Acil cevappp

Tanemimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
62
16
88
42
2 li tarama testim yüksek gelmiş doktorum aminosentez olmamı söyledi ben kabul etmedim başına böyle bir şey gelipte aminosentez yaptırmayan varmı acaba

Başıma gelmedi ancak başına gelen tanıdıklarım var. Amniosentez denilen uygulama yine bir test ancak kesin sonuç vermiyor. Neft mi ne öyle başka bir test var epey pahalı o daha kesin sonuç gösteriyor. Bebeğin ense kalınlığı, burnu vs de sıkıntılı mı sadece tahlil sonucu mu o şekilde çıktı?
Benim doktorum ikili test için dahi şunu diyor, eğer bebeği aldırmayı düşünmüyorsanız teste gerek yok diye.
Ancak içinize sinmesi adına vakti geçmeden başka doktorlara gidebilirsiniz.
Yakın bir arkadaşımda çocuğu için çok ciddi engelli olacak dediler öyle doğacak diye bebeği beklediler bebek bi doğdu çok sağlıklı. Herkes şok oldu. Tabii ki herkesin böyle olacak değil ama her türlü kabulümüz diyorsanız bence amniosentez vs yaptırmanız çok önermem.

Maddi durumlardan dolayı ben devlet hastanesine gidiyorum doktorum bunlar kesin değil ama testin yüksek geldiği için aminosentez olman lazım dedi 14.cü haftamda ense kalınlığının 4.mm olduğunu söyledi gelen sonuçta 2.1m yazıyordu beni manisaya araştırma hastanesine yönlendirdi gittim ordaki doçent doktor ayrıntılı ultrasona aldı beni ve bebeğimin gayet iyi olduğunu ense kalınlığının 2.3 olduğunu söyledi fakat küçük olduğu için plesantadan parça alması gerektiğini yinede her ihtimale karşı içimiz rahat olsun dedi ben bunu kabul etmedim imza attım bana 16.cı haftada gel su alalım o zmn dedi 4.mm diyen bir doktorum var ki 3 aydır herşey çok güzel bebeğin gayet iyi diyen biri testi gördükten sonra bana ense kalınlığı şu kadar diyor 1 haftayı geçti ne düzenli bir uykum var nede başka bir şey

Bence içinizin rahat etmesi açısından yaptırabilirsiniz fakat bence en önce güvenebileceğiniz bir doktor bulun ve kendinizi doktorun ellerine bırakın

Bence içinizin rahat etmesi açısından yaptırabilirsiniz fakat bence en önce güvenebileceğiniz bir doktor bulun ve kendinizi doktorun ellerine bırakın
Pazartesi günü özel hastaneden randevu aldım birde oraya gidicem kontrol amaçlı acaba diyorum hiç test sonucunu söylemeden direk muayene olmayamı geldim desem yoksa durumu anlatsammı bilemedim testlerin fiyatları çok yüksek ve benim yaptırma gibi bir lüksüm yok

Şu an kaçıncı haftadasınız? 14. Haftadan sonra ense kalınlığını ölçmüyorlar. Ölçülse de bir anlamı olmuyor.
4 mm biraz fazla ama 2,3 mm ölçen başkası mı?
Benim 3 kere ölçüm 2,2-2,3-2,5 şeklindeydi. Doktorlar en yüksek ölçüleni sayıyormuş.
Bazı doktorlar 2,5 mm üstünü bazıları 3 mm üstünü risk görüyor. Ben de bu yüzden kan vererek fetal dna testi yaptırdım(2950₺)
Evet doktorunuzun dediği gibi %100 tanı değil hatta tarama testi olarak geçiyor ama içim rahat etti. Açıkçası amniyosentez de iyi bir doktorda eskisi gibi riskli değil.

15+3 cnm bugün kendi doktorum teste kadar ense kalınlığı falan herşey normal diye söylüyordu hatta hiç bir sıkıntı olmadığını herşeyinde çok güzel olduğunu söyledi testi geçen hafta cuma gördü ultrasona soktu orda 4.mm dedi onun 1 hafta öncesi gittiğimde yine bir şey yoktu 2.3 olanı araştırma hastanesinde detaylı ultrasona sokan profösör bayan doktor söyledi sadece test yüksek geldiği için yapalım dedi cuma günü doktorum 4.mm dio gelen test 2.1m 2 gün sonra yönlendirdiği hastaneye gidiyorum 2.3 m çıkıyor bilmiyorum kafam çok karışık benim kızımada 8 sene önce aynı şeyi demişlerdi hatta %100 özürlü dendi su aldırmıştım hayatımda ilk defa sonuçlar temiz gelmişti kızım şuan 8 yaşında zeka küpü mübarek çokta sağlıklı hiç bir şeyi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…