Açık hava yayını yapan komşu

bence odemeliler. bu insan uyaridan anlar mi sizce?son ses diyor kinu sahibi.herkes bilir girgu kurallarini,toplum icinde nasil davranilmasi gerektigini.. bazi davranislar uyari istemez.ben sahsen uyardim kotu oldum.direkt sikayet en guzeli
Yani kocaman harflerle uyarmayacağım yazmama rağmen hala daha komşunu uyar tarzında tavsiyeler geliyor, burada bile bişey söylenmesine rağmen aksi yönde takılanlar varken yapılan uyarıların boşa gittiği GENELDE acı bir gerçek olarak bize dönüyor. Komşusunu uyardı öldürüldü diye haberler görüyoruz biz bu ülkede. Ben buraya "uyarayım mı?" demiyorum ki. Erkek olsam evet gider uyarırdım güzellikle ama ben bir kadınım, o adamı uyarmaya gitsem ve başıma bişey gelse "o saatte orada ne işi varmış?" derler. En güzeli şikayet. Bugün binanın tam numarasını alacağım ve gece tekrar ederse polis çağıracağım. Gerekirse desibelli şikayetten de ederim, ben haksız yere rahatsız değilim. Desibel sınırını kaç kat geçiyor kim bilir.

Polisle çok başı ağrıyacak bir durum değil .

Olay anında arayın ama polisi . Ses yokken çalıp kapısını sizden ses geliyormuş demezler.
.
Polis uyarısını dikkate alırsa ne ala .
Elbette olay anında çağıracağım. Burası Teksas değil dikkate almak zorunda. Ki bana öyle geliyor ki kendi komşularından da uyaran olur onu. Normalde ailelerin yaşadığı bir mahalledeyiz ve o evde de bir aile var diye biliyorum, muhtemelen adam evde yalnız kaldığı için böyle bişey yaptı. Siz şimdi kendi evinizde tv'yi sonuna kadar açsanız beraber yaşadığınız ailemiz/Eşiniz falan "kıs şunu biraz" demez mi?

Bence de. Bedel ödesin.
4 yıl yurtta kaldım ve en iyi öğrendiklerimden biri şu: uyarmak %80 ihtimalle çözüm değil. Uyarıyorsun ertesi gün tekrar yapıyorlar. Yahu neyini uyarayım? Normal insan düşünmez mi bunu ben tv'yi aldım son ses açtım bütün mahalle duyar rahatsız olur diye? Ben ne bileyim adam içiyor, uyuşturucu kullanıyor belki karşısında? Psikopat belki uyardım diye bana zarar verecek? Risk alınacak bişey değil, umarım ceza keserler. Yani durum öyle polisi boş yere uğraştıracak türden değil
Ya neden bos yere ugrastirmak olsun ki? Polis her ise kosar, basim dertte olur yardim isterim nedir yani onlarin da gorevi bu. her isimizi kendimiz halledersek asayis namina bisey kalmaz ulkede. Siz bakmayin yorumlara

Ya neden bos yere ugrastirmak olsun ki? Polis her ise kosar, basim dertte olur yardim isterim nedir yani onlarin da gorevi bu. her isimizi kendimiz halledersek asayis namina bisey kalmaz ulkede. Siz bakmayin yorumlara

Buradaki yorumlara baksam öleyim yani, tecavüze uğradım desem açık giyinmeseydin derler. :) Neyse ki akıllı, mantıklı insan dolu da iki akıl danışabiliyoruz. Telefondan yazıyorum alıntı da pek yapamıyorum kimse alınmaz umarım.

Polisi arayın,hiçbirşey yapmazlarsa bile gelip uyarırlar. Bence de gidip söylemek mantıklı değil,öyle bir devirde yaşıyoruz ki kimin ne olduğu belli değil,bana yan baktı diye adam öldüren var. Muhattap olmamak mantıklı,üst komşunuz olur selam sabahınız vardır,bayandır geçerken,karşılaşınca falan söylenir belki ki ben onu dahi yapmıyorum,apartman görevlisine söylüyorum ama karşı binaya gidipte elin adamına tv'yi kısarmısınız rahatsız oluyorum demek akıl karı değil

Gün geçmiyor ki yeni bir komşu gürültü konusu açılmasın :) Bu defakine komşu mu desem, ne desem tam olarak bilemiyorum çünkü rahatsızlığı veren kişi karşı binada. Şöyle anlatayım, karşımdaki binalar ile evimin arasında kocaman bir yol (ama cadde değil seyrek araba geçer) var ama bu uzaklığa rağmen onun gürültüsünden ben rahatsız oldum.

Olay şu: Karşı binalardan biri televizyonunu evinin terasına çıkarmış, terası da bu arada duvarları olmayan açık hava evi, bahçe gibi, balkon gibi bişey yapmış o şekilde kullanıyor. Tv'yi oraya koymuş ve bütün gece son ses, sabaha kadar bütün mahalleye yayın yapıyor. Abartmıyorum, son ses. Açık havaya koyduğu için o sesin nasıl yayılıp da yankılandığını siz düşünün. Sabaha kadar TV sesi benim odamın içinde rahatsız edecek yükseklikteydi. Tekrar ediyorum, evinin içinde değil evinin terasında yapıyor bunu. Başka türlü karşı binasında olmama rağmen bundan rahatsız olamam çünkü. Şimdi bilenlerden yardım istiyorum, üç gecedir falan devam ediyor bu. Ha kapatır ha kapatır dedim ama nafile. Ben bu kişiyi nereye şikayet edebilirim? Polis? Belediye? Ve şikayetim bir işe yarar mı? Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Lütfen komşuyu uyar, odanı değiştir, tıkaç tak, camını kapat gibi yorumlar yazmayın ama çünkü odamı değiştiremem, dün camı kapadım ama sabahı zor ettim çok sıcak, tıkaç fayda etmedi ona rağmen duyuyorum ve komşuyu uyarmam. Muhatap olmak istemiyorum o saatte bunu yapan insan normal değildir çünkü. Zaten benim bişey yapmama gerek yok onun bu yaptığını sonlandırması lazım, problem onda çünkü. O saatte o gürültüyü yapamaz.
Çevresindeki evler daha çok rahatsızdır, belki onlar uyarmıştır bile ama devam ediyor işte adam. Bir de mahallede insanlar bu tarz şeylerle uğraşmaya yanaşmazlar o yüzden iş başa kaldı.
Ben aksi her durumda polisi ararım. Böyle birşey olsa da arardım. Tüm bunları çekmek zorunda değilsin.

Polisi arayın terasta son ses tv açıp insanları rahatsız etmek ne kadar doğru.Açıyorsada kısmalı sesini.

gürültü tarzı şeylerle bildiğim akdarıyla çevre ve şehircilik ilgileniyor onlara şikayet etmeniz lazım...

bu ınsan uyarmakla anlamaz
normal aklı mantıgı yerınde bı ınsan zaten terasta son ses tv ızlemez
komsularla konussan sana da sarabılır ne tuhaf ınsanlar var rıske degmez
ben senın yerınde olsam tam o gurultulu esnada polısı arardım

Kimsenin kimseyi gürültüsüyle rahatsız etmeye hakkı yok, evet normalde olması gereken önce komşuyu kibarca uyarmaktır lakin günümüzde insanlar komşuluk haklarını hiçe sayıyor, kendinden başkasının haklarına saygı duymuyor ve yaptığını kendine hak görüyorsa, uyaran kişiye inat devam ediyorsa, uyarınca insanın üstüne saldırıyorsa atılacak en doğru adım ilgili yerlere resmi şikayettir.

Üstü kapalı geçeceğim belki tanıyan vardır veya onlarda üyedir sorun olmasın, benim komşulardan biri tüm çevreyi rahatsız eden gürültüsünün farkında olmasına, arada laf arasında ikaz edilmesine rağmen gürültüsüne devam edince başka bir komşum dayanamayıp susun artık diye bağırınca kavga kıyamet koptu, olay yumruklu ağız burun kırmalı ve tüm çevrenin katıldığı bir kavgaya dönüştü, polisler geldi, polis gelmese yumruklar kesici delici aletlerle yer değiştirecekti zira aşırı bir küfürleşme meydan okuma vardı vs.

Yani diyeceğim o ki insanların bir çoğu ikazları dikkate almıyor, ikaz edilince özen göstermek yerine inadına gürültünün dozunu yükseltiyor, halbuki bırakın polise belediyeye şikayeti, birlikte yaşamanın, komşuluk haklarının gereği kapıya gelip ikaz edecek hale bile getirilmemeli.

İnsanız hepimiz, hepimizin çocukları ağlayabilir, müzik TV sesi açabilir arada kapı baca çarpabiliriz ama azami dikkat etmek, çevreyi rahatsız etmemek, rahatsız ettiğimizi fark ettiğimizde komşularımızdan özür dilemek gerekir, ki zaten istemsizce anlık gürültülerde kimse kalkıp aaa bu ne gürültü demez, ekstremdir anlaşılabilir bir durumdur, öyle hallerde herkes birbirini idare eder, yok burası benim evim dilediğim gibi gürültü yaparım diyorsak o vakit kimsenin yaşamadığı gönlümüzce bağrışacağımız ses açacağımız yerlerde yaşamalıyız.

Polise basvurmani tavsiye ederim, isim verilmeden uyariliyor diye biliyorum yani kimliginiz gizli kalir, boyle yasanmaz neticede. Bizim mahallede dugun oluyor saat gece 12'yi gecsin hemen ariyoruz vallaha polis geliyor 2 dk icinde ne ses var ne seda. Bu ne yahu millet ise gidiyor, hastasi ve basi agriyani var.

geçenlerde burda bi konu açılmıştı.
üyelerden biri köpeğini devamlı yaşadığı apartmanın bahçesinde havlatıp duruyodu ve yaşadığı yerden birisi de köpeğin sesinden rahatsız olup kendisine tehditvari bişeyler söylemişti anlattığına göre.
insanların birbirlerinin taleplerine ve toplum düzenine saygılı olması gerektiğini söylediğimde hayvan düşmanı, sese tahammül edemediği için dağda yaşaması gereken kişi, kötü niyetli ve kötü kalpli insan ilan edilmiştim.

işte terasta son ses televizyonu açıp sizi ve yaşadığı yerdeki hiçkimseyi önemsemeyen "ayı" şahıs da aynı mentalitede maalesef.toplum bunun gibi saygısızlarla dolu.herkeste "ben istediğim gibi davranıyım da geri kalan naparsa yapsın" kafası.

Polise şikayet edin.Gece 11'den sonra gürültü yapmak yasak.Ceza kessinler, ödesin ayı.

Gün geçmiyor ki yeni bir komşu gürültü konusu açılmasın :) Bu defakine komşu mu desem, ne desem tam olarak bilemiyorum çünkü rahatsızlığı veren kişi karşı binada. Şöyle anlatayım, karşımdaki binalar ile evimin arasında kocaman bir yol (ama cadde değil seyrek araba geçer) var ama bu uzaklığa rağmen onun gürültüsünden ben rahatsız oldum.

Olay şu: Karşı binalardan biri televizyonunu evinin terasına çıkarmış, terası da bu arada duvarları olmayan açık hava evi, bahçe gibi, balkon gibi bişey yapmış o şekilde kullanıyor. Tv'yi oraya koymuş ve bütün gece son ses, sabaha kadar bütün mahalleye yayın yapıyor. Abartmıyorum, son ses. Açık havaya koyduğu için o sesin nasıl yayılıp da yankılandığını siz düşünün. Sabaha kadar TV sesi benim odamın içinde rahatsız edecek yükseklikteydi. Tekrar ediyorum, evinin içinde değil evinin terasında yapıyor bunu. Başka türlü karşı binasında olmama rağmen bundan rahatsız olamam çünkü. Şimdi bilenlerden yardım istiyorum, üç gecedir falan devam ediyor bu. Ha kapatır ha kapatır dedim ama nafile. Ben bu kişiyi nereye şikayet edebilirim? Polis? Belediye? Ve şikayetim bir işe yarar mı? Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Lütfen komşuyu uyar, odanı değiştir, tıkaç tak, camını kapat gibi yorumlar yazmayın ama çünkü odamı değiştiremem, dün camı kapadım ama sabahı zor ettim çok sıcak, tıkaç fayda etmedi ona rağmen duyuyorum ve komşuyu uyarmam. Muhatap olmak istemiyorum o saatte bunu yapan insan normal değildir çünkü. Zaten benim bişey yapmama gerek yok onun bu yaptığını sonlandırması lazım, problem onda çünkü. O saatte o gürültüyü yapamaz.
Çevresindeki evler daha çok rahatsızdır, belki onlar uyarmıştır bile ama devam ediyor işte adam. Bir de mahallede insanlar bu tarz şeylerle uğraşmaya yanaşmazlar o yüzden iş başa kaldı.
Ayy bi tane de ben de var konuyu takipteyim karşı balkonda oturuyor ve çok yüksek sesle konuşuyor. Bütün günü balkonda geçiriyor ve ben onun yüzünden balkona bile çıkamıyorum. Telefonla konusur sürekli hoparlörü de açar her konusulanı duyuyoruz. Bütün aileden haberdarım tek kelime etmıslıgım yokken üstelik :(

Zabıtayı çağır, uyarırlar. Bir daha yaparsa yine çağır. Ceza yazabilirler. Yine yaparsa polis çağır. Ama şuan en kolayı zabıta. Çünkü incik cincik sormuyor adın ne adresin ne diye.

Ayy bi tane de ben de var konuyu takipteyim karşı balkonda oturuyor ve çok yüksek sesle konuşuyor. Bütün günü balkonda geçiriyor ve ben onun yüzünden balkona bile çıkamıyorum. Telefonla konusur sürekli hoparlörü de açar her konusulanı duyuyoruz. Bütün aileden haberdarım tek kelime etmıslıgım yokken üstelik :KK43:
bunlardan her sokakta var demek. benimde karşı çaprazımda bi aile var. dede, anane, torun, anne ve baba. anne baba işteyken anane dede çocuğu böğüre böğüre seviyor. anne baba gelince görevi devralıyorlar. bütün gün ve gece balkonda biri var. kimse yoksa dede hep balkonda. dede dediysem çocuğun dedesi ama en çok 50-55 yaşındadır. bıktım artık her yaz aynı dert

Ara gitsin polisi hic dusunmene gerek yok.
Gurultuden nefret ederim.
Ust katimda 3 oglu olan (2si ortaokul 1i lise) insan diyeneyecegim varliklar oturuyordu. Koridorda odalarda heryerde futbol oynuyorlar, guresiyorlar kut kut birbirlerini yere caliyorlardi ve gece gec saatte de bilye oynuyorlardi(laminantta cikan o sinir bozucu sesi tahmin edersiniz).
Bir gun ev sahibine soyledim. Ev sahibi uyardiginda utanacaklarina gurultu fayansta piknik tupu suruklemeye kadar gitti. Ben de bi sopa ayarladim artik kendime dayanamadigim zaman vurdum tavana. Ne zaman vursam kadin ciglik cigliga bagiriyor(anneleri) bana saydiriyor ama ne dedigini anlamiyordum.
Bi de bulundugum koy gorunumlu ilcede bekar memurlar hep potansiyel koca hirsizi olarak goruluyordu maalesef. Hepimiz o....yduk.
Bir cumartesi gecesi ertesi gun tatil olmasina ragmen bayram gorevim vardi. O gun saat oldu 1:30 uyuyamadim. Ilk defa kapilarina ciktim. Soyleyecegim sey de yarin gorevim var uyuyamiyorum diyecektim. Kapiyi caldim kadin durbunden beni gorur gormez surtukkkkkkk diye bagirdi. Kocasina da gir gir muhattap olma falan diyor. Kan beynime sicradi polisi aradim. Polis geldi ve yukari ciktilar. Bikac dk sonra benim kapim calindi. Polsilere beni sikayet etmis. Memur diyor ki asil onlar sizden rahatsiz, sabahlara kadar muzikli eglenceler alemler yapiyormussunuz!!!!!
Isterseniz mahkemeye verin dedi. Aman aman dedim boyle iftiracilardan allah korusun. Kim bilir mahkemede ne halt yumurtlayacaklar. Sonra da tasinip defolup gittim.
Ben boyle insanlarla karsilastim maalesef. Muhafazakar ve dindar gorunup her boku yiyen insanlardi.
Not: Kocasi olacak pisligin de mudurluk ayagina sulanmadigi bekar memur kalmamisti. Ama insanlik bizde kalsin.
Çok berbat bir durumun içinde kalmışsınız. Açıkçası böyle müzikti, sesti falan olunca polisi vs arayıp şikayet edebiliyorsun, en azından bu yüzden uyarı alıp kendini düzelten insanlar oluyor. Yani şimdi benim içinde bulunduğum durumda karşı vatandaşın savunacak hiçbir şeyi yok. Tutup da "bu ses normal" diyemez Allahtan. Ama insan gürültüsü, çoluk çocuk olunca hemen "yapacak bişey yok, çocuk bu yapar" falan oluveriyorlar. Tahminimce yetkililer de zor durumda kalıyorlardır. Parkta milleti rahatsız edenleri dağıtırlar, yüksek sesli birine sesi kıs derler ama sizin anlattığınız tarzdaki şeylerde ne yapıyorlar hiç bilmiyorum. İnsanlar berbat yahu...

Önce polisi ara eğer hala devam ederse Bir sapan temin et.
Bir kağıda, Eğer bu şekilde devam edersen bir sonraki taş televizyonunun ekranına gelecek yaz ve taşa sarıp balkonuna fırlat sapanla:rolleyes: Tabi evin konumu buna müsaitse.
Benim karşı binadakiler tül ve cam açık sevişiyorlardı,ve binalar çok yakındı birbirine. sesinden geçtim artık, canlı yayında tekrar karşılaşmamak için gece gündüz perdeler kapalı oturuyordum. Ben aklıma koymuştum sapanla taşı fırlatıcaktım tam şey ederlerken:KK70: ama neyse ki 2-3 ay içinde taşındılar.
Harika fikir :D
Bu arada ben sesin hangi evden geldiğini saptayabilmek için bizim terasa çıktım da tepeden baktım. Halim de komikti, bakıyorum diğerlerinin ışıkları kapalı, ışık açık olanların da pencereleri kapalı. Çoğu evin üstü yaşam alanı haline getirilmiş teras buralarda (bizim millet keyfini biliyor :) neyse bütün terasları kolaçan ettim, bi baktım çaprazımdakinden ışıklar yükseliyor, TV ışıkları. Ses de direkt oradan geliyor. Kendi terasıma çıkınca daha net ayırt edebildim yönünü. Müstehak bunlara sapan mapan :D

Polisi ara uyarı yapıyorlar zaten ilk geldiklerinde niye ceza versinler
Doğru, ilk gelişlerinde ceza kesmezler ama konu neden cezaya geldi bilmiyorum. Ohal'den dolayı öyleyse ona bişey diyemem.

Polisi arayın,hiçbirşey yapmazlarsa bile gelip uyarırlar. Bence de gidip söylemek mantıklı değil,öyle bir devirde yaşıyoruz ki kimin ne olduğu belli değil,bana yan baktı diye adam öldüren var. Muhattap olmamak mantıklı,üst komşunuz olur selam sabahınız vardır,bayandır geçerken,karşılaşınca falan söylenir belki ki ben onu dahi yapmıyorum,apartman görevlisine söylüyorum ama karşı binaya gidipte elin adamına tv'yi kısarmısınız rahatsız oluyorum demek akıl karı değil
Katılıyorum. Ben hiç böyle bir durumda gidip de uyarmam. Dediğiniz gibi ne olduğu belli değil. Yetkililer varken kendimi riske atmam çünkü beni aşan bir durum.

gürültü tarzı şeylerle bildiğim akdarıyla çevre ve şehircilik ilgileniyor onlara şikayet etmeniz lazım...
Dün biraz araştırdım, ilgili belediye zabıtası veya kolluk kuvveti (polis veya jandarma) diyor. Kaynak http://gurultu.cevreorman.gov.tr/gurultu/AnaSayfa/GurultuSikayetleri.aspx?sflang=tr

bu ınsan uyarmakla anlamaz
normal aklı mantıgı yerınde bı ınsan zaten terasta son ses tv ızlemez
komsularla konussan sana da sarabılır ne tuhaf ınsanlar var rıske degmez
ben senın yerınde olsam tam o gurultulu esnada polısı arardım
Aynen öyle yapacağım bugün saptadım bina numarasını falan. Dün elimde net adres yoktu, bugün var. Yaparsa hemen kat numarasına kadar....

Kimsenin kimseyi gürültüsüyle rahatsız etmeye hakkı yok, evet normalde olması gereken önce komşuyu kibarca uyarmaktır lakin günümüzde insanlar komşuluk haklarını hiçe sayıyor, kendinden başkasının haklarına saygı duymuyor ve yaptığını kendine hak görüyorsa, uyaran kişiye inat devam ediyorsa, uyarınca insanın üstüne saldırıyorsa atılacak en doğru adım ilgili yerlere resmi şikayettir.

Üstü kapalı geçeceğim belki tanıyan vardır veya onlarda üyedir sorun olmasın, benim komşulardan biri tüm çevreyi rahatsız eden gürültüsünün farkında olmasına, arada laf arasında ikaz edilmesine rağmen gürültüsüne devam edince başka bir komşum dayanamayıp susun artık diye bağırınca kavga kıyamet koptu, olay yumruklu ağız burun kırmalı ve tüm çevrenin katıldığı bir kavgaya dönüştü, polisler geldi, polis gelmese yumruklar kesici delici aletlerle yer değiştirecekti zira aşırı bir küfürleşme meydan okuma vardı vs.

Yani diyeceğim o ki insanların bir çoğu ikazları dikkate almıyor, ikaz edilince özen göstermek yerine inadına gürültünün dozunu yükseltiyor, halbuki bırakın polise belediyeye şikayeti, birlikte yaşamanın, komşuluk haklarının gereği kapıya gelip ikaz edecek hale bile getirilmemeli.

İnsanız hepimiz, hepimizin çocukları ağlayabilir, müzik TV sesi açabilir arada kapı baca çarpabiliriz ama azami dikkat etmek, çevreyi rahatsız etmemek, rahatsız ettiğimizi fark ettiğimizde komşularımızdan özür dilemek gerekir, ki zaten istemsizce anlık gürültülerde kimse kalkıp aaa bu ne gürültü demez, ekstremdir anlaşılabilir bir durumdur, öyle hallerde herkes birbirini idare eder, yok burası benim evim dilediğim gibi gürültü yaparım diyorsak o vakit kimsenin yaşamadığı gönlümüzce bağrışacağımız ses açacağımız yerlerde yaşamalıyız.
Katılıyorum. Anlayış gösterilecek durum var, gösterilmeyecek durum var. Geçenlerde yine karşı binanın balkonundan gelen insan gürültüleri yüzünden sabaha kadar rahat edemedim, evet rahatsız oldum ama anlayış gösterdim. Çünkü belli ki misafirleri gelmiş, hava da sıcak olduğu için balkonda oturmuşlardı, normalde ses yapan insanlar değiller. Çok yüksek sesle sabaha kadar gülmelerine, konuşmalarına rağmen anlayış gösterdim çünkü ara sıra olan bişey bu. Ertesi gün olmadı mesela. Yine geçen sene, evlerden birinin terasında eğlence vardı, sabaha kadar müzik çalıp oynadılar ama anlayış gösterdim çünkü ekstrem bişeydi. Zaten kimse bi kerelik bişey için yetkilileri aramaz. Önce bi bakıyorsunuz, anlayış gösteriyorsunuz, yarın düzelir diyorsunuz, bekliyorsunuz bitsin diye. Biterse sorun yok ama bitmediği takdirde o zaman anlayışlık bi tarafı kalmıyor. Ben 3 gündür bunu çekiyorum. 4. günde de sabaha kadar son ses TV ile mahalleyi inletmenin anlayış gösterilecek bir tarafı kalmadı. Ben şimdi tek başıma uyarmaya gitsem başıma ne geleceği belli değil. Ayrıca ben tedirgin olurum gece vakti bunu yapan insandan. Bazı insanlar ev kendilerine ait diye istedikleri gibi kullanmakta, yani milleti rahatsız etmekte de özgür olduklarını düşünüyorlar. Evimin içinde istediğimi yaparım, sana ne diyorlar. Evinden dışarı birşey taşıyorsa nereye taşmışsa orayı da ilgilendirir halbuki. Bugün adres saptaması yaptım, bina numarası falan. Bu gece de olursa adresini kat numarasına kadar, hatta terasına kadar söyleyip yardım talep edeceğim.

Polise basvurmani tavsiye ederim, isim verilmeden uyariliyor diye biliyorum yani kimliginiz gizli kalir, boyle yasanmaz neticede. Bizim mahallede dugun oluyor saat gece 12'yi gecsin hemen ariyoruz vallaha polis geliyor 2 dk icinde ne ses var ne seda. Bu ne yahu millet ise gidiyor, hastasi ve basi agriyani var.
O düğünler bizde de var. Pek sık olmadığı ve 12'yi pek geçirmedikleri için idare ediyoruz, aslında ona da bi çözüm bulunsa çok iyi olurdu. Düğün meselesine.

geçenlerde burda bi konu açılmıştı.
üyelerden biri köpeğini devamlı yaşadığı apartmanın bahçesinde havlatıp duruyodu ve yaşadığı yerden birisi de köpeğin sesinden rahatsız olup kendisine tehditvari bişeyler söylemişti anlattığına göre.
insanların birbirlerinin taleplerine ve toplum düzenine saygılı olması gerektiğini söylediğimde hayvan düşmanı, sese tahammül edemediği için dağda yaşaması gereken kişi, kötü niyetli ve kötü kalpli insan ilan edilmiştim.

işte terasta son ses televizyonu açıp sizi ve yaşadığı yerdeki hiçkimseyi önemsemeyen "ayı" şahıs da aynı mentalitede maalesef.toplum bunun gibi saygısızlarla dolu.herkeste "ben istediğim gibi davranıyım da geri kalan naparsa yapsın" kafası.

Polise şikayet edin.Gece 11'den sonra gürültü yapmak yasak.Ceza kessinler, ödesin ayı.
Çok saçma, düşünebiliyor musunuz sizi bununla itham edenler bir de güya hayvansever. Hayvan beslemenin de adapları vardır. Köpek neden milleti rahatsız edecek kadar havlıyor? Belki bi sıkıntısı var? Sese tahammül edilir ama tam milletin uyuyacağı sıra değil, kimse kusura bakmasın. Bizim burada gündüz vakti her ses oluyor, biri var mesela evin ön cephesindeki karşı binalardan birinde, her gün müzik açıp temizlik yapar. Müzik de bize gayet rahat ulaşır yani. Araba, otobüs sesi susmaz, bazen düğün olur, akşamları insanlar balkonda anıra anıra güler... Bunlara diyecek bişeyim yok gece 12'den önce olması şartıyla. Ama 12'den sonra (aslında az uyuduğum için bana göre 01:00) tahammülüm yok...

Back
X