Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Acil ,,, 15 aylik kizim ve kres ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
4 yasina girecek olam kizim ins krese baslicak , 15 aylik olanda ayni yere yazdirdim bu ay baslicaklar . ikincisni vermek istemedim neseni bu ay dogum yapacak olmam ama kimisi verme psikolojini kotu etkilenir ilerde acisi cikar , cok kucuk dedi. bide kiz cocugu ne olacak belli olmaz dediler su an vermemek dusunuyorum sanirim geri alicam . iki bebekle nasil basedicem onu dusunuyorum. deneyimi olan var mi ? pedagog olan var mi cocuklarda ilerde cikiyom bu durum aciga psikolojilerinde ?

arkadaşım bir kere çok çaresiz değilsen, ki bence 3. çocuğu yapmaya karar verdiğinde küçük çocuğunun olduğunu bile bile yaptığına göre değilsin en azından olmamalısın, yeni gelen bebek sebebi ile diğerleri ile baş edemem kafası ile 15 aylık çocuğu kreşlerde heder etme hakkının olduğunu da düşünmüyorum.
çalışırsın, bakacak kimsen olmaz, izin alamıyorsundur maddi sebeplerle vs vs neyse...
ben çocuklar tuvalet eğitimi almadan kesinlikle kreşe gitmemesi taraftarıyım. altını hiç değilse 3-4 farklı kişi değiştirecek ki bu mahremiyet eğitimi için hiç uygun değil.

Ben size degil 15 aylik cocuga uzuluyorum, bu kadar kucuk abla olmamali. Biraz tadini cikarsaydi ki ilki bile bi lokma

Kız çocuğu belli olmaz ne demek. Eğer güvenilir bir yer olarak düşünülmüyorsa göndermeyin tabi ikisini de. korkular kızda erkekte değişmiyor.
Benim kardeşim o yaşlarda başlamıştı kreşe hiç sorun yaşamadı, hatta aramızdaki en sosyal kişi o.
Önemli olan kreştekilerin tutumu, çocuğun oraya alışıp alışamaması. Çocuk sizden ayrılmak istemezse ben göndermeyin derim.
Benim biri 5, diğeri 2.5 yaşında iki çocuğum var. 2 ay sonra doğum yapacağım. Oğlum gitmek istemediği için göndermeyeceğim. Benimkinin karakteri için bu daha uygun.
Sizin çocuklarınızın karakterini ise en iyi siz bilirsiniz.

Normal şartlarda hiçbir sakınca yok verebilirsin, ama yeni kardeş gelecek bizi evden gönderiyorlar psikolojisine girer çocuklar. Zaten çok fazla etkilenecekler bebek doğunca. Pedagogla görüştüm ben göndermekten vazgeçtim yoksa bende gönderecektim benimkilerin arası da 16 ay.

Son düzenleme:
İş vs durumuna lafım yok ama yeni bir bebek gelecek diye 15 aylık ana kuzusı daha kreşe nasıl için el verecek. Evde sen diğeriyle ilgilenirken cidden vicdan işi değil verme derim. Büyük olsa birşey olmaz ama 15 aylık çok küçük daha sana ihtiyacı var. Bukaar zorlanacaktın madem biraz ara verseydin 3. Çocuk için

Sayın yeni üye;
Medeni durum bekar
Çocuğum yok işaretlenmiş
Soru 3. Çocuk geliyor diğer ikisini kreşe yollıcam ?
Ya şakasınız ya aile planlamasından haberiniz yok bu ne hız Allah kolaylık mı versin diyim hayırlı olsun mu diyim ne diyim yorumsuz

Kreşe verecek para ile evde yardımcınız olsun

İki Bebek zor ama 15 aylık Bebek için kreş evde yeni Bebek de varken zor olabilir

Büyüğe özenip gider belki de küçük grup uygun ise yarım gün gidebilir

Bir de ilerde tek 15 aylık kreşe giden o olursa ailede yani büyük gitmemiş yeni Bebek de gitmezse büyüdükçe buna içerleyebilir

Güvenilir bir yerse kız ya da erkek çocuğu farketmez eğer bunu cinsel istismar vs ile ilgili söylüyorlarsa insanlar heralde erkek çocuklarının uğradığı tacizlerden tecavüzlerden haberleri yok. Her neyse 15 aylık bebek tam da kardeşi doğduğu ay kreşe verilirse bu onu olumsuz etkiler. Zaten çok çok küçük ve çalışmak zorunda olsan bunu anlarım ama ikisine bakamam gibi bir gerekçeyle verirsen zaten bebeğin ne hissetmesini bekliyorsun ki o da annem kardeşim gelince bana bakmak istemedi diye hissedebilir. Asla kolay olduğunu söylemiyorum bak çok çok zor bir tanesine bakmak bile yeterince zor ama işin bebek açısından oluşturduğu yıkım bence fazla olur. Kreşe elbette bir para ödeyeceksin o paraya eve yardımcı alsan günde üç dört saat gelse birçok şeye el atar.

Kendini ifade edebilecek yasa gelene kadar cocuklar krese verilmemeli.heleki kardesi olacagi icin krese vermek o cocuga haksizliktir.

Arkadaşım psikolojik danışman , 3 yaşına girecek çocuğu var , yeni bebek bekliyor.geçen onunla da konuştum bu konuyu ve kreşe verme olayını bir süre erteledim dedi kardeşim geldi beni evden gönderdiler gibi düşünmemesi için. Başka bir arkadaşımın 1 yaşında bebeği var 2. bebeğini bekliyor ve o da eve bakıcı alacağım dedi. Tabi ki yine annesi sensin içgüdülerinle süreci en iyi sen yönetirsin

Çocuklara kreş bakacaksa,sizden mahrum kalacaksa ne diye habire çocuk yapıyorsunuz? Yazık günah değil mi o bebeklere hep haklarına giriyorsunuz.is ve maddi imkan nedeniyle olsa belki anlayabilirim ama sırf çocuklara bakamam gitsinler basimdan rahat edeyim derseniz sizi asla anlamam.o zaman niye dünyaya getiriyorsunuz kaza falan demeyin daha dikkatli korunun 1 yöntem değil 2-3 yöntemle korunun ha buna rağmen olursa diğerlerini asla ihmal etmeyin yazık onlara.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X