acil bakar mısınız

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Arkadaşlar ayaklarım bileklerimden itibaren acayip şişti. Korkuyorum. Ne olduğunu anlamadım. Başına gelen var mı?

ben alerjik bünyeliyim. Yarın devam ederse tabiki gideceğim doktora. Ama kime gitmeliyim. Başına gelen var mi?

Çok mu ayakta kaldın ya da oturdun?
Benim de son zamanlarda bilek kısmım acayip şişiyor neredeyse iki katı genişliğinde hem de... Dr.a sordum böbrek, karaciğer ya da kalpten olabilir dedi o hafta da yeni tahlil yaptırmıştım tüm değerlerim normaldi bana kalp-damara görün dedi ki annemde de varis vardır ben de ondan şüphelenmiştim ama gitme fırsatım olmadı. Şu an işten gelince biraz uzanıyorum geçiyor o zamanki kadar çok şişmiyor ama başta dediğim gibi çok ayakta kalmak ya da oturmaktan olabliyor

Korkutmak gibi olmasın da böbrek problemleri ilk ayaktan belirti veriyor. Bir de iki gün çnce ablamın eşinin ayakları şişti öyle, ağrı falan da yapıyordu bugün gut hastalığı teşhisi kondu. Beklemeyin fazla bence. Ciddi bişey olabilir.

Oturuyorum. Ama hergün ve ilk defa böle bişey oldu. Ben alerji ve kalpten korkuyorum aslında. kalpte küçük sıkıntım vardı. Birde alerji de yapabilir diyor. Inşallah sabaha gecer. Benim ayaklarım da iki katı oldu.

korktum zaten... geçmez se gideceğim zaten. Böbrek de sıkıntı olmaz sanırım yeni tahlil yaptırmıştım.

Akla hemen en kötüsünü getirme, evet kalp yetmezliğinde filan şişer ayaklar ama belki fazla tuzlu beslenmeye bağlı vücudun su tutmuştur, yada damarlarında genişleme oluşturacak hormonal bir durum gelişmiş olabilir..
Pek çok sebep olabilir. Bence bu akşamı ayaklarını yüksekte pozisyonla, ayak bileğini çek-it hareketiyle dolaşımını hareketlendir geçer inşallah..

Şişlik en çok nerede bilek kemiğinin dış kısmında mı? bir de ayak üstünde şişlik var mı ?

Merak ettim nasıl oldun, dr.a gittin mi???

gittim doktora... kortizon iğnesi yaptı direk. alerjiden şüphelendi. birde alerjik astım olunca dayadı kortizolu...

devam ederse uzman doktora gideceğim. (ilçede sadece aile hekimleri var da)

şişler ve ağrıyorlar... doktor baktığında bilekten itibaren heryerine yayılmış görünüyor dedi şişlik...

Son düzenleme:

Havalar birinci etkendir bana kalırsa birde tuz çok tuketıyorsanız ödem yapmış olabilir doktora görünün birde bol su birazda yürüyüş birşeyiniz kalmaz gibi görünüyor ama doktora gitmekte fayda var

Çok az tuz kullanıyorum yemeklerde. Genellikle tuzu unuttum sanarlar:). Su da 2 litre den az icmiyorum.

doktor alerjiden suphelendi. Kortizon yedim. Geçmezse uzman doktora gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…