• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı tatlı fikirlerinize, eleştirilerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

nessin

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
236
122
303
37
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
1 ay sonra düğünüm var . Uzun zamandır zaten annesine ablasına para yardımı eden nişanlım şimdi anne baba ayrılınca bütün yükü tamamen üzerine aldı.
Şöyle ki kaynanam babasından kalan parayla lirayla birlikte 145 bin liralık bir ev aldı, kocasından evini ayrıldı. Eksik kalan 30 milyarı nişanlım boynunun borcuymuşcasına ben öderim deyip üstüne aldı yapacak başka birşeyi yoktu belki de.
bir de şuan nişanlımın omuzlarındaki yükü görüyorum kaynanam gayet genç sağlıklı bir kadın oğlunun evlilik arifesinde ona destek olup bir işe girip en azından kendi ev masraflarını çıkarmak için çaba sarfetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu onların en kötü günü psikolojik olarak herkes iyi değil ama tüm maddi yük nişanlımın üzerinde. Bu kadın çıkıp oğlum ben çalışıp sana destek olmak istiyorum demiyor anlayamıyorum. Doğal olarak bunları ailem de görüyor, bana tavrımı koymam gerektiğini söylüyor. Bana akıl verin Allah rızası için:43:
Not: Nişanlım annesine alınan evi ablasının üzerine yapacaklarını söyleyince bu konular bu kadar mevzu oldu. Tabi olaylar bukadar karışınca KV evi boşanma işinden sonra kendi üzerime alıcam siz bizim tapu işimize ne diye karışıyorsunuz gibi bi durum oldu. aslında mevzy tapu değil Ailem tarafından sömürülen bir erkek evlat olarak görülüyor nişanlım. hem kalan borcu ödeyip hem evi kız çocuğunun üzerine yapacak olmaları böyle bir izlenim verdi. malesef :(

Son düzenleme:
nişanlının maaşı o kadar iyi mi?
hem ev geçindirip, hem kredi çekip bir de evlilik hazırlığı yapıyor?
annesi düşüncesizlik etmiş bence, ablasının da tabiki çalışıp kardeşine destek olması gerek,
ya da belkide bunlar bedava evde oturucaksınız diye kendini saldı

4 bine yakın maaş alıyo. bende 1500 alıyorum krediye ayda 1500 vericem anneme 800 vericem 1500 de biz harcasak senin maaşına dokunmayız birikir diyor. Yani böyle ekstralarımız olmasa çok rahat bir evin taksitine gidebilirdik şimdi önümü göremiyorum.

Arkadaşlar merhaba,
1 ay sonra düğünüm var . Uzun zamandır zaten annesine ablasına para yardımı eden nişanlım şimdi anne baba ayrılınca bütün yükü tamamen üzerine aldı.
Şöyle ki kaynanam babasından kalan parayla lirayla birlikte 145 bin liralık bir ev aldı, kocasından evini ayrıldı. Eksik kalan 30 milyarı nişanlım boynunun borcuymuşcasına ben öderim deyip üstüne aldı yapacak başka birşeyi yoktu belki de.
bir de şuan nişanlımın omuzlarındaki yükü görüyorum kaynanam gayet genç sağlıklı bir kadın oğlunun evlilik arifesinde ona destek olup bir işe girip en azından kendi ev masraflarını çıkarmak için çaba sarfetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu onların en kötü günü psikolojik olarak herkes iyi değil ama tüm maddi yük nişanlımın üzerinde. Bu kadın çıkıp oğlum ben çalışıp sana destek olmak istiyorum demiyor anlayamıyorum. Doğal olarak bunları ailem de görüyor, bana tavrımı koymam gerektiğini söylüyor. Bana akıl verin Allah rızası için:43:

Canım bence şimdi tavrını koymak saçma olur daha evlenmedin sonuçta oda evin erkeği olarak kendini görüyor mecbur hissediyor..bence şuanlık sende ondan taraf olup manevi olarak ona yardımcı ol derim ben ..:44:

Canım bence şimdi tavrını koymak saçma olur daha evlenmedin sonuçta oda evin erkeği olarak kendini görüyor mecbur hissediyor..bence şuanlık sende ondan taraf olup manevi olarak ona yardımcı ol derim ben ..:44:

doğru söylüyosun canım. aslında ben de böyle düşünüyordum ama ailemin düşünceleri de kafamı karıştırdı. onun öncelikle kendi evini alması gerekiyor, onun için dünya bir yana sen bir yana olması gerekiyor ama vs dediler. hakkımızda hayırlısı

Kendi evlenme arifemde annemin zor bir durumda olmasi ve kendi annem icin kredi cektigim icin sanirim, nisanlinin ne hissiyatla hareket ettiginin farkindayim....

Istersen bir de su noktadan bak, anladigim kadari ile nisanlinin anne-babasi ayrildilar. Annesi ablasi ile yalniz kalacaklar, onlari da yaninda getiremecegine gore, kendince annesine ve ablasina bir guvence saglamak istemistir. Benim de babam uzakta, annem de maddi anlamda bana bagliydi, onu emekli edebilmek icin ayni sekilde bir kredi almistim. Esime diyemezdim "hadi bakalim annemle oturmak durumundayiz" diye... Ayni seyi simdi senin nisanlinda yapamaz degil mi? Sende kayinvaliden ve gorumcen ile ayni cati altinda oturmak istemezdin?

Dogru dusunuyorsun, nisanlin elbetteki oncelik olarak kendi kuracagi aileyi dusunmeliydi. Fakat su da var ki, senin ailenin ayni sekilde bir durumu olsaydi, inan bana onceligin yine annen/baban olacakti...

Bence nisanlina destek ol bu konuda, masallah geliri de fena degil (hangi sehirde oturuyorsunuz bilmiyorum), zamanla borclar odenir, bakarsin ilerde kendi evinizi bile almissiniz. Kendi maddi ozgurlugun de var zaten, bir sekilde dengeyi kendi aranizda kuracaksinizdir...

Ancak evlendikten sonrasi onemli, bu kadar fedakarliga karsi, kendi kesesinden kisip, anne ve ablasina hala maddi destekte bulunursa o zaman agirligini koyarak hanelerinizin ayri oldugunu ve annesinin kendilerine bir sekilde bakmasi gerektigini aciklarsin. Hem borc, hem kendi yuvasi, hem de annesinin evini gecindiremez zaten... Burada dikkat etmen gereken nokta bu bence... Nacizane fikirlerim... :34:

Baba oğula bağ bağışlamış oğul babaya bi salkım üzümü cok görmüş.

Maddi durumunuz iyi(ki parayı veren nişanlınız sizin maaşınıza el de sürmüyor), 3 yıl annesine destek olsa ne olur? Bu kadar mı vicdansız bir millet olduk biz.

Muhtemelen kadın "oğlum ben calısayım" demiştir nişanlınız kıyamamıştır.

Söylenecek cok sey var ama bu kadar kafi.

Cok anlayışsızsınız.

ailem saydığım insanlar zor süreçten geçiyorsa; gün birbirine destek olma günü olarak görürüm.bugün sana yarın bana

Arkadaşlar merhaba,

kvalidenin düşüncesizlik ettiği kısım ev alacaksın madem 145 bin liralık alacağına 100 bin liralık alsaydın kimseyi borç altına sokmasaydın.
ama bundan ziyade sana olan olumsuz düşüncelerim kadının yaptığını bastırdı maalesef...
senin hiç bir hakkın yok onun çalışması konusunda fikir vermen için. dinç olabilir ama hayatı boyunca hiç çalışmamış diyelim 50 li yaşlarında bir insan ne yapabilir. belki bulaşık falan yıkar. buna da senin gönlün razı olacak kadar genişse bilemiyorum. durumları tersine çevir. senin abin evleniyor. gelin annen çalışsın biz yardım edemeyiz diyor mesela. ne kadar etik acaba? kızmak haddime değil ama kızdım. bunu da söylemeden maalesef edemedim.

Oda onun annesi sonucta onu dünyaya getiren kadın ben hiç bir anormallik göremedim cnm nişanlının yaptıgı çok normal :ssz:

senin yerinde ben olsam destek olurdum nişanlıma köstek değil :kkk:

Nişanlının anne babası yıllar sonra boşanmış,sen işin maddi kısmını mı dert ettin.Ne mutlu ki,ailesine sahip sorumluluk sahibi bir nişanlın var.Taktir etmen gerekirken tavır almaya niyetleniyorsun.Kayınvaliden için genç diyorsun da, buna yaşına kadar çalışmamış insan ne yapabilir.Onun çalışıp çalışmayacağının kararını verek kimsenin haddi değil.Nişanlına sormazlar mı,koskoca adamsın bu yaştan sonra anneni çalışmaya mecbur niye bırakıyorsun.Şükret ki,kadının parası varmışta ev alabiliyor.Oğlu anneye yardım etse ne olur.Sonuçta o ev evlatlarına kalacak.Kadın gidip villa almamış ki,makul fiyata ev almış.Senin annen için dünya bir yana,kocası bir yana olmuş mu?Veya baban için.Anneanneni babaanneni bir kenara mı atmışlar.Bu nasıl sığ bir düşünce ya,ne demek dünya bir yana sen bir yana.Aile anne babanın yeri başkadır eşin yeri başkadır.Gayette iyi geliri varmış,nişanlının,sen de çalışıyormuşsun.Nedir yani.Allah hastalık vermesin.

Annesi kaç yaşında? Sağlam olabilir ama bir tecrübesi yoksa en fazla tezgahtar olarak bir yerde çalışabilir. Siz 4000 maaş alsanız annenizin tezgahtar olarak çalışmasına gönlünüz razı olur mu? Aşık olunca dünya bir yana siz bir yana olur da o dünyanın içine anneyi de koyma hevesi nedendir. Erkek kardeşim yok oğlan tarafı olmadım hiç ama gelinlerdeki anneden daha fazla sevilme isteğini anlayamıyorum. Ya da en önce beni düşünsün sonra ailesini düşünsün yarışını.

Ailene hiç anlam veremedim. Kendimden örnek vereyim. Evliyim. Eşimin annesi çok erken yaşta dul kalmış ve iki oğlunu tek başına büyütmüş. Kardeşim evleniyor ve ona karınca kararınca bir şeyler yapıyorum. Anneme dedim ki her şeyi not alıyorum kaynım evlendiğinde ona da eşit yapabilmek için hak geçmesin. Annem de "Saçmalama, o çocuğun babası yok, yeri gelecek eşyasını almaya düğününü yapmaya yardım edeceksiniz. Ona daha fazla yapacaksınız" dedi. Benim düşünemediklerimi annem bana öğütler. Olması gereken de budur. Allah herkesin kalbine göre verir.

Sabredin biraz ve esinize yuklenmeyin.her evlat annesine bakmak zorunda,oyle yada boyle..evini ihmal etmedigi surece huzursuzluk cikarmayin..

Annesi kaç yaşında? Sağlam olabilir ama bir tecrübesi yoksa en fazla tezgahtar olarak bir yerde çalışabilir. Siz 4000 maaş alsanız annenizin tezgahtar olarak çalışmasına gönlünüz razı olur mu? Aşık olunca dünya bir yana siz bir yana olur da o dünyanın içine anneyi de koyma hevesi nedendir. Erkek kardeşim yok oğlan tarafı olmadım hiç ama gelinlerdeki anneden daha fazla sevilme isteğini anlayamıyorum. Ya da en önce beni düşünsün sonra ailesini düşünsün yarışını.

Ailene hiç anlam veremedim. Kendimden örnek vereyim. Evliyim. Eşimin annesi çok erken yaşta dul kalmış ve iki oğlunu tek başına büyütmüş. Kardeşim evleniyor ve ona karınca kararınca bir şeyler yapıyorum. Anneme dedim ki her şeyi not alıyorum kaynım evlendiğinde ona da eşit yapabilmek için hak geçmesin. Annem de "Saçmalama, o çocuğun babası yok, yeri gelecek eşyasını almaya düğününü yapmaya yardım edeceksiniz. Ona daha fazla yapacaksınız" dedi. Benim düşünemediklerimi annem bana öğütler. Olması gereken de budur. Allah herkesin kalbine göre verir.

Anneni çok taktir ettim.Helal olsun.Allah güzel kalbine göre versin.

doğru söylüyosun canım. aslında ben de böyle düşünüyordum ama ailemin düşünceleri de kafamı karıştırdı. onun öncelikle kendi evini alması gerekiyor, onun için dünya bir yana sen bir yana olması gerekiyor ama vs dediler. hakkımızda hayırlısı

Olsun canım sen yinede sevdiceğinin yanında ol hakkında hayırlısı Çok mutlu ol inşallah.. Sevgilerimle:16::16:

neden kimse bosanan babanin da annesine maddi destek saglamakla yukumlu olduguna deginmiyor? sonucta olmus degil..

daha ucuz bir ev alıp sizi ayda 1500 tl borca sokmasalardı daha iyi olurmuş. ama ayda 800 tl çok değil . kız kardeşi de çalışsa oda ayda 900 alsa en az, anca geçinirler zaten. mesleği yoksa kv. nin çalışamaz.

30 bin tl borç bittikten sonra rahatlarsınız. kv. nafakada alır belki.

düğünü erteleyebilirsiniz. borç azalıncaya kadar. bunca olay içinde düğün yapmayın bence.

Aile dinamiklerini bilemeyiz ama sanırım bu durumda oğlanın nişanlısının yorum yapması çok yakışık almaz.

Bencede. Oglu elbette yardim etsin. Ama ben yinede evde yan gel yat keyif yapan genc bir gorumce varsa, kendi hayatini yasayan umursamaz bir eski koca varsa, onlara da takiliyorum.. Belki de onlarinda engelleri vardir tabi, konu sahibi bahsetmemis.

Back
X