Acil akıl istiyorum

İyi de bu Nasıl iş

Ailen ev alıyorsa sana 8 yıldır neredeler

11 yaşındaki kız ile babası arasında bağ var mı

Sizinle Adam arasında kaldı mı bir şeyler

Bu kadar Zaman sonra ev arkadaşı mı olacaksınız

Kirayı ödemiyordu. Sürekli evden atılıyorduk. Ev alma şartını bu yüzden ortaya koydum. Sekiz yıldır beni aramadığı bir gün olmadı. Etrafımda döndü durdu. Çocuğu görmek için her hafta okuldaydı. Sekiz yıldır herşey düzelecek dedi. Açtığım davaları reddetti. Hakimin karşısında kedi gibi oldu. Hayatına kimse girmedi. O yıllarda kumar oynuyordu. Borçları vardı. Kira ödemiyordu. O yüzden terk etmiştim.

Kirayı ödemiyordu. Sürekli evden atılıyorduk. Ev alma şartını bu yüzden ortaya koydum. Sekiz yıldır beni aramadığı bir gün olmadı. Etrafımda döndü durdu. Çocuğu görmek için her hafta okuldaydı. Sekiz yıldır herşey düzelecek dedi. Açtığım davaları reddetti. Hakimin karşısında kedi gibi oldu. Hayatına kimse girmedi. O yıllarda kumar oynuyordu. Borçları vardı. Kira ödemiyordu. O yüzden terk etmiştim.
Bence böyle birinin kıymetini bilin. Sırf maddiyat için insan 8 yıl eşini bırakır mı? Oturur siz de çalışırdınız, birlikten kuvvet doğar. Adama helal olsun ne kadar seviyormuş ki bırakmamış. Nasıl çabalamış.
Mesela ben olsam yapmazdım. Sırf bu sebeple beni bırakan, evladımdan ayıran biri için kılımı kıpırdatmazdım.
Yazık etmişsiniz 8 yılınıza, çok yazık.
Edit: Kumar oynadığını atlamışım. Ama sonuçta bırakmış kumarı da. Ne bileyim bana anormal şekilde peşinizden koşmuş gibi geliyor.

Ne annen ne baban ne biz. Susturun herkesi. Ben ne istiyorum diyin bi kere. Seviyorsanız ve güveniyorsanız artık dönün. Sevmiyorsanız dönmeyin. Bi evliliğin en temel taşı sevgidir bence.

Ne yapsam-şaşırdım kaldım gibi sorular soruyorsanız, adamı sevmiyorsunuzdur. Sevmediğiniz birinin yanında ne işiniz var?

Aslında bırakmayacaktım. Sorunlarını çözecektim. Orada mücadele edecektim. Kayınvalidem beni çok seviyordu. Tüm ailesi beni destekliyordu. Gel kızım yanıma diyordu annesi. O adam olunca gelir seni yanından alır diyordu. Ama annem sorunlarını çözmeme fırsat vermedi. Boşa bunu diye tutturdu icrayı görünce.

Aslında bırakmayacaktım. Sorunlarını çözecektim. Orada mücadele edecektim. Kayınvalidem beni çok seviyordu. Tüm ailesi beni destekliyordu. Gel kızım yanıma diyordu annesi. O adam olunca gelir seni yanından alır diyordu. Ama annem sorunlarını çözmeme fırsat vermedi. Boşa bunu diye tutturdu icrayı görünce.
Peki siz şimdi ne istiyorsunuz? Daha ne yapacağınızı bilmeden tapu dairesine gidip daireyi üstünüze mi yaptırdınız?

Siz ne yapmissiniz oyle anlam veremedim. Eski konunuza baktim kizinizin hayatini kendi ellerinizle mahvetmissiniz.
Kendi anne babanizin evinde psikolojik fiziksel siddet varmis ve kiziniz bu ortamda 8 yil yasamis.
Kendinizle beraber onu da bitirmissiniz.
Isiniz gucunuz varmis neden kizinizla yeni bir hayat kurmadiniz ki?
Ruhunda onulmaz yaralar acilmis belli anlatiminizdan.
Ve hala esinizden veya ailenizden beklenti icindesiniz.
Neden sadece kendi gucunuze guvenip adım atmayi denemiyorsunuz.

Bu saatten sonra eviniz olsa ne olur kizinizi bir cehennemde yetistirdikten sonra neye yaradi bu ev.

Anne daha herşey çok yeni. Bebeğim var dedim. Onyedi aylıktı. Annem bu sefer çeşitli politikalar kurdu. Evimiz sobalı çocuk üşür dedi. Bana gelin dedi. Çocuğu alıp anneme geldim. Haftasonu evine gidersin dedi. Ama haftasonu beni eve bırakmadı. Sonra da eve gitmiyorsun. Boşuna kira vermeyin eşyaları getirin. Doğalgazlı ev tutunca buradan tekrar taşınırsınız dedi. Doğalgazlı ev tuttuk. Kontratı gösterdim. Annem bırakmam seni artık gidemezsin dedi.Ben de çocuğumu alıp kaçtım evden. Telefonun açık tabi. Arayınca annecim beni bırakmadığın için ben de bu şekilde çıktım evden şimdi terminaldeyiz köye gidiyoruz dedim. Geliyorum oraya dedi. Ben de herhalde yolluk getiriyor dedim eşime. Ama durum öyle değil. Terminalde bir tokat bana bir tokat eşime çocuğu arabaya ayın dedi. Eşim onları engellemeye çslışıtken çocuk yere yuvarlandı. Bir bayan polis kurtarmış polisin kucağındaydı. Biz ise toz duman kavga. Annem ayakkabıyı falan çıkarmış ayaktan indiriyor. Eşim de kendini korurken eli annemin gözüne geldi. Babam çocuğu kaparken ayağı kaydı. Doluştuk nezarete. Bu olaydan sonra esimle beraber gittim. Babam bu olaydan sonra kalp krizi geçirip baypas olmuş. Babamı görmeye gittim. Koymadılar beni yanına. Boşan öyle görürsün dediler. Ablam ve annem.

Ben eğer annem ikide bir sahneye çıkmasaydı esinle sorunlarını çözecek, en azından çözmeyi deneyecektim. Çünkü ailesi hep beni destekliyor onun hatalarını biliyor ve ona sınır koymamı inanmamı istiyorlardı. Bana fırsat verilmedi. Özde iyi bir insandı eşim. İradesi zayıftı. Düştüğü borç sarmalını benden gizliyor borcu borçla kapatmaya çalışıyordu. Son zamanlarda kredi kartlarına af çıkmış maaş kartını bana vermiş ve borçları yapılandırmıştık. Aklımdan terk etmek geçmiyordu. Ama annem her gece rüyalarıma giriyor beni rahatsız ediyordu. Babamı göremiyordum. Babam ağır bir ameliyat geçirmişti. Mahallenin otobüsünü bile özlemiştim.

Anne daha herşey çok yeni. Bebeğim var dedim. Onyedi aylıktı. Annem bu sefer çeşitli politikalar kurdu. Evimiz sobalı çocuk üşür dedi. Bana gelin dedi. Çocuğu alıp anneme geldim. Haftasonu evine gidersin dedi. Ama haftasonu beni eve bırakmadı. Sonra da eve gitmiyorsun. Boşuna kira vermeyin eşyaları getirin. Doğalgazlı ev tutunca buradan tekrar taşınırsınız dedi. Doğalgazlı ev tuttuk. Kontratı gösterdim. Annem bırakmam seni artık gidemezsin dedi.Ben de çocuğumu alıp kaçtım evden. Telefonun açık tabi. Arayınca annecim beni bırakmadığın için ben de bu şekilde çıktım evden şimdi terminaldeyiz köye gidiyoruz dedim. Geliyorum oraya dedi. Ben de herhalde yolluk getiriyor dedim eşime. Ama durum öyle değil. Terminalde bir tokat bana bir tokat eşime çocuğu arabaya ayın dedi. Eşim onları engellemeye çslışıtken çocuk yere yuvarlandı. Bir bayan polis kurtarmış polisin kucağındaydı. Biz ise toz duman kavga. Annem ayakkabıyı falan çıkarmış ayaktan indiriyor. Eşim de kendini korurken eli annemin gözüne geldi. Babam çocuğu kaparken ayağı kaydı. Doluştuk nezarete. Bu olaydan sonra esimle beraber gittim. Babam bu olaydan sonra kalp krizi geçirip baypas olmuş. Babamı görmeye gittim. Koymadılar beni yanına. Boşan öyle görürsün dediler. Ablam ve annem.
Inanilmaz inanamiyorum boyle anne baba kardes olur mu.
Size kiziniza esinize zarardan baska birsey vermemisler ki.
Hadi siz kendinize acimadiniz kiziniza nasil kiydiniz?
Esiniz borc yapmis diye mi bunca kavga kiyamet?
Madem ev araba alacak durumlati var elinizden tutsalardi dūze cikarsalardi sizi kiziniz da o sevgisiz sayginin olmadigi evde buyumeseydi keske...

Esinizin yanı daha saglikli adam elinden geleni yapmis ailesi de suze yakinmis.
Baba evinde kaldiginiz her gun omrunuzden omur gider.
Zaten ev araba alsalar artik agzinizi da acamazsiniz hepten bagimli olursunuz 40 yil basiniza kakilir herhalde.
Ablaniza ve yegeninize karsi durum nasil size davrandiklari gibi mi davraniyorlardi onlara da?

Back
X