acil yardım 1 gün sürem var=(

benden sana tavsiye git kiraya çık oraya bi girdiğin zaman sorunlar bitmeyecek ama kiraya çıkarsan bi kez sorun yaşıcaksın bitecek.... bide bana alt katta salon fikri saçma geldi mutfağın yukarda salonun aşağıda... bide eşin ailesinin yanında rahatlığa alışırsa bi daha hiç ayrılmaz çok sorun yaşarsın...

tüm yorumları okuyamadım. üst katta eviniz ayrı olmasını istiyorsanız. yani yemek içmek birlikte olmayacaksa, bence alt kattan salon istemeniz hayatınıza müdehale hakkı verecek. maddi imkanınız varsa mutlaka kiraya çıkın. yoksa sadece çatı katı ile yetinin derim.

konuşulurken orada 3 - 5 yıl oturmayı kabul ettin dimi? bazen ölçmeden tartmadan ağzımızdan "evet" çıkıyor. ben en çok ağzımdan yersiz çıkan "evet"lere kızıyorum...

Salonun aşağıda ne işi var yahu :S

Biz milletçe bayılırız eşya stoğuna. O eve göre alın eşyalarınızı, misafirlerinizi de kuu gibi evinizde ağırlayın. Misafirlerini aşağıda yani kayınvalidenin evinde ağırlamış olacaksın. gerek yok bence.

Şimdi sen dersin ki; ama ben yeni gelinim hevesleniyorum. Ben de sana derim ki; gerek yok. Kendi evine cıkınca alırsın komple bütün eşyanı, yemek odasıydı falan....

Öğrenciyken catı katı kutu gibi amerikan mutfak bir evde kalıyordum.... Şimdi bana gel orda kal desinler bir dakika durmam 3+1 evimi boşaltırım. Boş odada duran koltukların, misafirden misafir acılan yemek odası takımımın bana ne faydası var allah aşkına.

bana emlakçı ark.ımın anlattığını getirdin aklıma...:1:...yeni gelirken ayrı ev diye alıp 6 ay sonra ev almak için böyle para birikmiyor diyip gelini aynı eve alıyorlarmış....

bu 3 4 yıl uzar gider ev alıp ayrılmaya kalksanız da sorun çıkar bence.tek oğlunuz bizle oturmak istemiyorlar diye. Alt kata ayrı bir salon yapsan kendine ne işine yarayacak ki.Kayınvalidenin evi sonuçta misafirin geldiğinde kayınvalidenin kapısından içeri sokup da benim salonuma geçin demek hoş olmaz bence.Bence salon işine hiç giirşme ileride evinizi ayırırsanız orda istediğin gibi alırsın herşeyini.şimdi üst kata sadece 1 yatak odası kur bence

selam canım bence hiiç girme bu salon mevzuuna çünkü yine sen üzüleceksin bende eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyorum 12 yıl olacak nerdeyse senin gibi 2-3 yıl oturacaktık güya
2+1 ev ama odaları çok küçük büyük eve alışkınım diyorsun bende öyleydim hala alışamadım bu eve herşeyi bir dert sana tavsiyem başka eve çıkman tatlım hiç bu kanulara girme ailenle de konuş başka ev tutun küçükte ılsa sana ait bir salonun mutfağın olsun yoksa daha çok konu açarsın burda ben ne yapıcam diye ev üstüne ev olmaz

bu 3 4 yıl uzar gider ev alıp ayrılmaya kalksanız da sorun çıkar bence.tek oğlunuz bizle oturmak istemiyorlar diye. Alt kata ayrı bir salon yapsan kendine ne işine yarayacak ki.Kayınvalidenin evi sonuçta misafirin geldiğinde kayınvalidenin kapısından içeri sokup da benim salonuma geçin demek hoş olmaz bence.Bence salon işine hiç giirşme ileride evinizi ayırırsanız orda istediğin gibi alırsın herşeyini.şimdi üst kata sadece 1 yatak odası kur bence

Evet bu yorum da cok mantıklı. 10 kişilik bir misafir geldi diyelim, kayınvalidenin kapısını caldın, direk kendi salonuna mı sokacaksın insaları :S

salon takımı diyince ille şaşaları neden düşünüyorsun?
ıkea'ya git mesela 20 m2'de ne yaşam alanları yaratıyor adamlar.

küçük odanı minimal mobilyalarla yatak odası yap.
yatak odası yapacağın yere de bir köşe takımı, bir tv ünitesi koy.
sen sağ ben selamet.

alt katta salon mu olurmuş?
olur ama şöyle oolur...
eviniz yurdunuz kapınız ayrı olmaz, birlikte oturursunuz o zaman olur.
ama aksi halde olmaz.
iki gün sonra burada kayınvalidem kendi misafirlerini benim salonumda ağırlıyor, kayınvaliden bana her misafir geldiğinde surat asıyor, kayınvalidem yüzünden misafirlerimle yalnız kalamıoyrum vs" başlıklı onlarca konu açarsın.

bu kadar büyütmeyin evi, eşyayı gözünüzde.
bugün en çok tercih edilen evler stüdyo tipi daireler.
hiç bir şey yapamıyorsan, bir usta getir evine, kimbilir belki mutfaktaki duvarı yıkıp amerikan mutfak yapabilir, böylece oraya bir oturma grubu koyabilirsin.

alt üst fln uğraşma, bölük pörçük odalar olucak..çıkın kiraya adam akıllı evin olsun ..senınkıde akıl karı degıl gercekten ..niye kabul edıyosunkı bu sekilde ..eşim istiyor diceksin belki ama bı sure sonra aılesıyle sorunlar baslıcak v.s bıtmek bılmez yanii ...bence dıret kiraya çık ..madem tek çocuk doğru duzgun ev tutsunlar oğullarına ..

Ben anlamadım??? Kayınvalidenizin yanındamı oturacaksınız yoksa ayrı mı??? Eğer beraber ise tabiki size salon döşemeleri gerekir sonuçta yeni gelin evi..... Ama ayrıysa sizin salonun aşağıda ne işi var...
Ayrıca neden şimdiden alttan alıyorsunuz ki...bence o kadar alttan almayın.isteklerinizi net olarak söylemelisiniz...aman ne derler diye de düşünmeyin kesinlikle... Ne istiyorsanız söyle...siz alttan aldıkça onlar sizi sindirmeye çalışacaklar...bu bir tecrübedir...hem bana göre evlenirken erkek tarafını biraz sıkmak lazım. Yani seni zor elde edebilmeliler ki değerli olduğunu anlasınlar. Herşeyi kolaylaştırırsan değerini bilmiyorlar...(tabi abartmamak lazım):18:

Geniş ferah bir evde yaşıyorsunuz bu yüzden küçük ev sizi boğuyor.Tuhaf geldi inanın.
Şu an başka ev alma ihtimaliniz yoksa kayınvalidenizin evini işgal etmeye hakkınız yok.

Ne olacak kalabalık bir misafiriniz geldiğinde kayınvalidenizi devredışı mı bırakacaksınız ?
Ya da temizlik yaptığınızda salonunuzu temizleyip yukarıya mı çıkacaksınız ? Ya da kayınvalidenizin misafiri geldiğinde sizden izin mi alacak salonunuzu kullanmaya ?

Ya yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum.. 3-4 katlı 1000 metra kare evden gidip 2 odalı evde kalmaya razı bir çok insan var..
Benim oturma odamada L koltuk ve tv.den başka hiçbirşey sığmıyor.
Sehpa bile koyunca oda doluyor.. Dert etmedim bile. Demedim ah ben böyle idim nasıl alışacağım ?
Eşinizle evleniyorsanız eski hayatınızla karşılaştırmayacaksınız.. Benim evime gelen benim şartlarıma uymak zorunda.Sıkış sıkış oturması gerekirse oturur.

Nasıl eşyalarını satmalarını ve kendinizin değerini bununla ölçüyorsunuz inanın anlayamadım.

3-4 yıl hiçte kısa bı zaman dilimi değil.
ya kiraya cıkın. yada 2 seneliğine anlaşın.
eşyanızı tam tekmil almayın yani yayılmayın o eve salon falan.

zaten yarın öbürgün sorunlar boy gösterecek diyeceksın ki lanet olsun kıraya cıksaydım keşke.
bu sefer ayrı ev için can atacaksın.
2 göz odam olsun ama uzak olsun dıyeceksınız.

eşyalarınız çok olduğu için küçük uygun bır evede geçemeyeceksın mecbur buyuk bı ev alacaksınız duurm zorlaşacak.

bakın en mantıklısı.. çatıya çıkın sığacak kadar eşya alın.
çalışın 2 sene sonra ev alın Allahın izniyle sabredin eşyanızı istedıgınız gıbı o zaman alın.
hem bahanenız olur 2 sene bekledım zaten buraya eşya alamadım ev benımde hakkım buyuk evfalan dıye çıkmnız için sebep olur çıkamassınız derlerse yada sorun olursa çıkmanız.

benim arkadaşlarımda istedı cok mısafırleırnız agırlasın buyuk salonu olsun salon takımı olsun diye kaynanasının evıne gitti sadece yatak odası takımı aldı.başka bısey yok.2 sene sonra ev aldı eşyasınıda evine göre aldı.

3-4 sene belkıde 5 sene dıyorsunuz oyle olursa herseyınızı almanız lazım.4-5 sene sonrada ordan cıkmak zorlaşır.

2 tane daha kırada daırelerı var demıssın oradan gelen kıra gelırını sıze versınler kendınıze genız rahat bı ev kıralayın

salon altta olunca sıkıntı olur bence arkadaslarda demıs kendı evınde pısırdıgını asagıya mı tasıyacaksın

sımdı ustesınden gelecegını dusunuyorsun ama ılerde pısman olabılırsın ıyı dusun

sen yenı gelınsın zorla mı alıyorlar senı kucucuk terasa sıgdırmaya calısıyorlar agırlıgını koy derım

okuyunca sınırlerım zıpladı ınan bu kadar basıt olmamalı hıcbırsey

karsı taraf senın ısteklerını gozardı etmemelı

umarım bı cıkar yolunu bulursun konunu takıp edıcem :(

Geniş ferah bir evde yaşıyorsunuz bu yüzden küçük ev sizi boğuyor.Tuhaf geldi inanın.
Şu an başka ev alma ihtimaliniz yoksa kayınvalidenizin evini işgal etmeye hakkınız yok.

Ne olacak kalabalık bir misafiriniz geldiğinde kayınvalidenizi devredışı mı bırakacaksınız ?
Ya da temizlik yaptığınızda salonunuzu temizleyip yukarıya mı çıkacaksınız ? Ya da kayınvalidenizin misafiri geldiğinde sizden izin mi alacak salonunuzu kullanmaya ?

Ya yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum.. 3-4 katlı 1000 metra kare evden gidip 2 odalı evde kalmaya razı bir çok insan var..
Benim oturma odamada L koltuk ve tv.den başka hiçbirşey sığmıyor.
Sehpa bile koyunca oda doluyor.. Dert etmedim bile. Demedim ah ben böyle idim nasıl alışacağım ?
Eşinizle evleniyorsanız eski hayatınızla karşılaştırmayacaksınız.. Benim evime gelen benim şartlarıma uymak zorunda.Sıkış sıkış oturması gerekirse oturur.

Nasıl eşyalarını satmalarını ve kendinizin değerini bununla ölçüyorsunuz inanın anlayamadım.

:46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46:

bazı arkadaşlar demişki yaşlı insanlar 180mkarelik evde ne yapacaklar demişler yaa istersen zil çalar oynarlar ister at koştururlar ister ne yapmak isterlerse yaparlar o ev onların yıllarca çalış emek emek emekli olduğumda rahat edeyim de sonra birisi gelsin yaşlı insansın ne yapacaksınki desin ne alaka yaa oldu olacak yaşlılar diye huzur evine gönderin saçmaaaaaaa..... eğer çok rahatsızsan kendi kesene göre davranacaksın yeni bir eve çıkacaksın imkanın yoksa bu durumdan memnun değilsen daireye girecez demişsin nişanlın girsin daireye evliliği erteleyip bekle o zaman... yaa çatı katları olmasaydı ne yapacaktınız?...hem diğer evleri eski yapı diye beğenmiyorsunuz hemde sana odayı vermediler diye sıkıntıya giriyorsunuz kim olursa olsun benim evimi pansiyon gibi kullanmalarını yada kafeterya gibi kullanmalarını istemem izinde vermem eğer sizin taraf kalabalıksa herkes anlayış gösterip sırayla azar azar kişi olarak gelecek herkes biranda gelmeyecek...anlayışı eşinizin ailesinden değil böyle bir yolla kendi tarafınızdan isteyebilirsiniz kimsede evin küçük ama 30 kişi gelmek istiyoruz diye tutturmaz gelmek istemeyende gelmesin..ama ev üzerine ev olmaz tek bir oda daahil olsa hata yapıyorsunuz..elbette insan ister yeni gelinsiniz yeni güzel eşyalar ama imkan dahilinddir bunlar şimdi salonunuzu az kullanmaktansa yeni alacağınız evinizin odasına göre güzel bir salon takımı alırsınız yok evlenir evlenmez isterim diyorsanız 4-5 yl bekleyin evlenmeyin...bence hiç dile getirip konuşmayın anne-babanız haklı sonra laf size değil alakaları olmadığı halde döner dolaşır ailenize gelir..benden sana abla tavsiyesi dile getirme bile.....

cnm bunları konusmak niaşnlına düşer. bak sorunlarınızı yeni halletiniz o yüzden dikkatli ol. en hassas zamnlar bunlar. sorun cıkmasın. önce nişnalınla konus o konuyu açsın konusmanın ilerlemesine göre sen dahil ol derim

arkadaşlar biliyorum basınızı çok ağrıtıyorum ama sorunlarım hiç bitmiyor:(
hemen konuya giriyorum ,biz nişanlımla kısa bi süre(3_4yıl)kadar kayınvalidemlerin üst katında çatı katında oturcaz...amerkan mutfak ,salon birde küçük bir oda banyo var işte...hı bide terası var..ama gelin görnki çatı katı oldgu için tavaı eğimli ve dar,odalar zaten küçük..
birde ben hiç alşk değilm küçük evde otrmaya yasadgım ev buyuk genıs ferah...
eşimin annesi babasının oturdgu katta 2+1 ama 180 m2 geniş baya...eşim tek erekek çocuk başka bekar kardeşi yok..yanı son beşikleri aynı zamanda...
bende salon ve yemek odası sığmayacağından aşagıda bi oda (eşimin şuan kullandğı oda)salonumuz olsun dedim,gelen gden oldgu zaman orda ağırlarım dedim..yukarısı çok kğçük anca biz sığıyoruz dedim...
diğer küçük odayayada bi koltuk bi tv anca sığıyor,salon olan olcak yerede yani üst katın salonuda yatak odası olcak işte....eve sabredicem biraz...
ama nişanlım bu salon konusunu hersefrnde söz isteğn olcak salon aşağıda olcak demesine rağmen az önce yine konuyu açtı...
dedim maddyatımı sorun ediyosun dedim hayır dedi,eşyların atılmasnı istemıyorum dedim(odada bi yatak bi çalışma odası birde 2 çekyat var)dedim ben bu kadar değerszmıyım gerçekten dedim,satsan ne olur,benim ailem kalabalık geldklernde nerde ağrlıcam,hem bi sürü hayal kurdum kafamda orası benım salonum olcak diye..ayrıca annen babanın başka bekar çocguda yok istemıyorlarsa bizi kiraya çıkalım dedim..yokda işte gibi birsey söyledi sankı ailesi i,stemıyor gibi...
bende yarın annele babanla karslklı konusmak istyorum ,yanımda sen ol dedim,oda tamam akşam yemeğine getrcem seni yemekte konuşcaz dedi:(
ben şimdi nasıl konuşcam annesne babasına benım için eşyalrı atın nasıl derim,kendlerinin düşünmesi gerkemezmıydı yukarıya yatak odası zor sığıyor...bunları nasıl düşünürler aklım almıyor...
kızlar lütfen yardım edin bana....
sizce nasıl konuşmalıyım yarın akşama kadar vaktım var...
şuan çok karısık...ve sinirylım biraz...beni toparlayın :(((

Yerinde olsam aslaaaaa kabul etmezdim ne demek kaynananın evınde yemek takımı nasıl istiyorsunuz böyle birşeyi anlamıyorum ben... Evin kücüklüğünü bahane et ve daha büyük eve cık güzelim... Bana ileride teşekkür edersin emin ol...

walla benden sana tafsiyee katiyen oturma oraya , git başka bi yere otur küçük müçük ama kapınız ayrı olsun ne o öle , başına bela alma derim ben gerekirse diret ağla zırla :)) ama oraya oturursan en baştan herşeyi kabullenmiş olursun we bida da bişey yapamazsın ,

:46: :46: :46: :46: :46: :46: :46: :46:

bazı arkadaşlar demişki yaşlı insanlar 180mkarelik evde ne yapacaklar demişler yaa istersen zil çalar oynarlar ister at koştururlar ister ne yapmak isterlerse yaparlar o ev onların yıllarca çalış emek emek emekli olduğumda rahat edeyim de sonra birisi gelsin yaşlı insansın ne yapacaksınki desin ne alaka yaa oldu olacak yaşlılar diye huzur evine gönderin saçmaaaaaaa..... eğer çok rahatsızsan kendi kesene göre davranacaksın yeni bir eve çıkacaksın imkanın yoksa bu durumdan memnun değilsen daireye girecez demişsin nişanlın girsin daireye evliliği erteleyip bekle o zaman... yaa çatı katları olmasaydı ne yapacaktınız?...hem diğer evleri eski yapı diye beğenmiyorsunuz hemde sana odayı vermediler diye sıkıntıya giriyorsunuz kim olursa olsun benim evimi pansiyon gibi kullanmalarını yada kafeterya gibi kullanmalarını istemem izinde vermem eğer sizin taraf kalabalıksa herkes anlayış gösterip sırayla azar azar kişi olarak gelecek herkes biranda gelmeyecek...anlayışı eşinizin ailesinden değil böyle bir yolla kendi tarafınızdan isteyebilirsiniz kimsede evin küçük ama 30 kişi gelmek istiyoruz diye tutturmaz gelmek istemeyende gelmesin..ama ev üzerine ev olmaz tek bir oda daahil olsa hata yapıyorsunuz..elbette insan ister yeni gelinsiniz yeni güzel eşyalar ama imkan dahilinddir bunlar şimdi salonunuzu az kullanmaktansa yeni alacağınız evinizin odasına göre güzel bir salon takımı alırsınız yok evlenir evlenmez isterim diyorsanız 4-5 yl bekleyin evlenmeyin...bence hiç dile getirip konuşmayın anne-babanız haklı sonra laf size değil alakaları olmadığı halde döner dolaşır ailenize gelir..benden sana abla tavsiyesi dile getirme bile.....

bu beğen butonunu neden kaldırdılar. yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. hem herşeyi istiyoruz hem de elimizi taşın altına koymak istemiyoruz. kimse kimseye evini vermek, kimse için de düzenini bozmak zorunda değil. yerinizde olsam sadece çatı katını kullanırdım, kesinlikle ama kesinlikle aşağıdaki eve kendimi bulaştırmazdım, onlar teklif etse bile. yok o evde yaşayamam deseydim de zorlansam da kiraya çıkardım.

belki aşkası için rahatımızı bozmazdım ama çocugum huzurlu mutlu olsun diye elimden gelenı yapardım ben...
tek erkek çocukları....gelin alıyorlar ve bazı isteklerimde varsa eğer bu mecburietten...kimseye mahçup olmamaktan...
ayrıca rahat bozulcak bi durum yokki..o oda nişanlmndı şimdi salon olcak ve çok nadir kullanacağım bir yer olcak isterlerse onlarda kullanabilirler..
kiraya çıkma konusunda ne yazkkı şuan imkanlar el vermıyor nişnalımda bende bunu defalarca düşündük hesap kitap vs..ama yok olmuyor...
banyomuz mutfağımz ayrı olcak..kapımız ayrı olcak...
ama ialem misafrm geldğndede güzel temz eşyalrımn oldgu bir salonumn ,oturma gurubumn olmasını isityorum...bu istek altın değil,daire değil.yat kat değil...
2 çekyat atılcak diye beni nişanlımı huzursluğa süreklemelerni aklım almıyor...
birazcık anlayşlı olmalarnı beklerdim...
sonuçta başka çocukları yok...kızları evli kendi derdindeler..komuşlar onlardan...
kafam karmarakarşk...
bi yanım tenezzül etme diyor diğer yanım açık açık konus..böyle olmaz diyor...
Açık Açık Konuş Canım..
Hakkında Hayırlısı Olsun.. :38:

ama canım bu kızı yanlarına almayı uygun gören bi ailenin rahatının bozulacağını bilerek alması gerekmiyomu?? bozulmasını istemiyorsa kiraya çıkın veya evlerden birini size verelim demeleri gerekmiyormuydu??

Hanımefendi Yoruma Yorum Değil, Konuya Yorum Yapınız..
Sorularınızı da Konu Sahibine Sorunuz..

bana evlenmeden yap dediler yapmadım sana tavsiye
1 iyi gelin olacam diye kendini ezdirme evlenmeden önce ne istiyorsan açıkca söyle alsınlar kötü gelin desinler ama emin ol daha kıymetli olursun.
2 ev ev üstüne olmaz çok çok şahidim buna tam anlamadım ama aynı girişi falan kullanacaksanız çok kötü yarın birgün herşeyine karışacak daha sen birde onun adalarından birine oturmak istiyorsun daha da iç içe olacaksınız. özel hayatın diye birşey kalmaz ayrı eve geç minicik olsun senin olsun hele 5 sene demişsin zaten o kadar oturursan ilelebet ayrılamazsın haberin olsun
3 bu hayat senin dilediğince yaşa eş aile onun bunun gönlünü yapacağım diye zorlama kendini içinden gelen ne ise onu yap öyle davran tabii sana insanları kır incit demiyorum ama baştan herkes seni olduğun gibi kabul etsin.

sonra halin benim gibi olur içime ata ata kanser olacam keşke diyorum baştan hiiiiiiiiiiiiiiiiiç taviz vermese idim :)

Back
X