Aciiiilll korkuyorum (KURYE SORUNU)

Arkadaşlar merhaba,

Ben genel olarak markete/tekele gitmek yerine sipariş veren biriyimdir 1 hafta öncede evlere sipariş veren bir tekelin numarasını aldım pankartdan ve eve gittiğimde sipariş verdim getirdiler bir kaç saat sonra gece yarısı yabancı bir numaradan mesaj aldım selam, naber diye devam edip sonrası rahatsız edici mesajlar ve uygunsuz mesajlar... Bende engelledim, buraya kadar her şey normal...

Bugün aynı yerden tekrar sipariş verdim whatsapp üzerinden ve saat geç olduğu için zile basılmamasını gelen kuryenin whatsapptan beni aramasını istedim adamda bana numarayı attı kayıt ettim sipariş üzerinden 15 dakika geçti kurye geldi siparişi aldım ayrıldı. Adamın numarasına bakacakken ne göreyim mesajlarda? beni rahatsız eden kişi.

Bu şahısı ben şikayet edemem çünkü ev adresime kadar biliyor ama çokta korkuyorum. Bir yol gösterin lütfen

ilk gün rahatsız ediliyor ikinci gün aynı yerden tekrar sipariş veriyorsunuz. ve adamı şikayet de etmekten çekiniyorsunuz.
yani şikayet etmeseniz de evinizi her halükarda biliyor, sapıksa zaten şikayet edilip edilmemişe bakmaz devam eder. şikayet etmezseniz ilerde bir sorun yaşandığında bu sefer istekli taraf gibi görünebilirsiniz. biliyorsunuz muhteşem ötesi bir hukuk(!) sistemimiz olduğu için..
o sebeple önleminizi yasal yollardan şikayetle almanız en doğrusu olacaktır.

Keşke ikinci bir siparişi tekrar oradan vermeseydiniz, belli ki sapık ruhlu ve onunda hoşuna gidiyor gibi algılamış. Şikayet edin, korkmayın.

Arkadaşlar merhaba,

Ben genel olarak markete/tekele gitmek yerine sipariş veren biriyimdir 1 hafta öncede evlere sipariş veren bir tekelin numarasını aldım pankartdan ve eve gittiğimde sipariş verdim getirdiler bir kaç saat sonra gece yarısı yabancı bir numaradan mesaj aldım selam, naber diye devam edip sonrası rahatsız edici mesajlar ve uygunsuz mesajlar... Bende engelledim, buraya kadar her şey normal...

Bugün aynı yerden tekrar sipariş verdim whatsapp üzerinden ve saat geç olduğu için zile basılmamasını gelen kuryenin whatsapptan beni aramasını istedim adamda bana numarayı attı kayıt ettim sipariş üzerinden 15 dakika geçti kurye geldi siparişi aldım ayrıldı. Adamın numarasına bakacakken ne göreyim mesajlarda? beni rahatsız eden kişi.

Bu şahısı ben şikayet edemem çünkü ev adresime kadar biliyor ama çokta korkuyorum. Bir yol gösterin lütfen
Dükkan sahibine durumu anlatın. Bir daha da oradan sipariş vermeyin. Yaşadığınız yerde Migros vs varsa siparişinize not ekleyin onlar getirsin.

Oturduğunuz yer belli ki bu durumu kaldıran bir yer değil, yoksa böyle bir olayı yaşamazdınız.
Telden niçin tekelden sıparıs verilir anlamış değilim.

Arkadaşlar merhaba,

İkinci kez aynı yerden sipariş verip farklı kurye gelmesini beklemekte ne bileyim aptallık gibi geldi! Tekel sonuçta, on tane kuryesi olacak değil.

Ayrıca kendisini engellemeden önce, rahatsız olduğunuzu ve devam ederse şikayet edeceğinizi belirtip oradan alışverişi kesmeniz daha mantıklı olurdu.

Bu kadar güçsüz olmayın ya! Ağzının payını vermeyi bilin, korktuğunuzu anlarsa daha da yanaşır.

Siz sapigin tekelle baglantisini anlayamadiginiz icin mi tekrar ayni yerden siparis verdiniz? Yoksa bu cesaret nerden geliyor merak ettim 🤷🏼‍♀️

İnsanlar tekelden sipariş verirken kadınlar kulubune danışmalı tabi.
Konu niye tekel olması? Bakkal olsun ne fark edecek?
Çağa ayak uydurup online sipariş verdiği için tacizi hak eden konu sahibi olmuş, aferin.

Konu sahibi... Bir daha oradan sipariş verme, ters bir durum olursa da korktuğunu belli etme direkt şikayet et. Şu an sessiz kalmanı öneririm. Ortada tehdit vs olmadığından...

Baska bir numaradan "bir daha karimi rahatsiz edersen soyle olur" gibi mesaj atmak bence geri cekilmesinde ise yarar sikayet etseniz de bir sey yapmiyorlar. Sosyal medya hesabini bulup oradan da yazabilirsiniz.

Hiç düşünmeden şikayet edin bence siz yanlışlıkla sipariş vererek ina cesaret verdiniz daha çok ileri gidebilir dükkana gidin sert bi şekilde iş yeri sahibine söyleyin kuryenizden şikayetçiyim aksi takdir de polise gideceğinizi belirtin

İyi de şikayet edemem demişsiniz. Başka ne gibi bir yolu olabilir ki?
Hepimiz buradan adama beddua edersek sorun çözülecek mi?
Evi biliyor demişsiniz, zaten sıkıntı burada. Evi biliyorsa kafasına estiği anda kapınıza dayanabilir. O zaman ne yapacaksınız? Tabi şikayet edeceksiniz. E yine aynı yere varacak. Sadece geciktirmiş olacaksınız.

Şikayet etmiyorsanız bir daha oradan alışveriş yapmayın gecenin bir yarısında gelen tanımadığınız kişilerin mesajına cevap vermeyin

Arkadaşlar merhaba,

Eve birşey söylemeye çekinir olduk nasıl bir toplumuz bende genelde siparislerime not bırakıyorum kapıya asılması için.

Gerçekten ilk gece mesaj atanın kurye olduğunu nasıl düşünemedin kötü olmuş, annene durumu anlat ailenden bilen olsun ve çok dikkat et. Seni çok iyi anlıyorum bir kere de ben bir sipariş verdim yarım saat sonra siparişi getiren numara aradı tedirgin bir şekilde açtım bir şey lazım mı dedi ama benim yüreğim ağzımda. Nasıl yani filan derken adam çok özür dilerim eşimi arıyordum en son aradığım numarayı aramışım dedi kapattı. Artık yalan gerçek bilmiyorum. Allah'ın cezası pislik insanlar o kadar çoğaldı ki kapıyı açma kombinim namaz eteği ve bilmem kaç numara miyop nine gözlüğüm. Kargolar iş yerinde görünce hocam , hanımefendi diyor aynı kişiler eve kargo getiriyor abla yenge diyor 😂 ben çoğu zaman tek kalıyorum ve en çok bu kuryelerle muhattap oluyorum artık çoğu zaman kapıya bıraktırıyorum

Back
X