• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acayip yanlış anlaşıldım !!!

Myselfme

LADY
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
230
98
18
Kızlar, be sefer ki yaşadığım sorun çok farklı, ben aslında kendimi oldukça mantıklı , olaylar karşısında doğru yorumlar yapıp doğru kararlar veren biri olarak nitelendiriyorum,çünkü çevrem de genelde benim hakkımda böyle konuşur fakat bu aralar sık yaşadığım bir sorun canımı sıkmaya başladı, sorunum yanlış anlaşılmakla ilgili, çok basit bir konuda bile yanlış anlaşılabiliyorum, bunu nasıl düzeltmeliyim bu sorunu nasıl aşabilirim bilmiyorum, önerilerinizi bekliyorum

Yalnış anlaşıldığınızı anlatarak sorunu düzeltebilirsiniz .
Yok eğer yanlış anlaşıldığınızı izah ettiğiniz hâlde ısrarla yalnış anlaşılıyorsanız boşverin gitsin .Sorun karşı taraftadır zaten .

Sürekli fikir vermekten dolayı biraz ukalalık yapmış olabilirsin belki.
O ince çizgiyi fark etmeden geçtiysen itici olmaya başlamış olabilirsin.
nasıl sürekli fikir vermek, bir konuda bir şey biliyorsam fikir veririm,fikirlerim değil genelde sorduğum sorular yanlış anlaşılıyor .

Yanlış anlamaktan kasıt nedir?

Mesela sorduğunuz soruları ne yönden algılıyorlar? Laf sokma, yerme veya saçma (?) nasıl anlaşılıyor yani? Bir de sormamanız gereken zamanda soruyor olabilirsiniz.

Ya da kısaca patavatsızlık da yapıyor olabilirsiniz. Çünkü insan sürekli yanlış anlaşılmaz.

Yalnış anlaşıldığınızı anlatarak sorunu düzeltebilirsiniz .
Yok eğer yanlış anlaşıldığınızı izah ettiğiniz hâlde ısrarla yalnış anlaşılıyorsanız boşverin gitsin .Sorun karşı taraftadır zaten .
doğru diyorsunuz galiba , bi de bu sorun her zaman herkeste olmuyo bazı kişilerde daha sık oluyo, söylediğim ufak bir şey bir anda büyüyo,

Sorularınızın ne yönde yanlış anlaşıldığını söylememişsiniz ama küçük bir öneri olur konuşmaya başlamadan önce soruyu kafanızın içinde kendinize birkaç kez sorup değerlendirmeye çalışın.

Yanlış anlamaktan kasıt nedir?

Mesela sorduğunuz soruları ne yönden algılıyorlar? Laf sokma, yerme veya saçma (?) nasıl anlaşılıyor yani? Bir de sormamanız gereken zamanda soruyor olabilirsiniz.

Ya da kısaca patavatsızlık da yapıyor olabilirsiniz. Çünkü insan sürekli yanlış anlaşılmaz.
Sürekli yanlış anlaşılıyorum demedim, sadece bazen herkesin yaşadığı sorun bu aralar sık sık başıma gelmeye başladı.

Sürekli yanlış anlaşılıyorum demedim, sadece bazen herkesin yaşadığı sorun bu aralar sık sık başıma gelmeye başladı.
İfade konusunda sıkıntınız var. Konu içeriğinde sürekli bunu yaşıyor gibi yazmışsınız ve öyle algılanmış, sonra hayır öyle değil Sorduğum sorular yanlış anlaşılıyor diyorsunuz, şimdi de bu aralar sık yaşıyorum diyorsunuz.

Sorun burada bile ortada. Kendinizi doğru bir şekilde ifade edemiyorsunuz.

Sorularınızın ne yönde yanlış anlaşıldığını söylememişsiniz ama küçük bir öneri olur konuşmaya başlamadan önce soruyu kafanızın içinde kendinize birkaç kez sorup değerlendirmeye çalışın.
şöyle söyliyim mesela ben bilgi alma amaçlı bir soru sormuştum , ünide hocaya ama sorduğum şeyle alakası olmayan bir cevap aldım tatmin olmadım yani ve üstüne üstelik cimri damgası yedim :)) nasıl oldu ben de anlamadım ama konu çok alakasz bir yerden oralara kadad geldi

şöyle söyliyim mesela ben bilgi alma amaçlı bir soru sormuştum , ünide hocaya ama sorduğum şeyle alakası olmayan bir cevap aldım tatmin olmadım yani ve üstüne üstelik cimri damgası yedim :)) nasıl oldu ben de anlamadım ama konu çok alakasz bir yerden oralara kadad geldi
Bir şey sormak ya da konuşmak istediğinizde aklınıza ilk gelen haliyle sormayın, kafanızda küçük bir ölçme tartma işlemi yapın. Yanlış anlaşılabilecek noktaları yavaş yavaş böyle tespit edip düzeltebilirsiniz belki. Bir de ifade şekliniz biraz daha yumuşak olursa saldırı gibi görünmezse en aza indirgenebilir durum :)

İfade konusunda sıkıntınız var. Konu içeriğinde sürekli bunu yaşıyor gibi yazmışsınız ve öyle algılanmış, sonra hayır öyle değil Sorduğum sorular yanlış anlaşılıyor diyorsunuz, şimdi de bu aralar sık yaşıyorum diyorsunuz.

Sorun burada bile ortada. Kendinizi doğru bir şekilde ifade edemiyorsunuz.
hımm ,öğrenme amaçlı soruyorum , içerikte sürekli bunu yaşıyor gibi yazdığımı hangi cümlemden çıkardınız acaba ?

doğru diyorsunuz galiba , bi de bu sorun her zaman herkeste olmuyo bazı kişilerde daha sık oluyo, söylediğim ufak bir şey bir anda büyüyo,
Karşı tarafın algısıyla ilgili olabilir mi , sürekli ben bilirim kafasın da olan birileriyse, yada zıt çekim gibi sürekli konuşsan da anlatsan da aykırı yerden anlayan biriyle muhattapsanız?

Back
X