Acele Evlilik (bir nevi kaçarak evlenmek)

Lucy92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
104
1
48
33
Aile içinde bir takım sorunlar var. üvey anne var ve 2 yıl şehir dışında okudum döndüm. Şimdi her zaman olan sorunlar dahada büyüdü. artık kırılma noktasına geldi ve ben evden ayrılmayı düşünüyorum. Zaten sevgilimle evleneceğiz ailesi de istiyor. Şimdi ben gidip tek başıma ev tutsam çok zor. Dolayısıyla sevgilimde 'bize gel bir iki seneye kendi evimize çıkarız' diyor. Zaten olmayacak bir şey değil ama isteme, söz, nişan, kına falan olmayacak. İlla olsun dediğim şeyler değildi ama şimdi böyle olması evden bu şekilde ayrılacak olmak üzüyor beni. Herkes alışverişler, planlar yapıyor. Her şeyini özenerek seçiyor. Benimkilerin aceleye gelmesi içimde kalacak korkusu yaratıyor. Herkesin arkasında ailesi oluyor benim kimsem olamayacak. Akrabalarım falan var tabi, çok iyi çok sevdiğim kişilerde var ama işte anlatamayacağım daha fazla...
(Daha sonra ayrıntılı konuştuk ve birkaç ay çalışıp bir miktar para biriktirip kendi yolumuza bakarız dedi. Yani onun ailesiyle olsun veya olmasın en azından kendimiz bir şeyler yapabilecek durumda olalım sabredebildiğin kadar sabret dedi. Bende şu an kursa gideceğim en fazla o kurs için bekleyebileceğim şubata kadar. Zaten iş de buldum.)

Son düzenleme:
Benden bir tavsiy sakin ama saki kacmayin ilrde cok pisman olursunuz bir hal yolunu bulur istsinler ve oyle evlenin ama kacmayin. Bir taavsiye bu sze senin baskalarindan neyin eksikki herseyyin dugun olmasn mantikli ooun cahil kararlar almayin.

Benden bir tavsiy sakin ama saki kacmayin ilrde cok pisman olursunuz bir hal yolunu bulur istsinler ve oyle evlenin ama kacmayin. Bir taavsiye bu sze senin baskalarindan neyin eksikki herseyyin dugun olmasn mantikli ooun cahil kararlar almayin.

Mecburum buna bir süre para biriktirim ya kendi başıma eve çıkacağım, ya sevgilimle eve çıkacağım ya da apar topar evlenceğiz. Şu an ki düşüncemiz iş bulduktan sonra birkaç ay para biriktirip evlenmek veya eve çıkmak. Ama ben eve çıkmaya daha sıcak bakıyorum çünkü evlilik şimdi olursa her şey eksik yarım yamalak olacak.

Ayni bu dediğini arkadasim yasadi. Ne oldu biliyor musunn8. Aya varmadi ayrildilar.kiza gram değer vermedi. Üvey anne ve baba evine bu şekilde gitmek çok zoruna gitti. Seni sevse böyle bi teklifte bulunmaz.yüzükde mi takmayi beceremiyir bu erkek tarafi anlamis ddeğilim. Bu kadar ucuz olmayan.vardır bi caresi

SAKIN SAKIN sevgilinle gidip onun ailesinin evinde oturma , daha pisman olursun!
Yagmurdan kacip doluya tutulursun...

Hayatinin hatasini yaparsin. Bir gün pisman olmayacagin ne malum. Dünyanin binbir türlü hali var sonucta. Bugün senin arkanda olan adamla bi bakmissin aran bozulmus, Allah korusun bosanma noktasina kadar gelmissiniz. Gidecek bi evin olacak mi? Diyelim arkadaslarina akrabalarina gittin, kac gün misafir edecekler seni. Her ne kadar biktim desende, o evin icindeki insanlari sevmesende dönüp dolasacagin yer yine kendi evin olur... Öfkeyle kalkan zararla oturur bunu unutma :)

Sakin ama sakin yapma. Bak sakin diyorum. Hayatin boyunca cok buyuk cilenin icine girersin. Bi kere kaynana agzina laf vermeyeceksin. Belki istemeyecek, simdiden gelip burda kalan kizdan ne hayir gelir diyecek, düğüne de gerek yok eve de gerek yok zaten burdasin diyecek. Bak üvey anne kahri cek ama kaynana kahri sakin çekme. Uvey annenden gün gelir ayrilirsin ama kocadan, kaynanadan ayrilmazsin.
Bu kadar insan sakin yapma diyorsa bir bildikleri vardir.
Dinle bizleri ve sakin yapma.

Kırılma noktası??
Dayanılmayacak şeyler mi?
Babanızla konuşamıyor musunuz?

Öyle sessiz sedasız gitme sevgilinin ailesinin evine, her zaman olmuyor ama sonra kıymet bilmeyip insanın yüzüne vurabiliyorlar arkanda kimsen yoktu senin gibilerinden. Ya sabredin paranızı biriktirin biraz evinizi tutun iki parça eşya alın orta halli bi düğün olmadı güzel bi nikah bi yemek yapın. evin ayrı olsun.geri dönüşü çok zor olur bi kere o eve girdin mi onların düzenine alışacaksın alışmak zorunda kalacaksın. zor anlarımız olur ailemizle sorunlar yaşadığımız ki üvey anne var diyorsun. sabret gün gelecek ondan ayrılacaksın ....

Aile içinde bir takım sorunlar var. üvey anne var ve 2 yıl şehir dışında okudum döndüm. Şimdi her zaman olan sorunlar dahada büyüdü. artık kırılma noktasına geldi ve ben evden ayrılmayı düşünüyorum. Zaten sevgilimle evleneceğiz ailesi de istiyor. Şimdi ben gidip tek başıma ev tutsam çok zor. Dolayısıyla sevgilimde 'bize gel bir iki seneye kendi evimize çıkarız' diyor. Zaten olmayacak bir şey değil ama isteme, söz, nişan, kına falan olmayacak. İlla olsun dediğim şeyler değildi ama şimdi böyle olması evden bu şekilde ayrılacak olmak üzüyor beni. Herkes alışverişler, planlar yapıyor. Her şeyini özenerek seçiyor. Benimkilerin aceleye gelmesi içimde kalacak korkusu yaratıyor. Herkesin arkasında ailesi oluyor benim kimsem olamayacak. Akrabalarım falan var tabi, çok iyi çok sevdiğim kişilerde var ama işte anlatamayacağım daha fazla...

boş ver üzülme, önemli olan huzur.madem sevgilin var evlen gitsin.

Ailen ne kadar kotu olursa olsun, sevdigin bi buyugunu cagir eve, gelsin istesin seni adam gibi.
Bu ne rezalet bisey, hicbiseyin olmadan evlenmek. Nisan takin, bir iki ay dugun hazirligi yapin oyle evlenin.

Ayni bu dediğini arkadasim yasadi. Ne oldu biliyor musunn8. Aya varmadi ayrildilar.kiza gram değer vermedi. Üvey anne ve baba evine bu şekilde gitmek çok zoruna gitti. Seni sevse böyle bi teklifte bulunmaz.yüzükde mi takmayi beceremiyir bu erkek tarafi anlamis ddeğilim. Bu kadar ucuz olmayan.vardır bi caresi

Biz daha sonra ayrıntılı konuştuk o da düşünmüş. Birkaç ay sabredebilirsen ikimizde iş bulunca para biriktiririz ikimiz evlenir veya olmadı ayrı eve çıkarız dedi. Onun ailesi evde güllük gülistanlık olmadığını biliyorlarda ayrıntılı bir şey bilmiyorlar

Kırılma noktası??
Dayanılmayacak şeyler mi?
Babanızla konuşamıyor musunuz?

Hayır işte. Malesef olmuyor. Zaten en ağır şeyleri babam söyledi. Açıkçası çok ayrıntılı anlatmak istemiyorum zaten anlat anlat bitiremem. sevgilimle uzunca konuşup bir süre çalışıp para biriktirip kendi yolumuzu çizmeye karar verdik.

Öyle sessiz sedasız gitme sevgilinin ailesinin evine, her zaman olmuyor ama sonra kıymet bilmeyip insanın yüzüne vurabiliyorlar arkanda kimsen yoktu senin gibilerinden. Ya sabredin paranızı biriktirin biraz evinizi tutun iki parça eşya alın orta halli bi düğün olmadı güzel bi nikah bi yemek yapın. evin ayrı olsun.geri dönüşü çok zor olur bi kere o eve girdin mi onların düzenine alışacaksın alışmak zorunda kalacaksın. zor anlarımız olur ailemizle sorunlar yaşadığımız ki üvey anne var diyorsun. sabret gün gelecek ondan ayrılacaksın ....
Bunları sevgilimle konuştuk o da benimle başbaşa olmayı istiyor ama sabredemem yıpranırım diye korkup öyle demiş birazda beni rahatlatmak için. Sordu bana ne kadar sabredebilirsin ona göre para biriktirip bir şeyler yapalım diye. Kısacası aynen sizin dediğiniz gibi biraz para biriksin ufak tefek bir şeyler yapıp evimizin acil ihtiyaçlarını toparlayıp evlenmeyi düşünüyoruz. Sabretmek çok zor, ama şimdi işe başlıyorum en azından evden uzakta olacağım. Akşamları laf etseler de ona katlanacağım bir süre

Evinde yaşadığın sıkıntılardan kaçarmış gibi evlenerek kurtulamazsın.Biraz
daha sabret her şey usulüne göre olsun.

Ailen ne kadar kotu olursa olsun, sevdigin bi buyugunu cagir eve, gelsin istesin seni adam gibi.
Bu ne rezalet bisey, hicbiseyin olmadan evlenmek. Nisan takin, bir iki ay dugun hazirligi yapin oyle evlenin.
Öyle olmuyor işte. Bana da zor geliyor ama çok sorunlar yaşanıyor. nişan yapmak hazırlık yapmak öyle zor ki. şimdi ki kararımız bir şekilde sabretmem ve para biriktirip bir yoluna koymak düzenimizi. Yani mecburen zorda olsa en azından 6 7 ay sabretmem gerek

Evinde yaşadığın sıkıntılardan kaçarmış gibi evlenerek kurtulamazsın.Biraz
daha sabret her şey usulüne göre olsun.
Şöyle bir durum var benim ailem ile hiçbir şey usulüne göre yapılamaz. Ben evlenmek istediğim kişi var diyorum 2 yıl olacak neredeyse babam tanımak istemiyor. Ben evleneceğim merak etmiyor musun hiç diyorum. Tanımadan etmeden istemiyor ve sen evlenirsen evlen ben tanımak görüşmek istemiyorum diyor. Bu tür diyaloglarımız oldu önceden. :Yakın zamanda olanlar çok ağırdı benim için. Şimdi çalışıp sabredeceğim biraz sevgilimde olumlu bir iş görüşmesine gitti bugun. Benim sabrıma kaldı her şey sabredebilirsem daha düzgün şekilde hayatımızı kuracağız

Şöyle bir durum var benim ailem ile hiçbir şey usulüne göre yapılamaz. Ben evlenmek istediğim kişi var diyorum 2 yıl olacak neredeyse babam tanımak istemiyor. Ben evleneceğim merak etmiyor musun hiç diyorum. Tanımadan etmeden istemiyor ve sen evlenirsen evlen ben tanımak görüşmek istemiyorum diyor. Bu tür diyaloglarımız oldu önceden. :Yakın zamanda olanlar çok ağırdı benim için. Şimdi çalışıp sabredeceğim biraz sevgilimde olumlu bir iş görüşmesine gitti bugun. Benim sabrıma kaldı her şey sabredebilirsem daha düzgün şekilde hayatımızı kuracağız

Yaşadıklarını bilemem tabi.İnşallah hayırlısı olur hakkında.

Hayır işte. Malesef olmuyor. Zaten en ağır şeyleri babam söyledi. Açıkçası çok ayrıntılı anlatmak istemiyorum zaten anlat anlat bitiremem. sevgilimle uzunca konuşup bir süre çalışıp para biriktirip kendi yolumuzu çizmeye karar verdik.

Bunca yıllık babanız size bunu yapıyorsa, hiç tanımadığınız elalemin oğlu neler yapar bir de onu düşünün.
Üstelik siz kaçarak gidiyorsunuz ona.
Eksi birle başlayacaksınız evliliğe.
İnsanlar 5 senelik sevgililerini tanıyamıyorlar evlenip ayrılmak zorunda kalıyorlar.
Ama siz bence kararınızı vermişsiniz.
Kararınızınr doğruluğundan kendiniz de emin olamadığınız için destek arıyorsunuz belki ama bu desteği aklı başında hiçkimse veremez size..
Başka bir çözümü olmalı bunun birine kaçarak evlenmekten başka..

ailesiz düğün dernek olayları çok zor

sevgilinin ailesiyle yeteri kadar tanışıyosan sana karşı tutumlarından nasıl gideceğini az çok tahmin dersin

valla herkes kızcak ama ben kaçmaya karşı değilim kızın arkasında duran bi ailesi yokki napsın bu kız babası tanışmaya bile yanaşmıyo

3 örnek biliyorum aynı şekilde evlenen oldukça mutlular şuan

uamrım sende çok mutlu olursun

özlem duyduğun aile sıcaklığına tez zamanda kavuşursun umarım

Back
X