acaba sezeryana mı yönlendirmek istiyo

guliguli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
41
0
96
İstanbul
hanımlar merhaba.31. haftamda doktora gittiğimde bebeğin iri az ye bebek normal doğumla dünyaya gelsin dedi.tedirgin oldum bende.fikirleri olanlar lütfen yardımcı olurmusunuz bana?:26:

31. haftada 3 kılo olcak halı yok..ne kadar kılolu dogabılırkı ayrıca..

arkadaslar bu olculen kilo %100 dogru degil yarim kiloya kadar yanilma payi olabiliyormus,yaklasik bir deger yani..bana da normal geldi 2.400 asiri degil

doktorum bel fıtığı olduğu için doğumdan sonra bacaklarımda his kaybı yada topal kalma ihtimalimin olabileceğini,ayrıca 12 ile 14 saat arasında sancı çekeceğimi söyledi.dayanamayacağımı ve hastaneyi inleteceğimi söyledi.ailem normal doğum için çok baskı yaptı.ben sezeryan istiyodum ama baskılara karşı bişey söyleyemedim.doğum sancılarım gece 3 te başladı.sabah 7 de hastaneye gittik.9,45 gibi suni sancı verdiler. 10,05 gibi doğumhaneye gittim.5- 10 dk arasında doğum yaptım.doktor hazırlanıpta gelene kadar ben doğum yapmıştım hemde:))))....doktorlar sezeryandan daha fazla para alıyolar.bu yüzden hepside sezeryan öneriyolar.inş benim gibi doğum yaparsınız:))) 2 dakikada fıtlattım benDDD hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin allahım

amin amiiinnnn :) korkuyorum ben yaaa iki tür doğumdan da epidural istiyorum biraz tabi normal doğum için.epiduraal sezeryan yapanların cesaretine hayranım.o nasıl bişeydir yaaa.eşim epidural normal istemiyo sanki o doğurcak.inşallah senn gibi iki dakikada olur ve biter.bebişimi alırım kucağıma.

hanımlar merhaba.31. haftamda doktora gittiğimde bebeğin iri az ye bebek normal doğumla dünyaya gelsin dedi.tedirgin oldum bende.fikirleri olanlar lütfen yardımcı olurmusunuz bana?:26:

canım eğer doktorun sana güven hissettirmiyorsa başka bir doktora daha görün ama şimdiden sezeryana yönlendirmesi ( kendim çok rahat sezeryan doğum yapan biri olarak) bana çok doğru gelmedi....
benim doktorum da sezeryancıydı ben normal doğum taraftarıydım kendisiyle konuştuğum zaman bana çatın müsait ama ne olur ne olmaz senin bebeğin için sezeryan gerekebilir normal doğumu araştırdığın gibi sezeryanı da araştır ve incele demişti :))
bir de kullandığım magnezyum ilacını son ayımda bıraktırmıştı "bebek 4 kiloyu geçer normal doğumda zorlanırsın diye" ama bunu da son ayımda konuşmuştuk..
benim sezeyan olma sebebim beklenen günümden bir gün önce evde kaydım ve karnımın ve dirseğimin üstüne düştüm, dirseğim açıldı .. hemen ilçedeki hastaneye acil gittik çekilen nst sonuçalrını ilçedeki doktorum normal buldu ama ertesi gün gittiğimde doktorum nst sonuçlarını pek beğenmedi , bir de açılma yoktu bebeği riske atmak istemediğinden sezeryana aldı . spinal sezeyan oldum heyecandan tansiyonum düşmüştü sonuçta ilk doğumumdu ama yine olsa yine spinal derim .. bu arada bebeğimi alırken dktor "iyi ki sezeyan yapmışsın bebek kakasını yapmış" demişti...
evet normal doğum en sağlıklısı ama şartlar sezeryanı gerektiriyorsa kendimi de bebeğimi de riske atmanın alemi yok ... ama yukarıda dediğim gibi daha 31. haftada bunu konuşmak için erken...
bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşaallah...

Benimde 32. haftam gebeliğimde bebeğim 2.700gr kafasıda büyük doktorum bunun sebebinin şekerimin yüksek olmasından dedi.
Ayrıca normalmi sezaryanmı dediğim zaman buna daha erken dedi.
Bebek iri olduğu için ve yaşım 37 olduğu için ben zaten normal doğum istemiyorum.
İri bebek doğuran tanıdıklarımdan biliyorum omuzlar takıldığı için kesikler büyük oluyormuş.

Bende normal doğum istiyordum ve Banada aynı şeyler söylenmişti. Bol bol yürüyüş yap. Vitamin ilacı almayı bırak( içmediğim halde ), az ama öz ye.. çünkü gelişimi çok iyi demişti.
Sonuç ne oldu dersen:) 37. hafta nst de sancılarım yüksek çıkınca çatı muayenesi yapıldı ve açılmam olduğu anlaşıldı.ve oğlumun normal yolla doğamayacağına doktorumuz karar verincede 37+2 de kafa çapı 40+5 olan bir bebeğin ölçülerine sahip 3650 grm oğlum dünyaya gözlerini açtı.. Eğer doktoruna güveniyorsan o senin için doğru olanı söylüyordur.. Dilerim hakkında hayırlısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…