açıköğretim lisesine kayıt olmak istiyorum

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
iyi sabahlar :)
akşamdan beri araştırıyorum
en sonunda çareyi buraya konu açmakta buldum
açıköğretim liseye kayıt olmak istiyorum
yanlız karasızım düz mü? meslek mi?
ikisinin birbirinden farkı ne
ayrıca aöl den mezun olunca istediğim üniversiteye gidebiliyormuyum
mesela düz lise okuyup normal üni okuyabiliyormuyum yoksa aöf mi okumam gerekiyor
universite için hangi lise avantajlı

yada aöl düz lise okuyup aöf de büro yönetmenliği okuyabiliyormuyum yoksa meslek okumam gerekli

konu hakkında bilgim yok ama hayırlı olsun demek istedim :) bi arkadaşım açık liseden okuyor düz lisede tek bilgim kredili sistemde olmaları.yani belli bi krediyi bitirince mezun olunuyor sanırım.
meslek mi düz mü okuyacağınıza ilerde okumak istediğiniz bölüme göre karar verin bence.dershanelerde rehberlik hocalarına sorarsanız yardımcı olacaklardır.

teşekkürederim evet kredili sistem netten edindiğim bilgilere göre 2.5-3 yıl arasdı mezun olunuyor liseden

büro yönetimi ve sekreterlik bölümünü mü sordunuz acaba?

meslk lisesi 3 yıl düz lise 2.5 yıl sürüyormuş resmi sitede yazan bilgi bu
büro yönetimi misal olarak yazdım
düz lise okursam açıköğretim fakültesinde puanım hangi bölüme yeterse o bölümümü okuyorum acaba
meslek lisesi okumak üniversite için dahamı avantajlı olur

çevremizde açık öğretimde lise okuyanlar vardı düzmü meslekmi okuyolardı onu bilemiyorum fakat üniversite sınavına girip afyon kocatepe ünivesitesi büro yönetimi ve sekreterlik bölümünü kazandı...Yani açıköğretimde okuyanlar illaki açık öğretimde devam edicekler diye bi durum yok.

Merhaba arkadaşım..Açık liseyi bitirdikten sonra üniversitede hangi bölümde okumak istersiniz bence ilk olarak buna karar vermeniz gerekiyor.Ben düz lise mezunuyum.Üniversitede işletme bölümünü bitirdim.Mesela sizde üni.de işletme bölümüne gitmek isteseniz açıköğretimde meslek lisesini okumanız mantıksız olur.boşyere mesleki alan dersleriyle uğraşmış olursunuz.

benim arkadaşım açık lisede okudu bitirdi, sonra üniversite sınavına girdi ve organik tarım bölümünü kazandı, gitti okudu mezun bile oldu :)
yani diyeceğim aöl okuayn kişi illa aöf okuyacak diye bi kaide yok,..

teşekkürederim arkadaşlar bende öğrendim açık lise bitirince normal üniversitede okunabiliyormuş
düz lise okumaya karar verdim bende önceliğim lise diplomasını almak
meslek seçimi konusunda fazlasıyla kararsızım :26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…