Kimsenin kimseyi gürültüsüyle rahatsız etmeye hakkı yok, evet normalde olması gereken önce komşuyu kibarca uyarmaktır lakin günümüzde insanlar komşuluk haklarını hiçe sayıyor, kendinden başkasının haklarına saygı duymuyor ve yaptığını kendine hak görüyorsa, uyaran kişiye inat devam ediyorsa, uyarınca insanın üstüne saldırıyorsa atılacak en doğru adım ilgili yerlere resmi şikayettir.
Üstü kapalı geçeceğim belki tanıyan vardır veya onlarda üyedir sorun olmasın, benim komşulardan biri tüm çevreyi rahatsız eden gürültüsünün farkında olmasına, arada laf arasında ikaz edilmesine rağmen gürültüsüne devam edince başka bir komşum dayanamayıp susun artık diye bağırınca kavga kıyamet koptu, olay yumruklu ağız burun kırmalı ve tüm çevrenin katıldığı bir kavgaya dönüştü, polisler geldi, polis gelmese yumruklar kesici delici aletlerle yer değiştirecekti zira aşırı bir küfürleşme meydan okuma vardı vs.
Yani diyeceğim o ki insanların bir çoğu ikazları dikkate almıyor, ikaz edilince özen göstermek yerine inadına gürültünün dozunu yükseltiyor, halbuki bırakın polise belediyeye şikayeti, birlikte yaşamanın, komşuluk haklarının gereği kapıya gelip ikaz edecek hale bile getirilmemeli.
İnsanız hepimiz, hepimizin çocukları ağlayabilir, müzik TV sesi açabilir arada kapı baca çarpabiliriz ama azami dikkat etmek, çevreyi rahatsız etmemek, rahatsız ettiğimizi fark ettiğimizde komşularımızdan özür dilemek gerekir, ki zaten istemsizce anlık gürültülerde kimse kalkıp aaa bu ne gürültü demez, ekstremdir anlaşılabilir bir durumdur, öyle hallerde herkes birbirini idare eder, yok burası benim evim dilediğim gibi gürültü yaparım diyorsak o vakit kimsenin yaşamadığı gönlümüzce bağrışacağımız ses açacağımız yerlerde yaşamalıyız.