Davranış Bozuklukları acil yardım! 1 ve 4buçuk yaş kızlarım artık odasında uysunlar istiyorum:(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
merhaba arkadaşlar,
umarım çocuklar uyumuş,anneler klavyelerindedir:) çünkü anneler için iletişim zamanıııııı! :) umarım herkesin keyfi yerindedir,Allah olmayanları da keyiflendiri inşallah,içinde beni de....
kızlarım 1 ve 4buçuk yaşında.büyüğü bu zaman kadar bizimle beraber uyudu.hatta küçük kızımda sonradan dahil oldu ve baba diğer odada yatmaksızın (bazı haller dışında) ben kızların arasında yatıyorum.bu durum sabaha kadar beni yoruyor uykusuz bırakıyor.biri sık sık emer,diğeri uyurken üstüme çıkar.zaten büyük uyumadan küçüğü yatağa yatıramıyorum,büyük kızım gürültü yapınca küçüğün zaten olan hafif uykusu da kaçıyor.vs vs...sadede geliyim kızlar;büyük kızım tek başına odada kalmayacağından(ben de öyleydim,genetik,az da tırsık:), yatak odamın karşısındaki odayı ikisine güzelce dekore edeyim diyorum,kardeş dayanışması büyük kızımın yatağı ile ufaklığın park yatağını da yarım metre arayla yanyana koysam diye düşünüyorum.küçüğü eşimin olduğu odaya bırakıp önce büyüğü uyutup gelip sonra küçüğü uyutsam onu da park yatağına koysam.acaba büyük kızım küçüğe bişey yapar mı?yastığı filan üstüne bastırır mı? ya da ne bileyim gece uyandığında bilerek/bilmeyerek yatağına sivri uçlu bişey atar mı? genellikle iyi anlaşırlar ama bazen ufaklığı düşürür,canını sıktığında vurur.ama genellikle şiddet olmaz.çocuklara da kendime güvendiğim gibi güvenmeli mi yoksa temkinli olup her birini başka odaya mı koymalıyım? 2 tane çocuk odam da var aslında.NOT:uyutma şekli sormadım arkadaşlar ama söylerseniz de hani memnun olurum:) aynı durumda olanlar cevaplarsa sevinirim.
düşüncelerinizi bekliyorum kızlar...teşekkürler şimdiden...

madem artık kendi odalarında uyumalarını istiyorsun e odada var olmuşken tam olsun ikisini ayrı odalara koy bence benim bir kızım var ama kalabalık aileden geliyorum hem daha güvenli olur hemde yalnız uyumaya alışmış olurlar ben olsam öyle yapardım çünki yatırırsın sabah birinden biri ağladığında vs acaba biri birine bişeymi yaptı diye korku yaşamazsın hem gerçekde olabilir bu düşüncelerin allah korusun ikiside küçük bilinçli deiller daha tam benim kızım 4 aylıkdı beşiğine koyduğumda odasına koydum o gün bugündür tek başına uyuyor öyle alıştı bence sende tek odalara koy evham yaptım şimdi :))))

biri 20 diğeri 4yasinda iki kız annesiyim malesef ikiside bensiz yatmiyoo büyük yatağında uyuyoo gece uyaninca hop bizim yanımızda küçükse yatağına koyar koymaz uyanıyo çözüm bulamadım hala bu duruma :(
Ancak kızlarım küçük 8.ayindaydi o gun bugün aynı odada yatıyolardı 3 ay öncesine kadar kardeşine zarar verme gibi bi durum yaşamadık biz.

merhaba arkadaşlar,
umarım çocuklar uyumuş,anneler klavyelerindedir:) çünkü anneler için iletişim zamanıııııı! :) umarım herkesin keyfi yerindedir,Allah olmayanları da keyiflendiri inşallah,içinde beni de....
kızlarım 1 ve 4buçuk yaşında.büyüğü bu zaman kadar bizimle beraber uyudu.hatta küçük kızımda sonradan dahil oldu ve baba diğer odada yatmaksızın (bazı haller dışında) ben kızların arasında yatıyorum.bu durum sabaha kadar beni yoruyor uykusuz bırakıyor.biri sık sık emer,diğeri uyurken üstüme çıkar.zaten büyük uyumadan küçüğü yatağa yatıramıyorum,büyük kızım gürültü yapınca küçüğün zaten olan hafif uykusu da kaçıyor.vs vs...sadede geliyim kızlar;büyük kızım tek başına odada kalmayacağından(ben de öyleydim,genetik,az da tırsık:), yatak odamın karşısındaki odayı ikisine güzelce dekore edeyim diyorum,kardeş dayanışması büyük kızımın yatağı ile ufaklığın park yatağını da yarım metre arayla yanyana koysam diye düşünüyorum.küçüğü eşimin olduğu odaya bırakıp önce büyüğü uyutup gelip sonra küçüğü uyutsam onu da park yatağına koysam.acaba büyük kızım küçüğe bişey yapar mı?yastığı filan üstüne bastırır mı? ya da ne bileyim gece uyandığında bilerek/bilmeyerek yatağına sivri uçlu bişey atar mı? genellikle iyi anlaşırlar ama bazen ufaklığı düşürür,canını sıktığında vurur.ama genellikle şiddet olmaz.çocuklara da kendime güvendiğim gibi güvenmeli mi yoksa temkinli olup her birini başka odaya mı koymalıyım? 2 tane çocuk odam da var aslında.NOT:uyutma şekli sormadım arkadaşlar ama söylerseniz de hani memnun olurum:) aynı durumda olanlar cevaplarsa sevinirim.

kızlarınızın yaşları gereği bence ayrı iki durum olarak ele alın.. 1 yaşında olan park yatağında uyuyor değil mi? o sizin odanız da park yatağında uyumaya devam etmeli.. yok hepsizinle yatıyorsa 3 günde bile alışır yatağına yeterki kararlı olun.. yol yakınken o sorunu çözersiniz.. büyük kızınızın odasını mutlaka ayırın çok büyümüş artık.. beraber ona bir oda yapın.. eşya seçiminde yerleştirilmesinde sorumluluk alsın söz sahibi olsun.. odasını benimsemiş olur.. oda kapısına adını yazıp süsleyebilirsiniz.. ama hazır gelmesin önüne hep onunla beraber yapın.. ufak bir parti yapın "...nın oda açılışı" gibi:) fotoğraf çekilin.. -bunu bir pedagog önermişti tv de- kardeşi bebek olduğu için sizin odanızda o ise koca kız oldu odayı haketti gibi açıklamalar yapın.. kardeşi de büyüdüğünde onun da odası olabilecek gibi ödül hissi yaratın.. anne olarak büyüğün küçüğe bilmeden zarar vermesinden korkmanızı anlıyorum ama "üstüne yastık bastırır mı" gibikötüyü çağırmayın evlerden ırak allah korusun.. ama ayrı ya da aynı odada da olsalar sabaha kadar nöbet tutamazsınız.. beraber zaman geçirirken kardeşi ile ilgilenmesini sağlayın.. bazı görevleri olsun.. basit şeyler.. abla hissini kuvvetlendirin.. anne babanın yapacağı en büyük koruma şekli kardeşler arası bağı kuvvetlendirmek sanırım.. zor işler ama anneler biryolunu bulur ve çözer allah yardımcınız olsun..

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için...ikisini beraber aynı odaya koyma düşüncesindeyim ben hala,acaba bunu gelecek seneye mi kaydırsam? bilemedim.ayrı odalar olmaz çünkü büyük kızım tek odada tv bile seyretmez,tırsıktır,onu anca kademe kademe alıştırabilirim.küçük kızım için ise erken gibi ama yorumlar az geldi...

merhaba arkadaşlar,

Starda super dadi war o cok guzel yontemler kullaniyo onu izlemeni tawsiye ederim suan sezon finali yapti ama siteden tekrarlarina bakabilirsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba arkadaşlar,

Canim cozebildin mi oda isini. Ben 3 yasindaki oglumu dun ilk defa odada tek yatirdim pepe yastigi ile :)) bugun de 1 yasi daki kizimin yatagink tasidim. Yatak guvenli yuksek kizim fusmez oglum cikamaz. Umarim cabul alisirlar. Oglum kizim dogduktan sonra yanimdayatti yani 1 yildir kizim da ayni odada besiginde yatti. Yani 1 odads 4 kisi, zor oluyor bircok konuda

Back
X