• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Acil kız ismi bir ayım kaldı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

melek00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
14
0
86
Kocaeli
Lütfen banada fikir verin bir ayım kaldı. ilk kızımın adı Defne Melek. Bu ismi çok beğenerek koyduk ama 2. kızımıza bişey beyenemedik. Defneye uygun olabilir ama derin ve duru olmasın. Benim göksu ve beril isimleri biraz hoşuma gidiyor. Sizce nasıl?
Allah nasip ederse çift isim istiyorum biri Kuranda geçsin ama biz daha bir tane isim bile bulamadık. Her türlü fikre açığım farklı çift isimlerde önerebilirsiniz

benim favori isimlerim
dila
ayça
nil
öykü

kuranda geçen isimlerden de zeynep ve elif favorimdir.

bence beril çok hoş bi isim. sedef i düşünmez mısın? defne gibi bi çiçek ismi de bulabılıriz.

Teşekkür ederim canım saydıklarının içinde dila hoşuma gidiyor. Ama onuda eşim istemiyor çiçek ismide düşündük ne olabilir mesela? Melisa var onuda ben sevmiyorum offffffff beynim durdu sanki ne zormuş isim konusu. Ilkinde böyle olmamıştı

Benim hosuma giden isimler

DEREN
DİLEM
ASYA
YAREN
YAZGI
BERRA
BEREN
BELCiM

Kuranda gecen kiz isimleri olarak google de bulduklarimida yazayim :)
tekrar arastirabilirsin icine sinmiyorsa cnm :)

ALYADUA: Gökyüzünün yakarışı
BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek
DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.
EFSA: cennet ırmaklarından birinin adı,sihirbaz
ERVA: Temiz ahlakli kiz
ESLEM: Allah'a tesim olmak anlamında canım.değerlendirebilirsin.(hem kız hem erkek için olabiliyo)
HÜMA: (Ar.) Er. 1. Devlet kuşu. 2. Saadet, mutluluk
RANA:Güzel göze hoş gelen
SARA: (İbr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim'in hanımı. 3. Halis, katkısız, temiz
SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah, esmer, esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.
SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi
ZÜMRA: Güzel iyi ahlaklı,zeki bilgili kadın

Beril ebrar / beril ravza
göksu ebrar /göksu ravza

nasıl sizce

canım göksu erkek ismi gibi ben beğenmedim açıkcası. ravzanın çok hoş bı anlamı vardı hatırladığım kadarıyla ama kulağa çok kaba gelıyor. kızlara bıraz daha şirin isimler yakışıyor bence. ebrar harıkaymış. çok beğendım.
defne melek ve beril ebrar ... soyismınle de söyle bi kulağa nasıl geliyor. zaten ıkısını de kullanacağını sanmıyorum muhtemelen sadece beril i kullanacak üyüyünce.

ben defne ve sedefi çok yakıştırdım birbırıne bu arada

Sorduğum birkaç kişide beril ebrarı beyendi (r ler biraz baskın çıkıyor ama olsun o kadarlık) sağolun kızlar böyle birilerinin görüş bildirmesi iyi oluyormuş. Kafanda birşeyler belirginleşiyor enazından kararsızlara destek oluyor

bu aralar sare ismi çok hoşuma gidiyo anlam olarak da güzel

ayrıca

ıraz
ılgın
rana
rengin
nice
alaz
idil
dicle
dide
duru

bu isimler alternatif olabilir

Lütfen banada fikir verin bir ayım kaldı. ilk kızımın adı Defne Melek. Bu ismi çok beğenerek koyduk ama 2. kızımıza bişey beyenemedik. Defneye uygun olabilir ama derin ve duru olmasın. Benim göksu ve beril isimleri biraz hoşuma gidiyor. Sizce nasıl?
Allah nasip ederse çift isim istiyorum biri Kuranda geçsin ama biz daha bir tane isim bile bulamadık. Her türlü fikre açığım farklı çift isimlerde önerebilirsiniz

melike
merih
merva
bu isimler uygun olabilir sizin begendiğiniz isimlerden de göksu ismini beğendim.mahallemizde göksu adında bir kız çocuğu vardı.sarı saçlı mavi gözlü çok güzel bir kızdı.aklıma o geldi.güzel isim bence

bizde isim bulamayanlardanız.. birinci kızımın adı ayça.. bugün yarın doğumum heran olabilir ama daha isim bulamadık.. :49: benim hoşuma giden birkaç isim ama daha karar veremedik :
efsa
beril
nisa
ecrin
bakalım hangileri olacak muhtemelen iki isim olacak.. doğmadan bulsaydık :97:

aslı beril
selin dila
hanzade selin
aslı hanzade
ceren dila
elif ceren
beril mersa
beril gökçe
bilge selin

yani ben kızım olursa eşimle beraber beğendik lâl ismini koycaz ama bizde de aileler biraz problemli mesela benim annem istemiyor.....çocukla dalga geçerler nüfusta falan problem olur diyorr...bilmiyorum...erkek ismi kolayda kız ismi çok ya bulması zor bence aynı dert de benim başımda haftaya çarş.. cinsiyeti belli olcak erkek olursa ismi belli de kız olursa...bilmiyorum sıkıntılı iş yaww...:66::66:

Back
X