• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil bakar mısınız?

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
189
Puanlar
303
Yer
İçel Mersin
Arkadaşım bugün detaylı ultrasona girdiğinde sıvısını fazla görmüşler ama bebeğin gelişimi boyu kilosu organları vs her şeyi orantılı ve iyiymiş. Doktor çok kilo almışsın demiş. 23 haftalık kız bebek arkadaşım 8 kilo almış. Normalde çok zayıf bir kızdı. Doktorun dediklerine sabahtan beri ağlıyor. Kilodan dolayı sıvı çok fazla diyet yap demiş. Kızın sadece küçücük karnı var. Sizce doktor haklı mı doktor mu değiştirelim?

Başka fikir almak her zaman iyidir iciniz rahatlar, birde ayni durumu arkadasimda yaşamıştı doktoru ona şekeri tamamen kesmişti, çok kısa sürede karni büyümüştü , meğer sıvı fazlaymis doktor verdi diyete harfi harfine uydu ve şu an 3 aylik coo sagikli ikiz bebeklerin var

Arkadaşınız neden bu kadar ağlayıp kendini harap ediyor ki? Şeker testi yaptırmasını istedi mi doktoru?
Yani bebek sağlıklı, gelişimi iyi ve orantılı? Ben cidden anlayamadım yani neye ağladığını.
Gebelik şekeri olabilir. Bu sıvı fazlalığına sebep olabiliyor. Bundan sonra diyet yapar, şekerini kontrol eder. Diyet işe yaramazsa insülin kullanılır. Yani dermansız dert vermesin derler ya çok şükür çözümü var harap etmesin boşuna kendini.
Kadın doğum uzmanı olmadığımız için doktor haklı mı değil mi bilemeyiz. Hadi kadın doğum uzmanıyız desek ultrasonu görmediğimiz için yine bir şey diyemeyiz.
Doktoru ekstra bir şeyler söyleyip çok mu korkutmuş ben cidden anlamadım.
Bu arada benim de gebelik şekerim vardı teste kadar 6-7 kilo aldım ama doğuma 11 kilo alarak girdim sanırım 40+1’de.

Sen neden bebeğini düşünmüyorsun bu kadar kilo aldın bak nelere yol açtı demiş. İkiz bebekti. birini kaybetti. Kızı hayata tutundu erkek olan vefat etti. bunu da mı kaybetmek istiyorsun demiş. Acilen diyetisyene koş vs. Bayağı korkutmuş. İlk bebeği ve çok korkuyor o da elinden kayıp gider diye. Benim de başıma gelmediği için 🫩

Sen neden bebeğini düşünmüyorsun bu kadar kilo aldın bak nelere yol açtı demiş. İkiz bebekti. birini kaybetti. Kızı hayata tutundu erkek olan vefat etti. bunu da mı kaybetmek istiyorsun demiş. Acilen diyetisyene koş vs. Bayağı korkutmuş. İlk bebeği ve çok korkuyor o da elinden kayıp gider diye. Benim de başıma gelmediği için 🫩
Yani kadın doğum doktorunu neye göre seçti? Daha empatik bir doktor bulmasını öneriyorum şiddetle. 24-28. haftalarda şeker testi yapılıyordu. Ben olsam o aralığı kaçırmadan empatik bir doktor bulur doktorumu değiştirirdim.
Yani bir de kaç haftada bir kontrole gidiyor ki? Sanki bu kilonun hepsini son 1 ayda almış gibi davranmış. Muhtemelen kilo alımı hızlı gidiyordu en başından usulünce uyarabilirdi.

Back
X