Acemi anneye yardim

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.781
133
40
Kizlar bugün öyle konular okudum ki bu da dert mi diyebilirsiniz ve haklisiniz da.. Ama ben de bebisim icin en iyisini istiyorum ama ne yapmaliyim bilmiyorum. 2 aylik cok tatli bi kizim var :emir_bebek:Onun gelisimi icin sarilmak, masaj yapmak, bol bol konusmak disinda neler yapabilirim? Ne tur oyunlar ve oyuncaklar oneririsiniz? Bir de oyun halisi almak istiyorum onerebileceginiz bir model var mi? Tecrubeli anneler yardimci olursaniz cok sevinirim :KK15:

Kizlar bugün öyle konular okudum ki bu da dert mi diyebilirsiniz ve haklisiniz da.. Ama ben de bebisim icin en iyisini istiyorum ama ne yapmaliyim bilmiyorum. 2 aylik cok tatli bi kizim var :emir_bebek:Onun gelisimi icin sarilmak, masaj yapmak, bol bol konusmak disinda neler yapabilirim? Ne tur oyunlar ve oyuncaklar oneririsiniz? Bir de oyun halisi almak istiyorum onerebileceginiz bir model var mi? Tecrubeli anneler yardimci olursaniz cok sevinirim :KK15:
Sarkı söyleyin diyorlar

Yatmayi seven bebekse al oyunhalisi
Benim kizim kucaga alinmak istemezdi
Hatta kucaga alinca aglardi
Bondigo yagmur ormani tekmele oyna
Aldim ben ayak kismi piyanolu 100 tl di

Parmak sarkilari oyunlari. Bir de parmak kuklar falan. Artik eline alip kavramaya baslamissa. Degisik dokuya dahip cisimler. Içi kumlu , pamuklu vs . Coraptan yapa da bilirsiniz. Cingirak vs

Benimki öyle oyunları sevmez ancak evi birbirine katsın. Gerçi iki yaşında haylaz bir oğlan kendisi. Oyun halısı aldık zamanında oynamadı şimdi ordan oraya sürükleyip üzerinde yuvarlanıyor. Masal anlatırım dinlemez. Kitap alırım tutup üstünü çizer. Konuşmamak için direnir. Ay annelik zor :confused:

Işıklı müzikli görsel oyuncakları seviyorlar o yaşta. Yere koyup, tepesine oyuncaklar asabilirsiniz, baksın, ulaşmaya çalışsın. Alıp yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Benimde 3 aylik olucak bebegim uyanik oldugu zamanlarda sarki söleyip ellerini tutup göz teması kurarak konuşuyorum .oyun halısıda şu meshur markanin piyanolu olanini aldim tekmeleriyle müzik seslerini duyunca cok seviniyor

Benim bebeğim şu an bir yaşında.ilk aylar sürekli şarkılar söyledim parmak oyunları oynadım ozellikle ses tonu ve vurgulara dikkat ederek cok faydasını gördüm.üç aylık olunca oyun halısı aldım ancak dördüncü ayda tam oynayabildi ve çok geliştirdi.sonra da kuklalar.ilk üç ay bol BOL konuşup şarkılar söylemek çok önemli bence

etrafi kesfetmeye baslayacak bu ay bebeginiz siyah beyaz gorsede evde dolastirin odalara falan girin zrka kartlari var onlardan alin onlari izlesin oyun halisi icin daha erken sarki soyleyin goz temasi kurun ozellikle emzirirken kaslarinin oksanmasindan cok hoslanir hemde sakinlesir bu hareketle

Benim oglum 11 aylik nerdeyse. Gelisimimiz baya hizli gidiyor. Oyun halisina gerek yok ana kucagi alabilirsin oyuncakli olanlardan 6 ay kullandik ta ki bebegim agir gelip yirtana kadar. Yere birsey serip surekli yuz ustu birak. Kucagina her alista once gel gel yap sonra al . Oyuncaklarini verirken aciklayarak ver mesela kirmizi araba gibi. Resimli onlara uygun kitaplar var gosterebilirsin. Surekli konus anlat. Mesela hadi mam mam yiyelim deyip emzir. Bence bu donemde en onemlisi yuz ustu koyman ama

Oyun halisi birkac aya yetersiz gelecek. Benim oglum oyum parkindan bile kaciyordu 6 aylikken. Bence biraz bekleyip oturmaya baslayinca oyun citi alip altina da oyun mati alabilirsin cok uzun kullanirsin

Siyah beyaz görsel hafıza kartları var. Onlardan alabilirsiniz. Göz takibi yapar, hemde o ayrıntıları dikkatle inceler.

Ben oyun halısı almıştım. Fisher price markası 160 ₺. Şuan 200 gördüm ama mağazalarda daha uygundur. 21 aylık kızım. Hala oynuyor.

2 aylık bebekle aktiviteler maalesef kısıtlı. Gönlünce eğlenmek, oynamak, gelişimine dört bir koldan yardımcı olmak için az daha beklemen lazım.

Ama önerebileceğim bir şey var. Ninni!
2 aylık bebek uyur da uyur. Hele bi de sesin güzelse ninni çocuğuna yapacağın en büyük iyilik olur.

Paylaştığım görseldeki sözler Erkan Oğur’a ait. Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi müzisyenlerden biri. Bunu okumak benim ufkumu açmıştı. O gün bugündür ninniye abanmış durumdayım.

Güle güle büyütün :)

5BC6006A-3CA3-40F5-82B1-B8424980B3F7.webp

Şarkı söyleyin. Oyun halısını 3 aydan itibaten kullanmaya başlar.
Şuan yapıcağınız bol bol konuşun koklaşın.
Göz teması kurun. İlerleyen aylarda. Tekerlemeler söyleyip parmak oyunları yapabilirsiniz. Ayna hoşlarına gider.Kulak aşinalığı olsun derseniz kitapta okuyabilirsiniz.

Aktivite halilari kesinlikle cok ise yariyor. Bi wc imkani oluyor en azindan :). Donence de cok ilgilerini cekiyor o aylarda.
Siyah beyaz renkli oyuncaklari seviyorlar.
Onun disinda bol bol konuşun ayna karşısında aktivite yapin sarkilar soyleyin.

Benimki öyle oyunları sevmez ancak evi birbirine katsın. Gerçi iki yaşında haylaz bir oğlan kendisi. Oyun halısı aldık zamanında oynamadı şimdi ordan oraya sürükleyip üzerinde yuvarlanıyor. Masal anlatırım dinlemez. Kitap alırım tutup üstünü çizer. Konuşmamak için direnir. Ay annelik zor :confused:
Ayy 2 yas cok zormus bugun bahsetti arkadaslar. Allah kolaylik versin :süslü:

Back
X