Merhaba ve de geçmiş olsun.Kanımca doğum kontrol hapıyla geciyorsa o kist çikolata kisti değildir.Ya çatlamamış bir yumurtanın oluşturduğu yada yumurta çatladıktan sonrab oluşan bir kistir.PKO hastaları bebek istedikleri zaman ilk yapılacak işlem klomen gibi ilaçlarla yumurtlama tedavisi olmalıdır.Hatta bu ilaç kullanılırken çatlama iğnesine bile gerek yoktur.Bu tedaviden başarılı olunmazsa gonadotropin adı verilen iğnelerle yumurtlama tedavisi denenebilir.Ama büütn bunlar yapılırken eşinizin sperm sayımı bilinmeli ve kanalların açık olup lmadığı tespit etmek için rahim filmi çekilmelidir.Şu anki kilonuz bence normal.40 kilo çok düşük bir kiloymuş.Siz su anki kilonuzu korumaya çalışmalısınız.Bütün bunlar başarızıs olursa ise tüp bebek tedavisi düşünülebişir.Sevgiler
Tabii,bahçeci kliniğinden ışıl hanım ile görüşebilirsiniz.Onun takibinede girebilirsiniz.SevgilerCevabınız için çok teşekkürler hocam inanın içimi rahatlattınız :) Bu arada eşiminde tüm testleri yapıldı çok şükür bu konuda bi problem çıkmadı benimde aynı şekilde rahim filmim çekilmişti ve herşey normaldi dediğiniz gibi ben yumurtayı oluşturuyorum fakat çatlatmada sorun yaşıyormuşum fakat kontroller sırasında görülen bir ayda 5 yumurta oluşturabiliyormuşum fakat asıl problem sanırım ben fazla stres yapıyorum çünkü çalışırkende öyleydim herkes hata yapabilir fakat kendime böyle bi hak tanımıyodum sanırım bazen bu konuda vücudumada kızıyorum ve kabullenmekte zorluk çekiyorum ama burda gördüm insan şükretmeyi ve kabullenmeyi bilmeliyim bu konuda bana önerebileceğiniz bir psikiyatr varmıdır?
Tabii,bahçeci kliniğinden ışıl hanım ile görüşebilirsiniz.Onun takibinede girebilirsiniz.Sevgiler
Merhaba Hocam!
9 yıllık evliyim,4 senedir çocuk istiyoruz ama olmuyor maalesef! Rahim filmimde sağ tüpte hafif daralma var,sol açık . Bir de sağ yumurtalığın orda 2.5 cm çikolata kisti var. Dr.lar ameliyat yapalım ya da doğum kontrol hapıyla suni menepoza sokalım dediler.biz o zamanlar istemedik.2009 başında tedaviye başladık tekrar,devam ettiğim Dr.um kisti almaya gerek yok dedi, 3 cm.den küçük kistleri almam dedi,bunun üzerine yumurta çatlatıcı iğneler oldum tutmadı. 2009 ağustosunda 1 defa aşılama oldu sonuç yine negatif.Ne yapacağımı şaşrdım.
Tavsiye üzerine bir Dr.a gittim Laparoskopiyle alalım dedi,bir Dr.da açık ameliyat yaparsak daha iyi olur dedi.ikisinin arasında kaldım. şimdi de açık mı kapalı mı olsam diye düşünüyorum.Hangi ameliyatı tavsiye edersiniz?hamile kalma şansım varmıdır acaba? Aslında sizinle de irtibata geçmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler,bilgilendirirseniz çok sevinirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?