acele yardım lazım??? :-(

Ya bana bu konu biraz tuhaf geldi.
Bir insan 3 yildir beraber oldugu ve evlenmek istedigi insandan ayriliyor ailesinin istegi üzerine...
Ailesi zorla baskasiyla evlendiriyor.
Ve bu bayan erkek arkadasindan ayrildigina degilde, kizlik zarinin bozulup bozulmadigini dert ediyor.

Evlenmeden önce cinselligin olmamasindan yanayim bende ama... yani özür dilerimde yuh artik...
Hadi diyelim kizlik zarin bozulmamis. Evlendin ailenin istedigi kisiyle.
E sonra?
Mutlu olabilecekmisin?
Birincisi evlenecegin insani kandirmis oluyorsun.
Ikincisi sevdigin adam yaninda olmayacak.

Sen ya gercekten sevmemissin, ya bu iste bir is var, ya da ben fazla ön yargiliyim.....

evlenmeden önce ki ne bnm hayatım nede baskasının hayatı senı ilgilendirmiyo... sana durumumu değerlendir beni yargıla demıyorum ... sadece bir soru sordum derdimi palaştım ufak tefek fikirler alıyorum... bn yaşadığım şeyin yanlış olduğunun farkındayım zaten senın ukala bir uslupla bunu yinelemen de beni rahatsız etti... sen bnm yaşadığım şeylerin nekadarını biliosun da bukadar dengesiz bi şekilde yazıyosun...lafım sadece sana deil bu şekilde konusan tüm arkadaslara...bnm kalbimdeki insan tabiki sevdiğim özelmi paylaştığım insan ama sebepler gerekçeler var allah kahretsinkli

lavescim sinirlenme boşver bende evlilk öncesi ilişkiye karşıyım ama olan olmuş sende hatanın farkına varmışsin şimdi asıl konuya dönelim burada fikir alış verişiyle olacak iş değil bu tatlım hemen yarın dr a git ve bizide haberdar et durumdan eğer kızsan dr dan rapor al çünkü ilk gece buna ihtiyacın olacak ......erkeklr esnek kızlık zarı falan anlamazlar......

evlenmeden önce ki ne bnm hayatım nede baskasının hayatı senı ilgilendirmiyo... sana durumumu değerlendir beni yargıla demıyorum ... sadece bir soru sordum derdimi palaştım ufak tefek fikirler alıyorum... bn yaşadığım şeyin yanlış olduğunun farkındayım zaten senın ukala bir uslupla bunu yinelemen de beni rahatsız etti... sen bnm yaşadığım şeylerin nekadarını biliosun da bukadar dengesiz bi şekilde yazıyosun...lafım sadece sana deil bu şekilde konusan tüm arkadaslara...bnm kalbimdeki insan tabiki sevdiğim özelmi paylaştığım insan ama sebepler gerekçeler var allah kahretsinkli

Arkadaşım orda bir dur bakalım.yasakkelime, sen galiba konu açarken hep sana destek olunsun istedin ama olumsuz eleştiriler nedense hoşuna gitmedi. Herkes sana destek vermek zorunda değil, canım cicim demek zorunda değil. Ama senin tutup da sana olumsuz mesah yazan birine, dengesiz, ukala gibi kelimeleri söylemende doğru değil.

Doktora gideceğine evleneceğin adamı al karşına konuş,dürüst ol.Ben bunları yaşadım,eğer benimle yine de evlenmek istersen seninle evlenebilirim ama bu sorun olacaksa ileride ve ya şimdi başlamadan bitsin de.Doktora gitmek vs onur kırıcı bence.Seni seven,kabul eden herşeyinle kabul etmeli.Ezdirme kendini öyle,olmaz derse keyfi bilir.Evlenmek zorunda değilsin ki canım.

kendimce gerekçeler düşünüyorum ne gibi bi durumda zorla evlilik olur diye:

-kan davası vardır evlenmek zorundayımdır. (sevdiğim adamla evlenmezsem zaten ölmüşümdür kurşun beni vurmaz.)

-mal mülk miras bölünmesin diye evlenmek zorundayımdır( bu dünyanın malı mülkü batsın öbür tarafa hangisini götürebiliyoruz ki değer mi)

-babam kesin evleneceksin demiştir.(böyle durumda baba filan sökmez bana)

burda herkes senin istemediğin bir evliliği yapıp mutsuz olmaman için konuşuyo. yani sen mutsuz olunca yada mutlu olunca biz klavyenin öbür tarafındaki insanlar olarak ne kazancımız olacak. insanlar tecrübelerini yaşadıklarını söylüyorlar. yada evlendiğin gece kız çıkmayıp kocanla kavga edince baba evine geri döndüğünde bundan bize ne eğer bu yazılanları hayatına karışmak olarak görüyosan. çok anlamaya çalıştım senin yerine kendimi koyarak düşündüm bu konuya yorum yazmadan. iki tane de mesajım var hatta konunda. zor bir durumdasın evet. ama hayatta keşke dememek istiyorsan kendi doğrularının arkasında durmalısın.

biz sana fikir vermek için yorum yazıyoruz. ama sen fikrine uymayan yada işine gelmeyen olumsuz yorum olunca ukala dengesiz diyebiliyosun. eğer ki sensible arkadaşım (yanlış anlasılmasın kendisiyle hiç konuşmuşluğum yoktur bakk bak arkadaşını savunuyo diye birşey yok yani) sana doktora git diktir sonra mutlu mesut yaşa deseydi iyi mi olacaktı. bence gayet seviyeli ve aklı başında yorum yapmış her durumu değerlendirerek. sense bilmediğiniz şeyler var anlattığım kadarını biliyosunuz diyosun. e doğal olarak bizde fikir yürütüyoruz. uzun oldu kusura bakma niyetim seni kırmak değil eğer ki kırılırsan yazdıklarıma özür dilerim ama ben yaptıklarının arkasında durmanı tavsiye ederim her zaman. kolay gelsin...

Hangisi geri kafalilik anlayamadim, kizinin sectigi insana karsi cikip, kendi sectigi biri ile evlendirmeye calisan baba mi yoksa bir insan ile evlenmeden, "modern olmanin cesareti" ile yatip kalkip, bir sonraki beraber oldugu insani kandirmaya calisan mi? Bence ikiside. Evlenirsen aklini basina al, bir omur boyu agzini acma, ve dua etki eski erkek arkadasinda acmasin. Bu tur bir sekilde kandirdigin insanin gercekler ortaya ciktiktan sonra sana guvenme zorunlulugu yok.

Yanlis anlasilmasin, sana koca adayinin "namusu" iki bacak arasinda aramasi gerek demiyorum. Demek istedigim "namusun" birinci ilkesi dürüstlüktur.

Bence sevdiğin adamla konuş ve onunla evlen. Ailenide bu evlenmek istediğim budur diye ne yap ne et ikna et. Baba geri kafalı olusa olsun bazen çok korkarak üstüne gitmediğimiz şeylerin alında o kadar korkulacak şeyler olmadığını farkederiz. Ben sana ne doktora git ne de gitme diyeceğim. Kızlık zarınlada ilgilenmiyorum. Ama dürüst olup ya yaptığının arkasında dur ve evleneceğin adama durumunu anlat, yada sevdiğinle evlen. Gönlümden geçen tavsiye ise sevdiğinle evlenmendir. İnsanın sevdiği için mücadele etmesi çok güzel bir duygudur. a.s

Buraya bir konu aciyorsaniz, bir soru soruyorsaniz her türlü yorumada acik olmaniz lazim.
Evet bana tuhaf geldi, sevmediginiz bir insanla evlendiriliyorsunuz sevdiginiz biri var ve sen baska birseyi sorun etmissiniz.
Niye sordunuz demiyorum, sadece kendi fikirlerimi beyan ediyorum.
Bana göre siralama yanlis, anlatabildim mi?
Normalde sevdigime ailem beni vermiyor, zorla evlendiriliyorum diye bir konu acarak, bu sordugunuz soruyu o konunun icinde sorsaydiniz bu kadar tuhaf gelmeyecekti belkide.
Neyse beni ilgilendirmez...
Sizin yasadiklarinizi elbette bilemem, ve buda beni ilgilendirmez zaten.
Allah kimseye vermesin diyorum yinede.
Ayrica sarfettiginiz ukala kelimesinide hic üzerime alinmadim.:delphin:
Herkes kullandigi sözlerle degerini belli eder arkadasim.

Mutluluklar

Bence sevdiğin adamla konuş ve onunla evlen. Ailenide bu evlenmek istediğim budur diye ne yap ne et ikna et. Baba geri kafalı olusa olsun bazen çok korkarak üstüne gitmediğimiz şeylerin alında o kadar korkulacak şeyler olmadığını farkederiz. Ben sana ne doktora git ne de gitme diyeceğim. Kızlık zarınlada ilgilenmiyorum. Ama dürüst olup ya yaptığının arkasında dur ve evleneceğin adama durumunu anlat, yada sevdiğinle evlen. Gönlümden geçen tavsiye ise sevdiğinle evlenmendir. İnsanın sevdiği için mücadele etmesi çok güzel bir duygudur. a.s

Iste budur yaaa sana kesinlikle katiliyorum arkadasim kaydirigubbakcemile5

çoooooooook ilginç profilinizde yüksek lisans bitirdiğiniz yazıyor ve eski kafalı bir babanız var bu ne yaman bir çelişkidir??? kızını akrabasıyla evlenmeye zorlayan bir baba kızını okutmaz da
ilginççççççççç

Zesese değineden önce profilinize dikkat etmemiştim.
Ne ilginçtir ki, geri kafalı dediğiniz babanız sizin yüksek lisans yapmanızı sağlamış, sonra da sizi zorla bir akrabanızla evlendirmeye çalışıyor. Ve siz daha önce sevdiğinizle birlikte olduğunuz için nasıl bir yalana başvurabileceiniz konusunda forumdan destek bekliyorsunuz.
Bence siz yalana çk alışmışsınız. Açıkçası, y.lisans okuduğunuzu da düşünmüyorum. Üniv. mezunu lup, y.lisans yapmış birinin babam geri kafalı, onun istediğiyle evlenmek zorundayım diye kabullenebileceğini sanmıyorum.
Çünkü ben y.lisans mezunuyum. Ailemin onaylamadığı bir ilişkiyi 6 yıl sürdürdüm ve sonunda da evlendim. Ailem de "kızımız bu kadar okudu çalışıp kendi ayaklarının üstünde duruyor, bu kararında da vardır bir bildiği diyerek kabulendiler, ve eşimi şimdi çok ama çok seviyorlar".
Dİyorsunuz ki bilmediğiniz başka şeyler de var, o zaman söyleyin bilelim ona göre yorum yapalım.

Doktora gitmeye korkuyorum, kızlığımın bozulduğunu duymaktan korkuyorum diyorsunuz.Bu bana çok komik geldi. Eğer bozulduysa bozulmuştur, doktordan duymak neyi değiştirir, neden korkuyorsunuz ki... Bence kızlığınızın bozulmasından korkuyorduysanız sevgilinizle evlenmeden birlikte olmayacaktınız, ha olduysanız da bunun arkasında durun.

Kimseyi de kandırmayın, karşınızdakilere de yazık...

Kızlık zarınız esnek olsa rahatlayacaksınız sanırım ama bu sizin daha önce başka biri ile ilişkiye girmiş olduğunuz gerçeğini ve yeni evleneceğiniz erkekten bunu saklayacağınız gerçeğini değiştirmiyor sanırım.
Ben evlilik öncesi ilişkiye karşı değilim ama bunu yaşayan kişi yok zarım esnek rahatlığına yada zar diktirme yoluna girmemeli. Yaşıyorsa herşeyi göze alacak.

Anlamadıgım nokta su sımdı sen beraber oldun sonucta vucuduna baska bı ten degdı kızlık zarın yırtılmamıs cıkarsa yanı esnek cıkarsa o zaman bı baskasıyla evlenecek ve bunu saklıyacak ben kımseyle beraber olmadım mı dıceksın:1no2: pekı senın yasadıgın ılıskıyı kımler bılıyor sen sevgılın ve Allah..sadece karsındakını kandıracaksın asla gerceklerden kacamayacaksın bı yerde yıne canını acıtacak..en dogrusu once bı doktora gıt gercegı ogren daha sonra eger o ınsanla evlenmek ıstemıyorsan durustce aılene soyle ben evlenmek ıstemıyorum bu kısıyle uzulmemı ıstemıyorsanız karsı cıkmayın de..bu senın hayatın madem okumus bı ınsansın bunun ustesınden gelmenı umıd edıyorum
ayrıca sunu belırteyım arkadaslar babası cahıl dıye kızı cahıl olacak dıe bı kaıde yok ben cok gordum babasının okuma yazması yok cahıl bı ınsan ama oglu tıp okuyor bu olabılecek bı durum

laves kendimi senin yerine koydum... Benimde 3 yılı aşan bir ilişkim var... Sevdiğinle birlikte olma konusuna bir şey söylemeyeceğim, istedin ve olduysa kimse karışamaz ama... Sen nasıl baban dar zihniyetli ya da ne bilim yobaz diyerek sevdiğini, aşkını bırakıp bir başka erkekle aynı yatağa gireceksin? Onunla nasıl bir ömür geçireceksin? Ben aşkımdan başkasının bana dokunmaması için dua ediyorum her gece Rabbime. Allah yaşatmasın ama senin yerinde olsam, babam ne olursa olsun, onun yanı sevdiğimin peşinden giderdim... Babam dar zihniyetli diyerek bir ömrü kendime zehir edemem. Ve asla bir başkasını kandırmaya çalışma, unutma bunun hesabını sorar sana dünya da ya da ahirette...
Allah yardımcın olsun.

bu mantıgıda anlamıyorum yani.sen tut evlenmeden adamla ilişkiye gir sonrada ne yaparım diye dövün dur.onu yapmadan önce düşüncektın guzelim.umarım buda sana ders olur.ustelik babasına geri kafalı cahıl diyen bi evlatta tuhaf hani... Çok üzgünüm çoook

afedersin ağzımı bozmak istemem ama evlenmeden ne kadar guvensende sevgılıne böyle bır sey yaptıysan sonuclarına katlanıcaksın ....

bencede bi doktora görün en azından esnek olduğunu bi doktorun ağzından duyman daha rahatlatıcı olur senin için..şüphe içinde yaşanılmaz piskolojini bozarsın valla

bence doktora gıt gızlıce.korkma.ben 2,5 yıllık evlıyım benden de kan gelmedı.dr a gıttım yırtılmıs dedı.ama kan gelmedı.kızlık zarım cok ınceymıs.pembe su gıbı bısey geldı.kana benzemıordu.esım rahatsız olmadı ama ben oldum.o yuzden gıttım dr a.

arkadaslar bi konuda bilgilenmeye ihtıyacım var şimdi benm 3 yıllık bi ilişkim var bu süre zarfı içinde erkek arkadasımla birlikte oldum bikaç sorunlarımız vardı halettk ve evlenmeyi falan düşünüyoduk fakat benm ailem karsı cıktı evlenemedık suan ailemin istediği biriyle evlenmek zorundyım istemediğim halde ama durumum anlaşılıcak die korkuyorum şimdi size sorum şu erkek arkadasımla birlikte olduğum ilk gün benden kan gelmedi daha sonrada... doktora gtmeye korkuyorum kötü bişi duycam diye bikaç yerden arastırdım bu duruma esnek zar falan diolar :S kafam karıstı sizce ne? yardım edin artk kaçısım yk biliyorum ama :(

sevgili arkadaşım belki yazdıklarım hoşuna gitmeyecek ama diyelim ki anlamadı senin kız olduğunu düşündü senin vicdanın ne kadar rahat olacak..?????

madem seviyordun herşeyi göğüsleyebileliydin.madem vazgeçtin neden şimdi bir kandırmaca seçiyorsun.

seni tenzii ederek yazıyorum ama öyle kişiler tanıyorum ki kızlık bozulmasın diye ters ilişkiye girerler..
şimdi biriyle sevdi diye ilişkiye girem mi namuslu kız,biriyle sevdi diye ters ilişkiye girenmi namuslu kız??

namus iki bacak arasındamı??

Doktordan yardım alman daha doğru canım hakkında hayırlısı olsun...

Back
X