Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Açıcı ile açılan yıpranmış saçlara çözüm

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ankesenamun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
183
76
98
arkadaşlar ben saçlarımı 1buçuk yıl evvel açtırdım.siyahtan dönmek için mecburen ve 1buçuk senedir hala bekliyorum düzelsin diye.kısa kestrimek istemiyorum azar azar ucundna kestiriyorum ama hala kapkatı kazık gibi saçlarım var üzerine de kendim düzenli olarak boyadım saçımı evde beyazım çoktu çünkü.hiç boya vurmasam düzelecekti belki ama işte çok kötü duruyo beyaz kahve bal rengi karışık oluncada.
saç kremleri kil maskeleri zeytinyağı badem yağı vs denedim. olmadı dolaşık kazık gibi yaa saçlarım resmen.taranmıyo bile yolunuyo
yok mu bunun çaresi kızlar yaa bi yardımcı oluverin :((

arkadaşlar ben saçlarımı 1buçuk yıl evvel açtırdım.siyahtan dönmek için mecburen ve 1buçuk senedir hala bekliyorum düzelsin diye.kısa kestrimek istemiyorum azar azar ucundna kestiriyorum ama hala kapkatı kazık gibi saçlarım var üzerine de kendim düzenli olarak boyadım saçımı evde beyazım çoktu çünkü.hiç boya vurmasam düzelecekti belki ama işte çok kötü duruyo beyaz kahve bal rengi karışık oluncada.
saç kremleri kil maskeleri zeytinyağı badem yağı vs denedim. olmadı dolaşık kazık gibi yaa saçlarım resmen.taranmıyo bile yolunuyo
yok mu bunun çaresi kızlar yaa bi yardımcı oluverin :((

barcelino dıye bır yag karısımı var hem fıyetı cok uygun hemde sorununa cozum olabılecek kadar etkılı bende rofle perme boya v.s herseyı yapıorum sacıma ustelık duzlestırı de kullanıorum ama nerdeyse hıc yanık ve kırık kalmadı sacımda ıkı aydır kullnıorum sadece ve uzaması muthıc hızlandı.. aktardan veya kuafor malzemesı satılan yerlerden temın edebılırsın en son boya yaparken ıcıne bır kapak bu yagdan kattım sonuca ben bıle ınanamadımm super parlak kırıksız yanıksızz ve elektrıklenmeyen saclarım oldu... herkess sasırmıs durumdaaaa!!!!!:16:

profesyonel saç maskeleri kullanmalısın.
yağlarla olmuyor.
sebastian ın saç maskesi ve şampuanını aldım.biraz pahalı ama saçları ipek gibi yapıyor.

canim benim saçimda ayni durumda. tek çaresi bakim canim çok dikkat ediceksin. bende tekrar yogun bakima basladim. sanada soyliyim neler yaptigimi. oncelikle dogal sampuan kullaniyorum ben. saçlarimi daha guçlendiriyo o yuzden ust uste iki defa açici 4 defa boya degdigi halde sadece uçlari çok az kirildi ustelik belimdeydi nerdeyse saçlarim. dogal sampuan ve saç kreminin çok faydasini gordugumu dusunuyorum o yuzden. sonra bir tane saç bakim yagin olsun. mumkun oldugunca az yagi birbirine karistir derim bence onlar daha çok etki ediyor. bir tane saç bakim masken olsun ve de saç losyonun.(tum bunlar yogun bakim için :D saçlarin duzeldikten sonra hepsine gerek yok:D ) saç losyonu ozellikle gece yatarken sur sabah kadar saç derine bakim yapsin. ve saçlarini surekli saç tarama spreyiyle tara. gliss in sari olanini tavsiye ederim saç kirilmasina karsi. eger istersen kirik onleyici serum alabilirsin o da olmazsa islak saç uçlarina bir miktar gliserin uygulayabilirsin nemlendirdigi için kirilmaz.

tum bunlarin sonucunda saglikli bir saç derin, guçlu ve kiriksiz saç tellerin ve hizli uzayan bakimli gorunen saçlarin olacak.umarim sende de ise yarar. saçlarin duzelince bakimi tamamen kesmezsin ama ne daha kolayina geliyorsa o urunle devam edersin. umarim yardimci olmusumdur. simdiden basarilar:66:

canim benim saçimda ayni durumda. tek çaresi bakim canim çok dikkat ediceksin. bende tekrar yogun bakima basladim. sanada soyliyim neler yaptigimi. oncelikle dogal sampuan kullaniyorum ben. saçlarimi daha guçlendiriyo o yuzden ust uste iki defa açici 4 defa boya degdigi halde sadece uçlari çok az kirildi ustelik belimdeydi nerdeyse saçlarim. dogal sampuan ve saç kreminin çok faydasini gordugumu dusunuyorum o yuzden. sonra bir tane saç bakim yagin olsun. mumkun oldugunca az yagi birbirine karistir derim bence onlar daha çok etki ediyor. bir tane saç bakim masken olsun ve de saç losyonun.(tum bunlar yogun bakim için :D saçlarin duzeldikten sonra hepsine gerek yok:D ) saç losyonu ozellikle gece yatarken sur sabah kadar saç derine bakim yapsin. ve saçlarini surekli saç tarama spreyiyle tara. gliss in sari olanini tavsiye ederim saç kirilmasina karsi. eger istersen kirik onleyici serum alabilirsin o da olmazsa islak saç uçlarina bir miktar gliserin uygulayabilirsin nemlendirdigi için kirilmaz.

tum bunlarin sonucunda saglikli bir saç derin, guçlu ve kiriksiz saç tellerin ve hizli uzayan bakimli gorunen saçlarin olacak.umarim sende de ise yarar. saçlarin duzelince bakimi tamamen kesmezsin ama ne daha kolayina geliyorsa o urunle devam edersin. umarim yardimci olmusumdur. simdiden basarilar:66:

sağol tatlım..ben de birkaçını uygulayabilirim..
:71::71:

benm saçlarımda oryel kurbanıydı ben kurtldm diyebilirim çok şükür ben kızıp bidaha siyaha boyadım lanet olsn dedim:90::90: ay gülyorum ama ne ağlamıştım :52::52::52:
ben de organik şampuan kullanıyorum pantene elidor loreal bunları at çöpe. saç bakım yağı kullandım şampuanıma sarmsak kattım çamterebentin kattım ve en önemlisi bakım maskesi ve krem kullandım saçım iyi kendine geldi diyebilirim . 1 sene önceye kdr böyle baktım saçımı az az temızledım . şu an da yine sarmısaklı organik ampuana ve sinamekiye devm ediyorum kestrmiyorum uzatmak çnkü şu an amaç ölü saçtn kurtlmak değil:34: 1 karış uzasa belimde inşallah:16::16:

badem zeytin hint jojoba yağları ve john frieda mavi serumunu düzenli kullanarak çözüm buldum tavisye ederim

of benim de böyle açıcı üstüne denizdi güneşti yanmış ota döndü saçlarım kestirdim ama kurtulmam için kazıtmam lazımmm bir de evim çok sıcak meğer bu evin içindeki nemsiz kuru hava saçların da kurumasına neden oluyomuş off birbirine girdiler :( sanırım yıprandıktan sonra hiçbi bakım fayda etmiyo bu gliss sıvı saç kremini ben de deniycem..

öncelikle saçlarımın hala ve hala yanıkları olduğunu belirteyim...ben siyah hint kınası saçımı kendim açtım çokta güzel oldu yıpranmadı ama boya alırken renk tavsiye eden byan yüzünden yine koyuldu bende kuaföre gittim ve saçlarımı tarçın bakır yaptırdım ama zor renk malum hızlı akıyor ve malesef saça zarar veriyor 3 kez tarçınla boyadıktan sonra dore kahve kahve yaptım tabiki tutmadı çünkü açıcıyla açıldı sonra kahve köpüğü yaptım daha koyu olsun akmasın diye ama yine olmadı aktı bende saçımı beyaz sabunla akıtıp boyaya uygun hale getrmeye karar werdım başarılıda oldum akmış tarçın bakır bal köpüğü gibiydi üzerine tütün kahve boyadım tutttu,ama takıntı işte aralara ışıltı olsun diye sarı yaptım biraz tparlayabildiğim saç yine eski haline döndü..neler denedim sıralayayım turp suyu,havuç suyu,sarımsak zeytin yağı,yumurta sarısı,maden suyu,maya:)onarıcı şampuanların neredeyse tümü ama hiçbirinde mucize bekleme ayda 10 cm-5 cm tamamen abartı mümkün değil çünkü saçı düzenli kestirip dinlendirmek ve boyada kendi saç renginden çok uzaklaşmamak gerek son umudum bitkisel şampuan daha bugün aldım blue ocean boyalı saçlar için olanı umarım ii sonuç verir..inatlla saçlarım uzasın istiyorum çünkü

Benimde kuaförümün hatasın sonucu herkesin imrendiği saçlarım yandı sonunda egzama oldu.Halada bir çözüm bulamadım.Yapmadığım şey kalmadı:( eski saçlarım artık eski fotoğraflarımda kaldı:(

Benimde saclarim yandi kizlar. 2 ay önce simdi diperi siyah gerisi platin,naptiysam gecmedi kendi rengine boyatmayi dusunuyorum bitkisel inoa ile cunku baska turlu uzatamicam,banyoda lastik gibi elime geliyo saclar,kendi rengine boyatsam tekrar yanarmi kizlar:((cok korkuyorumm

Suna Dumankaya’nın güzellik kitabından
1 yemek kaşığı öğütülmüş çörek otu
1 yemek kaşığı öğütülmüş polen
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı öğütülmüş ısırgan otu
1 litre suda kaynatılır (sanırım soğuduktan sonra)
1 kahve fincanı susam yağı ilave edilir
Bu karışım saçta 1 saat bekletildikten sonra yıkanır. Son durulama suyuna elma sirkesi koymanız tavsiye edilir.

Ebru Şallı’nın güzellik kitabından
3 yemek kaşığı papatya kurusu
2 yemek kaşığı lavanta kurusu
1 yemek kaşığı kekik kurusu
1 yemek kaşığı gül kurusu
1 litre suda on dakka demlenir saçlar günde 1 kez bu su ile ıslatarak taranır.

Pervin Bulvak güzellik kitabından
3 yemek kaşığı fındık yağı
2 yemek kaşığı hint yağı
2 çay kaşığı çam terebentin esansı
¼ çay bardağı ebegümeci
¼ çay bardağı kuşburnu havanda dövülmüş yada blendırdan geçirilmiş
Karışım saçlara kökten uca kadar sürülüyor

Suna Dumankaya güzellik kitabından saça protein bakımı
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı zeytin yağı
1 fincan süt
Karışım ılık olrak saça sürülür ve 1 saat beklenir.

Deborah Bonnie’nin sağlık kitabından
1çorba kaşığı zeytin yağı
1 çorba kaşığı gliserin
2 yumurta
Sirke ile elde edilen karışım temiz saça sürülür…

Pervin Bulvak güzellik kitabından
2 yemek kaşığı papatya
1 yemek kaşığı lavanta
1 yemek kaşığı kekik
1 litre suda kaynatılır süzülür. 20 dakka demini alır 1-2 gün durulama suyu olarak saça uygulanır.

ha bu arada ben yanmış saçlarımı kurtarmak için kuşburnu, maya yumurta, biraz zeytin yağ yoğurt ve limon uyguluyorum.. bazen sirke ve hint yağı da katıyorum .. banyoya girmeden önce bir saat falan bekletiyorum. banyoda elsev yapılandırıcı şampuan (bu şampuandan başka taranmıyo saçım çünkü iyce yanıp matlaşıp lastik gibi olduğu için..:) ) yapılandırıcı saç maskesi uyguluyorum.. daha sonra azcık bazdem yağı sürüyorum hafif nemli olan saçıma..eh işte bir iki haftadır yanmış yanmış dolaşıyordum.. biraz düzeldi çok şükür saçlarım.. ancak yine de eski canlı hali asla gelmez..

neyse kınayı deneyeceğim en son.. bakalım bir on gün daha geçsin.. kına ile canlanıcak mı bu yanmış saçlar merak ediyorum.. bunu bu forumdan başka bir konu başlığından sordum ancak cevap yazan olmadı..saçlarım çok yıprandı artık lastik gibi oyuncak bebek saçından beter oldu..saçım şu an ilk günkü kadar yapay değil..canlandı biraz uyguladığım bu mayalı formüllerle...lastik gibiydi valla.. buna şükür...

cümle alemden utanmasam 3 numaraya vurdurup kel gezicem.. öyle bunaldım valla:D...

biz kadınlar malesef iflah olmuyoruz.. güzellik uğruna katlamıycamız dert yok sanki..

kınayı da deneyebilirsem eğer.. bu sitede ilgili sayfalardan birine kınalı ve kınasız yani boyadan yanmış halinin resimlerini bırakmayıdüşünüyorum... bakalım..

Son düzenleme:
bayramdan bir gün önce bende açtırdım saçımı baya uzundu açık karemel yaptırdım saçlarımın uçları biraz yandı kestirmek zorunda kaldım belimde şimdi bu gün baktım uçları yine çok kötü kuru.saç bakım yağı aldım onu uygulayacağım.eşimin ve kardeşimin sözlerine kurban gittim boyat boyat dediler.saçım bide kıvırçık kısa kestirsem bonus gibi olurum.ah ben ah kimsenin sözüne bakmayacan,kendi doğrunuzdan şaşmayın bayanlar.......!

yanan kırılan hamura dönen saçlar için bence kesinlikle argan yağı... saçlarımı koyu karamelden platine çevirdim artı brezilya fönü sağolsun mahvetti saçımı argan yağıyla düzelme oldu baya...

Hiç fön çekmemek, düzleştirmemek. En önemlisi yanık kısımlar gidene kadar hiç röfle yaptırmadan sadece dip boyası yapmak. Gecmis olsun

Kızlar ben de geçen sene saçlarımı yaktım :( Güzelim bukle bukle gür kızıl saçlarımı en yakın arkadaşımın gazına gelerek turuncu yapmak istedim. olanlar oldu :( H ah nasıl özlüyorum o eski halini..Kıvırcığı bozuldu, canlılığı gitti, çok döküldü vs..hala uzatmaya çalışıyorum.Şimdi argan yağı almak istiyorum ama piyasada çok fazla marka var.Hangisi güvenilirdir acaba? Siz hangisinden memnun kaldınız kızlar bir yardım edin :(

yanan kırılan hamura dönen saçlar için bence kesinlikle argan yağı... saçlarımı koyu karamelden platine çevirdim artı brezilya fönü sağolsun mahvetti saçımı argan yağıyla düzelme oldu baya...

canım biraz açıklarmısın nasıl kullanıyorsun

Back
X