Acil düşüncelerinize ihtiyacım var..

ayrıca asimai hakikaten mektup olayını da anlayamadım ben..yani hiç gerek yoktu be canım..
ki adam uzun yoldan gelmiş stres sıkıntı sahibi iken bide sizinle uğraşıyor evde..
ben çalışırken bende strese gelemezdim eşimede derdim lütfen kavga etmeyelim lütfen bir konu bulmayalım diye.
insan evinde huzur mutluluk arıyor.zaten iş sektörleri stresli sıkıntılı..
birde huzursuz,suratsız bir eş olunca gerginlik filan..ne bilim bence olmadı..
ama bence..
her insanın bakış açısı çok farklı..
ben benim eşime dayanarak yaptım yorumlarımı,diyaloğumuza..
benim eşimde gün içinde aramıyor çok yoğun oluyor çünkü..hele bu dönem..

bebekle arası nasıl

Bebeğine bayılıyo..Annesine gidecek oldugunda bile alır yanında götürür..Beni hiç zorlamaz ..Sadece geliomusun diye sorar ..yok dersem tamam der alır bebeğimizi beraber çıkarlar..Aynı apartmanda oturuyoruz bu arada..

Ama bu bebiş yakında herşeyi anlamaya başlayacak ve ben en çok bundan korkuyorum ..yoksa tartışmısız etmişiz çok ta umrumda deil..

onun psikolojisi bozulacak
:mymeka:

ayrıca asimai hakikaten mektup olayını da anlayamadım ben..yani hiç gerek yoktu be canım..
ki adam uzun yoldan gelmiş stres sıkıntı sahibi iken bide sizinle uğraşıyor evde..
ben çalışırken bende strese gelemezdim eşimede derdim lütfen kavga etmeyelim lütfen bir konu bulmayalım diye.
insan evinde huzur mutluluk arıyor.zaten iş sektörleri stresli sıkıntılı..
birde huzursuz,suratsız bir eş olunca gerginlik filan..ne bilim bence olmadı..
ama bence..
her insanın bakış açısı çok farklı..
ben benim eşime dayanarak yaptım yorumlarımı,diyaloğumuza..
benim eşimde gün içinde aramıyor çok yoğun oluyor çünkü..hele bu dönem..

Aslında mektubu kavga çıkmasın diye yazmıştım..Ama ters tepti bayaaa..

Bu arada sen böyle hergün yazsan biz kavga falan etmeyis hiç
:1hug:

Son düzenleme:
canım senin yanına gelip barışma teklifinde bulunmuş..birlikte olmak istemiş..
bunlar hala seninle ilgili eşinin olumlu olduğunu gösteriyor.
takmasa seni bunların hiç birini yapmaz..
bilemiyorum ben sizin mevzuda yani bu konuda çok da abartılacak bir şey göremiyorum..
sinirliyim diyorsun sen sinirliysen emin ol o da sana öyle davranmaya çalışıyor..sen biraz ılımlı olsan onu kendine çevirir talılıkla halledersin istediklerinide yaptırırsın..
bir dene bunu..sukunetle ben halledeceğine inanıyorum..
hepimizin kocasının bir deli tarafı var.bunu hiç birimiz yalanlayamayız..sen burda yapılan gaz verici yorumlarada bakıp evliliğini dahada strese sokma..
kadın yapıcıdır unutma..erkeklerde çocuk!
ayrıca her evlilikte kavgalar oluyor apartmana rezil olmanız pek hoş olmadı ama bugünü bir milat kabul edip evliliğine yön vermen senin ellerinde..3.şahısların değil..

bende sana katılıyorum
bi empati kurup olaya baktığımda günlerce benden ayrı kalacak ona rağmen döndüğünde bana karşı buz gibi olsa kırılırdım sanırım, özlemediğini düşünürdüm
bi şekilde hasret gidermek lazım :kedi:yanıma yanaşmasa derim bu adam beni hiç özlememiş diye hatta belki şüphe bile edebilirim:sinifsinif:
ayrıca "kadın yapıcıdır erkeklerde çocuk" lafına ayrıca bi katılıyorum

asimai sende üzme kendini oldu bitti diye bak olaya eşinin düşüncesizliğine ver olayı
onlardan bizler kadar ince düşünmelerini bekleyemeyiz, düşünemiyorlar olaylara duygusal bakamıyorlar
onlar bizler gibi ince düşünemiyorsa sende onlar gibi hiç düşünmekaydirigubbakcemile3
tavır koymak yerine daha da iyi davran ki yaptığından utansın
sende sonra onun ağzından çıkacak "ben eşeğim" cümlesini duymanın tadını çıkarırsınkaydirigubbakcemile5

Bebeğine bayılıyo..Annesine gidecek oldugunda bile alır yanında götürür..Beni hiç zorlamaz ..Sadece geliomusun diye sorar ..yok dersem tamam der alır bebeğimizi beraber çıkarlar..Aynı apartmanda oturuyoruz bu arada..

Ama bu bebiş yakında herşeyi anlamaya başlayacak ve ben en çok bundan korkuyorum ..yoksa tartışmısız etmişiz çok ta umrumda deil..

onun psikolojisi bozulacak
:mymeka:

o zman konuya girerken hani bebeğide katıp girsen daha iyi olmazmı yani bebek seni özlüyor sesini duymak istiyor hissediyor filan gibi.sanki senin eşin tatlı tatlı yaklaşırsan çözülmeyecek bi adam gibi durmuyor ama bilemem tabi.

evde kavga çıkarıp apartmana rezil eden adam iki dakka sora hiçbişi olmamış gibi yatakta yanıma yanaşırsa ben kırılırım açıkcası. koca moca.. biz neyiz damızlık mıyız afedersiniz. benim anlayamadığım bu.. adam hiçbişi yapmasa arkadaş durduk yere sorun çıkarsa amenna. ama kavga etmeyi bağırmayı çağırmayı da yapan bu adam.. gerçekten anlamıyorum.

ben sizin kadar kusura bakmayın kötü düşünemiyorum eşler arasındaki diyoloğu!süprizzzzz
kendini tatmin yöntemleriylede rahatlatabilir deyiminizle uçkur derdine düştü ise..
özlememişse neden yanaşsın?:bbo:
zaten evliliklerde cinsellik %90ı oluşturuyordur..ki bu böyle.
benim şahsi düşüncem;kavgaların sonu en güzel yatak odasında gelir..böyle uzatarak ne kadın nede erkek hiç bir şey katmaz evliliğe..aksine götürür:delphin:
gururum neden kırılsınki..arzulayan kocam neticede.:asigim:
evliliğimde kocamın her yaptığına bir şeyler yükleyecek ne zamanım nede psikolojim var hele zamanım hiç yok.olduğu gibi kabul etmek diye bir şey var hayatta..gamyoncuiremsu
kavga edecek konu vardır,ederim çatır çatır..
herşeyide konu yapmam ben uzatmam..
bu şekilde eşimle 10.yılımızı devirdik..mutlu mesut..:nazar:

Allah ağzının tadını bozmasın :nazar:

yani kavga edecek uzatacak falan bir şey yokki..
sadece güzel güzel söylersin odanızda bunu..bitti..
zorla yaptıramazsın hayatım erkeklere bi şeyi.tatlılıkla güzellikle..
sen ona mutluluk huzur vereceksinki adam senin yanına gelmek için çabalasın.
o ev senin evin;evi çekip çevirende sensin..o evin sadece senden ibaret olduğunu anlamalı..e bunu da anlatmalı..
hareketlerin,tatlı dilliliğin..
çocuğunu erken yatırmaya alıştır..8-9 mesela.o saatten sonra size kalsın.çift olarak geçirmeye çalışın zamanınızı..benim kızımın en geç uyuma saati 9.alıştırırken çok uğraştık ama başardık şükürler olsun.
o saatten sonra kocamla uzanır sohbet ederiz.tv izleriz yada o izler ben kk ya bakarım..bu ara gündemimizde arabamızı sattığımız için araç bakmak var..bu şekilde işte..

evde kavga çıkarıp apartmana rezil eden adam iki dakka sora hiçbişi olmamış gibi yatakta yanıma yanaşırsa ben kırılırım açıkcası. koca moca.. biz neyiz damızlık mıyız afedersiniz. benim anlayamadığım bu.. adam hiçbişi yapmasa arkadaş durduk yere sorun çıkarsa amenna. ama kavga etmeyi bağırmayı çağırmayı da yapan bu adam.. gerçekten anlamıyorum.

valla ben hiç bir zaman damızlık mamızlık muamelesi yapamam kendime,yakıştıramam kendime bu kelimeyi..
kavgayı eden bu adam olabilir ama yönlendiren de biz bayanlarız..
biz izin verdiğimiz kadardır kavganın seyri.
adam zaten yapı olarak sinirli,asabi.üstüne gidince dahada sinirlenecek belli..eee ne geçecek ele..
onu sinirlendirip kudurtup sonrada bana bağırdı apartman duydu muydu..
bi taraf sinirlenince öteki taraf susmayı bilmezse sorun boyu aşar..apartman değil mahalle duyar kavgayı..
hayatta nabza göre şerbet vermek vardır..yangına körü körüne gitmenin anlamı yok..

bizde tartışıyoruz asimai bazen 2 gün konuşmuyoruz sadece çocuk için sohbetimiz oluyor..
ama uzatmıyoruzda.yani ben uzatmıyorum.uzatsam iş çığırından çıkar.
kavga evliliğin tadı tuzu..

Kızlar sizde olmasanız ne yapardım bilmiyorum..Ben çok büyütüyorum kafamda sanırım..Biraz yüzeysel mi düşünmek gerek??
Bakalım bu akşam biraz daha yumuşiyim bu sfer ne olacak..

Bi ara ewlilikle ilgili bi kitap okumuştum..Çok yardımı olmuştu bana ..Ozaman hiç kavga falan etmiyoduk..Sanırım sürekli okumak öğrenmek lazım..

Başka şekilde bu ewlilik zindana dönüşüyo..

Kızlar sizde olmasanız ne yapardım bilmiyorum..Ben çok büyütüyorum kafamda sanırım..Biraz yüzeysel mi düşünmek gerek??
Bakalım bu akşam biraz daha yumuşiyim bu sfer ne olacak..

Bi ara ewlilikle ilgili bi kitap okumuştum..Çok yardımı olmuştu bana ..Ozaman hiç kavga falan etmiyoduk..Sanırım sürekli okumak öğrenmek lazım..

kesinlikle böyle..vereliniortak

istinasız her çift tartışır
ama biri tartışmada seviyeyi yukarda tutarsa karşısındaki kişi de o seviyenin altına inmez güzel güzel mevzu tartışılır sesler yükselmez sonuca varılır olay kapanır
damızlık meselesine gelince de cinsellik sırf erkeği memnun etmek adına yapılan bişey değildir o an sırf onun gönlü olsun diye birlikte olunmaz iki kişide istediği için birlikte olunur durum böyle olunca da ve ya olaya böyle bakınca diyeyim kimse damızlık olmaz
belli başlı kurallar vardır ilişkilerde biri konuşurken diğeri susar dinler ve de yatağa asla küs girilmez

valla ben hiç bir zaman damızlık mamızlık muamelesi yapamam kendime,yakıştıramam kendime bu kelimeyi..
kavgayı eden bu adam olabilir ama yönlendiren de biz bayanlarız..
biz izin verdiğimiz kadardır kavganın seyri.
adam zaten yapı olarak sinirli,asabi.üstüne gidince dahada sinirlenecek belli..eee ne geçecek ele..
onu sinirlendirip kudurtup sonrada bana bağırdı apartman duydu muydu..
bi taraf sinirlenince öteki taraf susmayı bilmezse sorun boyu aşar..apartman değil mahalle duyar kavgayı..
hayatta nabza göre şerbet vermek vardır..yangına körü körüne gitmenin anlamı yok..

Of off hep biz alttan alıyorus..Ya ben ondan küçüğüm aramızda bi ton yaş var..

O beni niye idare etmiyo yaaa

senağlama

Feminist duygularım kabardı yine..

Ama dediğin herşeyi uygulamaya çalışıcam..Yardımların için çooooook teşekkür..

opuyorumnanaktan

bende hep olumlu yorumları desteklerim size katılıyorum yangına körükle gitmemek lazım.ama şöyle konuyu baştan sona okudum da, yangına körükle gitmeyelim derken bu kendimizi ezdireceğimiz anlamına da gelmemeli.Eziklik yapmak ta yanlış olur.Bir kız evladı yetiştiren annelere bunuda yakıştıramam açıkçası.Yangına körükle gitmeyin sarıböceq e katılıyorum ama sakın bunu hiçbirşeye ses çıkarmayın,huzuru bozmamak için herşeyi allatan alın ezilinde ezilin diye anlayan bayanlar olmasın lütfen.Tepkinizi derdinizi mutlaka ama mutlaka söyleyin ama unutmayın uslup çok önemli baştan hemen hırçınlaşmayın ama size zarar veriyorsa ondan sonra ne apartman duyması önemlidir ne de onun üzülmesi.ıyi niyetde karşılıklı olmalı,ben böyle düşünüyorum.

Kızlar sizde olmasanız ne yapardım bilmiyorum..Ben çok büyütüyorum kafamda sanırım..Biraz yüzeysel mi düşünmek gerek??Bakalım bu akşam biraz daha yumuşiyim bu sfer ne olacak..

kesinlikle işin sırrı o
yüzeysel düşüneceksin aksi takdirde sen kendini üzdüğünle kalırsın
ayrıntıları düşünme şeytan ayrıntı da gizlidiryerimseniben

böcük karısı...olm aştın kendini yeminnen...
acep ben de doğurunca pambık gibin olur muyum...
ben olaya damızlık ya da ne bileyim çıkarı için yaklaşıyor gibi bakmıyorum...
ilk an tabiki bunu düşünüyorum ama bence gerçek olan şu...
kin tutan kadın, erkekler içine atıp büyütmüyor, kinlenmiyor çoğunlujla karısına karşı...
daha çabuk unutuyor...o yüzden öyle kötü tarafından bakmamak lazım aslında...
neden damızlık olalım ki...kocamız karşımızdaki...
ve hepsi birbirinin aynısı aslında...
nüanslar var arada okadar...birinin bir yönü iyi diğerinin başka yönü...
bunları kabul etmek lazım...
ve bişeye daha katıldım böcükte...kesinlikle yönlendiren kadın...erkek uyum sağlıyor...iyiye de kötüye de...

Yüzeysel düşünme fikrine kesinlikle katılıyorum.
Yani özünde erkeklerin beyniyle düşünmek lazım.
Biz hormonlarımızla yaşayan yaratıklar olduğumuz için detayları görmezden gelemiyoruz.
Kendi beynimizi yiyip bitiriyoruz.

Bu olayda da öyle, aradı, aramadı, neden onu aradı beni aramadı, şöyle mi düşünüyor, şimdi yazacak mı vs. vs.
Oysa adamın orada düşündüğü tek şey üfff 6 gündür buradayım, yarın olsa da evime gitsem.
Bu kadar.
Hangi şekli doğru orası tartışılır herkese göre ama uzun bir evlilik ve ardından bir boşanma yaşamış ve bir çok evliliğe şahit olmuş bir kadın olarak artık kesinkes bir çok konuda yüzeysel düşünmek gerektiğine inanıyorum.

Back
X