Acil nerilerinize ihtiyacm var..

tozseker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
42
0
86
İstanbul
eşimden boşanıyorum ve ekim sonu istanbula ailemin bulunduğu şehire gidicem.ama onların yanında yaşamiycam,aslında onların yanında yyaşamak çok isterdim hem psikolojik hemde maddi olarak rahat ederdim ama malesef annanem,dedem,teyzem,teyzemin kızı hepsi aynı evde yaşıyor.dolayısıyla bana yer yok.kardeşimide alıp bir ev tutmam lazım.kimsenin rahatını huzurunu kaçırmak istemiyorum.fakat nasıl yaparım nerden ne iş bulurum ev kirası geçim derdi çok korkutuyor beni.e piyasının durumuda belli.
bu sitede başından birçok şey geçen arkadaşlar var benim sizden ricam bu konuda bana akıl vermeniz.27 yaşındayım,ingilizcem orta düzeyde,satış konusunda çok güveniyorum kendime ve bu konuda gerçekten çok iyiyim 4 yıl kendi dükkanımı işlettim.hemen hemen işletme konusunda baya bi bilgim var.giderken yanımdada ortalama 5.000 tl param olucak sizce ne yapmayalım?
bunun yanı sıra bu evlilikten bana kalan kredi kartı borçlarımda var onları taksitlendirdim.eşimde bana yardım edeceğini söylüyor ama inanmıyorum.sizce kendime bi iş mi kurmalıyımki bu parayla ne iş kurulur bilmiyorum yoksa bi iş bulup maaşlamı çalışayım gerçi iş bulmakta kolay değil..
daraldım valla ama bu tatlı bi daralma en azından kararımı verdim iyi yada kötü sonuna geldik işte bu saatten sonra inşallah kimseye boyun eğmeden kendi ayaklarım üstünde dura bilirim.
biraz karışlık yazdım kusura bakmayın çünki gerçekten kafam çok karışık arkadaşlar şu konuya bi el atında belki benim göremediğim bi çözüm yolu bulursunuz.:enbuyukkk:

merhaba canım allah kolaylık versin öncelikle zor bi dönem olucak gibi çünkü ekonomik kriz ve geçim derdi malesef
şu zamanda iş kurmak kolay değil ayrıca çokta riskli tabiki karar senin ama maaşlı bir iş bulabilirsen en güzeli o benim işimde kendimim ama nasıl kan ağladığımızı anlatamam sana
allah sana güç kuvvet versin canım inşallah borçlarını tez zamanda ödersin, güzel bir iş bulursun ve rahata erersin canım

5.000 lirayla hem kendinize ev, hemde çalışıcak bir iş kurmanız pek mümkün değil gibi.
hatta 5.000 lirayla sadece iş kurmak da biraz zor.
kardeşiniz de çalışıyor mu bu arada?
bence 1-2 hafta idareten annenizde kalın. bir yere sığışın.
o sırada iş bulun, ev kurun.
elinizde size ilk maaşınızı alana kadar yetecek para da bulunsun ama mutlaka..

kardeşim daha lisede okuyor.malesef onn bana artısından çok eksisi olacak maddi olarak ama olsun yanımda olsunda.bende zaten ilk başta 2-3 hafta eşyalarımı falan getirtmeden annanemlerde kalıp ne yapacağıma karar vermek zorundayım işse iş arıycam ama bu krizde nasıl iş bulunur bilemiyorum inşallah allah yüzüme bakarda en azında idareten bişeyler bulabilirim.ondan sonra ev bulup eşyalarımı getirtcem allahım güç verir inşallah.hangi doğum sancısız ki...keşke şöle maaşı gzl bi iş bulabilsemde yüzüm bari ordan gülse..

5000 tl çok az cnm bankaya yatırabilirsin onu sadece.eğer düzenli bir işin olursada ve bulabilirsen en azndan kiranı odeyip geçinebilirsin.paranın 1000 tl gibi bir kısmınıda depozit vermen gerekecek.kolay değil canım alalh kıolaylık versin
peki eşinle barışma gibi bir şansın yok mu?

canım bence de bi iş bulman en doğrusu olurda iş tutmaz falan elindeki paradan da olursun
bence bi miktar daha çalış belki biraz da biriktirirsin anca o zaman
muhtemelen iş kurarken borç falan da yapman lazım şu an böyle bi risk için erken

canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun,
zor bir süreçten geçeceksin hem maddi hemde manevi
Rabbim yar ve yardımcın olsun,
bende arkadaşlara katılıyorum ilk maaşını alana kadar bence annenlerin yanında idaretende olsa kal derim ben
elindeki para iş kurmaya yetmez ama yetse bile kurma bence şuan çünkü anladığım kadarı ile riske atacak bir durumun söz konusu değil
hangi şehirdesin şuan bilemiyorum ama internettende olsa iş başvurularında bulun istanbul için
kredi kartarına taksitlendirme olarak borçlarımda var diyorsun
eğer boşanma davan görülmediyse nafaka talebinde yada borçlarını ödeme maksatlı tazminat yada herhangi bir güvence talep edebilirsin
sitedeki avukat arkadaşlar daha doğrusunu bilirler ama bence duygusal düşünmeyip mantıklı ve bilinçli hareket etmeni tavsiye ederim
borcun olmasa belki sorun değil derdim ama borcunda varmış güzelim
Allah yardımcın olsun inşallah

hayır canım barışma ihtimalini geç gidene kadar iyi geçinirsek ne ala...

henüz dava görülmedi ama 500 tl nafakada anlaştık fakat düzenli ödermi bilemem.tazminat bende düşündüm ama elinde yok.e onda yokkende almayı düşünmek hayalden başka bişey değil.ben genede nafakayı ödemiyecek gibi düşünmek zorundayım herşeyin en kötüsüne hazırlayım ki kendimi sonra elim boş kalmayım.he eğer gelirsede artı bi süpriz olu benim için.

evet canım haklısın yoksa veremez ama bence dava dilekçende yer ver en azından borçların için hak iddia edebilme şansın olsun
dediğin gibi olurda verirse senin için artı olur

5000 tl ile iş kurmanız biraz zor görünüyor..

öncelikle akrabalarınızın yanında iş arayın.. sonrasında paranızla ev kirasının birkaç aylığını peşin ödeyin. birkaç ayı peşin ödeyince bazı ev sahibleri depozitodan vazgeçebiliyor..en azından belli bir süre ev kirası derdiniz olmaz, sokağa atılma korkunuz olmaz.. 2 oda 1 salon ev tutun. ucuz olsun.

maaşınızı alıncada size yeter diye düşünüyorum.. hatta yapabiliyorsanız birikim de yapın derim..hergün 1 tl dahi kenara koyarsanız bir derdinize derman olur. 1liradan birşey olmaz demeyin. insanın yeri geliyor 1 lirası olmuyor cebinde..

allah yardımcınız olsun.. inşallah daha güzel günler geçireceksiniz..

Canim bunca derdin SIKINTININ icinde simdi birde kendi isini kurman bence iyi olmaz...

Hem maddi hem manevi daha cok basina bin türlü is alirsin....

Ilk önce evini güzele yerlestir sonrada iyi kötü bir is bul kendine...merak etme bulursun insallah...Allah bir kapiyi kapatir digerini acar...a.s

Biraz kendini toparladiktan sonra yine kendi isini kurman mümkün...:teselli:

Allah yardimcin olsun.

canım anladığım anlaşmalı boşanıyorsun protokole kredi kartı borçları için de madde koy x banka şu kadar ay süreyle şu kadar lira ödenecek olan borcun aylık şu kadar lirası falanca tarafından ödenecektir şeklinde madem kabul ediyor karara da döksün eğer yapmazsa en azından icra yoluyla hakkını alırsın
nafakanı da adam gibi ödemezse ene icra yolulya almaya çalışacaksın başka yolu yok

herkes çok güzel fikirler vermiş bu kriz ortamında iş kurupta napıcaksın ki önce iş bul evini hallet ondan sonra daha çok para biriktirip öyle iş hayatına atıl bence, eşinde muhtemelen ödemez sanırım çocuk yok ama işe girersen nafaka kesilmez mi onu da bir araştır istersen

arkadaşlar inşallah bigün bu siteden güzel haberlerimi vermekte nasip olur inşallah bana.dediğiniz gibi iş kurmakla olmayacak en güzeli iş bulmak inşallah bulurum..yeni hayata başlamak ne kadar zor ya.

merakımı mazur görürseniz neden ayrılıyor olduğunuzu çok merak ettim....

aslında o kadar çok sebep var ki..evlendiğimden beri evli bir hatun gibi yaşayamadım kendine sözleşmeli eleman almış gibi davrandı.amaç hep onu mutlu etmek.evliliği hep savaş alanı gibi gördü ipleri elime vermemek için yapmadığı saçmalık,çirkinlik kalmadı.1 verdiyse 5 aldı ve zamanla vermeleri dahada azalıp benden çok daha fazlasını istedi.sustum,sabrettim düzelir die hep daha beter oldu.en sonunda ihanete kdr vardırdı işi.

belki kolay olmayacak bi döneme giriyorsunuz belli ki altından kalkma inancı ve kuvveti var sizde.. arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler, onlar için bi eklemem yok.. sadece moral vermek istedim.. iyi haberlerinizi de duyarız inşallah burdan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…