Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğim 1ay 20 günlük doğumdan bu yana biberon kullanıyorum 43. Gün memede öfkelenmeye başladı ne yapacağım fikir verin lütfen ilk bebeğim
Biberonu çöpe atıp ilk önce emzirip sonra kaşık biberonla veya eds yöntemiyle besleme yapın. Sonrada iki gogsunuzude sağım yapın en az 15 dk. Sütünüzü arttırmak için. Bol su için 4 litre kadar. Gece 2-3 saat te bir emzirmeyi aksatmayin . Gündüz dahada sık emzirebilirsiniz. Başka yolu yok biberon reddin ana sebebi. Ortadan kaldırıp ten tene temasla geri dondurebilirsin. Çıplak olsun bebegin seninde üstün öyle emzir. Emzirme danismanlari var Instagram'da onlardanda yardım alabilirsin. Sağlık ocağındaki hemşireler sende rica edebilirsin.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim
İki minik prenses ve bir prens 👧🏻👧🏻🧒
Pro Üye
Acilen bibebronu bırakın yoksa o zamanla memeyi bırakacak.cunku memeden de biberon gibi hızlı ve zahmetsiz gelmesini istiyor.biberonla hizli sut akışına alıştığı için emmek onlari kızdırıyor.Arkadas yazmis herseyi yukarda zaten ek olarak ayakta gezerek emzirmeyi dene.
Avent kullanıyorum aslında yenidogan başlıklı yavaş akış olan sütüm yetmeyınce mecbur kaldım kaşık biberon tutmadı bebeğim ama dünden bu yana vermiyorum inş sütüm yeter kullanmam ek olarak şey sorucam gogusumu verdiğimde 5/10 dk emip uyuyor bu yettıgını gösterir mi zorlayınca tekrar ağlıyor zaten susturup zor tutturuyorum
Avent kullanıyorum aslında yenidogan başlıklı yavaş akış olan sütüm yetmeyınce mecbur kaldım kaşık biberon tutmadı bebeğim ama dünden bu yana vermiyorum inş sütüm yeter kullanmam ek olarak şey sorucam gogusumu verdiğimde 5/10 dk emip uyuyor bu yettıgını gösterir mi zorlayınca tekrar ağlıyor zaten susturup zor tutturuyorum
Biberonlarin hepsi üst üste kullanimda red yapar. Çünkü biberondan emmeyle memeden kavrayıp emme aynı değildir. Bu da memede aktif emmeyi engeller ve memeyi bosaltamaz. Bu nedenle sağım yapmalasiniz ki memeyi boşaltıp uyarın. Daha çok süt gelmesi için. Meme daha zor gelir ve redde neden olur. Ek takviyenizide verin birden mamayı kesmeyin. Çünkü şuanda az emmesinde kaynaklı süt az gelir siz gene verin emzirme sonrası . Kaşık biberon hiç zor değil . Ucu silikon yumuşak Bebeğinizin dilinin üstüne yerleştirin, sonra yutkunma ritmine göre yanlardan sıkarak damla damla verin. Yani kaşık gibi boca etmiyoruz bebek kaşığı emiyor. Boyle mamayi verdim . Uzun uzun emzirdim kaşık biberon kullanarak mamasını verdim günde 2-3 kere bazen bir bazen hiç vermedim . 4. Aydan sonrada silikon uçlu alıştırma bardağına geçtim. 6. Aydan sonra ek gıdayla mamayı bıraktım. Hiç red yaşamadım. Bunda sağım çok önemli aklınıza geldikçe sağım yapın emzirme sonrası. Sütünüzü arttırmak için. Hatta sağımda çıkan az miktarlari biriktirip mama yerine veriyordum.
Canım oğlum,iyi ki beni seçtin 🩵
Kayıtlı Üye
Bebeğim 1ay 20 günlük doğumdan bu yana biberon kullanıyorum 43. Gün memede öfkelenmeye başladı ne yapacağım fikir verin lütfen ilk bebeğim
Biberonu bırakacaksınız başka çare yok
Yorumlarınız için çok teşekkürler kaşık biberon siparişini verdim umarım başarabilirim memeyi geri kazandırmayı