acil akıla ihtiyacım var :( kürtaj :(((

Ve lâ taktulû evlâdekum haşyete imlâk(imlâkın), nahnu nerzukuhum ve iyyâkum, inne katlehum kâne hıt’en kebîrâ(kebîren).
Bir de geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, onlara da, size de rızkı biz veririz. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir suçtur.
Kur'ân-ı Kerim » 17 / İSRÂ - 31
bak; rızkı garantili :34: hem ne biliyorsun belki bereketli bir bebek olur siz darlık getirecek sanarken bollukla gelir. belli mi olur:9::9:

.......... Eğer ben kürtaj olmuyorsam; Allah yasakladığı için, bu davranış bir cinayet olduğu için, katil olmamak kendi evladımın katili olmamak için, benim kararımla bir canlıyı dünya ve yaşama hakkından mahrum etmemek için olmam.
Kürtajı kadının hakkı gören arkadaş söyler misin kendini savunamayacak durumda olan o canlıyı kim savunacak?"O KADININ" bu durumu en başından durdurma ihtimali varken, neden iş işten geçtikten sonra ortada "BİR CANLI" var olduktan sonra hesabı görülür?
Günahmış değilmiş, kadının kendi bedeniymiş, kendi tasarrufuymuş, mış, miş, muş.....
Geçiniz bunları efenim siz önce "İNSAN" olarak sadece boyutları sizin ölçülerinizde olmadığı için, onun gücü size değil sizin gücünüz ona yettiği için bir "İNSANI" "ÖLDÜRME" özgürlüğünü nereden alıyor bu kadın onun açıklamasını yapın. Gerisi Allah'ın hesabı. Gerisi sosyolojinin hesabı.
Kürtaj kadının isteğine bağlıdır diyen zihniyet; çocuğunu öldüren katile kızma hakkını kaybeder. Savaşta sivillere ateş eden orduya kızma hakkını kaybeder, Sokakta tacize uğradığında, dayak yediğinde, diğer insanlardan zarar gördüğünde kızıp öfkelenme, hakkını arama hakkını kaybeder. Kürtajı savunan zihniyet;güçlü olan canlının, ipleri elinde tutan canlının, güçsüz olana, herşeyi yapabilme hakkına sahip olduğunu kabul eder.

En önemlisi ise bedenindeki canlıyı öldürme yetkisini sadece kadında gören zihniyet, ya da bunu kadın yapamaz diye araştırmadan soruşturmadan kestirip atan zihniyet, yarın bir gün "henüz canlıya dönüşmemiş her hücremin üzerinde tasarruf sahibiyim, hiçbirini canlıya dönüştürmek gibi bir niyetim yok" diyen bir erkek zihniyetiyle karşı karşıya kalırlarsa, nasıl bir fetva ya da nasıl bir modern görüş üretecekler çok merak ediyorum.

sevgili site arkadaşım; biliyorum oldukça uzun oldu.. ancak bu benim yazılar yazdığım başka bir platformda yazdığım bir yazıdan alıntıdır. Bizzat böyle düşünüyorum bu yüzden oraya yazdığımı buraya alıntılamak istedim. Her koşulda Allah yardımcın olsun yine de...

eline diline ağzına sağlık cnm çok güzel ve açıklayıcı olmuş :46::46::46::46::46:

ama buna da muhalefet gelecektir :27:

buna hazır mısın :37:

eline diline ağzına sağlık cnm çok güzel ve açıklayıcı olmuş :46::46::46::46::46:

ama buna da muhalefet gelecektir :27:

buna hazır mısın :37:

ben muhalife muhalefet yapmıştım zaten o yazıyla estoşum. o yazı haziranda "kürtaj kadının hakkıdır. kadın kendi bedeni üzerinde her türlü tasarrufa sahiptir" gibi bir açıklamayla akılları sıra modern görüş açıklayan bir grup kendini bilmezin görüşleri ve yazıları üzerine tarafımdan yazılmıştı. Ne oldu peki yazım 400 e yakın görüntülenme ve okunma kazandı bu güne kadar hiç olumsuz yorum almadı. Ha ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Ben muhalife muhalefet yapmış biri olarak görüşünü saygıyla belirten her muhalife yeniden cevap yazmaya hazırım..
ve görüşümü sonuna kadar savunuyorum, hatta bir adım daha ileri gidip diyorum ki kürtajı doğal görüp yaptıran kadın, aynı şekilde çocuklarından biri tarafından öldürülme durumunda; çocuğunun suçsuz bulunması gerekiyor.. anne çocuk ilişkisi; "anne tasarrufu" ile değerlendiriliyorsa, aynı hak karşı tarafa da adilce verilmeli değil mi? yani herhangi bir çocuk maddi ya da manevi olarak annesine bakma durumunda olmadığı dönemde annesini öldürme hakkı doğuyor..

kızlar 2,5 yaşında bir kızım var.. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum kızım tüp bebektir. ve doktorlar doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağımızı söylediğinden kendi kendimize dikkat ediyoduk sadece özellikle korunmuyoduk..

şuanda çok fazla borcumuz var, yeri geliyo kızımın sütünü bile zor alıyorum.. ve bize maddi yada manevi destek olan yardımcı olan kimse yok.. en önemlisi de eşimle çok ciddi sorunlarımız var.. ben bu kış işe girip kızı kreşe vermeyi düşünürken bu durum beni altüst etti.. ama kürtaj da bana okadar vahşice geliyoki.. ne yapacağımı bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum.. çok kötüyüm nolur fikir verin yardım edin :((

ve sevgili realist yazdıklarımın şahsınla kesinlikle ilgisi olmadığı gibi şu an kesinlikle çok zor, zahmetli, sıkıntılı bir dönemde olduğuna eminim ve tekrarlıyorum Allah her koşulda yardımcın olsun..:128:

Arkadaşlar hepinize samimi ve içten duygularınızı benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Tabiki doğurmaya karar verdim :) konuyu nasıl kapatacağımı bilemediğim için buradan son kez mesaj yazim istedim.. Inşallah hepimiz için hayırlısı olur..

estoş çok mu fazla etkili olduk ne? Acaba şu Suriye meselesine, Afrika daki elmas madenlerinde çalıştırılan çocuk meselelerinesi...vb falanda mı el atsak anacım...:9::9::9::9::9::9:

kızlar 2,5 yaşında bir kızım var.. iki gün önce hamile olduğumu öğrendim.. öncelikle şunu belirtmek istiyorum kızım tüp bebektir. ve doktorlar doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağımızı söylediğinden kendi kendimize dikkat ediyoduk sadece özellikle korunmuyoduk..

şuanda çok fazla borcumuz var, yeri geliyo kızımın sütünü bile zor alıyorum.. ve bize maddi yada manevi destek olan yardımcı olan kimse yok.. en önemlisi de eşimle çok ciddi sorunlarımız var.. ben bu kış işe girip kızı kreşe vermeyi düşünürken bu durum beni altüst etti.. ama kürtaj da bana okadar vahşice geliyoki.. ne yapacağımı bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum.. çok kötüyüm nolur fikir verin yardım edin :((

canım bebeğini aldır ve ya aldırma diyemem, o vebalin altına giremem ama sana diyeceğim tek şey bebekler bereket getirir..rabbim bir şekilde yardım ediyor hemde fazlasıyla..ama yine de kendin bilirsin..

canım bebeğini aldır ve ya aldırma diyemem, o vebalin altına giremem ama sana diyeceğim tek şey bebekler bereket getirir..rabbim bir şekilde yardım ediyor hemde fazlasıyla..ama yine de kendin bilirsin..

he yaf biz de aynen öyle dedik veeeeeee ikna ettik :16::16::16: yalnız her an " bebeğimi sizin sayenizde doğurdum, acil bebek malzemesi yardımı bekliyorum" konusu açılabilir..:9::9::9::9::9: bu yüzden hadi bakalım şimdiden pamuk eller ceplere:9::9::9:

he yaf biz de aynen öyle dedik veeeeeee ikna ettik :16::16::16: yalnız her an " bebeğimi sizin sayenizde doğurdum, acil bebek malzemesi yardımı bekliyorum" konusu açılabilir..:9::9::9::9::9: bu yüzden hadi bakalım şimdiden pamuk eller ceplere:9::9::9:

İkna olmasına çok sevindim, elbette yardımcı olurum,yeter ki o bebeği aldırmasın..

İkna olmasına çok sevindim, elbette yardımcı olurum,yeter ki o bebeği aldırmasın..

aldırmasın tebi anacım kimse aldırmasın. bakmayın siz kürtajı modern görüş gibi kadınlarımızın kızlarımızın zihinlerine sokmalarına cahiliye adetidir. o zamanalrda kız doğduğunda ya da aile fakir olduğunda doğan bebek doğar doğmaz götürüp gömülürdü bi düşünün ne farkı var. bi de o daha kan pıhtısı demiyolar mı illet oluyorum. sen o "kan pıhtısına" hiç dokunmasan eli kolu saçı başı aklı gülüşü olan bir bebek oluyor mu? oluyor eeeeeeeee o zaman o nasıl değersiz bir "kan pıhtısı "oluyor. bütün bunlar sosyolojik olarak uzun süreçli ikna çalışmalarının ürünleri. kürtaj olmuş hangi kadına sorarsan sor. hiç " oh canıma değsin" diyeni yok. dindarı, ateisti, moderni ne olursa olsun hepsi en az bir kez pişman o da en az birkez gerisini siz düşünün. ha demek ki neymiş pişman olunuyosa var bişey yine de..

Arkadaşlar hepinize samimi ve içten duygularınızı benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.. Tabiki doğurmaya karar verdim :) konuyu nasıl kapatacağımı bilemediğim için buradan son kez mesaj yazim istedim.. Inşallah hepimiz için hayırlısı olur..

sana özelden msj attım bu yazdıklarını şimdi gördm çok şükür senin adına çok sevindim hiç pişamn olma emi sana uğur getirsin herşeyin düzelsin eşinle aranız maddi durumunuz herşeyiniz düzelsin emi mutlu olun...

bende aynı durumdayım 5 haftalık hamileyim istemiyorum planlı olmadı ne yapacağımı bilemiyorum hem öldürmekten korkuyorm hemde canımın aıcmasından yokmu yaptıran acısı varmı bebek minnacıkken aldırayım maddi sıkıntıma onuda ortak etmek istemiyorum...acıyormu

canım ben yaklasık 1 senedır bebek sahıbı olmak ıstıyorum ama olmuyor :(

Bence her bebek rızkıyla gelır bereketıyle gelır borc fln ıcın bebegınden olma ama bı yandanda esınle sorunların oldugunu yazmısın cıddı sorunlar degılse eger aldırma bence ama sorunlarınız cıddıyse bebegi dünyaya getirme...

BUnu yazmamın sebebı cevremde cocuk sahıbı olupda ayrılıp o cocugu ortada kalan cok kısı var ve hep ıcım yanar o cocukları boynu bükük gördükce

hayatim her cocuk kendi rizkiyla dogar.bi sekilde buyur,birde bakmissin aslanlar gibi olmus.esimde 50-60 milyon olmasi gereken sperm her seferinde 3-4 tane cikiyor.tup bebek tedavisi olduk ve simdi ikizlere gebeyim.ins sonu hayirli olur.esimin durumunu ogrenince tum dunya basimiza yikildi,neredeyse tum umutlarimiz bitmisti.biri deseydiki tum servetinizi verin cocugunuz olacak verirdik.para bir yere kadar cnm.onunda gec kurtaj resmen bir cinayet.benim bebeklerim daha 3 aylik bile olmadiklari zaman hoplayip zipliyorlardi.bi tanesi hic yerinde durmuyordu bi geriye donuyordu bi yuz ustu yatiyordu.ultrason'u ceken kadin gulme krizlerine girmisti.3 aylik bile olmayan bi bebek resmen bir insan gibiydi.simdi sen ona nasil kiyacaksinki? kurtajda parca parca cocugu cikariyorlar ona insanin vicdani nasil dayanir.hersey bir sinav unutma

bende aynı durumdayım 5 haftalık hamileyim istemiyorum planlı olmadı ne yapacağımı bilemiyorum hem öldürmekten korkuyorm hemde canımın aıcmasından yokmu yaptıran acısı varmı bebek minnacıkken aldırayım maddi sıkıntıma onuda ortak etmek istemiyorum...acıyormu

hanginizin canı? bebeğin mi senin mi? anlamak için videolarını izlemen yeterli olur :51:

yargılamak istemiyorum bana düşmez elbette ama benimkini sadece bir hatırlatma olarak kabul et çünkü görüyorum ki sen kararını vermişsin canının acısını düşündüğüne göre...
senin karnına olanca gücüyle tutunmaya çalışan o minik meleği matkap gibi bir aletle kazıyarak,parçalayarak çıkaracaklar o tutunmaya çalıştığı duvardan (bu kadar açık yazdığım için özür dilerim ama gerçek bu). emin ol senin canının acısı onunkinin yanında hiç kalır. 5 haftalık bile olsa biliyorsun ki o bir canlı. senin kararına birşey diyemem ama ben olsam asla kıymazdım hele de maddi sıkıntı yüzünden şunu da hatırlatayım canım rızkı Allah verir sen onu düşünme bunu Rabb'im kendi söylüyor.
karar senin elbette ben sadece hatırlatmak istedim...

ben 6 senedir bebeğim olsun diye ne acılar çekiyorum Allah şahidimdir .
inşallah sende Rabbimin emanetine kıymamışsındır
çünkü kürtaj rahimi etkileyen bir olay birsürü komplikasyonları yan etkileri var
bir daha bebek istersen olmama gibi bir dezavantajıda var
ve sormak istiyorum planlı değil diye kürtaj olursan ve ilerde tekrar bebeğin olsun istersen hangi yüzle isteyeceksin ???

Back
X