Aciiiilll korkuyorum (KURYE SORUNU)

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
26
Arkadaşlar merhaba,

Ben genel olarak markete/tekele gitmek yerine sipariş veren biriyimdir 1 hafta öncede evlere sipariş veren bir tekelin numarasını aldım pankartdan ve eve gittiğimde sipariş verdim getirdiler bir kaç saat sonra gece yarısı yabancı bir numaradan mesaj aldım selam, naber diye devam edip sonrası rahatsız edici mesajlar ve uygunsuz mesajlar... Bende engelledim, buraya kadar her şey normal...

Bugün aynı yerden tekrar sipariş verdim whatsapp üzerinden ve saat geç olduğu için zile basılmamasını gelen kuryenin whatsapptan beni aramasını istedim adamda bana numarayı attı kayıt ettim sipariş üzerinden 15 dakika geçti kurye geldi siparişi aldım ayrıldı. Adamın numarasına bakacakken ne göreyim mesajlarda? beni rahatsız eden kişi.

Bu şahısı ben şikayet edemem çünkü ev adresime kadar biliyor ama çokta korkuyorum. Bir yol gösterin lütfen

Sikayet niye edemiyorsunuz ?
Bence hic vakit kayip etmeyin polise sikayetde bulunun. Mesajlar duruyor ise gosterin polislere

Şikayet et mesajları goster asla korkma korkarsan daha ileri gider . Git şikayet et korkacak olan odur

Sikayet niye edemiyorsunuz ?
Bence hic vakit kayip etmeyin polise sikayetde bulunun. Mesajlar duruyor ise gosterin polislere
Korkuyorsaniz sikayet edeceksiniz asil sikayet etmezseniz karsi tarafi cesaretlendirirsiniz
Şikayet et mesajları goster asla korkma korkarsan daha ileri gider . Git şikayet et korkacak olan odur
Benim korkum ev adresimi biliyor olması. Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki insanlar artık normal değil psikopata bağlamış durumdalar sırf şikayet ettim diye kapıma dayanabilir. Nasıl edeyim? etmezsemde beni takıntı haline getirebilir çünkü attığı mesajlardan bunu sezdim. Ne yapacağım bilmiyorum.

Ailenlemi yasiyorsun yoksa yalnızmi.

Şu kuryelerin kadınlara tebelleş olma durumu bayaaa yaygınlaştı artık. Bence biraz daha temkinli olmalıyız cep numaramızı dağıtma konusunda o elemanlar 10 gün sonra işten çıkıyor ve hem numaramız hrm adresimiz öğrenilmiş oluyor. Biraz dikkat aman heryer ruh hastası kaynıyor artık arkadaslar

Öncelikle işyeri sahibine gidip söyleyin ve mesajları gösterin. O markette çocukla gerekirse yüzleşin, sert ve net olun. Sizi bir daha rahatsız ederse polise şikayet edip savcılığa suç duyurusunda bulunanacağınızı söyleyin bence. Bu durumdan babanızın haberinin olmadığını, olursa çok daha kötü şeyler olabileceğini de eklemeyi unutmayın. Polise şikayet etmenizi gerektiren bir durum olursa, zaten babanızın da öğreneceğini söyleyin. Hatta öncesinde annenize durumu anlatın ve annenizle beraber gidip konuşun. Anneler, konu evlatlarını korumak olunca çok sert olurlar. Çocuk annenizden korkacak ve sizin de sahipsiz olmadığınızı anlayacaktır. Siz engelleseniz de, ses çıkarmadığınızı ve zayıf olduğunuzu düşünecektir ve sizi başka şekillerde rahatsız etmeye devam edecektir.

Son düzenleme:
Mesajları merak ettim

Polise gidin
Market sahibine gitmeyin bence market sahibi uyaricak isten cikaricak daha da cok saricak belki

Sizin yerinizde olsam gider o işyerine ortalığı ayağa kaldırırdım terbiyesiz adam . Onu orada rezil ederdim ifşalardım siz sustuğunuz için cesaretlenmiş olabilir sesinizi çıkarın

İlk mesajı alır almaz direkt engelleseydiniz keşke. Uzatmasına fırsat vermeden.. Hadsizler had bulabiliyor ne yazık ki..

Mesajlarin içeriği uygunsuz diyorsunuz. Şikayet edip ve uzaklaştırma isteyebilirsiniz. Hukuken yapılacaklar olarak..

Şikayet edemem diyorsanız bir daha sipariş vermeyip, cevap atmayıp engelleyebilirsiniz. Aklıma başka bir şey gelmedi.. Kadınlar ne zaman korkmadan, tedirgin olmadan özgürce yaşayabilecek acaba.. Hep bir tetikte olma, kendini koruma hali hepimizi yordu artık.. Geçmiş olsun, bir daha tekrarlamaz inşallah

Merhaba. Sipariş vermeme seçeneği dışında aklıma bir sonraki siparişte kapıyı yetişkin bir erkeğin açması geldi. Aile evinde değilseniz sevgiliniz varsa ona söyleseniz mesela? Yoksa bir arkadaşınızdan kuzeninizden rica edemez misiniz? Bunu yapmak vaz mı geçirir yoksa takıntı mı yaptırır o da belli değil. İnşallah bir sorun çıkmaz

Tanıdık bi erkek arkadaşınızdan rica edin yada sevgiliniz varsa ondan. Karıma böyle mesajlar atıyormuş diye o gitsin şikayete. Böyle tipler malesef ki kadına değil erkeğe saygı duyuyor e bunu değiştirebilecek haliniz yok. Ailenizle başınıza iş almayın yok yere.

17 yaşımdan beri yanlız yaşıyorum. Üç seçenek var 1) kişiyi engelleyip bir daha o marketten hiç bir şey istememek 2) yine kişiyi engelleyip market sorumlusu /küçük bir marketse yöneticisi veya sahibi ile konuşup durumu bildirmek ve engel olamayacaksınız savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söylemek 3) yine kişiyi engelleyip direk yasal yollardan şikayetçi olmak.. Bir de tavsiyem bu konularda bir kadın olarak asla korkunuzu belli etmemeniz, ilk mesajda / girişimde ağzının payını vererek "bir kez daha denersen uyarmam bile, direk savcılıkta bulursun kendini. Haddini bil!" diyerek engellemenizdir. Ayrıca evinizi bilmesi vs bu kadar kurup korkmanıza gerek yok. Kapınızı kırarak eve girmez kimse, evdekilere durumu söyleyin herkese kapıyı tednirsizce açmasınlar. Bunu zamanımızda zaten alışkanlık haline getirmeliyiz sonuçta seyyar satıcı rolünde kapı çalan hırsız ve sapık da dolu malum. Dikkatli olmalı ama gölgemizden korkarak da art niyetlilere cesaret vermemeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…