acil fikir istiyorum İŞ KONUSUNDA

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
46
İstanbul
Kızlar işsizim ve iş arıyordum burda mahalledeki emlakçı eleman arıyomuş gittim konustum
550 sabit veriyo ve prim veriyor
gitmek konusunda kararsız kaldım becerebilir miyim bilmiyorum
bir iki mahalle gezer sonra nette takılırsın karışmam dedi
ne dediğini anlamadım
acil fikir verin nolur
azmı ücret ve ben yapabilir miyim
zevkli midir emlak işi

Bayağı siz kaçak çalışacaksınız anlaşılan...
Asgari ücret bile teklif edilmiyor.
Emlak işi büyük, adı bilinen bir firma değil ise rahattır.
Bir günde en en fazla, 2-3 saat yoğun olursunuz ama bilemedim.
Ben olsam gitmezdim.

canım aslında herşeyden önce güvenilir bir yermidir acaba onu düşünmek lazım.Sen nasıl ev göstereceksin peki araba kullanabiliyormusun sonuçda müşteriyi alıp yayan götüremezsin ya yada hiç tanımadığın insanların arabalarına binip boş evleremi gideceksin bunları düşün öyle ev gösterme işi çok bir genç kıza uygun gelmedi açıkcası bana.Bir iki mahalle gezersin nette takılırsın sonra derkende herhalde işini yapdıkdan sonra internette vakit geçirebilirsin karışmam demek istemişdir sıkmam anlamında

primi ne kadar verecek?
yani emlak işi zevkli bence, ancak zor
insanlara yalan söylemek zorunda da kalabilirsiniz, baya bir dil dökmeniz gerekir
aynı yerde bir kaç emlak ofisi varsa, kiraya çıkan evleri sürekli kollamanız kapmanız gerekir, yani eğlenceli ama çok çalışma gerektiren bir iş. ağzınız iyi laf yapmalı, pazarlama falan yaptınız mı hiç? yoksa başlarda pek kıvıramayabilir sadece sabit maaşa razı olmak zorunda kalablrsnz
ben olsam tercih etmezdim
ama başka hiç bir iş bulma şansım yoksa, iş iştir der elbet çalışırdım.

Gitme.

Parası çok az ve pek mantıklı gelmedi. Çalışma saatleri nasıl? Ben akşam 9'da ev gezdiğimi bilirim zira.

git ya da gitme dememi istersen, gitme.. vereceği ücret çok çok çok düşük. sigortan olmayacak. haftasonu diye bi kavramı unutacaksın. akşam geç saatlere kadar sürecek, sokak sokak ev gezecek bulacak bi de insanlara bunları gezdireceksin. satmayı geçtim (bu devirde değil sadece her zaman satılan şey elma armut değil ev, kolay ikna etmek olmuyor) kiraladığın zaman prim alacaksın ki bu da onun alacağı %nin çok altında olacak. bilindik büyük firma olmaması da ayrıca bir eksi tabi. hoş onlarında aralarında neler neler var adı olup...

Son düzenleme:

pazarlama konusunda tecrübem yok yapmadım hiç
bikaç mahjalle gezersin derken kiralık yada satılık ev bul dedi galiba:26:

Prim %10 dedi 09.30-18.00 de saat dedi
bu anlattıklarınıza bakarak 500 çok az hatta hiçç..
Adam burdaki kadın pc kullanmayı bile bilmiyo primi 10 günde 600 oldu dedi

Son düzenleme:
Parası çok azmış o kadar maaşmı olur stajyer arıyor heralde. Birde emlakçılar haftasonlarıda çalışıyor bildiğim kadarıyla pazar günüde çalışıyorlar hem yorucu hemde o paraya deymez.

prim oranı da çok düşük bence ( ama işte ne diyeyim başka hiç hiç şans yoksa git tabi
hadi lüks semtse ne diyeyim, 2000 tl lik ev kiralasa biri, 2000de emlakçıya veriyor, sen de onun 200 tlsini alıyorsun, insanın içine oturur bence.
ben emlak işiyle ugrastım ama serbest olarak, o şekilde çok karlı iş kesinlikle.
ama ben olsam markette kasiyerlik, pastanede tezgahtarlık gibi işleri tercih ederdim, çok küçük bir yer olmadığı sürece bu tür işler bulmak pek de zor değil
en azından saati gün tatili parası belli olur.

Benim anlamadığım da işverenler, çalışanları 'asgari' ücretle çalıştırmak
zorunlu değil mi?? Adı üstünde, asgari yani en düşük... Ne çok konu
var forumda bu ücreti teklif eden işverenlerle ilgili. Sgk müfettişleri okusa
burayı iyi olur.

Ve sizler de işe girmeden önce haklarınızı iyice öğrenip öyle başlayın.
Hatta görüşmelere giderken öğrenin bunları. Adamlar bize hayrına para
vermiyor ki, sakın alttan almayın. Emek kutsaldır.

Bundan 3 yıl önce yeni üniv. mezun olduğumda bu tarz bi işe başvurdum.
Ama ben ofis elemanı diye başvurmultum.
Gittiğimde emlakçı orta halli bi yerdi. Ve benden işte müşteriler ev gezdirmemi,
Etraftan bünyemize katmak için ev sahipleri işe görüşme yapmamı istemişlerdi. O zamanın şartlarında asgari ücretti. Ama ben cesaret edemedim.
Ne yalan söyleyeyim öyle yalnız kalamam ev göstermelerde diye.
Yapanada helal olsun..

konu sahibi arkadaşım emlakçılık zor bir meslektir gecen gündüzün olmuyor ayırca maaş çok az en az asgari ücret vermesi gerekir ve + sigorta olması gerek ayrıca pirimide çok düşük ama çalışmak zorundaysanız bilemiyorum

gitme canim bende pek guvenmedim nedense. Valla ev mev goster ayagina Allah korusun. Gitme baska is bak ucret dusuk hem o ne ole ya cirak mı alıyo yanı

550 sabit veremez. Bu şekilde işçi çalıştırması yasak, en az asgari ücret vermek zorunda. Biliyorum işsizlik cok zor fakat ne olur işsiz kalın ama bu tarz emek tacirlerinin yanında çalışmayın, çalışmayın ki onlar da görevlerini bilsinler.

bende bugün bi emlakçıya gittim iş görüşmesi için.
aslında tesadüf oldu. yoldan geçiyordum. ilanı gördüm girdim içeri. girmez olaydım :)
500 tl maaş veriyomuş sigorta filan da yok tabi.. arada ev göstermeye gidersin. onun dışında bişey yapmana gerek yok dedi.
kadın başıma ev göstermeye gidemem doğrusu. hırlısı var ,hırsızı var. tırstım :)
ben sizi ararım deyip çıktım.
yarın arayıp herşey için teşekkür edicem

Hemşire değil misin? Bizim burda hastaneler hep sağlıkçı alıyor. Ben kaç kere başvurdum sağlıkçı olmadığım için almadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…