Acaba çözüm boşanmak mi?

nese1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
458
391
53
32
Hanımlar merhaba
1sene 1 aylık evliyim eşimle 4,5yıla yakın bir zaman dilimi sonrasında evlendik. Askerliğini bekle söz nişan Vs Vs derken yeri geldi kavga ettik yeri geldi birbirimizi kaybetmemek adına mücadele ettik lakin evlendiğimizden beri günden güne azalan bu azalışın ızdırabım olmaya başladığı bir kaç husus var. Eşim genel olarak çok konuşkan biri sayılmaz bunu kabul ediyorum ancak evlendiğimiz günden bu yana gitgide artık hiç konuşmamaya başladı ikimizde çalışıyoruz benim işim onunkinden çok daha yorucu ama akşam yemeklerimizde sadece çatal bıçak sesi duymak artık işkence gibi geliyor konuyu açtığımda ya kaba davranıyor ya da sağolsun cevap dahi vermiyor. İlişki deseniz eskiden 2 günde birken şimdi haftada 1 olabiliyor hatta bugün 10. Günümüz bu 10 günde ne eli elime değdi ne dili dilime ortada kavga yok birşey yok ama o kendi dünyasında benimle iletişime geçmeden de mutlu. Bense artık bulaşıklarımla konuşuyorum canlı çiçeğimle dertleşiyorum geçen gün halıyı süpürken halıyla konuştuğumu farkettim diyorum ki ooy annem ne kadar da kirlenmişsin anne seni şimdi süpürür. Belki komik geliyordur Size bu durum ama istem dışı oluyor bu. Yemek ne yapayım sence derim 1 kere bir fikir verdiğini görmedim dışarı çıkarız dipsiz bir kuyuda aldatılmadığıma eminim 1 senede böyle olan adam seneye ne olur on sene sonra nasıl olur artık hayal edemiyorum sürekli tv izliyoruz insan izlediği şeye de mi yorum yapmaz üstelik ben iş yerimle ilgili birşey anlattığımda da dinlemiyor tek cevap hıı hıı anladım ama ailesiyle gayet şak şak konuşuyor kimseyle bir sorunum yok dün annesine yemeğe gittik görümcem Vs herkes orada bana sürpriz yapmışlar haftaya doğum günüm ama annemin ameliyatı ile aynı güne geliyor diye pasta kestiler orada herşey çok güzel gün bitti eve geldik yine bir ölüm sessizliği ben artık boşanmayı düşünüyorum karşıma alıp konuştuğumda ne dinliyor ne değişen birşey var günden güne iyice kapatıyor kendini. Bir eksiğim mi var beğenmediğin yada rahatsız olduğun birşey varsa düzeltiyim söyle yeter ki diyorum hayır diyor ben cinsel ilişkiden önce bile duş alırım ki benden rahatsız olmasın ama artık sürekli kendimde birşey aramaya başlar oldum kendimden soğudum instagramda karşıma çıkan şu görselin beni birebir anlatmasından dolayı daha da kesin gözüyle bakmaya başladım boşanmaya
Ekliyorum
Bir fikir verin allah rızası için

Eklentiler

• C686AFBA-9225-4712-B02C-9FFC40F0B7C5.webp
    29 KB · Görüntüleme: 381
Bunu asla kabul etmez burnundan ameliyat olması gerekmesine rağmen doktora bile gitmeyen bir adam bu artık kendimi çıkmazda hissediyorum

Bazı erkekler evlenince böyle oluyor. Sürekli Şikayet edince de artıyor bu sessizlik. Bir problem var belli ama onlar eşleriyle konuşmazlar maalesef. Belki evliliğe alışamamıştır. Aile terapistine gidin, duruma göre bakarsınız. Sorun çözülmeden çocuk düşünmeyin. İletişimden aciz insanlara babalık yaptırmayın

Eşinizden ayrı bir sosyal hayatınız var mı?
Hayır diyebilirim iş ev ev iş ama buna fırsat vermiyor ki mesela konsere gelmez ama kendimi öldürsem de tek göndermez kısıtlayıcı da değil aslında ama bazı durumlarda kısıtlama olabiliyor bunun dışında sadece evde mandala boyama yapıyorum tek sosyal aktivitem bu

Vallahi herkes çocuk olunca düzelir diyor ama bir canı babası acaba düzelir mi diye bir stratejik yöntem gibi dünyaya getirme fikrine çok uzağım belki ağır bir tabir olacak ama baba olmayı hakettiğini düşünmüyorum bu yüzden de korunuyorum

Eşine uzun uzun yaz içindekileri. Eşyalarını topla, masaya da mektubu bırak. Ailene de biraz kendimi dinlemek istiyorum de. Yetişkin insansın, kendi kararını verebilirsin. Bak gör eşin sonra nasıl köpek oluyor kapına.

Kendi halinde takılıyorsa size karışmasın bir zahmet.
Laf sahibi olmasına izin vermeden sosyalleşin. En azından kafanızda sürekli kurup durmazsınız iletişimsizliğinizi. Belki bu yalnızlıktan doğan negatiflik de araya girmiştir. Biraz kafanız dağıldıktan sonra da ilişki terapisti teklifi yapın derim.

Aileme konuyu açtım herkes benim abarttığımı düşünüyor aklım allak bullak
Hayat sizin siz yasiyosunuz. Kesin net tavrinizi koyun eğer kendine çeki düzen verip evliliğiniz için bsy yapmiyosa bosanin. Bı ömür böyle geçmez. Bunun çocuğu var hastalığı var. Çevrende kim olursa olsun ailenle ilişkin ne kadar güzel olursa olsun aynı evde yaşadığın adamla paslasamadiklarin hep eksik bırakır seni. Nereye kadar dayanabilirsin buna.keske duzelse kimse mutsuz olmak için evlenmiyo. Ama sevilmek de hakkımız olmuyosa kendini heba etme

Boşanmak elbette bir çözüm ama ilk tercih mi? Bana kalırsa hayır. Bir yuva kolay kurulmuyor sözler verildi bir sürü emek sarf edildi. Boşanmayı gündeme getirene kadar bence elinizden geleni yapmalısınız. Yahu hiç de konuşmuyor olamaz bu adam değil mi seninle bişey konuşacağım deseniz dut yemiş bülbül gibi bakmayacak yüzünüze, açık açık ben bu sessizlikten rahatsızım çözümün nedir diyin. Beni bizi bu evliliği gün geçtikçe yitiriyoruz bir şeyler yapalım sen neyden rahatsızsın diyin.
Mesela bence tv azaltılabilir çok izlemeye alışan insan konuşmayı sohbeti unutuyor. İzlenecekse de beraber bir filme karar verin sonra aynı kitabı okuyup beraber yorum falan yapabilirsiniz yada mesela 1000 lik puzzle alın bir şeylerle uğraşırken daha kolay sohbet edebilir. Belki yüz yüze bakarken içi sıkılıyordur bazen bana oluyor daralıyorum yüz ıfademi biri izlerken.. vs vs gerçekten düşünün gerekirse bi terapiste bişeye gidin ama hop boşanma olmaz, yazık

Böyle birisiyle devam etmek çok zor sanki adam depresyonda..Siz anlatırken içim şişti.

Valla benim bi kayinbirader var. Esimin abisi ayni bu anlattiginiz gibi. Yani cok sessiz evde adim kadar eminim sohbet iletişim sıfırdır. Bir araya gelsek bile konusmaz. Elinde tel..
Gecen oturmaya gittik, surekli gidemiyoruz diye. Adam esimi bile takmadı gecti baska odaya elinde tel. Bazen eltimin yerine kendimi koyuyorum. Iletişimi olmayan,ilgisiz,sohbet etmeyen sessiz kendi icinde bir hayat suren adamla asla evli kalamazdım...

Asla, sakın ha. Çocuk sorunlu evliliği düzeltmez, iyi giden evlilik bile çocuktan sonra sarpa sarar. Çünkü bu sefer başka problemler ortaya çıkıyor ve sorun çözmekten aciz insanlar, daha da tuhaflaşıyor.

Cok haklisin . Mesela benim esimle coo kisa boyle bir problem oldu. Yorgun geliyor yemek yiyor yatiyordu yada kanepede sessizce dinlenme ayagina tv izliyordu. Ben açıkça soyledim,muhabbetsiz ev olmaz sıkılıyorum uzaklaşıyorum diye. Sonra heer aksam cay saati yapmaya,film sati yapmaya ve asla aksatmamaya başladık. Yatana kadar telefonu ele almakta yasak dedik. Bu sekilde eski halimize donuverdik

Çok güzel fikirler gerçekten konu sahibi de uygulayabilirTebrik ederim

Aileler genel olarak böyle. Dayak ve aldatma yoksa yuva yıkılmaz kafasında.
Oyuzden ailenin fikrini cokta önemseme. Ben seni okadar iyi anladım ki.
Yalnızım dedıgınde 'e herseyın var ya' cevabı insanda kendisini duvardan duvara vurma ıstegı yaratıyor.
Bu adam degısmeyecek onu söyleyim. Terapi merapı hikaye. Zaten gıtmeyecekte.
Bosanmak ıstedıgını söylediginde buyuk ihtimal aglayacak seni sevdigini söyleyecek falan. Ama o kadar. Degısen bir sey olmayacak.

Hayat ve karar senın.

Bence abartmıyorsunuz.Benim eşimde sessiz biridir.Çok şunu anlatayım bunu anlatayım demez.Amaşaka yapar veya tv ızlerken yorum yapar vs bende cok konuskan değilimdir benim gözüme batıcak bir şey yok ama eşiniz aşırı sessiz geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…