Acil! İlk bakıcı.. Endişe... Gizli kamera !!!

iş kanununa gore kısının haklarını kısıtlayıcı herhangı bırseyde calısanın bılgısı dahılınde degılse (yazılı ızınle) ısveren tarafında cezaı mueyyıdesı vardır
haberınız olsun :)

Yangından mal kaçırır gibi ertesi gün başlatmak üzere bakıcı buluyorsunuz. Bir kere bu nedir yani? Çocuk emanet edilen bir iş için siz kendiniz fazlasıyla lakayt davranmışsınız zaten.

Kadının pazartesi başlamak istemesine bile laf etmişsiniz. Memurlukla ne alaka? Sadece memurlar mı pazarı tatil yapabilir, bakıcı insan değil sanki, pazar çalışmamak ne haddine!

Şart filan konuşmadan kadının yaptığı işe laf etmişsiniz. Siz ona banyo yaptırmayın dediniz mi? Belki gerekti o an banyo? Zaten önyargıyla almışsınız bakıcıyı eve, ilk günden dakka bir gol bir, anında yaptığı iş suç olmuş. Bu kadar karşıysanız, bu kadar önyargılıysanız oturup kendiniz bakacaksınız işte. Çocuğu olan her kadın çalışmak zorunda değil, olmuyorsa olmuyordur.

Etikten bahsetmeyin demişsiniz de, sizin memnun kalmamanız gizli kameranın etik ve yasal olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.

Bahsettiğiniz şeyler elle tutulur değil bana kalırsa. Havlular kuruymuş, saçı ıslakmış... Bunlardan çocuğunuzun şiddet gördüğünü filan çıkarıyorsunuz galiba. Ya ne bileyim, sizin iş baştan sakatmış zaten. Dışarda gördüğünüz ilk insanı tutup çocuğunuza bakıcı diye eve getirmiş gibi bir haliniz var. Bu kadar önemliyse doğru düzgün araştırıp, bu işe zaman verip yolunu yordamını konuşacaktınız işte. Bir eğitimi, anlaşması, alışma süresi olacaktı. Ertesi gün başlatılmak üzere işe aldığınız insanın işini kendi bildiği gibi yapmasında şaşacak bir şey yok.

profilinizdeki resim bebeginiz mi? oyleyse masallah Allahim nazarlardan saklasin cok sevimlu tututu :nazar:
gizli kameradansa bakiciya evde kamera oldugunu bastan soyleyin,ona gore temkinli davranir bebeginize.
2,5 -3 yas civarida guzel bi krese verirsiniz akliniz evde kalmaz,bebeginizde sosyallesir yavas yavas.

Kamerayı,ses cihazını düşüneceğinize güvenilir profesyonel,referansı olan işin ehli birilerini bularak işe başlamalıydınız.
Önünüze ilk geleni bakıcı diye bulmuşsunuz sonrada bilmem ne bilmem ne,öyle yapmış böyle yapmış.
Ucuz etin yahnisi yenmez efendim.
Çocuk herkese emanet edilmez,edilemez.

yahu botanık kadını önceden çağıracaksın kendı evının çocugununduzenını göstereceksın kı o da işini yapacak.
belli çocuk bakmayı bakıcılığı çok basit goruyosun ama kadına kendı evladını emanet edıyorsun
bence senin çalışmaya niyetin yok bakıcı bulamdım vs bahane arıyosun,
şu yaptıkların aklı selimin işi değil çünkü.

Bu Sıcakta 26 derece gayet normal bence. Siz takmaya yer arıyorsunuz. Daha önceden bulup her şeyi yordamıyla göstermeliydiniz. Yumurta Kapıya dayanınca yapılan işler mükemmel gitmiyor işte.

çok sağol. cumartesi buldum kadını. pazar pazartesi gelir misin dedim. pazar gelemem hafta sonu ama pazartesi gelirim dedi. sanırsın memur arkadaş...! neyse bugün çocuğu bıraktım ilk defa. eve geldim. klimayla oda soğutulmuş. bana 28 dedi. kumandaya bi baktım 26 da bırakmuş. neyse sorun değil. banyo yaptırmış. kapıdan bi girdim kafa ıslak üzeri buzzzzzzzzzzzzzz çocuğun. havlulara tutuyorum hepsi kuru ya bu çocuğu hangi havluyla kuruladı bu kadın derken çocuk bana bi yapıştı ki memeyi zor verdim. memlekette kaç kere bıraktım çocuğu ben 5-6 saat. bugün sadece 4 saat ayrı kaldı benden. neyse şuan moralim bozuk kafam zonkluyor. o etik metik diyenlerse boşuna yorum yazmasınlar dinlemiyorum

bir de memlekette bıraktım demişsin ama oraya beraber gitmiş oradakilere alıştırmışsındır

bakıcı çocuğun ilk gördüğü ve ona ister istemez mesafeli duran birisi o nedenle çocuk da yabancılamıştır

Ben olsam paraya acımam, her odaya koydururum. Çocuğunuzdan kıymetli değil bence. Endişelerinizde haklısınız neler görüyoruz. Bence gizli kamera taktırın ve söylemeyin bakıcıya tabii ki. Rol yapmadan nasıl davrandığını görün.

Şaka gibisiniz ya . Gizli kamera suçtur ve ahlaka aykırıdır kaç kere yazılacak .
Karşıdaki de bir insan gizli kamera konulmayı haketmiyor .

Yaptığınız ayıp birgün sizden çıkabilir bunu da düşünün malum etme bulma dünyası .

Şaka gibisiniz ya . Gizli kamera suçtur ve ahlaka aykırıdır kaç kere yazılacak .
Karşıdaki de bir insan gizli kamera konulmayı haketmiyor .

Yaptığınız ayıp birgün sizden çıkabilir bunu da düşünün malum etme bulma dünyası .
Üslubunuza dikkat edin lütfen. Aynı fikirde olmasanız bile 'şaka gibisiniz' vs gibi laflar kullanmayın sizin sıra arkadaşınız değilim sonuç olarak.

Üslubunuza dikkat edin lütfen. Aynı fikirde olmasanız bile 'şaka gibisiniz' vs gibi laflar kullanmayın sizin sıra arkadaşınız değilim sonuç olarak.

Üslubum gayet düzgün . Zaten insani değerlere saygı duymayan kişiler ile sıra arkadaşı olmam merak etmeyin .

saka gıbısıne alınacak kadar hassassınız ama bır kadının gızlı goruntulerınin çekılmesıne de tesvıkte bulunuyorsunuz.
ne guzel degıl mı bencıllık?

saka gıbısıne alınacak kadar hassassınız ama bır kadının gızlı goruntulerınin çekılmesıne de tesvıkte bulunuyorsunuz.
Kusura bakmayın ben burada konuyu çocuk açısından düşünüyorum. Bencil olup olmamam sizi ilgilendirmez ayrıca.

Kusura bakmayın ben burada konuyu çocuk açısından düşünüyorum. Bencil olup olmamam sizi ilgilendirmez ayrıca.

etık ve hukuksal olmayan tavsıye benı ılgılendırır.
kaldı ki çocugu bu kadar düşünüyorsanız annesine de sormanız lazım,
daha tnımdığı bır kadına çocugunu evını yolunu yordamını öğretmeden nasıl çocuk emnet edıyor?
bu duşuncesızlık kamerayla çözülebilecek bır durum mu?

daha tnımdığı bır kadına çocugunu evını yolunu yordamını öğretmeden nasıl çocuk emnet edıyor?
O kısmını sonradan gördüm evde üçü en az 1 hafta geçirip düzen oturtmadan bakıcı getirilmemeliydi bence de. Çocuğun alışkanlığı şudur belki bi yemeğe alerjisi vardır vs, o kısmı yanlış olmuş.

[/QUOTE]

Böyle bencil ve karşısındaki insanın gizli görüntü çekilmesini kendinde hak olarak gören insanlar da varmış demek . Kötü insanlar gerçekten varlar dünyada .
Hayat sanki sadece kendi ve onun bebeği etrafında dönüyor , diğer insanların hakları yok ,hele çalışanlar onların malı sanki . ponyooo ponyooo

Böyle bencil ve karşısındaki insanın gizli görüntü çekilmesini kendinde hak olarak gören insanlar da varmış demek . Kötü insanlar gerçekten varlar dünyada .
Hayat sanki sadece kendi ve onun bebeği etrafında dönüyor , diğer insanların hakları yok ,hele çalışanlar onların malı sanki . ponyooo ponyooo [/QUOTE]

yahu bırde uç kurusa calıştırıyorlar ınsanları sıgorta yok hak yok hukuk yok,
lafa gelınce çocugunu duşunuyor ışte ama lafta.

Yeni taşındığım bir şehirde kalkıpta tanıdık hem de bakıcılık yapmış birini bulmam kolay geğil. ancak tavsiyeler üzerine birini bulabilirim ki öyle de yaptım. 'çocugunu evını yolunu yordamını öğretmeden nasıl çocuk emnet edıyor?'
demişsin. Nereden biliyorsun öğretmediğimi. ezberden yazma gibi bir şaçmalığa düşmüşsün. çocuğun bütün rutinlerini kadına yazdım ve anlattım. aklıma geldikçe de not alıp sabah gelince anlatıyorum.
hatta bu hafta komple rapor alıp çocuğumun yanındayım. kamera ve ses kaydı konusunda etik vb tavsiyeler için sağolun. ama ilgilenmiyorum.

Kamerayı hemen koyamasanız bile kendisine kesin bir dille evde kamera olduğunu bildirirseniz ilk etapta kötü bir şey yapacaksa bile çekinir.

Back
X