Acaba dış gebelik mi var

Gnl14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
16
2
1
35
Merhaba arkadaşlar adet günüme 18gün kala pempemsi bir kan geldi şüpheye düştüm kan testi yaptırdım değerim 133.99 olarak çıktı tekrar kan testi yaptırdım 155.6 olarak çıktı gebelik var ama değerler çok düşük dediğine göre çok yeni bir hafta kadar ama dış gebelikten şüphelendi daha öncede düşük yaptım sevinsemmi üzülsemmi bilemedim sizce arkadaşlar

Son düzenleme:
Normalde adete 18 gün kala daha yeni yumurtlarsınız da döllenme yeni yeni gerçekleşir. Buda daha vücut beta hcg bile salgılamaya başlamadı demektir. Ama sizin kanda beta hcg var, yani bu gebelik hormonu bir önceki adetinizin yumurtlamasından olan hormon olabilir. Böyle bir durumda en az 6 haftalık falan gebe olmanız gerekirdi. Ultrason muayenesinde de bebeğin kesesini görebilmesi gerekirdi. Doktor kese görmemiş olacak ki dış gebelikten şüheleniyor. Yaptırdığınız iki testin arasında ikişer gün mü var yoksa ikisi de aynı gün mü yapıldı? İkişer gün varsa değerler 2 ye katlamalıydı ama maalesef oda olmamış. İki gün sonra testi tekrarlamanızı ve doktor muayenesi ile sıkı takibe almanızı öneririm.

İkinci ihtimal, bu ay çok erken yumurtladınız ve döllenme gerçekleşip vücut hcg salgılamaya başladı bile. 155 gibi bir hcg değerinde zaten bebeğin kesesi gözükmez. En iyi ihtimalle 1.500 lerdeyken alttan muayene ile görülebilir. Durumunuza Dış gebelik demek için henüz çok erken. İnşallah bu ihtimal doğrudur ve 2 gün sonra değeriniz 2 kat artar.

Birinci testi bu ayın 25de yaptırdım sabah ikincisi ise 26sında sabah doktorum ultrasyondan baktı fakant oda dedi şimdi görülmez daha küçük ama değerleri çok düşük buldu

Test 2 günde bir yapılınca 2 kat artarsa sağlıklı gebelik düşünülür. Sizinki peş peşe yapılmış ondan 2 ye katlamamış demek ki. Yarın testi tekrarladığınızda 155 i 2 ye katlarsa güzel gidiyor demektir. Sanırım siz bu ay erken yumurtladınız ve embriyonuz gelişiyor. İnşallah değerleriniz güzel katlar ve bebeğiniz size tutunuyordur.

Yarın tekrar test vercem hayırlısı olur inşaAllah Yüce Rabbimin taktiri napalım

2 gun ust uste test yaptirmaz doktorlar normalde nie yaptiniz ki 2 gunde 1 yapilir insallah hayirli haberle donersin bnde merak ettim

Özele gitmiştim bugun gene test değerim düşük çıktı %99dış gebelik dedi bizde üniversitesi hastanesine gittik ordaki doktorda öle bişi yok daha küçük oldugu için kese bile oluşmamıştır ve bı haftalar da zaten değer milim milim artar dedi yarın Üniversiteye kan vermeye gitcem gene hakkımızda hayırlısı olsun siz siz olun özel deyip güvenmeyin

GNL14 iki günde bir yapılan beta hcg değerinin mutlak suretle en az %70 artması gerekir. eğer bu artma az ise ya dış gebeliktir ya da düşüktür. tabi düşük kanaman var ise düşünülmelidir. 9.haftaya kadar her iki günde bir değerlerinin iki kat vurması gerekir. ben de yeni çıktım sayılır dış gebelikten. dua et rabbim yardımcın olsun

Bugünkü değeriniz kaç çıktı?

Ben birin

2 gun ust uste test yaptirmaz doktorlar normalde nie yaptiniz ki 2 gunde 1 yapilir insallah hayirli haberle donersin bnde merak ettim
dış gebelikten süpheleniyorsa yapıyorlar canım bende yeni çıktım dış gebelikten hastanede yattım hem sabah hem aksam kan alıyorlardı kollarım moralmıstı artık 4. günün sonunda artık emin oldu.

Ha anladim canm onu bilmiodum gecmis olsn sanada

kızlar bana da aynı dış gebelik teşhisi koyuldu ama daha ultrasonda gözükmüyor kan değerlerim iki günde bir 77 - 123 - 173 - 254 kürtaj yapıp sonucuna göre iğne yapcakmış doktorum.ne bileyim ya dış gebelik değilse bir umutla hamiş olmayı bekliyoruz böyle netleştirmeden kürtaj olmak içime sinmiyor.

dış gebelik demesi için geriye düşüş olması lazım aslında seninki hep ilerlemis neye göre dış gebelik dedi acaba istersen bi baskasına daha görün

yatış verdi önce kürtaj dedi sonra iğne dedi tamam dedim çıktım,bir daha dönmedim oraya dışarı çıkıp ağladım sonra topladım kendimi başka doktora gittim oda bilemiyorum rakamlar çok ortada dedikten on dakika sonra kürtaj dedi.ordan hocaya çıktım oda dış gebelik ama pazartesi tekrar kan ver dedi ama hiç ümitlenme dedi.

gelmiş geçmiş olsun canım allahın izniyle bebişlerimize kavuşuruz sağlıkla hayırlısıyla
beklicem zaten ilk gebeliğim 6 aylık erken doğdu oda ihmalden belki de allah bilir şimdi güvenim kalmadı dediklerine.hakkımız da hayırlısı

Ya kan testi yapıldı dün 178di 151e düşmüş sizce ne olmuş olabilir pazartesi tekrar gidip kan vercem
Değerin yavaş ilerliyordu ama nihayetinde yükseliyordu. Şimdi ise düşüşe gecmiş artık. Maalesef ya kimyasal gebelik ya da dış gebeliktir canım henüz adetin gecikmemişti ve sen çok erken test yapmıştın diye hatırlıyorum. Çok yüksek ihtimal kimyasal bi gebelik ve adet dönemine kadar düşüş tamamlanıp vücut gebeliği kendiliğinden sonlandıracaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…