• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açık çikolata kisti ameliyatı !!!!

Benimde aynı sorunum var yaklaşık 4,5 ay önce lakoroskopi ile kist ameliyatı oldum, doktorum birdaha terrarlamaması için 3 aylık iğne verdi, aradan geçen süreye ragmen hale regli olmadım, 2 hafta önce gittiğimde, kişiden kişiye ignenin etkisininde farklılık gösterdiğini yumurtalıklarımın oluşmaya başladığını söyledi. Halen regl olmadım, herhangi bir ilaçta vermeyeceğini söyledi[/QUOTE
Merhaba,geçmiş olsun.Size önce endometriozis ile ilgili bigi vereceğim.
Endometriozis rahim iç duvarı olan endometriumun hücrelerinin rahim içi dışındaki pelvik organlarda yeralması sonucu oluşan bir hastalıktır. Bulundukları yerde her ay rahimde olduğu gibi hormonal değişimlere cevap olarak dökülmeleri gerekir fakat adetle dışarıya dökülemediklerinden içi kan dolu şişkinlikler (çikolata kistleri) ve çevre dokulara yapışıklıklar oluşturabilirler. Genellikle 30-40 yaş grubu kadınları etkiler. Endometriozisin nedeni net olarak ortaya konamamıştır. Vücudun bağışıklık sisteminin patolojisi sonucu oluştuğu kabul görmektedir.
Bazen hiçbir şikayet oluşturmamasına rağmen bazen de aşırı adet ağrısı, ilişki esnasında ağrı olabilmektedir. Her endometriozisi olan kadın infertil değildir. Endometriozis hastalığı da tutulumun derecesine göre hafiften ağıra doğru evrelenmektedir. İleri evre endometriozis hastalarında gebe kalmak zorlaşmaktadır. Endometriozisin orta ve ileri evrelerinde gebe kalamama sebebi mekanik yani karın içi yapışıklıklar ve tüplere ait daralmalarla açıklanmasına rağmen hafif endometriozis hastalarının gebe kalamamalarının sebebi net değildir. Bu noktada yumurta kalitesinin bozulması, döllenmenin zayıf olması ve embryonun rahime tutunmasının kötü yönde etkilenmesi ileri sürülen nedenlerdendir.
Endometriozisin kesin tanısı laparoskopi ile konulmaktadır. Laparoskopide yumurtalıkta çikolata kisti de denilen endometrioma varlığı, karın zarında endometriozis lezyonları ve tüplerle diğer organlar ve karın zarı arasındaki yapışıklıkların görülmesi ile tanı konulmaktadır. Ultrason sırasında yumurtalıklarda endometriomayı düşündüren kistlerin varlığı tanıyı düşündürse de kesin olarak ancak laparoskopi ile tanı konulabilir.
Endometriozis habis bir hastalık olmamasına rağmen zaman içinde ilerleyici olabilmektedir. Bu sebeple endometriozis düşünülen hastalarda yumurtalık kapasitesi de kötü yönde etkilenebileceğinden gebe kalmak için yapılan takip ve tetkiklerde oyalanarak hasta vakit kaybetmemelidir. Eğer tüpler açık ve sperm normalse en fazla üç kez yumurta takibi ve aşılama ile gebelik elde etmeye çalışılmalı ve sonuçta gebelik eldesi yoksa tüp bebek tedavisine geçilmelidir. Tüplerle ilgili sıkıntı tespit edildiğinde (rahim filmi veya laparoskopide) veya sperm problemi de eşlik ediyorsa direkt tüp bebek tedavisine geçilmelidir. İleri evre endometriozis olgularında ise IVF ilk seçenek olmalıdır.
Endometrioma dediğimiz yumurtalık kistleri olan hastaların IVF tedavisi öncesinde kistlerinin alınması gerekliliği kesin değildir. Genellikle 3 cm’nin üzerindeki kistlerin alınması önerilmekte ise de yumurtalık kapasitesi zayıf olan hastalarda daha büyük kistler bile alınmadan direkt IVF tedavisine geçilebilmektedir. Çünkü yumurtalıklara yönelik yapılacak her tür cerrahi işlem yumurtalık kapasitesinde azalmaya sebebiyet verebilir.
Evet siz ameliyattan sonra üç ay ilaç kullanmışsınız.Son iğneden yaklaşık iki ay sonra adet görülür.Bu nedenle adet gecıkmeniz normaldir.Son iğne yapıldıktan sonra ,rahmin adet için hazırlanması için bir ay geçmesi gerekir.Bir ayda adet için geçen süre,toplam iki ay.Bu nedenle merak etmeyin.Adet göremezseniz o zaman bakmak gerekir.Sevgiler

hocam merhaba..
Endometriosiz hastasıyım, açık operasyon geçirdim

doktor bey ,
ben endometriosiz hastasıyım..2002 de açık operasyon geçirdim 15cm ,13 cm 7 cm kist alındı ve doktorum sol yumurtalığın yerinde olduğunu ama işlevinin azalacağını söyledi ve ginera verdi..evlenip çocuk isteyene kadar kullandım..ameliyat olduğumda 20 yaşındaydım 25 yaşında evlendim ilk yıl düşünmedik..28 yaşındayım ve eveli sene ilacı bıraktım
bu arada yılda 3 ay hep bıraktım ve kontrollerime her gidişimde sol yumurtalığım çok küçülmüş görüldü..
ilacı bıraktıktan 4 ay sonra 2 cm çıktı ama sağda, doktorum ameliyat etmeyelim bir bakalım dedi tahliller rahim filmi yapıldı herşey normal tüpler açık ama kist 4 cm oldu 2009 haziranda laparaskopi ve ofis hist.oldum..herşey normal çıktı ve şu anda da kistim yok..2009 eylülde ve ekimde klomenle 2 aşılama oldum negatif..
2010 ocakta özel bir merkezde tüp bebek yapıldı negatif..
tüp bebekte e2 randımanlı yükseldi solda 2 yumurta oldu 14. gün opu günü 7 mm de kaldı toplanamadı..
sağda 6 tane istenen mm de oluştu..doktorum olumlu konuştu ama daha toplandığı gün 3 tanesi çöp çıktı ve resimleri bile acayipti bozukmuş..
kalanında 2 si döllendi ve perşembe toplandı cumartesi transfer edildi..bana biraz az geldi gün olarak sizce?sonuç negatif oldu ve görüşme yaptığımızda yumurtalar zaten kalitesizdi dendi....
eşimin yapılan 6 sperm tahlil ortalaması 20 milyon..çok da iyi değilmiş
mikroenjeksiyon yapıldığı gün 35 milyon çıkmış doktor iyi dedi ama bilmiyorum..
devlet raporumuz yeni çıktı ve ege üni.de aşılama kararı çıktı sizce benim durumum aşılamayla olacak gibi mi?ben umutlu değilimm.olmazsa 2 tüp bebek hakkım var ama tek embriyo ile nasıl olacak..
çok uzun oldu ama bu daha önemli artık teknik olarak iyi yerler seçmeliyiz ki embriyo kalitesi artsın ve tutma şansı artsın bu konuda bana ne yapmamı önerirsiniz..
doktor bey size bir de eşimin değerlerini yazmak istiyorum...

1.TEST..ikefaks.15'
sayı..10.10 üzeri 6
N.morf..%50 0*
hareket 1-s..%50 2*
swup..7.10 üzeri 6 % 100 3*
kruger morf.N %3 baş %94 By %2 Ky %1

2.TEST..ikesfaks..15'
sayı..23.10 üzeri 6
N.morf..%20 0*
hareket 1-s..%15.1*
direkt mik..%50 2*
prostat sekreti..%15 3*
swup..14.10 üzeri 6 %70 3* %30 4*
kruger morf..N%3 Baş %94 Boyun%94 Kuyruk%2

3.TEST...ikefaks..15'
sayı...17.10 üzeri 6
hareketsiz..%25
1 * panduler %10
2* ilerleme oranı %55
3* ileri hareketli %10
kruger morf..normal..%2 baş %94 boyun %2 kuyruk %2
swup 6.10 üzeri 6 % 100

4.TEST..ikefaks..15'
sayı 20.10 üzeri 6
hareketsiz %65 2*
swup 10.10 üzeri 6 % 80 3*

çok teşekkür ederim..
son testte sayı 35 milyon fakat değerler elimde yok..genel bir değerlendirme yapıp benim sorunuma bakmadan doğal yolla olabilirliği konusunda bir yorum yaparsanız çok sevinirim..birde aşılamayla ilgili değerler konusunda yorumunuza çok ihtiyacım var...
saygılar

merhaba doktor bey bendede 23mm lik çikolata kisti var 28 yaşındayım 3 kez aşılama yaptırdık tutmadı ve doktorum tüp bebek yöntemine geçin dedi 2007 ocak ayında 1.5 aylık da düşük yapmıştım kürtaj oldum bu kist ozaman yoktu 9 ay sonra korunmayı bırakıp hamile kalamayınca doktora gittiğimde öğrendim aşılamadan önce rahim filmi çekildi tüpler açıkmış ben laporoskopi olmalı mıyım yoksa bu kistle tüp bebek yaptırabilirmiyiz ve hamile kalındığında düşüğe sebep olurmu? şimdiden teşekkürler

merhabalar bu kistle tup bebek yaptirabilirsiniz diger bir seceneginizde endometriozis operasyonlarinda uzman bir yerde iyi bir laparoskopi olursaniz kendiliginden tekrar gebe kalabilme ihtimaliniz olabilir endometriozis dusuge sebeb olmaz dusugun sebebleri daha farklidir gecmis olsun

hocam merhaba..
Endometriosiz hastasıyım, açık operasyon geçirdim

doktor bey ,
ben endometriosiz hastasıyım..2002 de açık operasyon geçirdim 15cm ,13 cm 7 cm kist alındı ve doktorum sol yumurtalığın yerinde olduğunu ama işlevinin azalacağını söyledi ve ginera verdi..evlenip çocuk isteyene kadar kullandım..ameliyat olduğumda 20 yaşındaydım 25 yaşında evlendim ilk yıl düşünmedik..28 yaşındayım ve eveli sene ilacı bıraktım
bu arada yılda 3 ay hep bıraktım ve kontrollerime her gidişimde sol yumurtalığım çok küçülmüş görüldü..
ilacı bıraktıktan 4 ay sonra 2 cm çıktı ama sağda, doktorum ameliyat etmeyelim bir bakalım dedi tahliller rahim filmi yapıldı herşey normal tüpler açık ama kist 4 cm oldu 2009 haziranda laparaskopi ve ofis hist.oldum..herşey normal çıktı ve şu anda da kistim yok..2009 eylülde ve ekimde klomenle 2 aşılama oldum negatif..
2010 ocakta özel bir merkezde tüp bebek yapıldı negatif..
tüp bebekte e2 randımanlı yükseldi solda 2 yumurta oldu 14. gün opu günü 7 mm de kaldı toplanamadı..
sağda 6 tane istenen mm de oluştu..doktorum olumlu konuştu ama daha toplandığı gün 3 tanesi çöp çıktı ve resimleri bile acayipti bozukmuş..
kalanında 2 si döllendi ve perşembe toplandı cumartesi transfer edildi..bana biraz az geldi gün olarak sizce?sonuç negatif oldu ve görüşme yaptığımızda yumurtalar zaten kalitesizdi dendi....
eşimin yapılan 6 sperm tahlil ortalaması 20 milyon..çok da iyi değilmiş
mikroenjeksiyon yapıldığı gün 35 milyon çıkmış doktor iyi dedi ama bilmiyorum..
devlet raporumuz yeni çıktı ve ege üni.de aşılama kararı çıktı sizce benim durumum aşılamayla olacak gibi mi?ben umutlu değilimm.olmazsa 2 tüp bebek hakkım var ama tek embriyo ile nasıl olacak..
çok uzun oldu ama bu daha önemli artık teknik olarak iyi yerler seçmeliyiz ki embriyo kalitesi artsın ve tutma şansı artsın bu konuda bana ne yapmamı önerirsiniz..
doktor bey size bir de eşimin değerlerini yazmak istiyorum...

1.TEST..ikefaks.15'
sayı..10.10 üzeri 6
N.morf..%50 0*
hareket 1-s..%50 2*
swup..7.10 üzeri 6 % 100 3*
kruger morf.N %3 baş %94 By %2 Ky %1

2.TEST..ikesfaks..15'
sayı..23.10 üzeri 6
N.morf..%20 0*
hareket 1-s..%15.1*
direkt mik..%50 2*
prostat sekreti..%15 3*
swup..14.10 üzeri 6 %70 3* %30 4*
kruger morf..N%3 Baş %94 Boyun%94 Kuyruk%2

3.TEST...ikefaks..15'
sayı...17.10 üzeri 6
hareketsiz..%25
1 * panduler %10
2* ilerleme oranı %55
3* ileri hareketli %10
kruger morf..normal..%2 baş %94 boyun %2 kuyruk %2
swup 6.10 üzeri 6 % 100

4.TEST..ikefaks..15'
sayı 20.10 üzeri 6
hareketsiz %65 2*
swup 10.10 üzeri 6 % 80 3*

çok teşekkür ederim..
son testte sayı 35 milyon fakat değerler elimde yok..genel bir değerlendirme yapıp benim sorunuma bakmadan doğal yolla olabilirliği konusunda bir yorum yaparsanız çok sevinirim..birde aşılamayla ilgili değerler konusunda yorumunuza çok ihtiyacım var...
saygılar

merhabalar tekrar bir asilama yapilmasi tup bebek raporu almaniz icin gerekiyorsa olmaniz gerekecek ama ileri derecede endometriozis oldugunuza dair bir ameliyat raporunuz var ise buna gerek yok endometriozis ile ilgili yumurta kalitesini ve tutunmayi artiran bir takim tahlil tetkiklerin yapildigi ve bunlara gore kisiye ozel belirli bir tedavi progamimiz mevcut fakat gordugum kadariyla siz izmirde oturuyorsunuz bunun icin istanbula gelmeniz ve gorunmeniz gerekiyor esinizin sperm sonuclarina gelince asilama icin uygun gorunuyor fakat dogal yolla olmasi acisindan biraz dengesiz sonuclar burada sizin durumunuz esinizden daha oncelikli ve acil gecmis olsun sevgiler

çok teşekkür ederim doktor bey
maddi ve manevi o kadar yıprandık ki..ameliyatım iyi ellerde olsun diye özel oldu tüp bebek rapor yok diye özel oldu..neyse bunlar benim sorunum ama şu gerçek ki mecbur bu devlet haklarımı kullanıp olumsuz sonuç alırsam zaten istanbulda yaptıracğaım..
allah razı olsun tekrar teşekkürler..

doktor bey,yazılanları okudum..herkese büyük bir incelikle ayrıntı bilgiler vermişsiniz.gerçekten teşekkür ediyorum.aslında hepimizin sorunları birbirine benzer.fazla zamanınızı almak istemiyorum.benim de 7 ay önce endometriozis kistim tesbit edildi.(bir önceki ayki kontrolde yoktu)ilk çıktığında 1.8 cm ebatındaydı,3 ay sonra 2.5 cm oldu.şimdi sanırım 4 cm civarındadır.1 ay doğummkontrol hapı kullanarak doktorum gerçekten endomt. olup olmadığını tesbit etmeye çalıştı.kist yok olmadı,biz de fonksiyonel kist olmadığını,endometriozis olduğunu anlamış olduk...yani bu malesef çikolata kisti..6 ay korunmasız ilişkilerle gebelik denedik,olmadı.sanırım önümüzdeki ay laparoskopiyle kistim alınacak.tedirginim.sizce doğru tedavi yolu bu mu?

Doktor bey size daha önce de yazmıştım,önceki mailim yukarıda.benim 2.5 cmlik olan kistimin şu an 4 cm olabileceği tahmininde bulunmuştum.ama 2.3 cm çıktı.yani hemen hemen aynı boyuttta duruyor 3 aydır.ca 125 değerim bu kez 27 çıktı :( önceden 11 çıkmıştı...6-7 aydır deniyoruz ama gebelik olmadı,sanırım bidahaki ay laparoskopiyle aldıracağım kisti.sizce doğru olanı mı yapıyorum?2.5cmlik kisti aldırmalı mıyım?ilginiz için çok teşekkürler

Son düzenleme:
doktor bey,yazılanları okudum..herkese büyük bir incelikle ayrıntı bilgiler vermişsiniz.gerçekten teşekkür ediyorum.aslında hepimizin sorunları birbirine benzer.fazla zamanınızı almak istemiyorum.benim de 7 ay önce endometriozis kistim tesbit edildi.(bir önceki ayki kontrolde yoktu)ilk çıktığında 1.8 cm ebatındaydı,3 ay sonra 2.5 cm oldu.şimdi sanırım 4 cm civarındadır.1 ay doğummkontrol hapı kullanarak doktorum gerçekten endomt. olup olmadığını tesbit etmeye çalıştı.kist yok olmadı,biz de fonksiyonel kist olmadığını,endometriozis olduğunu anlamış olduk...yani bu malesef çikolata kisti..6 ay korunmasız ilişkilerle gebelik denedik,olmadı.sanırım önümüzdeki ay laparoskopiyle kistim alınacak.tedirginim.sizce doğru tedavi yolu bu mu?ilginiz için şimdiden teşekkürler

merhabalar kist 4 cm olduysa aldırmanızda fayda var size en önemli önerim kesinlikle laparoskopiyle olun ve bu işi iyi yapacağına emin olduğunuz birine olun ve olduğunuz operasyonu kesinlikle kaydettirin dvd cd gibi çok önemli
geçmiş olsun

merhabalar kist 4 cm olduysa aldırmanızda fayda var size en önemli önerim kesinlikle laparoskopiyle olun ve bu işi iyi yapacağına emin olduğunuz birine olun ve olduğunuz operasyonu kesinlikle kaydettirin dvd cd gibi çok önemli
geçmiş olsun

çok teşekkürler doktor bey,önerilerini dikkate alacağım,kayıt isteyeceğim.şuan kistin boyutunu bilmiyorum,3 ay önce 2.5 cmdi.ben tahminimi söyledim size.umarım laparoskopi sonrası gebelik elde ederiz,sizce şansımız düşük mü ?yaşım 29 bu arada doktor bey.

çok teşekkürler doktor bey,önerilerini dikkate alacağım,kayıt isteyeceğim.şuan kistin boyutunu bilmiyorum,3 ay önce 2.5 cmdi.ben tahminimi söyledim size.umarım laparoskopi sonrası gebelik elde ederiz,sizce şansımız düşük mü ?yaşım 29 bu arada doktor bey.

merhabalar sansiniz icerideki durumun sonucuna ve yapilacak operasyonun basarisina bagli yasiniz genc herseyin sizin icin olumlu olacagini dusunuyor ve umuyorum. (kist yanlizca ultrasonda endometriosizin gorunen tarafi) bol sans

merhabalar sansiniz icerideki durumun sonucuna ve yapilacak operasyonun basarisina bagli yasiniz genc herseyin sizin icin olumlu olacagini dusunuyor ve umuyorum. (kist yanlizca ultrasonda endometriosizin gorunen tarafi) bol sans

teşekkürler doktor bey.fazla zamanınızı aldım gerçekten,kusura bakmayın.bir sorum daha olacak sakıncası yoksa?genital bölgeden göbek deliğine kadar çok hafif bir çizgiden söz ediyor bazı hanımlar.bu çizgi aslında hepimizde var mı?yoksa sadece gebelikte mi ortaya çıkıyor?ilginiz için çok teşekkürler

teşekkürler doktor bey.fazla zamanınızı aldım gerçekten,kusura bakmayın.bir sorum daha olacak sakıncası yoksa?genital bölgeden göbek deliğine kadar çok hafif bir çizgiden söz ediyor bazı hanımlar.bu çizgi aslında hepimizde var mı?yoksa sadece gebelikte mi ortaya çıkıyor?ilginiz için çok teşekkürler

herkeste var ama kişilerin genetik yapıları bunda etkili bir de bu cizgi hormonal ve guneş ışığına daha duyarlı sevgiler

mrh hocam bende endometrıozıs hastasıyım 21 yasındayım gecen yıl kapalı amelıyat oldum sagda 5 solda 4 kistler aldırdım amelıyat sonucu tüplerimin tıkalı oldugunu diger tüp bebek dedi gecen ay tüp bebek denedık olmadı negatif 18 yumurtam toplandı 14 döllendi esımde sorun yok tüp bebekte her sey gayet güzeldi ama olmadı ben 1 yıl ara vermeyı düşünüyorum yoruldum yıprandım 2 yıllık evlıyım eşim 25 yasında hocam bize ne tavsiye edersiniz kistler yenilemedi

mrh hocam bende endometrıozıs hastasıyım 21 yasındayım gecen yıl kapalı amelıyat oldum sagda 5 solda 4 kistler aldırdım amelıyat sonucu tüplerimin tıkalı oldugunu diger tüp bebek dedi gecen ay tüp bebek denedık olmadı negatif 18 yumurtam toplandı 14 döllendi esımde sorun yok tüp bebekte her sey gayet güzeldi ama olmadı ben 1 yıl ara vermeyı düşünüyorum yoruldum yıprandım 2 yıllık evlıyım eşim 25 yasında hocam bize ne tavsiye edersiniz kistler yenilemedi

merhabalar kistlerin operasyondan sonraki 3 sene içinde tekrarlama ihtimalleri yüksek ayrıca endometriozis hastalığının en iyi tedavisi doğum yapmak tüp bebek tedavin sayısal olarak çok iyi gitmiş fakat bu kadar sayıdan dondurulmuş embryonun olmaması üzücü diğer bir noktada tüplerindeki tıkanıklığın nereden ve ne şekilde olduğunu bilmemde fayda var bu da tüp bebek başarısını etkiyen önemli bir faktor yaşın çok genç şimdiden pes etmek olmaz ama biraz molaya ihtiyacın olduğu kesin sana elimizden geldiği kadar destek oluruz merak etme sevgiler

Hocam iyi günler benim bundan iki yıl kadar önce sol yumurtalığımda 5cm lik bi çikolata kistimin olduğunu oldukça sancılı bi gün sonunda dr a gitmemle bi iç kanama geçirdiğimi duymamla öğrenmiş oldum 2 gün hastanede kaldım fakat aml. a gerek olmadı için eve döndüm kontroller sırasında sağ yumurtalığımda da pko olduğu görüldü ayrıca çene altımda tüylenmemde vardı doğum kontrol ilaçalarıyla ikiside yok oldu fakat ilacı bıraktıktan 2 ay içinde yine sancılarla dr da buluyodum kendimi yine kist:( 3 aydır artık çocuk düşünmeye başladık ve klomen ve ardından çatlatma iğnesiyle denemelere başladık sizce diğer yöntemlere ne zaman denemeliyiz birde bu ollaylardan önce fazla zayıftım (162 boy 40 kilo) ilaçlarla 18 kilo aldım ve biliyorumki bu beni olumsuz etkiliyo sizce ne kadar kilo vermem bana artılar getirir biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler bu arada hormon testlerimde herşey normal çıkmakta...

merhabalar kistlerin operasyondan sonraki 3 sene içinde tekrarlama ihtimalleri yüksek ayrıca endometriozis hastalığının en iyi tedavisi doğum yapmak tüp bebek tedavin sayısal olarak çok iyi gitmiş fakat bu kadar sayıdan dondurulmuş embryonun olmaması üzücü diğer bir noktada tüplerindeki tıkanıklığın nereden ve ne şekilde olduğunu bilmemde fayda var bu da tüp bebek başarısını etkiyen önemli bir faktor yaşın çok genç şimdiden pes etmek olmaz ama biraz molaya ihtiyacın olduğu kesin sana elimizden geldiği kadar destek oluruz merak etme sevgiler

teşekkür ederim hocam sagolun

merhaba hocam
geçen sene 3,5 aylık hamile iken sorun olması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. benim kayıptan önce adetlerim çok düzenliydi 26 günde bir olurdum vede hiç ağrım falan olmazdı. ayrıca yumurtlama dönemide birşey hissetmezdim. ama gebeliğim sonlandırıldıktan sonra 28-30 gün arası adet oluyorum. yine hiç ağrım olmuyor ama şimdi hem adete yakın 1-2 gün hemde yumurtlama dönemi 1-2 gün bazende arada 1-2 gün sürekli olarak sağ tarafımda bir dolgunluk hissediyorum yani nasıl anlatsam sanki içimde sağ tarafımda birşey var, bir hareketlilik var gibi. ama bu ağrı değil kesinlikle. nasıl anlatsam sanki birşey var da çıksa rahatlayacağım. adetlerim ağrılı geçmez. ortalama 4 gün sürer. önceden olmazdı ama kayıptan sonra kahverengi lekelenme ile başlarım birkaç saat sonra tamamen hastalanırım. aynı şekilde bittikten sonrada biraz kahverengi lekelenmem olur. sürekli sağ tarafımda böyle hissetmemden dolayı doktora gittim doktor birşey yok dedi. hormon tahlillerim ve diğer testlerimde sorun yok, hsg çekildi tüpler açık zaten hiç zorlanmadım hsg de. doktor herşey iyi dedi. ama anlamadığım neden hep aynı tarafta yani sağ tarafımda böyle ara ara dolgunluk, harekeketlilik hissediyorum. endometriyosiz olabilir mi. usg de günmeyen birşeyler mi var acaba.

Hocam iyi günler benim bundan iki yıl kadar önce sol yumurtalığımda 5cm lik bi çikolata kistimin olduğunu oldukça sancılı bi gün sonunda dr a gitmemle bi iç kanama geçirdiğimi duymamla öğrenmiş oldum 2 gün hastanede kaldım fakat aml. a gerek olmadı için eve döndüm kontroller sırasında sağ yumurtalığımda da pko olduğu görüldü ayrıca çene altımda tüylenmemde vardı doğum kontrol ilaçalarıyla ikiside yok oldu fakat ilacı bıraktıktan 2 ay içinde yine sancılarla dr da buluyodum kendimi yine kist:( 3 aydır artık çocuk düşünmeye başladık ve klomen ve ardından çatlatma iğnesiyle denemelere başladık sizce diğer yöntemlere ne zaman denemeliyiz birde bu ollaylardan önce fazla zayıftım (162 boy 40 kilo) ilaçlarla 18 kilo aldım ve biliyorumki bu beni olumsuz etkiliyo sizce ne kadar kilo vermem bana artılar getirir biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler bu arada hormon testlerimde herşey normal çıkmakta...
Merhaba ve de geçmiş olsun.Kanımca doğum kontrol hapıyla geciyorsa o kist çikolata kisti değildir.Ya çatlamamış bir yumurtanın oluşturduğu yada yumurta çatladıktan sonrab oluşan bir kistir.PKO hastaları bebek istedikleri zaman ilk yapılacak işlem klomen gibi ilaçlarla yumurtlama tedavisi olmalıdır.Hatta bu ilaç kullanılırken çatlama iğnesine bile gerek yoktur.Bu tedaviden başarılı olunmazsa gonadotropin adı verilen iğnelerle yumurtlama tedavisi denenebilir.Ama büütn bunlar yapılırken eşinizin sperm sayımı bilinmeli ve kanalların açık olup lmadığı tespit etmek için rahim filmi çekilmelidir.Şu anki kilonuz bence normal.40 kilo çok düşük bir kiloymuş.Siz su anki kilonuzu korumaya çalışmalısınız.Bütün bunlar başarızıs olursa ise tüp bebek tedavisi düşünülebişir.Sevgiler

merhaba hocam
geçen sene 3,5 aylık hamile iken sorun olması nedeni ile gebeliğim sonlandırıldı. benim kayıptan önce adetlerim çok düzenliydi 26 günde bir olurdum vede hiç ağrım falan olmazdı. ayrıca yumurtlama dönemide birşey hissetmezdim. ama gebeliğim sonlandırıldıktan sonra 28-30 gün arası adet oluyorum. yine hiç ağrım olmuyor ama şimdi hem adete yakın 1-2 gün hemde yumurtlama dönemi 1-2 gün bazende arada 1-2 gün sürekli olarak sağ tarafımda bir dolgunluk hissediyorum yani nasıl anlatsam sanki içimde sağ tarafımda birşey var, bir hareketlilik var gibi. ama bu ağrı değil kesinlikle. nasıl anlatsam sanki birşey var da çıksa rahatlayacağım. adetlerim ağrılı geçmez. ortalama 4 gün sürer. önceden olmazdı ama kayıptan sonra kahverengi lekelenme ile başlarım birkaç saat sonra tamamen hastalanırım. aynı şekilde bittikten sonrada biraz kahverengi lekelenmem olur. sürekli sağ tarafımda böyle hissetmemden dolayı doktora gittim doktor birşey yok dedi. hormon tahlillerim ve diğer testlerimde sorun yok, hsg çekildi tüpler açık zaten hiç zorlanmadım hsg de. doktor herşey iyi dedi. ama anlamadığım neden hep aynı tarafta yani sağ tarafımda böyle ara ara dolgunluk, harekeketlilik hissediyorum. endometriyosiz olabilir mi. usg de günmeyen birşeyler mi var acaba.
Merhaba,minimal bir endometriosiz olabilir.Buda USG ile ne yazıkk ki görülmez.Ama bunun içinde yapacak birşey yoktur.Bence beklemek en iyisidir.Kanımca orayı fazlaca düşünmeyin .Bakın doktorunuzda birşey olmadığını söylemiş.O zaman rahat olun.SEvgiler

Back
X