Acil serklaj olanlar lütfen hemen bakarmisiniz

Busra bulut

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2021
18
10
18
27
Merhaba arkadaşlar kardeşimin erken doğum riski var 19 haftalık rahim kısalığı var 17 ml olmuş acil serklaj da çok riskli erken doğumu da çok yüksek. Dr bı karar ver dedi 1 haftadır hastanede rahim boyu çok kısa olup serklaj olan varmı açık yazsın ne olur

Merhaba ben ilk defa yorum yapıyorum. Umarım yanlış birşeyler söylemem. Ben riskli gebelik geçiriyorum. Bahsettiğiniz durum rahim ağzı açılmasıdır büyük ihtimal bildiğim kadarıyla da 24mm di yanlış hatırlamıyorsam 24mm aza düştü mü risk oluşturuyor. Kardeşinizin gebelik haftası henüz 19. Hafta yani bebişin biraz daha içerde beklemesi gerekiyor. Serklaj gebelik süresini artırmak için yapılıyor diye biliyorum. Serklajın da kendi içinde riski var haftası ileri olduğu için keseyi patlatabilir serklaj yapacak doktor. Eğer ki doktorunuz sizi tatmin etmiyorsa hemen bir başka doktora gidip konuyu danışmalısınız. Eğer ki doktorunuza güveniyorsanız ona bırakın. Rabbim yar ve yardımcınız olsun kolay güzel sağlıklı bir hamilelik olsun inşallah.

Konuyu çok araştırdığım için birşeyler söyledim ama en iyisini doktorunuz bilir. Sizin doktorla tüm detayları görüşmeniz lazım.

Ben 14 haftalıkken rahim boyu 10mm düşmüştü daha sonra açıklık oldu ve kese dışarı çıktı. Acil doktor beni serklaja aldı keseyi içeri alıp dikişi attı. Ve doğuma kadar evde yattım sadece lavaboya kalkıyordum. Doktordan eminsen bir an önce yaptır derim çünkü belli olmuyor o kısalık aniden dahada kısalabiliyor

Merhaba, ben de 20. haftada 19 mm rahim ağzı ile serklaj olmuştum. Doktorunuza danışarak karar vermek en güvenlisi olacaktır.

Bende serklaj oldum 13. haftada kuzum açıkcası bi çok zaman bebeğin hayatını kurtaran bi işlem şuan kardeşinin hareket etmemesi çok daha sağlıklı olur çok kısalmış doktorunuza güvenin benim bu kadar kısa olsa doktorum bana sormazdı bile acil işleme alırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…