acil akıla ihtiyacım var :( kürtaj :(((

realisttt

sibel&naz
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
2.853
4
116
45
İstanbul
kızlar 2,5 yaşında bir kızım var.. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum kızım tüp bebektir. ve doktorlar doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağımızı söylediğinden kendi kendimize dikkat ediyoduk sadece özellikle korunmuyoduk..

şuanda çok fazla borcumuz var, yeri geliyo kızımın sütünü bile zor alıyorum.. ve bize maddi yada manevi destek olan yardımcı olan kimse yok.. en önemlisi de eşimle çok ciddi sorunlarımız var.. ben bu kış işe girip kızı kreşe vermeyi düşünürken bu durum beni altüst etti.. ama kürtaj da bana okadar vahşice geliyoki.. ne yapacağımı bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum.. çok kötüyüm nolur fikir verin yardım edin :((

simdi seni yerenler mi dersin basına hoca kesılenler mı dersın hepsı yorum yapar .. bu konuları burada acmak ne kadar uygun bılemıyorum cnm ınsanlar vahsıce elestrr cok gordum burda onlardan cunku

simdi seni yerenler mi dersin basına hoca kesılenler mı dersın hepsı yorum yapar .. bu konuları burada acmak ne kadar uygun bılemıyorum cnm ınsanlar vahsıce elestrr cok gordum burda onlardan cunku

biliyorum başıma gelcekleri aslında ama okadar saçma sapan bi ruh halindeyimki... vicdanım ve dini inancım kesinlikle doğurmam gerektiğini söylüyor.. ama mantığım asla diyor.. nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum.. halbuki duymuştum tüp bebekten sonra hamile kalanları.. ama işte doktorlar da olmaz deyince offf offf....

selamlar
üstteki üye diğer üyelerin vahşiliğinden ve dinciliğinden bahsetmiş ama ben bu ifadeleri kendisine yakıştıramadım
nasıl ki kendisi bu yorumu yapıyorsa diğer üyelerin yorumlarını da hoş görmeli
neyse gelelim sizin konunuza
tabii ki aileler bakacakları kadar çocuk sahibi olmalılar
kimi tek çocuk kimi beş çocuk
ancak sizin durumunuz farklı
siz hamile kalmışsınız
benim yorumum da yukarıdaki bayanın ifadesi ile hoca gibi olacak
bana göre ise en isabetli tutum
bilirsiniz ki doğacak çocuğun rızkını Allah verir
eğer Kuranın bu konudaki yerlerine baktıysanız açıkça der ki: çocuklarınızı fakirlik endişesi ile öldürmeyin, sizin de onların da rızkını veren biziz.
inanın size şimdi zor görünüyor ama düşünün ki o bebek yaşasa diğer kızınız kadar sevimli olacak
büyük kızınıza şimdi kıyabilir misiniz
karnınızdaki bebek de onun gibi olacak ve ona da kıyamayacaksınız
lütfen onu ellerinizle öldürmeyin
Rabbimiz ona dünyada bir fırsat vermişken siz de her türlü endişeyi kafanızdan atın ve o da eviniz de tatlı tatlı dolaşsın bıcır bıcır konuşsun
belki o çok hayırlı bir evlat olur size
"belki hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Allah bilir siz bilemezsiniz. Bakara 216"

Son düzenleme:
selamlar
üstteki üye diğer üyelerin vahşiliğinden ve dinciliğinden bahsetmiş ama ben bu ifadeleri kendisine yakıştıramadım
nasıl ki kendisi bu yorumu yapıyorsa diğer üyelerin yorumlarını da hoş görmeli
neyse gelelim sizin konunuza
tabii ki aileler bakacakları kadar çocuk sahibi olmalılar
kimi tek çocuk kimi beş çocuk
ancak sizin durumunuz farklı
siz hamile kalmışsınız
benim yorumum da yukarıdaki bayanın ifadesi ile hoca gibi olacak
bana göre ise en isabetli tutum
bilirsiniz ki doğacak çocuğun rızkını Allah verir
eğer Kuranın bu konudaki yerlerine baktıysanız açıkça der ki: çocuklarınızı fakirlik endişesi ile öldürmeyin, sizin de onların da rızkını veren biziz.
inanın size şimdi zor görünüyor ama düşünün ki o bebek yaşasa diğer kızınız kadar sevimli olacak
büyük kızınıza şimdi kıyabilir misiniz
karnınızdaki bebek de onun gibi olacak ve ona da kıyamayacaksınız
lütfen onu ellerinizle öldürmeyin
Rabbimiz ona dünyada bir fırsat vermişken siz de her türlü endişeyi kafanızdan atın ve o da eviniz de tatlı tatlı dolaşsın bıcır bıcır konuşsun
belki o çok hayırlı bir evlat olur size
"belki hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Allah bilir siz bilemezsiniz. Bakara 216"

ben baskalırının yorumlarını hos gormedımı soyledıgımı hatırlamıyorum ıstersenız bı yorumumu okuyun benım soylemek ıstedıgım cok farklı bısey ve sızınle hıc bır ılgısı yok ben konuyu acan arkadasıma yazdım o yorumu sıze degıl sız neden bu kadar alındınz ustunuze cozemedım dogrusu:20:

biliyorum başıma gelcekleri aslında ama okadar saçma sapan bi ruh halindeyimki... vicdanım ve dini inancım kesinlikle doğurmam gerektiğini söylüyor.. ama mantığım asla diyor.. nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum.. halbuki duymuştum tüp bebekten sonra hamile kalanları.. ama işte doktorlar da olmaz deyince offf offf....

canm sen bıraz da kazara hamıle kalmıssın. Allah bılır hakkında hayırlısı olsun

üzerime alınmadım
başkalrının tepki verdiğini yazmışsınız ama siz de bunu yazarken tepki göstermişsiniz demek istedim
yani aslında çoğu kişi aynı şeyi yapıyor

pardon nereye tepkı gosterdım? ben ınsanların yanlıs elestırısınden bahsedıyorum sızde yazmısısınz ama yanlıs elestrı degıl sızınkı de benım demek ıstedıgımı anladıgınızı sanmıyorum neyse tartısmak cok yersz ben yorumumu yazarken tartısma olacagını dusunmedmm acıkcası

ben de tartışmak için yazmadım
neyse yanlış anlamış olabiliriz ifadelerimizi
sizi yanlış anladıysam kusura bakmayın lütfen

bu arada konu sahibi, sizin vicdanınız da size doğruyu gösteriyormuş zaten
yavrunuza kıymayın
adım gibi eminim o bebeğin de dünyada rızkı gelecek
Allah bunu vaad etmiş
belki rızkı az olur belki çok olur
ama siz onu öldürürseniz en büyük günahlardan birisini de işlemiş olursunuz
bir insan öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibi olur der Kuran-ı Kerimde
çocuğunuza da kendinize de kıymayın yuvanızın huzurunu kaçırmayın

bende yanlıs anladıysam kusura bakmayın tatlıya baglayalım olsun bıtsın:13:

Umarım Allah rızkını verir. Ama işte bir ama var zaten yetiştirmesi gereken bir cana bile zor gücü yetiyorsa ve kocasıyla sorunları varsa ki belkide umarım olmaz ama ilerde tek başına kalıcaksa... Açıkçası çok zor karar hangi açıdan bakılınırsa bakınsın. Her şey iyi olacak demek isterdim ama ne yazık ki hayat boyle işlemiyor.

Umarım Allah rızkını verir. Ama işte bir ama var zaten yetiştirmesi gereken bir cana bile zor gücü yetiyorsa ve kocasıyla sorunları varsa ki belkide umarım olmaz ama ilerde tek başına kalıcaksa... Açıkçası çok zor karar hangi açıdan bakılınırsa bakınsın. Her şey iyi olacak demek isterdim ama ne yazık ki hayat boyle işlemiyor.

ama dünyada rızkı olmayan canlı yok ki
insanlar bundan korkuyorlar ve Allah da bu korkuyu bilip açıkça söylüyor: fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını veren biziz.

dünyada herkes çok iyi imkanlarda olamaz, herkes zengin olamaz
peki zengin olma ihtimali olmayanları dünyaya getirmesin mi insanlar
insanların, hayvanların, sürüngenlerin, mikroorganizmaların her şeyin rızkını verir Allah
kendisini en çok sevenin de tam tersi olanın da rızkını verir
az ya da çok
zaten kızlar, önemli olan insanın rızkının az ya da çok olması mı yoksa dünya sınavında böyle büyük bir hataya düşmemesi mi?

konu sahibi arkadasim RABBIM o bebekle beraber rizkinida verir merak etme sen bak oku burda niceleri bebek sahibi olmaya calisiyor kiyma ona...

Son düzenleme:
Merhaba,

Öncelikle Allah kolaylıklar versin diyorum çünkü çok zor bir durum olduğu açık...Seni asla yargılamayacağım kimsenin de yargılamaması gerekiğini düşünüyorum. Senin ihtiyacın olan başkalarından fikir almak dolayısıyla herkes saygı çerçevesinde fikrini söyler gider....

Öncelikle doğur Allah rızkını verir fikrine katılmıyorum. Bu ülkede hala açlıktan ölen, sokaklarda yaşayan, fukaralık içinde yaşam mücadelesi veren insanlar var, yaşanan ne aile dramları var her gün görüyoruz haberlerde...

Ve bir arkadaşın yukarıda bahsettği ayette "veled/evlad" der, doğmuş çocuklardan bahseder yani, çünkü ana rahmindeki çocuk "cenin/ecinne" dir Arapça. Bu ayet o dönem yoksulluk korkusuyla çocuklarını öldüren aileler için inmiştir. Kur'an'da kürtajla ilgili açık bir ayet yoktur, var olduğu iddia edilenler de sadece yorumdur ayetleri incelerseniz.

Dolayısıyla benim fikrim bu sizin kendi iradenizle vermeniz gereken bir karardır, neticede ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz. Kur'anda "aklını çalıştırmayanın üzerine pislik yağdırırım der bir ayette"

Bence her türlü karar ne sadece akılla ne sadece duygu ile verilmemelidir. Düşünün taşının, hem iç sesinizi dinleyin, hem mantığınızla düşünün. En doğru kararı vereceğinize eminim...

eliniz biraz kesildiğinde acı hissetmiyor musunuz
anne karnındaki cenin canlı değil mi
hiç mi kürtaj videosu izlemediniz
o cenin ne kadar küçük olursa olsun vücudu var
kolları bacakları gövdesi kesiliyor
ve boyutu sadece metal para kadar
ama o organlar oluşmuş halde
onun acısını duymadığınız için mi evlattan saymıyorsunuz

Son düzenleme:
kimsenin etkisinde kalmadan kendini dinle derim ben cunku biz ne desek bos sen bakıcan sen buyutcen bizim haberimiz olmıycak zor bir karar keske destek olan birileri olsa aileden falan ama oylede nereye kdr surer bilinmez esinle oturup iyice bir konusun bence siz kendinizi daha iyi bilirsiniz zor kararlar Allah yardım etsin

arkadaşların da dediği gibi zor bir durum
evet Allah yardım etsin
ama nasıl yardım etsin biliyor musunuz
kalplerimize emirlerine uyma gücü versin
çünkü zaten Allah emrini açıklamış, öldürmeyin demiş
Allah sözünü söyledikten sonra başka yoruma gerek var mı
mesela yaşadığınız şehrin suyu kirli olsa ve içmek çok zararlıdır diye anons yapsa belediye, orada yaşayan insanlar "ya bu suyu içelim inşallah hayırlısı olur" diyebilirler mi
mantıklı olmaz

şimdi 1.5 senedir çocuk sahibi olmaya çalışan biri olarak tabiki kesinlikle dünyaya gelmeli o bebek derim, şuan öyle bi ruh halindeyimki Rabbim kimini evlat hasretiyle sınıyor kimini başka başka şeylerle, bilemezsin belkide senin imtihanın bu, diğer bebeğim tüp bebekle oldu demişsin demekki evlat hasretinin nasıl birşey olduğunu biliyosun, o yüzden önce geçmişini sakın unutma sonrada geleceği Allahtan başka kimse bilemez belkide bu çocuk size çok iyi gelicek maddi ve manevi .. umarım kırmamışımdır seni bu hiç istemem .

fikrimizi sorduğun için kendi fikrimi paylaşıyorum ilk ebbek tüpmüş ve hamile kalma ihtimali zayıf diye çok dikkat etmemişsin ama bak bir mucize olmuş ve tüp bebekten sonra kendin hamile kalmışsın Durum ne akdar vahim bilmiyorum ama rızkını Allahın vereceğine inanıyorum saddece maddi sebepler yüzünden onun yaşama hakkını alma derim evet zorlanbilirsiniz diğer çocuğunda henüz çok küçük ama zorlukta çeksen yıllar sonra verdiğin karardan pişman olmayacaksın bence ..Senin ve eşinin durumlarını derinlemesine bilşmşiyoruz tabiki karar sizin inşallah hakkınızda hayırlsıı olsun ama bence o mucize bir bebiş :)

sen o cana kıymazsınki.çünkü cennetin ayaklarının altına serildiği annesin.Rabbim biran önce sıkıntılarını gidersin inşşş ve iki kuzunu sana bağışlasın........

Son düzenleme:
Back
X