi eşinizin yerine koydum. Çalışıp kazandığım ve evim dışında bir yere harcamadığım maaşımdan alınan kaşar, sucuk ya da her neyse problem olacaksa, çok ciddi bir sorgulama içine girerim.

Yiyecekler - eğer çöpe gitmiyorsa- hiçbir koşulda israf değildir. Birisinin yediği şeylerin gündeme getirilmesi de rencide edicidir.
Bu şekilde yapılacak birikim, ilişkileri çok yıpratır.

5000 TL çok büyük bir para değil. Ayda 2000 TL falan birikmez. Ama siz de aile bütçesine benzer miktarda bir katkıda bulunursanız birikim hedefleriniz daha rasyonel olabilir.
kaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl. 😃 daha eve gerçek bir ihtiyaç bile alamamışız mesela bunlar bir anda tüketilen şeyler o yüzden gereksiz geliyor

Çalışın da biriktirin o zaman
Ben cimrilikten de öte buldum bunu
Ne demek sucuk kaşar olmasa da olur, beslenme bir keyif işi değil ihtiyaçtır
Adam yeri gelir sizin bakımınızı aksatmadan keyfini de yapar
Ben büyük konuşmayım erkek olsam böyle bir kadını boşardım
yok sayende para biriktirdik geçiniyoruz diyo gayet minnettar 🤣

kaşar, sucuk örnek verdim ve onun gibi şeyler bir sürü çikolata içecek vs. vs. bir marketten sonra bir çıkıyoruz 200 tl. 😃 daha eve gerçek bir ihtiyaç bile alamamışız mesela bunlar bir anda tüketilen şeyler o yüzden gereksiz geliyor
Ben de zaten "kaşar, sucuk ya da her neyse..." dedim. Bu her neyse geri kalan tümünü kapsıyor. Konuyla ilgili fikrim yine aynı.

Size gereksiz gelebilir. Ama eşinize gerekli geliyor demek ki.

Kaşar sucukmu gereksiz 🤦‍♀️
Ay bırakın adam yesin ya. Tum gun calisip maasinin keyfini cikaramayacaksa niye calisiyor ki.
Ayrıca 5 bin tl den nasıl kenara para atacaksınız hemde 2 bin tl gibi bir miktar. Siz niye çalışmıyorsunuz
yok ara sıra alsa bişey demiyorum ama her hafta alması gerekli gelmiyor bana. bi de onları örnek verdim daha temel bir ihtiyaç almamışken marketten 200tlyle çıkıyoruz her hafta sonu. hepsi abur cubur, içecek, tavuk topları var bimde kova o mutlaka alınır 🤣

eşim yiyecek konusunda çok para harcıyor gibi geliyor. dışardan yemek söyler, abur cubur alır sürekli. bense para biriktirmek istiyorum. ne kadar harcadığımızı not tutuyorum bunu eşimde istiyor yaz diye. sen sorumlusun der evin bütçesinden o ama onun bazı aldığı şeyler içime sinmiyor. bu arada ben çalışmıyorum, eşim çalışıyor. maaşını bana veriyor bazen kartta kaldığı da oluyor. bu yüzden o da harcıyor.
ama ekstra kıyafet falan hiçbir şey almıyoruz. pandemi zaten bende evdeyim gerek duymuyorum. hayat pahalılığından mı bilmiyorum iki kişiyiz nerdeyse hiç para kalmıyor. tek yaptığımız market alışverişi, haftada 2 sefer dışardan yemek falan. bir de ayıptır söylemesi örneğin; kaşar, sucuk gibi ve bunun gibi benzeri olmasa da olur şeyler bana gereksiz geliyor. ama eşim nerdeyse her hafta sonu alıyor. eşimde söyler para tutamadığını ve bana o yüzden evin bütçesi sende falan der ama hiçbir harcama hesapladığım gibi gitmez.
yaklaşık 5bin civarı maaşı var, küçük şehirde yaşıyoruz. para artması lazım diyorum en azından 2bin artmalı, biz asgari ile geçirebiliriz başka masrafımız yok marketten yemekten başka. acaba çok mu cimri boyutta düşünüyorum. şunu almasaydın deyince eşim sıkılıyor para lafından.
Yemek konusunda asla kısmam, belki giyim konusunda azaltabilirim ama yeme içme konusu tuhaf, çogunlukla erkekler cimri olur , ilk defa hemcinsim olan bir kişiyi bu kadar tutumlu gördüm 😅 Ben bol harcayan bir insanim genelde eşim frenler beni..

yok ara sıra alsa bişey demiyorum ama her hafta alması gerekli gelmiyor bana. bi de onları örnek verdim daha temel bir ihtiyaç almamışken marketten 200tlyle çıkıyoruz her hafta sonu. hepsi abur cubur, içecek, tavuk topları var bimde kova o mutlaka alınır 🤣
Kaşar gayet temel ihtiyaç bana göre. Kahvaltı haricinde yemeklerede kullanıyorum, mesela fırında kabak mücverin arasinda enfes oluyor.
Hergün aynı şey yenmez ki? Bi gün pizza yenirse ertesi gün sebze diğer gün et mesela. Tavuk toplarıda yemek değil mi? Yanına bi hamburger tamamdır işte. Seviyor eşiniz demek ki bırakın yesin. Ayrica baya cimrisiniz

Eşiniz kaç kilo ayıptır sorması😆

Cips mıps oldukça zararlı şeyler. Ama demek ki eşin aburcuburu seviyor. Ben canım aburcubur çektiğinde patatesi (bazen beraberinde patlıcanı) innnncecik dilimliyorum (soyacak ile dilimliyorum) , üstüne yağ - tuz- kekik döküyorum, yüksek derecede fırına veriyorum. Çıktığında kıtır kitir oluyor. Yanina da yoğurt+nane+kekik+kırmızıbiber+tuz karistirip dippas sos yapıyorum, bandıra bandıra yiyorum.
Siz de eşiniz aburcubur yiyecekken, sevdiği dizinin maçın olduğu günlerde bunu yapabilirsiniz. Sizi temin ederim ki cipse benziyor ve çok lezzetli oluyor (hem de midemiz agrimiyor, göbeğimize simit dolmuyor).
Bunun benzeri seyelr de yapabilirsiniz. Az yağda mısır patlatabilirsiniz. Ağustosta Karadenizli birinden bir teneke fındık alıp aksamalri köz tenceresinde/fırında kavurabilirsiniz...
Çikolata için de, çikolata bir zevktir ama evde bol bol tatlı yaparsanız belki tatlıya doyar,dışarıdan alma alışkanlığı azalır.
Yani 'alma,yeme,harcama' diyene kadar alternatif üretin demek istiyorum . Ama bunu cimrilik olarak dusunmeyin, daha sağlıklı beslenmek olarak düşünün.
Ayrıca insan böyle şeyleri yedikçe yer, yemeyince artık aramamaya başlar. Ben son beş altı senedir neredeyse sadece ikram edilince yiyorum cipsleri , bir de içkinin yanında atistirmalik olsun diye. Onun dışında çok çok nadir, kan şekerim düşecek de anca gidip alacağım....

Cips mıps oldukça zararlı şeyler. Ama demek ki eşin aburcuburu seviyor. Ben canım aburcubur çektiğinde patatesi (bazen beraberinde patlıcanı) innnncecik dilimliyorum (soyacak ile dilimliyorum) , üstüne yağ - tuz- kekik döküyorum, yüksek derecede fırına veriyorum. Çıktığında kıtır kitir oluyor. Yanina da yoğurt+nane+kekik+kırmızıbiber+tuz karistirip dippas sos yapıyorum, bandıra bandıra yiyorum.
Siz de eşiniz aburcubur yiyecekken, sevdiği dizinin maçın olduğu günlerde bunu yapabilirsiniz. Sizi temin ederim ki cipse benziyor ve çok lezzetli oluyor (hem de midemiz agrimiyor, göbeğimize simit dolmuyor).
Bunun benzeri seyelr de yapabilirsiniz. Az yağda mısır patlatabilirsiniz. Ağustosta Karadenizli birinden bir teneke fındık alıp aksamalri köz tenceresinde/fırında kavurabilirsiniz...
Çikolata için de, çikolata bir zevktir ama evde bol bol tatlı yaparsanız belki tatlıya doyar,dışarıdan alma alışkanlığı azalır.
Yani 'alma,yeme,harcama' diyene kadar alternatif üretin demek istiyorum . Ama bunu cimrilik olarak dusunmeyin, daha sağlıklı beslenmek olarak düşünün.
Ayrıca insan böyle şeyleri yedikçe yer, yemeyince artık aramamaya başlar. Ben son beş altı senedir neredeyse sadece ikram edilince yiyorum cipsleri , bir de içkinin yanında atistirmalik olsun diye. Onun dışında çok çok nadir, kan şekerim düşecek de anca gidip alacağım....
Yanarım yanarım benim oğlandan büyük olmana yanarım.
Hem tutumlu, hem becerikli, hem de ayrıntılı/güzel güzel anlatan bir gelin adayı.
Seni alan yaşadı kuzum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X