Açık hava yayını yapan komşu

Ayy bi tane de ben de var konuyu takipteyim karşı balkonda oturuyor ve çok yüksek sesle konuşuyor. Bütün günü balkonda geçiriyor ve ben onun yüzünden balkona bile çıkamıyorum. Telefonla konusur sürekli hoparlörü de açar her konusulanı duyuyoruz. Bütün aileden haberdarım tek kelime etmıslıgım yokken üstelik :KK43:
Zor durum, ona ne yapılır ki? :(
Evde yalnız mı yaşıyor? Bi ailesi falan varsa eşinden ya da hemcins bir aile bireyinden ricada bulunabilirsiniz belki. Bilmiyorum onda da "sana ne" deme ihtimalleri var işte bu yüzden uyarı işinden nefret ediyorum.

Zabıtayı çağır, uyarırlar. Bir daha yaparsa yine çağır. Ceza yazabilirler. Yine yaparsa polis çağır. Ama şuan en kolayı zabıta. Çünkü incik cincik sormuyor adın ne adresin ne diye.
Bugüne kadar zabıtayı hiç aramadım ama polis de sormuyor adın sanın ne diye. Polis gelmezse ya da ilgilenmezse zabıtayı ararım.

bunlardan her sokakta var demek. benimde karşı çaprazımda bi aile var. dede, anane, torun, anne ve baba. anne baba işteyken anane dede çocuğu böğüre böğüre seviyor. anne baba gelince görevi devralıyorlar. bütün gün ve gece balkonda biri var. kimse yoksa dede hep balkonda. dede dediysem çocuğun dedesi ama en çok 50-55 yaşındadır. bıktım artık her yaz aynı dert
Gece de mi uyumuyorlar?

Harika fikir :KK70:
Bu arada ben sesin hangi evden geldiğini saptayabilmek için bizim terasa çıktım da tepeden baktım. Halim de komikti, bakıyorum diğerlerinin ışıkları kapalı, ışık açık olanların da pencereleri kapalı. Çoğu evin üstü yaşam alanı haline getirilmiş teras buralarda (bizim millet keyfini biliyor :) neyse bütün terasları kolaçan ettim, bi baktım çaprazımdakinden ışıklar yükseliyor, TV ışıkları. Ses de direkt oradan geliyor. Kendi terasıma çıkınca daha net ayırt edebildim yönünü. Müstehak bunlara sapan mapan :KK70:

Heee birde o konu var. mutlaka doğru kişi olduğuna emin olmak lazım. Benim alt katımdaki yaşlı kadın beni komşuya şikayet etmiş, bütün gece çekyat açıp kapatıyorlar, sabaha kadar çocuk hopluyor zıplıyor evde koşturuyor diye. Halbuki gece yatak odasında yatarız çekyat kullanmıyoruz, çocuğumda yok zaten koşacak:KK70:
Bizim her katta 4 daire var, muhtemelen başkalarından ses geliyor ona ama ihale bana kaldı iyimi:confused::KK70:

Ne insanlar var. Kardeşimin evinde tadilat var, 2 gün makine çalışacak diye bütün komşularını dolaştık, hakkınızı helal edin dedik. Son ses terasta televizyon, mahalleye naklen yayın ve umrunda bile değil, çünkü farkında olmaması mümkün değil.

Allah yardimcin olsun cok iyi anliyorum seni.bizim de akt komsu cok açtıkları için yankı yapıyodu.tam da sınava hazırlandığım zamanın sonlarıydı.off çok kötuydü.Allahtan surekli evde degiller.umarım senin sorun da hallolur

Buradaki yorumlara baksam öleyim yani, tecavüze uğradım desem açık giyinmeseydin derler. :) Neyse ki akıllı, mantıklı insan dolu da iki akıl danışabiliyoruz. Telefondan yazıyorum alıntı da pek yapamıyorum kimse alınmaz umarım.

Size konunuzda bir tek ben önce uyar dedim etik olması gereği. Abarttıkça abarttınız. Ne demek tecavüze uğrasan açık giyinmeseydin derler? Sizin kafanız yerinde mi? Bir akıllı mantıklı siz ve sizin görüşünüzdekiler mi? Bir tavsiyede bulundum neredeyse hakaret edeceksiniz. Ayıp yahu biraz terbiyeli olun. Ayrıca böyle alttan alttan değil açıkça beni alıntılayarak yapın yorumunuzu. Ha bahsettiğiniz ben degilsem kim o farklı yönde tavsiye veren onu da belirtin bir zahmet.

Wurstria, kesinlikle bu kişi ile muhatap olma. Zaten laftan anlayacak insan olsa acaba insanları rahatsız eder miyim diye düşünüp sesi bu kadar açmaz. Gece saat 24:00'e kadar Zabıta, 24:00 den sonra Polis ile iletişime geçebilirsin fakat yaptığın şikayette adının gizli tutulmasını istediğini özellikle belirt. Yüklüce bir ceza kessinler aklı başına gelsin.

Aklin varsa asla muhatap olma! Diyelim kibarca rica ettin baska bir gun birisi adami sikayet eder senden bilir. Bir de boyleleri kolay kolay "aa rahatsiz mi ediyorum bir daha olmaz" demez. Tam tersine beklemeyecegin kadar kotu tepkiler verir. Yapacagin tek sey polise haber vermek. Ben su ana kadar 3 defa aradim hepsinde de 15 dk icinde geldi.

Polis müdahale ediyor bildiğim böyle durumlara şikayet edin muhatap olmak zorunda değilsiniz ama şunuda yapabilirsiniz gece madem geç saatlerde tv açıyor çıkın cama bağırın bu saatte bu ses vs başkaları da tepki verir o Zaman polis E gerek kalmaz belki.
Gerçi mutlaka tepki verir ben üst kat komşum mutfak camının önüne çöp koyuyordu çöp suyu bizim cama cam önüne cam açıksa içeri akıyordu nazikçe uyarmak için kapısını çalıp söyledim öflenip kapıyı yüzüme kapadı bir özür bile yok :halay: sonra tekrar çaldım söylediklerimi anladınız mı hayırlım kapı kapamalar falan n'oluyor dedim tamam koymayız bir daha dedi bazıları sert üsluptan anlar

Size konunuzda bir tek ben önce uyar dedim etik olması gereği. Abarttıkça abarttınız. Ne demek tecavüze uğrasan açık giyinmeseydin derler? Sizin kafanız yerinde mi? Bir akıllı mantıklı siz ve sizin görüşünüzdekiler mi? Bir tavsiyede bulundum neredeyse hakaret edeceksiniz. Ayıp yahu biraz terbiyeli olun. Ayrıca böyle alttan alttan değil açıkça beni alıntılayarak yapın yorumunuzu. Ha bahsettiğiniz ben degilsem kim o farklı yönde tavsiye veren onu da belirtin bir zahmet.
Ben sizin cevabınızı yazdığınız ilk mesajda verdim zaten. Size yazmış olsaydım sizi alıntılardım ama size cevabı verdim, bitti. Buradaki durum sizlik değil. Uyar diyen sadece siz değilsiniz. Ben hakaret etmedim ama hakareti gayet kolay bir şekilde siz ediyorsunuz haberiniz yok. Oraya kocaman harflerle uyarmayacağım yazmama rağmen komşunu uyar şeklindeki tavsiyelerin bana mantıklı gelmediği doğru. Aynı mantıkta değiliz demek ki, konuma yazdığım şeyde uyarmayacağım yazmama rağmen yazılan ilk mesaj (bu sizin mesajınız) komşumu uyarmam gerektiği yönünde olunca ortaya ilginç birşey çıkıyor, kendinizi benim yerime koyun. Ama sizin cevabınız verildi, aynı görüşte olunmadığı söylendi.

Söylediğimde yanlış olan ne var, evet bu ülkede tecavüze uğrayan kadın için "o da açık giymeseymiş" diyenler yok mu? Özgecan'ın arkasından konuşulmadı mı böyle? Gündemi takip edenler gayet iyi bilirler böyle konuşulduğunu. Aynı ülkede yaşamıyor da olabiliriz bu arada. Ama ülke bu hale gelmişken kimse komşuyu uyarmaya yeltenmez bence. Kime yönelik yazdığımı belirtmek ya da belirtmemek benim elimde olan bişey, sizin demenizle olmaz yani. Bu size son cevabım, konuyu sabote ettirmeyeceğim.

Ben sizin cevabınızı yazdığınız ilk mesajda verdim zaten. Size yazmış olsaydım sizi alıntılardım ama size cevabı verdim, bitti. Buradaki durum sizlik değil. Uyar diyen sadece siz değilsiniz. Ben hakaret etmedim ama hakareti gayet kolay bir şekilde siz ediyorsunuz haberiniz yok. Oraya kocaman harflerle uyarmayacağım yazmama rağmen komşunu uyar şeklindeki tavsiyelerin bana mantıklı gelmediği doğru. Aynı mantıkta değiliz demek ki, konuma yazdığım şeyde uyarmayacağım yazmama rağmen yazılan ilk mesaj (bu sizin mesajınız) komşumu uyarmam gerektiği yönünde olunca ortaya ilginç birşey çıkıyor, kendinizi benim yerime koyun. Ama sizin cevabınız verildi, aynı görüşte olunmadığı söylendi.

Söylediğimde yanlış olan ne var, evet bu ülkede tecavüze uğrayan kadın için "o da açık giymeseymiş" diyenler yok mu? Özgecan'ın arkasından konuşulmadı mı böyle? Gündemi takip edenler gayet iyi bilirler böyle konuşulduğunu. Aynı ülkede yaşamıyor da olabiliriz bu arada. Ama ülke bu hale gelmişken kimse komşuyu uyarmaya yeltenmez bence. Kime yönelik yazdığımı belirtmek ya da belirtmemek benim elimde olan bişey, sizin demenizle olmaz yani. Bu size son cevabım, konuyu sabote ettirmeyeceğim.

Konunuzu sabote etmek gibi bir niyetim yok. Yine kendi kendinize senaryo yazmışsınız. Ağzımdan size karşı veya sizi kastederek tek bir hakaret çıkmadı. Uyarma demenize rağmen uyarmamı hakaret olarak algıladığınız için bu konuda size söyleyecek tek lafim yok tuhaf çünkü. Ama beni alıntılamadan yazdıkladınız gayet anlaşılır,

"Buradaki yorumlara baksam öleyim yani, tecavüze uğradım desem açık giyinmeseydin derler. :) Neyse ki akıllı, mantıklı insan dolu da iki akıl danışabiliyoruz."

Burada aksi yönde öneride bulunan birtek benim ve açıkça hakaret etmiş, üstelik tecavüze uğramanız halinde açık giyinmeseydin diye absürd bir yorum yapacağım iddiasında bulunmuşsunuz. Bir de akılsız ve mantıksız olduğumu ima etmişsiniz. Üstelik bunu siz nasıl biliyorsanız öyle yapin deyip konuyu kapatmamdan sonra yapıyorsunuz. Siz haddinizi bilirseniz bana da cevap hakkı doğmaz.

Tavsiye verdiğime vereceğime pişman ettiniz. Neyi nasıl biliyorsanız öyle yapın ama lütfen beni ne alıntılayın ne de kast edin.

canım benimki farklı bu durum ama gene bende aynı konudan muzdaribim :/

Konunuzu sabote etmek gibi bir niyetim yok. Yine kendi kendinize senaryo yazmışsınız. Ağzımdan size karşı veya sizi kastederek tek bir hakaret çıkmadı. Uyarma demenize rağmen uyarmamı hakaret olarak algıladığınız için bu konuda size söyleyecek tek lafim yok tuhaf çünkü. Ama beni alıntılamadan yazdıkladınız gayet anlaşılır,

"Buradaki yorumlara baksam öleyim yani, tecavüze uğradım desem açık giyinmeseydin derler. :) Neyse ki akıllı, mantıklı insan dolu da iki akıl danışabiliyoruz."

Burada aksi yönde öneride bulunan birtek benim ve açıkça hakaret etmiş, üstelik tecavüze uğramanız halinde açık giyinmeseydin diye absürd bir yorum yapacağım iddiasında bulunmuşsunuz. Bir de akılsız ve mantıksız olduğumu ima etmişsiniz. Üstelik bunu siz nasıl biliyorsanız öyle yapin deyip konuyu kapatmamdan sonra yapıyorsunuz. Siz haddinizi bilirseniz bana da cevap hakkı doğmaz.

Tavsiye verdiğime vereceğime pişman ettiniz. Neyi nasıl biliyorsanız öyle yapın ama lütfen beni ne alıntılayın ne de kast edin.

Ohooo lafı nerden tutup ne anlayıp nereye getirmişsiniz, şaka gibi. Şimdi burada anlatmaya kalksam da boş. Bi konuda akıl danışmak için konu açtım, kimsenin alıganlıklarıyla uğraşmak için değil. Burada uyar yazan sadece siz değilsiniz diyorum, diğer mesajlara bi göz bile atmadan sadece ben dedim havasına bürünmüşsünüz. Bir konuda yegane olma isteğinizi anlayabiliyorum ama laf bi kere söylenir. Zaten uyar demeyin yazmama rağmen yazılan ilk mesajın "komşuyu uyar" olmasından anlamalıydım da neyse. Mune Mune konuyu kapatır mısınız ben bana lazım olan ne varsa aldım, teşekkür ediyorum. Kimseye laf anlatacak durumda değilim. Bu paranoya dolu yorumlarla konu sabote olacağına kapansın daha iyi.

Önce uyarmayacağım demiş olmama rağmen komşunu uyar dedi
Sonra kendisine yazmadığım bişeyi bana yazdın dedi.
Sonra yapmadığı bir yorum hakkında "ben öyle yazacağım sandın" tarzında konuştu
Terbiyeden girdi hadden çıktı, ortada hakaret olmamasına rağmen hakaret ettin dedi
Konumu sabote etti, mahvetti ama üste çıkmaya çalışıyor
Saçmalıklar silsilesi resmen, bütün işe yarar önerileri dikkate alacağım ve teşekkür ederim. KK okuduğunu anlayan üyeleriyle daha güzel.

Ohooo lafı nerden tutup ne anlayıp nereye getirmişsiniz, şaka gibi. Şimdi burada anlatmaya kalksam da boş. Bi konuda akıl danışmak için konu açtım, kimsenin alıganlıklarıyla uğraşmak için değil. Burada uyar yazan sadece siz değilsiniz diyorum, diğer mesajlara bi göz bile atmadan sadece ben dedim havasına bürünmüşsünüz. Bir konuda yegane olma isteğinizi anlayabiliyorum ama laf bi kere söylenir. Zaten uyar demeyin yazmama rağmen yazılan ilk mesajın "komşuyu uyar" olmasından anlamalıydım da neyse. Mune Mune konuyu kapatır mısınız ben bana lazım olan ne varsa aldım, teşekkür ediyorum. Kimseye laf anlatacak durumda değilim. Bu paranoya dolu yorumlarla konu sabote olacağına kapansın daha iyi.

Ben de uyar yazan başka kimdi belirtin diyorum ama cevap veremiyorsunuz? Boşuna kıvırmaya çalışıyorsunuz. Tüm yorumları okudum ve uyar diyen sadece bendim. Hala üstü kapalı hakarete uğraşıyorsunuz. Pes diyorum.

Ben de uyar yazan başka kimdi belirtin diyorum ama cevap veremiyorsunuz? Boşuna kıvırmaya çalışıyorsunuz. Tüm yorumları okudum ve uyar diyen sadece bendim. Hala üstü kapalı hakarete uğraşıyorsunuz. Pes diyorum.

Siz gerçekten problemleri olan birisiniz, anlamayacağınızı anladığım için Anlatmadım, çok da doğru yapmışım. Çünkü okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz, uyarmayacağım diyorum yazdığı ilk mesaj "komşunu uyar" olan birinden ne bekleyebilirim...

Back
X