- Konu Sahibi kozmopolit
-
Arkadaşlar işyerindeyim ve gözlerim ağlamaktan şişti. Herkese de açıklama yapmak istemiyorum burda o yüzden acilen akıla ihtiyacım var. Ben 18 yaşındayken şehit yakını olarak memurluğa hak kazandım (yani anlayacağınız hayata çok çabul atıldım ve bu böyle de devam etti) ve yaşadığım şehirde bir kurumda memur olarak görev yapıyorum. Şansa teyzem de burda ve müdür yardımcısı o yüzden beni hep torpilli zannediyorlar ama gelin görün ki en çok çalışan da benim. (Sırf laf gelmesin teyzeme diye.)
Burda biriyle tanıştım ve nişanlandık (şu an 19 yaşındayım) biz her öğle yemeğinde neredeyse beyaz eşya, mobilya bakmaktan yemek bile yemiyoruz bazen. Bir de eski bir evimiz vardı onu sattık yeni ev alıcaz iş yerine yakın olsun diye ikimiz de aynı işyerindeyiz diye.
Neyse mesele, bizi sürekli birbirimizle tehdit ediyorlar işte nişanlını uzaktaki bir kuruluşa göndeririz vs. diye sırf iş yerinde görüşmeyelim diye. (bizim işyerinde sıcak bir ortam vardır, herkes işini yapar sonra da birbirlerinin odasına giderler muhabbete bu da amirlerin sinirini bozar) biz de çok dikkat etmeye başladık. Herkes çaylar kahveler içerken biz odamızdan çıkmadık, görüşmedik. Bu sabah teyzem ve diğer amir bizi birinin odasında gördü (günaydın demeye gittik sadece) sonra da ikisi de geldi ve bana yine sizi ayırırız mevzusu açıldı. Yaptığınız hiç hoş bir şey değil dedim diğer amir sinirlendi çıktı gitti. Teyzem de bir ton laf yaptı ve dedim ayırın artık ben yoruldum çünkü bu tehditten.
O da sinirlendi çıktı, ağlamaktan gözlerim şişti ağladığımı hemen belli ederim, şu an bile elim ayağım titriyor zaten yanlış mı yaptım sizce?
Nişanlım beni bu halde görürse işler çok karışır ne yapmalıyım nolur yardım edin..!
Arkadaşlar işyerindeyim ve gözlerim ağlamaktan şişti. Herkese de açıklama yapmak istemiyorum burda o yüzden acilen akıla ihtiyacım var. Ben 18 yaşındayken şehit yakını olarak memurluğa hak kazandım (yani anlayacağınız hayata çok çabul atıldım ve bu böyle de devam etti) ve yaşadığım şehirde bir kurumda memur olarak görev yapıyorum. Şansa teyzem de burda ve müdür yardımcısı o yüzden beni hep torpilli zannediyorlar ama gelin görün ki en çok çalışan da benim. (Sırf laf gelmesin teyzeme diye.)
Burda biriyle tanıştım ve nişanlandık (şu an 19 yaşındayım) biz her öğle yemeğinde neredeyse beyaz eşya, mobilya bakmaktan yemek bile yemiyoruz bazen. Bir de eski bir evimiz vardı onu sattık yeni ev alıcaz iş yerine yakın olsun diye ikimiz de aynı işyerindeyiz diye.
Neyse mesele, bizi sürekli birbirimizle tehdit ediyorlar işte nişanlını uzaktaki bir kuruluşa göndeririz vs. diye sırf iş yerinde görüşmeyelim diye. (bizim işyerinde sıcak bir ortam vardır, herkes işini yapar sonra da birbirlerinin odasına giderler muhabbete bu da amirlerin sinirini bozar) biz de çok dikkat etmeye başladık. Herkes çaylar kahveler içerken biz odamızdan çıkmadık, görüşmedik. Bu sabah teyzem ve diğer amir bizi birinin odasında gördü (günaydın demeye gittik sadece) sonra da ikisi de geldi ve bana yine sizi ayırırız mevzusu açıldı. Yaptığınız hiç hoş bir şey değil dedim diğer amir sinirlendi çıktı gitti. Teyzem de bir ton laf yaptı ve dedim ayırın artık ben yoruldum çünkü bu tehditten.
O da sinirlendi çıktı, ağlamaktan gözlerim şişti ağladığımı hemen belli ederim, şu an bile elim ayağım titriyor zaten yanlış mı yaptım sizce?
Nişanlım beni bu halde görürse işler çok karışır ne yapmalıyım nolur yardım edin..!
Bizim kurumda da var evli zaten ama inatla üstümüzde baskı kurmaya çalışıyorlar sizi ayırırız şöyle yapmayın sizi ayırırız böyle yapmayın diye ben çok bunaldık açıkçası doldum artık. Burda çalışmayan o kadar çok insan var ki onların 1 kere sorun yaşadığını, uyarı aldığını görmedim. Nişanlım da ben de canımızı dişimize takıp çalışıyoruz ama nafiledevlet memurusun değil mi kime ne ya, sizi küçük görüp ezmek istemişler herhalde, evlenmek için çok küçük olsanızda bu baskıdan kurtulmak için evlenin o zaman, ya da ikiniz aynı yere gidecek şekilde kurum değiştirmeye çalışın, bol bol kamu haber sitelerine bak bence, ne olur ne olmaz
sanki devlet memuru olup aynı herde çalışan hiç nişanlı, evli çift yok ya, çok saçma
özel şirket olsa olabilir dicem
Bizim diğer tüm kuruluşlar merkeze çok uzak, çok sıkıntı olur bi yuva kurmaya çalışıyoruz her şey alt üst olur.Bizim şirkette 2 tane abi-kardeş, 1 tane de karı-koca var. Asla akraba olduklarını anlamamıştım,başkaları söylemese yine anlamazdım, çok dikkat ediyorlar her hareketlerine. Bence siz de bir müddet yakın olmamaya çalışın. Ya da bir diğer seçenek,diğer şube çok uzak değilse ayrı yerlerde çalışın ki bu bence daha iyi. Eşimle sabah akşam aynı yerde olursam özlemezdim ben, uzak olmak iyidir.
Anladım canım,ozaman ağızları susanarak kadar ilk dediğimi deneyin olmazsa. Çıkaramazlar ama huzurunuzu da bozmamış olurlar belkiBizim diğer tüm kuruluşlar merkeze çok uzak, çok sıkıntı olur bi yuva kurmaya çalışıyoruz her şey alt üst olur.
Düşündüm ama şu haldeyken en kötüsüne verirler çok zorlanırım diye korkuyorum. Benim ailem de merkezde bu tartışmadan sonra beni en iyi kuruluşa vereceklerini zannetmiyorum.bu kadar tehtitvari söz mobinge girer bi nevi..bırakın ayırsınlar farklı kuruluşlarda olmanız hayrınıza olur..bence siz gidin teyzenizin gölgesinden de çıkmış olursunuz..ilk işin 10 dk içinde başka bir yere nakledilmek için dilekçe vermek olsun..
Kusura bakmayın bu bir emir değildi, sadece acilen ihtiyacım var yardıma, bu halde görünürsem nişanlıma iş çok büyür hiç istemediğim şeyler olur'acil cevap verin'... emredersınız hımmmm hemen verıyorum bı sanıye
Müdürün bir imzasına bakar.devlet memurusun bebeğim kimse kimi oynatıyor yerinden ya zor değil mi o işler
Uzun süredir öyleydik zaten, mesele bir olmamız görüşmemiz değil. Bunu tehdit olarak kullanmaları artık kanıma dokunuyor.Anladım canım,ozaman ağızları susanarak kadar ilk dediğimi deneyin olmazsa. Çıkaramazlar ama huzurunuzu da bozmamış olurlar belki
Muhakkak öyle ama keşke bunun kararını biz verseydik. Kuruluşlar da birbirine çok uzak ev alacaktık yakınlardan her şey karıştı.büyütme bu kadar
dediğin gibi ayırsınlar
sonuçta doğuya gidecek hali yok
ayrıca bende
eşlerin aynı ortamda çalışması taraftarı değilim
evlenince budurum daha çok sorun olur
aynı iş yerinde çalışmak her zaman problem ilişkinin selameti için bile..ekmek parası için kamu dairelerine girebilmek adına yıllarımızı veriyoruz yanlış anlama astsubay kızıyım ben şehitlik kavramını benliğimde hisseden biriyim ama bu yaşta memur olduğun için sebebi ne olursa olsun aşırı şanslısın bir sınava bile tabi olmadan girdin oraya..tesadüfi bu ya teyzenin müdür olduğu bi yerdesin..onun gölgesindesin..bu koşullarda beni kötü bir yere gönderirler korkun olmamalı her durumda sen bir memursun..eninde sonunda istediğin yere tayinde olursun..ama akrabalarının üst düzey olduğu bir kurumda asla başarılı olamazsın..seni başka bir kuruluşa değil aynı kurumun başka bir semtte ya da ilçedeki şubesine verirler ki bana kulak verirsen ilişkinin ve senin selametin açısından bu çok iyi olur..yaşın daha çok küçük bu sebeple terfilerine ve kendini geliştirmelere odaklanman daha iyi olur.tekrar ediyorum akrabalarının yönetici vasfı olduğu bir yerde ve evleneceğin erkeğinde aynı yerde olduğu bir alanda istediklerini elde edip refah içinde çalışman imkansız..sen bilirsin ama bence gitmek için talepte bulunmalısın..Düşündüm ama şu haldeyken en kötüsüne verirler çok zorlanırım diye korkuyorum. Benim ailem de merkezde bu tartışmadan sonra beni en iyi kuruluşa vereceklerini zannetmiyorum.
İşte bunu hiçbir zaman görmediler, özellikle dedim işimden rahatsızsanız beni bununla ikaz edin diye. İsteyip de gönderemedikleri kimse olmadı bu zamana kadar, onlar ne isterse o olur.bende memurum öyle ha diyince yollayamazlar gerekçe göstermeleri lazım,ayrıca kasti yapıyorlar belli ki teyzen orda müdür yardımcısı oldugu için açık arama oyunları sen kafana takma her gün davrandıgın gibi davran bak bizim iş yerındede cok var öyle karı koca orda tanısıp evlenmıs beraber nöbetler tutmus kımseyı rahatsız etmedı edemez de işini yaptıktan sonra gerisi önemli değil
Bütün personel bundan şikayetçi, günaydın da mı demiyelim selam da mı vermeyelim birbirimize diye. Birini birinin odasında görürlerse hemen ikisi de aranır ikisine de iş verilir.Elinden geleni ardına koymasın o zaman, bu ne böyle tehditle iş huzuru mu kalır insanda, verimin düşer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?