acaba çok mu altan alıyorum?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Merhaba kızlar birşey danışacağım

olay kayınvalıdem ile ilgili.
Kayınvalidemin 3 erkek cocugu var , en buyugu ıle ben evlıyım.

3 hafta once cok rahatsızlandım daha dogrusu bır dızı rahatsızlıklar sonucu acıl olarak amelıyat olmam gerektıgı ortaya cıktı .

Amelıyat olmadan 4 gun evvel geldı ılk kez , oncesınde 4 gündür hastane ev filan ben acayip hastayım ve yatıyorum her gece acillik filan oluyordum . neyse anlatıyorum çünkü bunla alakalı bir sorun var.
Neyse bir gün sonrada annemle temizlik yapmak için sözleştiler ve sonraki günde geldiler evi kaldırdılar , bende daha iyiceydim henüz yeni serum almıştım ve can havliyle kıllarımdan kurtulmaya gittim.

Olay 1;
O gün geri geldiğimde kayınvalidemle annemi balkonda buldum oturuyorlardı.
Naptınız filan fıstık oturdum bende arkaya sandalyeye , kayınvalıdem bilmem kim gelmiş dedi başka bi şehirden( görümcesinin oglu ve esi) bizdelermiş, baban yemek hazırlıyormuş hadi gidelim dedi.
Bende hemen o an aa nereye hastayız ya dedim ( bu sırada eşimde acayip hastalandı o gün evde ateslı yatıyordu ) oda hemen eğer gelmez iseniz bir daha evinize asla adım atmam , böyle böyle akrabalık baglarıda kopuyor diye söylenmeye basladı. o kadar kötü oldum ki çünkü sadece şaka yapıyordum benim mizacım bu(evimi temizlemişler kırmazdım onu), giderdim yatmamı gerektirecek kadar kötü değildim o gün . ama bu şekilde tepki vermesi beni şok etti.
öte yandan şimdiye kadar hiç başka kadınlar gibi ( forumda çok okuyorumda ) gitmemezlik etmedim hatta genelde bu tarz şeylerde eşim sorun çıkarır ve bunu net olarak bilir.
neyse bende dedimki ben ne zaman gelmedim ki anne aşk olsun dedim , ve direk orayı terk ettim. ama hemen 10 dk sonra geri gidip yokladım ne oluyor filan fıstık daha sonra eşim annesini eve götürecekti , girecekmisin içeri dedim evet dedi girerim e iyi dedim bizde geliyoruz . ve gittik.

buarada bu gelen kişilerle kayınvalıdemin arası cok iyi değil o sebeble ısrarla cagırıyor .

Olay 2 ;
Ameliyattan sonra 2. gün eve çıktığım gün kayınvalidem geldi 6-7 saat kaldı, yemek yaptı yedik , ben sürekli yattım uyudum , uyandım , telefonla oynadım filan. acıkcası agrım vardı oyle lak lak yapacak mecalım yok tu yanı koca gun , esımde evdeydı buarada genel olarak cok konuskan degıller buarada , aılede en cok konusan ınsan benım .

daha sonra kayınvalıdem 5 gün ne aradı ne sordu ne bişey yaptı , çok bozuldum ve eşime annen neden aramadıki dedim.

oda sanırım annesine sormuş , annesi bana bozulmuş ben koca gün yatmışım , telefonla oyun oynamışım ve bir ara bana annem bakar demişim.tribe baglamış.

o kadar sinirlendim ki anlatamam , yazarım bilen vardır belki, ben eşimin ailesini seviyorum. birbirimizin eksiklerine şimdiye kadar asla ses cıkarmadık ailenin tek geliniyim ve onları kimseye imrendirmedim herşeylerinde beraber olduk , ki onlarda benim yanımda oldular . seviyorum saygıdan mecburıyetten degıl . ama elbette hatalar oldu yanı bazı seyler gormezden geldım ne bilim mesela bir kere basbaya kuran okuttu ve beni davet etmedi . uzerıne tek laf etmedim . tribe girmedim , artıları daha fazla dedim . ama artık sanırım yaşım ilerliyor ve genel olarak sabırsızlanıyorum tahammul sınırımda azalıyor olabilir.

eşim böyle böyle söylemişsin filan diyince aramızda konustuk , takma kafanı salla gıtsın kaynana dedı . ben kocamdan memnunum o bılsın koskoca kadınla yarısamam dıye o gun onlara gıttım bosverdım , esımde geldı. onlarda guya benı aramıslarda telefonum kapalıymıs gıbı kılıf aradılar tabı asla bırbırmıze surat yapmadık.

kayınvalıdem acaba benımde insan oldugumun , duygularım oldugunun ne bılım , alınabılecegımı fılan anlamıyor anladıgım kadarıyla. yanı sızce ben hatalımıyım?

dip not ;sankı onu ıstemıyormusum gıbı anlamıs annem bakar bana demısım , kı oyle bırsey demedım , ha anca bırı aramıstır 3 ay yasak agır kaldırmam ıs yapmam . annem bakar artık fılan dıye sakayla karısık konusmusumdur yanı bıle ısteye goze soka soka oyle bısey demedım.
ote yandan sankı oncesınde cok gelıp nasılsın demıs, ne bılım corbamızı vermıs gıbı trıbe gırmesıne bozuldum. annem bakmasa sankı bakacaktı bana donlarımı fılan kaldıramıyordum amelıyat sonrası cok bozuldum kızlar ya. gozumden perde kalktı benım

Yani ne kadar ii olsalar da iste kaynana ii bise olsa kaynana denmezdi heralde:KK66:) saka bi yana sen alttan aldigin icin ne dusundugunu bilmedigi icin duygularinin oldugunun farkinda degil dusuncesizlik ediyor bence bir kez daha boyle bisey olduunda bu kadar alttan alma buyutmeden siiintini bello et ki anlasin gelin oldun die kole olmadin ya

öte yandan şimdiye kadar hiç başka kadınlar gibi ( forumda çok okuyorumda ) gitmemezlik etmedim hatta genelde bu tarz şeylerde eşim sorun çıkarır ve bunu net olarak bilir.
Ben de o insanlardan biriyim 2 haftada 1 giderim ya da 3 haftada 1. Demek ki sık sık gitmek iyi bir şey olmayadabilirmiş.

Kaç yıllık evlisiniz
kv niz sizin iyi niyetli yaklasimlariniza alışmış ve abartmaya başlamış

Buluttan nem kapar olmuş
genelde hep boyleydı aslında
yanı 3 sene dolacak evlenelı.
kayınvalıdemde cok saf nıyetlıdır arkadas gıbıyızdır yanı mesela oraya gıdınce ay eve gıdelım dıye saate bakmam ben keyıf alırım.
ama bır yandanda uzuldum demekkı onlar benı oyle gormuyorlar mı dıyorum
ve ben acık acık kayınvalıdeme soylemek ıstıyorum olay 1 dekı konusmayı bana yapmaması gerektıgını
bana gore yapacaksa bıle bunu esıme yapmalıydı
benım annem esıme degıl mesela bana sıtem eder yakısıgı budur dıye dusunuyorum

genelde onlar bızı cagırmaz bız kendımız sık sık gıderız aılelerımıze her hafta , bende anneyım zıra .
mısafırlerın yanına gıtmemezlık etmedım hıc demek ıstemıstım

ote yandan bana kole muamelesı yapmıyorlar cok modern ınsanlar ınce eleyıp sık dokumazlar

Senin kv bunalıma girmiş sana sarıyor..
ılgı ıstıyor gıbıme gelıyor
zıra daha once hamıleyken ve hasta yatarkende benzer bı muhabbetı daha olmustu .

o degılde cok sukur ben ona muhtac degılım aılem var ama onun suanda tek gelını benım tek aıledekı kzıda benım ben ona yapmam ama , gun olur devran doner demıyormu acaba?

3 hafta once cok rahatsızlandım daha dogrusu bır dızı rahatsızlıklar sonucu acıl olarak amelıyat olmam gerektıgı ortaya cıktı .

Amelıyat olmadan 4 gun evvel geldı ılk kez , oncesınde 4 gündür hastane ev filan ben acayip hastayım ve yatıyorum her gece acillik filan oluyordum . neyse anlatıyorum çünkü bunla alakalı bir sorun var.
Neyse bir gün sonrada annemle temizlik yapmak için sözleştiler ve sonraki günde geldiler evi kaldırdılar , bende daha iyiceydim henüz yeni serum almıştım ve can havliyle kıllarımdan kurtulmaya gittim.

Olay 1;
Naptınız filan fıstık oturdum bende arkaya sandalyeye , kayınvalıdem bilmem kim gelmiş dedi başka bi şehirden( görümcesinin oglu ve esi) bizdelermiş, baban yemek hazırlıyormuş hadi gidelim dedi.
Bende hemen o an aa nereye hastayız ya dedim ( bu sırada eşimde acayip hastalandı o gün evde ateslı yatıyordu ) oda hemen eğer gelmez iseniz bir daha evinize asla adım atmam , böyle böyle akrabalık baglarıda kopuyor diye söylenmeye basladı. o kadar kötü oldum ki çünkü sadece şaka yapıyordum benim mizacım bu(evimi temizlemişler kırmazdım onu), giderdim yatmamı gerektirecek kadar kötü değildim o gün . ama bu şekilde tepki vermesi beni şok etti.
neyse bende dedimki ben ne zaman gelmedim ki anne aşk olsun dedim , ve direk orayı terk ettim. ama hemen 10 dk sonra geri gidip yokladım ne oluyor filan fıstık daha sonra eşim annesini eve götürecekti , girecekmisin içeri dedim evet dedi girerim e iyi dedim bizde geliyoruz . ve gittik.

buarada bu gelen kişilerle kayınvalıdemin arası cok iyi değil o sebeble ısrarla cagırıyor .

Olay 2 ;
Ameliyattan sonra 2. gün eve çıktığım gün kayınvalidem geldi 6-7 saat kaldı, yemek yaptı yedik , ben sürekli yattım uyudum , uyandım , telefonla oynadım filan. acıkcası agrım vardı oyle lak lak yapacak mecalım yok tu yanı koca gun , esımde evdeydı buarada genel olarak cok konuskan degıller buarada , aılede en cok konusan ınsan benım .

daha sonra kayınvalıdem 5 gün ne aradı ne sordu ne bişey yaptı , çok bozuldum ve eşime annen neden aramadıki dedim.

oda sanırım annesine sormuş , annesi bana bozulmuş ben koca gün yatmışım , telefonla oyun oynamışım ve bir ara bana annem bakar demişim.tribe baglamış.

o kadar sinirlendim ki anlatamam , yazarım bilen vardır belki, ben eşimin ailesini seviyorum. birbirimizin eksiklerine şimdiye kadar asla ses cıkarmadık ailenin tek geliniyim ve onları kimseye imrendirmedim herşeylerinde beraber olduk , ki onlarda benim yanımda oldular . seviyorum saygıdan mecburıyetten degıl . ama elbette hatalar oldu yanı bazı seyler gormezden geldım ne bilim mesela bir kere basbaya kuran okuttu ve beni davet etmedi . uzerıne tek laf etmedim . tribe girmedim , artıları daha fazla dedim . ama artık sanırım yaşım ilerliyor ve genel olarak sabırsızlanıyorum tahammul sınırımda azalıyor olabilir.

eşim böyle böyle söylemişsin filan diyince aramızda konustuk , takma kafanı salla gıtsın kaynana dedı . ben kocamdan memnunum o bılsın koskoca kadınla yarısamam dıye o gun onlara gıttım bosverdım , esımde geldı. onlarda guya benı aramıslarda telefonum kapalıymıs gıbı kılıf aradılar tabı asla bırbırmıze surat yapmadık.

kayınvalıdem acaba benımde insan oldugumun , duygularım oldugunun ne bılım , alınabılecegımı fılan anlamıyor anladıgım kadarıyla. yanı sızce ben hatalımıyım?
Anladığım kadarıyla üslubunuz gayet samimi kayinvalideye karşı, bence böyle olmalı. Alttan alınca acaba tepeme çıkarlar mı diye korkuyor insan, biliyorum. Ama eşiniz size destek olduğu için bence böyle devam edin. Alttan alan her zaman kazanır aslında. Onlar ne de olsa yaşlı insanlar, takilmamaya çalışın.

Filan fıstık nohut badem ben sizi haksız buldum açıkçası. Dua et hastalandıginda evini temizleyen yemeğini yapan bir kayinvaliden var .Pekala tlfla oynayana kadar kadınla 2 laf edebilirdiniz.
tabıkı ıkı laf ettım ama butun gun sohbet etmedım . telefonla oynadıgı dedıgı kısmıda anlatmayayım cunku ben kötü bir gelın olmadım o sadece bahane aramıs ve bulmus.
ote yandan bana 3 hafta annem baktı sabah aksam yemegım pıstı , o gun geldıgınde bır yemek yapmasına tabıkı ben memnun olurum . ama bende ona ıyı bır gelınım dıyorum

Anladığım kadarıyla üslubunuz gayet samimi kayinvalideye karşı, bence böyle olmalı. Alttan alınca acaba tepeme çıkarlar mı diye korkuyor insan, biliyorum. Ama eşiniz size destek olduğu için bence böyle devam edin. Alttan alan her zaman kazanır aslında. Onlar ne de olsa yaşlı insanlar, takilmamaya çalışın.
acıkcası hep böyle dusundum , hepte boyle dusunurum ama bır yandanda ben onları ıdaremı edıyorum dıyede sordum kendıme yanı

acıkcası hep böyle dusundum , hepte boyle dusunurum ama bır yandanda ben onları ıdaremı edıyorum dıyede sordum kendıme yanı
Anlıyorum. Geçen yıl eşimin kızkardeşi evlendi. Kayinvalidem çok gergindi, saçma bir nedenden bana surat yaptı. Ben hiç uzatmadim, gittim konuştum, kusura bakma annecim dedim. Çünkü yani düğün evi, misafirler hıncahınç. Yeri geliyor biz büyüklük yapıyoruz böyle durumlarda ama senin durumunda şöyle bir ayrıntı var ki sen ameliyat olmuşsun, hastasın. Zorluk çıkarmaması daha doğru olurdu, bir büyüğe yakışırdı. Bu aralar stres, sıkıntı mı yaşıyor?

Olay 1;

Olay 2 ;

bence buyutecek bsy yok.. evet, herkesin yuku kendine agirdir ama bi cok insana gore cok sanslisin.. alttan aldigin bi durum da goremedim basit anlasmazliklar olmus ve esin de ortami germemis yaninda durmus..
huzur bozmaya degmez..

Anliyorum evet bazen o şekilde de olabiliyor ama buvara bi sikintisi filan yoktu hayatimiz yolunda gayet. Dun gittim onlara bu düşüncelerle acaba acaba altammi aliyorum çok diye gittm muhabbet tikirinda. Ne bilim hic sivrilen olmadim ortam boozmadim bu ollaylardada yapmadim. Abartirmi diye de düşünüyorum buarada

Bence genel yaklaşımınız normal, abartılı değil.
K.valideniz de bu aralar alıngan sanırım.

İsterseniz konuşun muhabbet havasında.
Alınmışsın galiba ama durum bu bu.
Ama bundan sonra iletişimi eşimsiz kuralım, deyin.
Gerekli mesajı da sakince vermiş olursunuz.

Kadın gelip bakmış; senin evini kaldırıp temizlemiş Cute

Ben kendim kv nin evini temizlemem ki o benimkini temizlesin diye bekleyeyim

Lohusa idim edime geldi; ay senin evin toz olmamış hiç benimkini hep temizliyorum; yine kirleniyor dedi. Ben de "temizledim" vs dedim; ama kalkıp da çoook temizliği ile övünen kv bir süpürge açayım demedi.

O aslında annem bakara bozulmuş bence; kv daha fazla teşekkür beklemiş; ama siz kv ile annem baktılar sağ olsunlar demediyseniz ona bozulmuştur.

Bir de yaşlılar, gençler ölümcül hasta dahi olsa; onlar genç bir şey olmaz mantığındalar; sizin hasta olduğunuzu da idrake dememiş gibi geldi.

Siz yine çok takmayın ama çok fazla içli dışlı olmak, beklentiye girmek ve karşıda da bu beklentiyi oluşturmak iyi değildir.

X