çikolata kistleri gerçekten gebeliğe engelmidir?
Doktor bey, ben iki kez laparoskopi yöntemiyle kist aldırdım (endometriozis). Kistler ilkinde 6 cm, ikincisinde 4 cm büyüklüğündeydi. Ameliyatlardan 2 yıl sonra evlendim, iki başarısız tüp bebek denemesinden sonra kendiliğimden hamile kaldım ama gebeliğim iki aylıkken bebekteki kromozom anomaliliğine bağlı olarak düşükle sonuçlandı. Düşük sonrası 3 ay regl olamadım ama progesteron desteğiyle sonunda bu ay regl olabildim. 31 yaşındayım, yumurta rezervim kötü olmasa da çok parlak değil (IVF denemelerinde genelde 5-6 yumurta toplanmıştı). Tüm kan ve hormon değerlerim referans değerler arasında. Sizce bundan sonraki adımım ne olmalı? Bir diğer sorumda ameliyatla kistler alındıktan ve yapışıklık vb. birşey olmadığı belirlendikten sonra neden endometriozis gebe kalmaya engel teşkil ediyor? Teşekkür ederim :)
dr bey merhaba ben 7 ocak 2010 tarihinde çikolata kisti ameliyatı oldum kistlerimin boyutu 9,5*5 ve 6*5 boyutundaydı sağ ve sol yumurtalığımda kistlerin boyutları büyük olduğundan dolayı açık ameliyat oldum.Ameliyat sonrası reglilerimde herhangi bir düzensizlik yaşanmadı ancak 22 mart tarihinde tekrar ağrılarım oldu ve dr ye gittiğimde sol yumurtalığımda 6 cm çapında bir kist daha oluştuğunu öğrendik.dr'um bir ay izlemek istediğini ve daha doğum yapmadığım için beni tekrar ameliyat etmek istemediğini söyledi .Bu arada 17 nisanda evleniyorum ve sizce bu büyüklükteki bir kistle hamile kalma olanağım var mı?Şimdiden teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?