Açık operasyon mu yoksa kapaIı mı?

senaytugrul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
85
0
86
45
sIm ay sonu ameIiyat oIacagım dr kapaIı yaparız dedi.sizce hangisi daha sagIıkIı? fikri oIan yazarsa sevinirim.saygıIAr

Ben de o konuda araştırma yapıyorum..her doktorun göürüşü farklı gibi..ama işlemleri daha zor olan burunlarda açığı tercih ediyorlar diye biliyorum..bir de bazı doktorların genel seçimleri var..mesela "ben kapalı ameliyat yapıyorum, çok ince çalışıldığı için de sorun yaşanmıyor..ayrıca şeklini kapalıda dışardan görüp olamayan kısma müdahele şansı da var ve ameliyat sonrası şişlik, ödem vs. de daha az oluyor" diyen de var..açık ameliyat olmazsa çok sorunlu bir burnun hatalarının veya düzeltilmesi gereken yerlerin çok iyi görülemeyecğini söyleyenler de var..tabi ben de bunu doktorlara sormak veya internette doktorların yorumlarından okumak lazım..çünkü benim şurda söylediklerim sonuçta çok teknik söylemler değil..bazı doktorlar da duruma göre karar veriyor benim gördüğüm..
ama sonuç olarak ben de revizyon ameliyatı olucak bir kişi olarak açık mı kapalı mı sorusuna takılmış durumdayım ve netleştiremedim..ama sanırım ciddi bir revizyon ameliyatı ise açık olmak daha mantıklı gibi..

Bizim buna kafa yorma nedenimiz; farklı doktorların aynı buruna kapalı yaparım veya açık yaparım demeleri, başka bir doktorun da mesela size kapalı kesinlikle olmaz demeleri..böyle bir durumda birinde hata varsa ve biz o doktoru seçersek, kapalı mı açık mı olması gerektiğini düşünmediğimizden dolayı başımızı taşlara vurmayalım diye bizler de bu konuya takılıyoruz..yoksa doktorların işine karışmak merakımızdan değil...

iki tekniyinde fayda ve zarari kendine.
acikta calisilan bolgeyi daha iyi gorurler..yanliz acildigi icin burunda denge bozuklugundan sonra asiri sivilce olusabilir, birde yara izi olur burnun alt kisminda. kiminde gozukur kimminde gozukmez

kapalida kapali oldugu icin de dis taraftan gorulen bir iz olusmaz. yanlis icten kapali oldugu icin calistiklari yer sonra belki unutulan yada gorulmemis yerler vardir ki 2. ameliyati gerektirir.

yani her ikisinin teknigi aslinda senin burun tipine gore, burnun sadece kemigi duzeltilecekse kapali belki uygun olur yada ucu kalkacaksa filan. burnun baya buyuk ve uzunsa genelde acik yapilir

yani bu buruna ve doktora gore degisir,, bu bundan iiyidir diye de bisey yoktur.. bence

açık teknikte burun üzerinde parlama meydana geliyormuş ameliyat sonrası. kapalı teknikte bu olmuyor sanırım. bilgisi olan var mı? parlaması mı daha iyi, parlamaması mı??

ben özellikle çok problemli burunlarda açığı tercih ettiklerini biliorum iki yönteminde avantajı dezavantajı warmış yani hastanın durumuna göre değişiyo..

açık ameliyatta burun üst kısma kadar kaldırılır ve burun altından kesilerek yapılır ve burun kemiği tamamen görüldüğünden şekil vermesi daha kolaydır. fakat ilerde burun altındaki kesinin izi ve burun ucundan bakıldığı estetik olduğu belli olur iz dışardan silikte olsa kalır .bu operasyon doktorların daha kolayına gittiğinden bunu yaparlar..kapalı ameliyatta ise burun deliklerinden girip buruna bu şekilde işlem yapılır ve burunda hiçbir kesi izi olmaz bunu daha zor bir işlem olduğundan cogu doktor genelde acık ameliyat yapar.kapalı ameliyatta burun kanatlarıda küçültülür ve burun dikişleri iç kısımda olur ve buda dışardan bellli olmaz aradaki farklar budur kapalı daha zor açık daha kolaydır doktorlar için böyledir. hasta içinse sonucun iyi olması önemlidir bu tercih meselesidirde sonuçta ameliyat olacak kişi hangisini istiyosa ve doktorda hangisini uygun görüyosa onu yapar en önemliside doktorun açık yada kapalı ameliyatta başarı oranı ve iyi bir burun yapabilmesidir arkadaşlar doktorunuzu iyi araştırıp iyi secin sonra pişman olmayın derim.ben bu konuyu cok araştırdım ve bi kaç doktorada sormuştum acıkla kapalının farkını ve bir doktor kkbcı bana aynen böyle demişti..coğu dokturun işine gelmez kapalı ameliyat yapmak cünki yapacakları bölgeyi görmedikleri için açık ameliyatı tercih ederler acık daha basittir kemik ortada olduğundan şekil vermesi daha kolaydır demişti.kapalı ameliyatıda her doktor yapamaz daha zordur ama en iyi yöntem hasta açısında kapalıdır iyileşme süreci ve dikişlerin olmaması ve dikişlerin içte olması daha doğal ve bakıldığı zaman estetik olmuş diyemezler demişti bence cokta haklıydı.sizinlede paylaşmak istedim herkesin tercihi farklı onun için açık yada kapalı sonuçç iyi olsun yeterli..

kapalı tercıh edersen mutlaka en iyi cerrahı bulman lazım zor bır ameliyat ben acık ameliyat oldum daha iyi sonuçlar alınabilir

Back
X