• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil çok acil yardim

aydilge

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
38
Puanlar
13
Selam kızlar bebeğim 20 günlük ve aşırı derecede gaz sorununuz var doktor dotkor gezmekten sıkıpdm her gdiusmde gazı var dedikce kan alıyorlar aptal gibi kanı temiz idrarı temiz gazı var diyorum boş boş ilaçlar yaziyorlar nolur bı yöntem söyleyin sadec anne sütü alıyor 20 günlük erkek bebek ne iyi gelir mosmor oluyor çocuk ve memeyi red ediyo ama karnida aç dayanamiyor cocuk

Aynı durumu yaşadık. Her gün sabah akşam kimyon-rezene-anason karıştırıp çay yaptım içtim 1 fincan. Çok büyük faydası oldu. Doktorlar pek işe yaramadığını söyledi ama ben çok faydasını gördüm

Benim bildiğim ılık su iyi geliyor, kiraz çekirdekli bel kemerleri var onlardan kullanıyorlar, gaz masajı iyi geliyor, belini sıcak tutun, siz gaz yapan şeyler kesinlikle yemeyin şuan aklıma gelenler bunlar.
Daha tecrübeli olanlar yazar sanırım

Selam kızlar bebeğim 20 günlük ve aşırı derecede gaz sorununuz var doktor dotkor gezmekten sıkıpdm her gdiusmde gazı var dedikce kan alıyorlar aptal gibi kanı temiz idrarı temiz gazı var diyorum boş boş ilaçlar yaziyorlar nolur bı yöntem söyleyin sadec anne sütü alıyor 20 günlük erkek bebek ne iyi gelir mosmor oluyor çocuk ve memeyi red ediyo ama karnida aç dayanamiyor cocuk
Sab simplex damla kullandınız mı bebeğim sizin bebeğiniz gibiydi onunla çözdük

Gaz damlaları var hiç kullandınız mı? Siz beslenmenize dikkat edin. Kovaya ılık su yapıp oturtabilirsiniz? İnek sütü ve kırmızı et diyeti yapabilirsiniz bir süre. Doktorum inek sütü proteini alerjisinin illa döküntü mukuslu kaka olması gerekmediğini geçmeyen yoğun gaza da sebep olabileceğini söylemişti

Gaz damlaları var onları kullanabilirsin ama 1–2 kullanıp bırakmayacaksın düzenli en az 4-5 gün vermek lazım etki görmek için. Her bebeğe iyi gelmez benimkilere gelmedi mesela. Tek çaresi zaman. Alerji açısından değerlendirildi mi?

Gaz damlaları var onları kullanabilirsin ama 1–2 kullanıp bırakmayacaksın düzenli en az 4-5 gün vermek lazım etki görmek için. Her bebeğe iyi gelmez benimkilere gelmedi mesela. Tek çaresi zaman. Alerji açısından değerlendirildi mi?
Alerjisi yok ilaclara canım ve inan özel reçetede ilaç alıyorum düzenli veruyorum bugün negaz ne kaka BISy yapmadi çocuk

Gaz damlaları var hiç kullandınız mı? Siz beslenmenize dikkat edin. Kovaya ılık su yapıp oturtabilirsiniz? İnek sütü ve kırmızı et diyeti yapabilirsiniz bir süre. Doktorum inek sütü proteini alerjisinin illa döküntü mukuslu kaka olması gerekmediğini geçmeyen yoğun gaza da sebep olabileceğini söylemişti
Gaz damlalari kullanıyorum canım ama fayda görmedim bugün ne kaka ne gaz masaj yobtemiyle zeytin yağıyla ovalayarka biraz çıkarttık o

Kolik olabilir. Kolik bebekler 15 günlükten itibaren gaz sorunuyla ağlamaya başlar. Akşam eğer belli saatlerde başlayıp kesintisiz ağlıyorsa kolik olabilir. Biz yaşadık ablamın oğlunda çok gaz problemi vardı çıkaramıyodu bir sürü farklı gaz damlası denedik fayda etmedi dr dr gezdik. Yeğenim de morarıyordu memeyi reddediyodu. Doktor yapıcak bişey yok büyüdükçe azalacak dedi 6 aylıkken hafiflemişti. Senin yapabileceğin gaz yapıcı şeyler yememek ve bol bol karına masaj. Doktor eğer kolik derse destek al mutlaka kardeşinden annenden ben ablama çok yardım ettim hep onda kaldım o yüzden seni anlayabiliyorum insanı çaresiz bırakıyor ama geçiyor.

Kolik olabilir. Kolik bebekler 15 günlükten itibaren gaz sorunuyla ağlamaya başlar. Akşam eğer belli saatlerde başlayıp kesintisiz ağlıyorsa kolik olabilir. Biz yaşadık ablamın oğlunda çok gaz problemi vardı çıkaramıyodu bir sürü farklı gaz damlası denedik fayda etmedi dr dr gezdik. Yeğenim de morarıyordu memeyi reddediyodu. Doktor yapıcak bişey yok büyüdükçe azalacak dedi 6 aylıkken hafiflemişti. Senin yapabileceğin gaz yapıcı şeyler yememek ve bol bol karına masaj. Doktor eğer kolik derse destek al mutlaka kardeşinden annenden ben ablama çok yardım ettim hep onda kaldım o yüzden seni anlayabiliyorum insanı çaresiz bırakıyor ama geçiyor.
Benim kimsem yok ne yazikki destek olcak doktor muayne falanda etti kolik demedi daha yeni doğan olduğu için bağırsakları anca gelişiyor dedi

Canım beslemeden hemen sonra üst gazı çıkartman gerekiyor yoksa alt gaza dönüşünce iş zorlaşıyor gerekirse beslendikten sonra 20 dk kucağında dik tut. Sonra tırtıl masajı diye bile var parmaklarınla tek tek yapılıyor 3-5 dk yapsan yeterli olur sonra da bebişi kafası yana bakacak şekilde(nefessiz kalmasın diye ) yüz üstü yatırırsan kalmaz gazı

Bir kere gak yapıp bırakmayın ikinci kez gaz çıkmasını bekleyin. Siz de yemeklerin ardından bir bardak kimyonlu su için. Elektrikli ana kucağnız var mı onun sallaması oğlumun gaz sancılarına iyi geliyordu

Back
X