• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem çocuk hem iş hayatı fikir.

Bende kırmak istemem ama gerçekçi olmak lazım. Eve giren para ortada, özel hastane kendileri için gündem bile olmamalı. Zaten ekstra bir durum yoksa, kontrol zamanları belli, devletten randevu alıp gidecekler. Daha zor ve gerekli zaman için durması gereken altınları da bozdurmaları gerekmezdi belki ya da daha azına ihtiyaç duyarlardı.

Çocuğun eksikleri demiş mesela, bunlar neler bilmiyorum, çok gereksiz çok şey alınıyor benim etrafımda gördüğüm. Paran varsa yine problem değil ama belli bir gelirdeki insanların her şeyi ince eleyip sık dokuması gerekiyor ayakta kalmak için, yapacak bir şey yok malesef.
Kesinlikle bebek ihtiyaci dediğimiz çoğu şey gereksiz ya da olmadan da oluyor açıkçası, misal çalışıyordur geliri de iyidir işini kolaylaştıracak şeyler alır ama evdeysen bazı şeyler olmasa da olur, benim ikinci gebeliğim belki de çoğu şeyi almayacağım insan tecrübe ile ogreniyor

Denemek den zarar gelmez bence gidin görüşün alınacak mısınız o da var. Aklınız da kalmamış olur en azından. Anladığım kadarıyla ağustos ayında bitiyor işsizlik maaşınız. 3 ay kaldı zaten 8k alıyorum demişsiniz. 24 eder. 1 ay çalışsanız 22+7k olacak yani bişi kaybetmemiş olacaksınız.

Bunlarin hic birinde bir cocuk yok sunshine baska Isle ilgilenmek baska yurume asamasinda bir bebek baska bence imkani yok o yaslarda cocuga cok baktim, cocuk bakarken profesyonel Is ne kdr basit olursa olsun dusunemiyorum eger eksik performans ile baslarsan isi kaybedersin ciddiyetini anlasinlar ki en azindan cocugun ile ayni Catida ol. Yuzyuze bir iletisim kur tavirlarini gor bu niyetinden bahsetme bence, zaman icinde kendin goreceksin
Görüşmeye gidemedim bugün sonmuş çok üzgünüm.

Asgari ücretli bir ailenin çocuk için özel hastane, sağlık sigortası gibi masraflara girme lüksü olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Bana göre özel aşılarda gereksiz paralarındam bağımsız ama onları yaptırmak isteyebilirsiniz, ayrı tutulabilir. Biraz gerçekçi olmak lazım harcamalar konusunda. Tamam insan çocuğu için en iyisini yapmak istiyor ama boyunuzu oldukça aşacak harcamalar yapınca sonuç yine iyi olmayacak.

Evden çalışmakta çocuğa bakan biri olmadıkça zor, siz yine şartlarını görüşmek için görüşün tabi ama her şeyi enine boyuna düşünmek lazım.
Ben doğum öncesi sigortayla doğum yaptım. Anadoluya kızıma sigorta yaptırdığımda doğuştan gelen hastalıkları karşılayacaktı. 2 hafta içinde eklenmesi gerekiyordu. Rapor param da vardı tabi. Batikon kaynaklı doktor ihmalinden tiroid 45 çıktı. Sağlık bakanlığı topuk knkndan Acil arayıp endokrin takibi ve ilaç istedi. Muayene ücreti 3500 tl. Devlete gidin diyecekseniz İstanbulda randevu bulamıyoruz. Çocuk doktoruna gittiğimizde kovmadığı kaldı sağlık ocağı ne işe yarıyor diye. O da yok bıngıldak kapanıyor çocuk doktoru görsün diyor.
Normalde sigorta yan dal karşılamaz ama benden ötürü kızımın endokrin muayenesine 5 kuruş ödemedik. İlaç başlamıştık değerleri komple düşüşe geçti ilaç ağır gelmiş dozu. Sigortası bitti benimle aynı günde yenilenmesi lazımdı. Şuan musait değiliz 1 2 ay sonra yaptırsak dedik hakları gidiyormuş. Endokrin takibi hala devam. Çok düşündük yaptırdık. Arabanın kasgo sigorta da peşpeşe geldi. Hiçbir sosyal harcamamız yokki. Ne cafe ne içki ne sigara ne düzenli gezme tozma. Yinede anlamıyorum sıkıştık kaldık. Doğalgaz 2500 3000 arası geldi çok zorladı bizi. Yakmayayımmı ne yapayım.

Ben de homeoffice çalışıyorum, zorlukları da var kolaylıkları da.
Mesela kızımla her gün beraberim bu en azından iyi hissetiriyor ama dikkat gerektiren bir iş yapmam gerekiyorsa yapamıyorun kızım uyusa bile çünkü gündüz uykuları kötü sürekli tetikte olmak stres yapıyor. Daha çok uyanıkken hallediyorum işlerimi, mamasını kendi içiyor 15-20 dk öyle oyalanıyor sonra oyun halısında takılıyor biraz oturtuyorum öyle oynuyor aynı odada oluyoruz ama kendi kendine vakit geçiriyor mesaim bittikten sonra da gece uykusuna kadar ben oyun oynuyorum kitap inceliyoruz vs vs. Çok yoğun olduğum zamanlarda da anneannesi geliyor ya da ben gönderiyorum. Yürüme zamanı gelince de şu fileli oyun alanlarından almayı düşünüyorum açıkcası.
Ekonomik açıdan bakarsak malesef sizin şartlarınızda geçim zor çünkü çocuğun ihtiyaçları asla bitmiyor ve bitmeyecek bu bir gerçek. O yüzden bence bi yerden başlamanız gerek, en azından şimdilik bu işi deneyip hem borçları hafifletirsiniz arka planda daha iyi maaşlı işlere bakabilirsiniz hem kendiniz hem de eşiniz için, ilerleyen zamanda bakıcı ve kreş durumu da daha kolay olur.
İşiniz nedir sormam da sakınca yoksa ?

Ben olsam issizlik maasi icin bu firsati kacirmazdim ki issizlik maasini kesince yeniden issizlik maasida alabiliyorsunuz, o hak baki diye biliyorum, sgk islerinden anlayan yanitlar bu kismi.

Hem cv'nizdeki bos gecen yillar ileridede sorun yaratir, ise dönmek istediginizde zorlanirsiniz, yaşta ilerleyecek malum.

Ben bu firsati kacirmazdim. Bebek icin destek olacak anane, babanne var mi?

Bu arada bebegin ozel doktora ihtiyaci niye var orasinida merak ettim, asgari ucretli bir aile icin ozel doktor oldukca luks bir masraf.

Menenjit asilarinida 1 yas ustu programlayin o zaman sayisi dusuk oluyor, totalde 175 dolar ediyor.
13.ay nimenrix 1 doz
15.ay bexsero 1.doz
17.ay bexsero 2.doz
Seklinde yaptırdım ve asilari topluca aldim
Aşı ile ilgili bu bilgi verilmedi bize 3. Ayda rota 6. Ayda menenjit. Kızımın ihmal sonucu tiroid hastası çıktı endokrin ve çocuk doktoru takipliyiz. Mart ayında takip bitti.

Aşı ile ilgili bu bilgi verilmedi bize 3. Ayda rota 6. Ayda menenjit. Kızımın ihmal sonucu tiroid hastası çıktı endokrin ve çocuk doktoru takipliyiz. Mart ayında takip bitti.
Biz profesor takipliyiz.

Ilk 1 yas cok yogun bir asi programi oldugu icin menenjit asi programimiz boyle duzenlendiki bizede ozel degil yani böyle bir programlama sekli var.

Aile hekiminize de danışabilirsiniz.

Hem asi sayisi az oluyor boyle olunca ve devlet asisinin yapilmadigi 12-18 ay arasi vuruldugu icin bebis yorulmuyorda.

Konu sahibi işi kaçırma derim öncelikle çünkü ekonomi gittikçe daha kötü oluyor ve çocuğun ihtiyaçlari artıyor büyüdükçe maddi olarak daha da eksiye girersiniz..ama çocukla evden çalışmak hayal, haftanın 2 günü anneniz gelse, diğer 3 gün de çocuğu gorumceniz alsa yarım gün bile alsa yeter tabi ki gorumcenize de ücret verirsiniz ama hem halası olduğu için içiniz rahat eder hem de tam gün bakici kadat çok ücret vermezsiniz...çocuk biraz buyuyene kadar böyle idare edersiniz sonra da devletin anaokulları var yarım gün veya tam gün artık küçük yaştan alıyorlar o şekilde devam edersiniz
Noldu ekonomiye bilmiyorum. Biz ortalama asgarinim bi tık üstü alıp eşimle araba aldık birikim yaptık tatile gittik her sene sosyal hayatımız herşeyimiz iyiydi. Bakın nerdeyse asgari alıyorduk. Bi ay sıkıntıysa diğer ay toparlardık şuan tek maaşla her ay eksi üstüne eksi. Görüşmeler bugün sonmuş gidemedim eşim işsizlik bitince bakarsın dedi biz ortak karar alıp bugün aradım yetişemedim. Sinirleniyorum çünkü aldığım 5 yıllık tazminat eksiye gidiyor. Halledermiişiz. Gökten bana 100 milyar mı yağıcak anlamıyorum.

Kurumsal bir şirkette yönetici pozisyonunda mühendisim. Fırsat bulursam devlete götürüyorum çocuğumu mutlaka. Özel sigortamız var şirketten ama yine ödeme çıkıyor bir miktar vs üniversite hastanesinde doktorumuz randevu da bulunuyor gayet gidilir. Hele doğum iznindeyken sürekli devlete götürdüm yok kalça ultrasonu falan. Maddi hiçbir sıkıntımız olmadığı halde kovalıyorum yani bunları..
Yukarı da bahsettim anadolu doğum poliçesiyle doğum yaptım ve kızımı poliçeye eklettim uyguna ve tüm haklara sahip oldu. Hastalığından ötürü devam ettirmek zorunda kaldık.

Bende kırmak istemem ama gerçekçi olmak lazım. Eve giren para ortada, özel hastane kendileri için gündem bile olmamalı. Zaten ekstra bir durum yoksa, kontrol zamanları belli, devletten randevu alıp gidecekler. Daha zor ve gerekli zaman için durması gereken altınları da bozdurmaları gerekmezdi belki ya da daha azına ihtiyaç duyarlardı.

Çocuğun eksikleri demiş mesela, bunlar neler bilmiyorum, çok gereksiz çok şey alınıyor benim etrafımda gördüğüm. Paran varsa yine problem değil ama belli bir gelirdeki insanların her şeyi ince eleyip sık dokuması gerekiyor ayakta kalmak için, yapacak bir şey yok malesef.
Onuda yaptım. Devlete götürdüm sigorta da hakkımız bitti endokrin kontrolü yüzünden. Niye geldiniz dedi Kanuni eğitim araştırmadaki doktor. Onların işi değilmiş. Bakmadı bile suratımıza. Sigorta yeniletmesek endokrin takipliyiz. Mecbur kaldık.

Noldu ekonomiye bilmiyorum. Biz ortalama asgarinim bi tık üstü alıp eşimle araba aldık birikim yaptık tatile gittik her sene sosyal hayatımız herşeyimiz iyiydi. Bakın nerdeyse asgari alıyorduk. Bi ay sıkıntıysa diğer ay toparlardık şuan tek maaşla her ay eksi üstüne eksi. Görüşmeler bugün sonmuş gidemedim eşim işsizlik bitince bakarsın dedi biz ortak karar alıp bugün aradım yetişemedim. Sinirleniyorum çünkü aldığım 5 yıllık tazminat eksiye gidiyor. Halledermiişiz. Gökten bana 100 milyar mı yağıcak anlamıyorum.
İşsizliğe güvenmeyin ama eşiniz yanlış yönlendiriyor sizi. Çocuğun masrafları büyüdükçe artıyor çünkü. Emen bebeğin mama desteği yoksa bir masrafı bez.
Büyüdükçe kaliteli gıdaya ulaşmak da asgari ücretli için mümkün değil ne yazık ki. Yemesi içmesi okulu kıyafeti artıyor da artıyor

Eşinizin mantığına güvenmeyin, çünkü cocugn masrafı büyüdükce büyüyor şimdi çocuk tatil bilmez, kursları bilmez ama büyüdükçe isteyecek herşeyi, dediginz 5-6 yıl önce belki rahat geçim vardı ama şimdi bilemiyorum..sen yine iş bak ara ara herkes bebeğini bırakıp çalışıyor devir o şekilde yapacak birşey yok

Eşinizin mantığına güvenmeyin, çünkü cocugn masrafı büyüdükce büyüyor şimdi çocuk tatil bilmez, kursları bilmez ama büyüdükçe isteyecek herşeyi, dediginz 5-6 yıl önce belki rahat geçim vardı ama şimdi bilemiyorum..sen yine iş bak ara ara herkes bebeğini bırakıp çalışıyor devir o şekilde yapacak birşey yok
Sorun konu sahibinin çocuğu bırakmak istememesi değil ki. Tam zamanlı çalıştığında çocuğu bırakabileceği bir alternatif olmaması

Sorun konu sahibinin çocuğu bırakmak istememesi değil ki. Tam zamanlı çalıştığında çocuğu bırakabileceği bir alternatif olmaması
Evet yok kimse. Annem pratik değil yaşlı ve panik. Dün yemek yiyorum diye altını sen al dedim yağıcağı tek şey çantadan ıslak mendille bezi almak. Islak mendili bulamadım diye beni çağırdı çocuğun götü açık.
Geçen krize girmiş bokunu iyi silemedim dedi. Ben hergün anneme bırakamam ki. Kaynanam da yok olsada ona da bırakamam. Tek seçeneğim 2 gün canım çıka çıka satış danışmanı ya da hibrit home office çalışma falan.

Şimdi linç gelecek ama çocuklarım özel aşıların hiçbirini olmadan büyüdü. Çocuklarla ilgili ortaya atılan her şey gerçekten gerekli mi tartışılır. Kozmopolit bir yerde yaşamıyorsanız, çocuğun düşük bağışıklık ya da kan değerleri gibi özel bir durumu yoksa önerilenleri sorgulayın derim.

Home ofis iş bulsa, 2 gün annesi idare etse, 3 gün falan yarım gün birini bulabilir bu şekilde biraz idare edip sonra devlet anaokuluna verilebilir artık daha küçük yaştan aliyorlar...eşi çalışmasını istemiyor sanirim

İşiniz nedir sormam da sakınca yoksa ?
Veri girişi yapıyorum diyebilirim iş ortaklarına göndermem gereken mailler oluyor vs. çok detay vermiyim 😬 sürekli bilgisayar başında olmam gerekmiyor acil bir iş yoksa yetişmeyen işleri akşam da hallediyorum. Yorucu mu evet yoruyor ama çalışmama gibi bir seçeneğim yok çocuğumun ihtiyaçları için düşünmemek huzur veriyor.
Görüşmeye gidememişsiniz yeriniz de olsam daha iyi maaş veren yerlere şimdiden başvurmaya başlardım bakıcı konusunda en azından maaşınız yüksek olursa seçeneğiniz olur ya da eşiniz bi zahmet daha iyi geliri olan bir iş bulsun çünkü ekonomik sıkıntı hayatınızın her yerini etkileyecek önemli olan mutluluk huzur lafları bana çok da inandırıcı gelmiyor bu devirde hele ki çocuğum olduktan sonra hiç. Paran varsa huzurun da olur mutluluğunda.

Eşlerden biri en az orta düzey yönetici değilse tek maaşla İstanbulda geçinmek artık imkansız.
Market fiyatlarını son 6 aydır takip etmeyi bıraktım.
Bence iş aramaya başlayın.
Part-time bebeğinizle ilgilenebilecek oyun ablası araştırın.
Ya da maaşı daha yüksek bir iş bulursanız bir kısmını bakıcıya verirsiniz.

Para belki mutluluk getirmiyor ancak konfor ve rahatlık sağladığı kesin.
Çocuklar büyüdükçe masrafları da artıyor.
Allah yardımcınız olsun.
Size hayırlı iş kapıları açsın.

Yani bu arada ev eğer eşinizin üstüneyse, satma şansı da varsa ben İstanbul’dan taşınmayı da değerlendirin derim. Açıkçası asgari ücret alan insanların neden İstanbulda yaşayıp zorluk çektiğini hiç anlamıyorum.

Şimdi linç gelecek ama çocuklarım özel aşıların hiçbirini olmadan büyüdü. Çocuklarla ilgili ortaya atılan her şey gerçekten gerekli mi tartışılır. Kozmopolit bir yerde yaşamıyorsanız, çocuğun düşük bağışıklık ya da kan değerleri gibi özel bir durumu yoksa önerilenleri sorgulayın derim.
İstanbuldayım çevremde menenjitten ve rotadan yatan çocuklar var. Sağlık ocağında ki hemşirede ben gerek yok derdim ama geçen bi akraba bu yüzden yoğun bakımlık oldu yaptırın dedi. Kalabalık ortam yok kimse hasta değil geçen kızım ateşlendi. Doktor rsv testi de yaptı belli olmazmış pozirif çıkarsa ağır seyrediyor aşı var mı dedi. Bir ebeveyn olarak çeyreğim gitsin dedim yaptırdım. Belki de hata bilemiyorum.

Back
X