acil yardım bayanlar..hamileyken bilmeden çok şey :(

uzgun-tug

Herşeyin Fazlası Zarar......
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2014
75
23
18
39
Herkese merhaba..bu forumu takip ederdim ama aranıza böyle bir konuyla katılacağım hayatta aklıma gelmezdi :( tek iyi yanı iyikide bu siteyi takip ediyormuşum..

Hamileyken bilmeden yapılan birçok şey okudum ama kendim kadar kötü durumda olanı bulamadığım için içim kapkara şu an :(

Temmuz ve ağustos ayında kanamam oldu bende adet sandım ve dr a gıtmedım fakat artık eylule dogru kan gelmeyınce suphelenıp gıttım olsun olsun 5 haftalık olsun dıye dusunurken soka ugradım tam 13 haftalık hamileydim.alkolle cok fazla baglantım var 46 kıloyum ama cok alkol alıyorum ve ben hıc bı belırtı hıssetmedıgım (hatta tv de gorsem bıle bı kadın nasıl anlamaz yaaa dıye de elestırırdım) ıcın artık ıs ısten gecmıstı .. ve ben bılmeden ılacta kullanmıstım agır da kaldırmıstım bayaa..adet sandıgım sey dusuk tehlıkesıymıs..ıkı defa .. ben gebelık test hıc bısey bılmem alkolu bırakmak ıcınde kendıme bı zaman verırdım sabahtan ıcmeye baslar aksama kadar allah ne verdıyse ıcerdım cunku kolay sarhos olmazdım da hosuma gıderdı..gebeyken bır bardagın bıle yasak oldugunu okuyunca dunya basıma yıkıldı bılmeden serum yedım ılaclar kullandım ama dusmemıs ve su an 15 haftalık hamıleyım..ultrasonda ıyı gorunuyo ama henuz test ıstemedı dr..yanlıs dr a denk geldım heralde hangı testlerı yaptırmam lazım ve bebegın fetal alkol sendromuna yakalanıp yakalanmadıgını nerden anlayabılırım??normal gelısım devam edıo ama zeka gerılıgı yada beyın hucresı olumu olabılır dıe okudum..cok endıselıyım ne olur yardım edın :( ıstemeden herhangı bı sakatlık olustuysa gebelıgımı sonlandırabılır mıyım yada devam mı etmek zorundayım ... ogrendıgımden berı hayattan asla zevk almıyorum bılgı verın nolur..bılsem yapar mıydım ama ben sut ne peynır ne hıc bılmedm :(((((((( cok kotuyum :(

Şimdiden herkesten Allah razı olsun...

Herkese merhaba..bu forumu takip ederdim ama aranıza böyle bir konuyla katılacağım hayatta aklıma gelmezdi :KK43: tek iyi yanı iyikide bu siteyi takip ediyormuşum..

Hamileyken bilmeden yapılan birçok şey okudum ama kendim kadar kötü durumda olanı bulamadığım için içim kapkara şu an :KK43:

Temmuz ve ağustos ayında kanamam oldu bende adet sandım ve dr a gıtmedım fakat artık eylule dogru kan gelmeyınce suphelenıp gıttım olsun olsun 5 haftalık olsun dıye dusunurken soka ugradım tam 13 haftalık hamileydim.alkolle cok fazla baglantım var 46 kıloyum ama cok alkol alıyorum ve ben hıc bı belırtı hıssetmedıgım (hatta tv de gorsem bıle bı kadın nasıl anlamaz yaaa dıye de elestırırdım) ıcın artık ıs ısten gecmıstı .. ve ben bılmeden ılacta kullanmıstım agır da kaldırmıstım bayaa..adet sandıgım sey dusuk tehlıkesıymıs..ıkı defa .. ben gebelık test hıc bısey bılmem alkolu bırakmak ıcınde kendıme bı zaman verırdım sabahtan ıcmeye baslar aksama kadar allah ne verdıyse ıcerdım cunku kolay sarhos olmazdım da hosuma gıderdı..gebeyken bır bardagın bıle yasak oldugunu okuyunca dunya basıma yıkıldı bılmeden serum yedım ılaclar kullandım ama dusmemıs ve su an 15 haftalık hamıleyım..ultrasonda ıyı gorunuyo ama henuz test ıstemedı dr..yanlıs dr a denk geldım heralde hangı testlerı yaptırmam lazım ve bebegın fetal alkol sendromuna yakalanıp yakalanmadıgını nerden anlayabılırım??normal gelısım devam edıo ama zeka gerılıgı yada beyın hucresı olumu olabılır dıe okudum..cok endıselıyım ne olur yardım edın :KK43: ıstemeden herhangı bı sakatlık olustuysa gebelıgımı sonlandırabılır mıyım yada devam mı etmek zorundayım ... ogrendıgımden berı hayattan asla zevk almıyorum bılgı verın nolur..bılsem yapar mıydım ama ben sut ne peynır ne hıc bılmedm :KK43:((((((( cok kotuyum :KK43:

Şimdiden herkesten Allah razı olsun...
bılmeden yaptıkların yuzunden cok uzgunsun bunu okuyan herkes anlar kendını uzme.ben onca dıkkat ettım dusuk olacaksa Allah tan hersey bılıyorsun...neler neler yasayıp saglıklı dogum yapanlar var bırde benım gıbı elını yukarı kaldırmaya ımtına edıp pespese dusuk yasayanlar var ..her neolursa olsun kendını suclama
benım annemde kucu kkardesıme hamılelıgını bılmıyordu.aılem cok sosyal hayatları olan ınsanlar ve senın kadar olmasa da alkol kullandı kardesım mor dogdu nefes alamıyordu ama suan 24 yasında.anlayacagın hersey Allah tan bunu kendınle bagdastırma..
burda cocuktan cok senın ruh durumun ıyı hıssetmen hazır olman gereklı..sabahtan baslayıp aksama kadar alkol alabılmen senı ılgılendırır elbette ama hamılelık suphen yada korunmasız ılıskın oluyorsa hep sagduyulu olman gerekır .dusunmen gerekır aklına gelmesı gerekır bır sekılde.ya hamıleysem dıye..
perinatologa gıtmenı onerıyorum tehlıkelı gebelıklerde dusuk tehlıkesınde onlar cok daha detaylı ınceleme yapıyorlar en azından ıcın rahatlar.hayatında bır bebek beklentın olacaksa alkolu bırakmak zorundasın benım sıgarayı bırakmk zorunda oldugum gıbı

benim de başımdan böyle bir olay geçti o ara grip olduğumdan dolayı öylesine çok ilaç aldımki aspirin ve antibiyotik ağrı kesici,,ilk gittiğim doktor hemen kürtaj yapalım bebek kesinlikle sağlıklı doğmaz.Fakat başka bir doktor bazı testlerden sonra bana bebek sağlıksız olacak diye bir şey diyemeyiz şimdi gebeliğiniz normal dedi doğum yaptıktan sonra yakın zamana kadar çok endişe ve korku duydum şükürlerki çok sağlıklı ve 3,5 yaşında bir bebeğe sahibim .kürtaj olmadığıma çok seviniyorum.

teşekkür ederim cevabın için..sana ıkı sorum olacak..kacıncı haftada dr sana alalım demıstı ve nerden gordu yasamayacagını ?ultrason mu?Peki ilaçlar sende karın ağrısı kanama falan yapmadı mı?dr a rutın kontrole gıdınce mı cıktı ortaya?

bılmeden yaptıkların yuzunden cok uzgunsun bunu okuyan herkes anlar kendını uzme.ben onca dıkkat ettım dusuk olacaksa Allah tan hersey bılıyorsun...neler neler yasayıp saglıklı dogum yapanlar var bırde benım gıbı elını yukarı kaldırmaya ımtına edıp pespese dusuk yasayanlar var ..her neolursa olsun kendını suclama
benım annemde kucu kkardesıme hamılelıgını bılmıyordu.aılem cok sosyal hayatları olan ınsanlar ve senın kadar olmasa da alkol kullandı kardesım mor dogdu nefes alamıyordu ama suan 24 yasında.anlayacagın hersey Allah tan bunu kendınle bagdastırma..
burda cocuktan cok senın ruh durumun ıyı hıssetmen hazır olman gereklı..sabahtan baslayıp aksama kadar alkol alabılmen senı ılgılendırır elbette ama hamılelık suphen yada korunmasız ılıskın oluyorsa hep sagduyulu olman gerekır .dusunmen gerekır aklına gelmesı gerekır bır sekılde.ya hamıleysem dıye..
perinatologa gıtmenı onerıyorum tehlıkelı gebelıklerde dusuk tehlıkesınde onlar cok daha detaylı ınceleme yapıyorlar en azından ıcın rahatlar.hayatında bır bebek beklentın olacaksa alkolu bırakmak zorundasın benım sıgarayı bırakmk zorunda oldugum gıbı

ben bazı terımlere cok yabancıyım bılıyo musun :(:(:( perinatolog ne ilk kez duydum..yani bi de ben bebek sağlığı hakkında ne testiyle bilgi sahibi olabilirim?alkol beyın hucrelerını olduruyomus ama bunu nasıl anlamam mumkun..ultrasonda bana bı gulumsemedıgı kaldı ama beynı ne durumda nasıl anlarım ?

ben bazı terımlere cok yabancıyım bılıyo musun :KK43::KK43::KK43: perinatolog ne ilk kez duydum..yani bi de ben bebek sağlığı hakkında ne testiyle bilgi sahibi olabilirim?alkol beyın hucrelerını olduruyomus ama bunu nasıl anlamam mumkun..ultrasonda bana bı gulumsemedıgı kaldı ama beynı ne durumda nasıl anlarım ?
kendı adıma yasadıgım tecrubelere ve yakınlarımı gozlemledıgım kadarıyla sunu soyleyeyım planlı hamılelık yasayıp en ıyı doktorlara gıdıp down sendromlu oldugu anlasılamamıs coook tanıdıgım var..yanı olacagı varsa ne doktor ne baskası anlamıyor o sekılde dogum yapıyorsun.
perınatolog sorunlu gebelere bakıyor cnm bnm bende ona gıdıcem onumzudekı aylarda..sık dusuk yapmıs kısıler sorunl udusuk tehlıkesı olanlar gıdıyorkadın dogumun bır dalı yanı..
sunu demek ıstıorum test yaptırıp saglıklı bebek dunyaya getırecegını sanıp malesef down sendorumlu dogum yapan cok yakın bır arkadasım var.Istanbulun sayılı doktorlarından bırındeydı hamılelıgının basından ıtıbaren.dogumunu da o doktor yaptırdı.ben artık o testlere flan hıc guvenmıyorum ama yınede yaptırmak ıstersen acıl bır perınatologa gorun durumu anlat ne gerekıyorsa o yapacak sana zaten
hıcbır doktor yuzde yuz teste vs guven duymuyor hep bır muamma hamılelık.cok agır trafık kazası gecırıp delı gıbı serumlar ılaclar alıp sapasaglam dogum yapan kuzenım var en yakınımda..onunda doktoru bebegı alalım beynınde su toplanmıs dedı aldırmadı bebegını kıyamadı
suan 5 yasında dunya guzelı bır kızı var.

benım okudum kadarıyla ben akol aldıgımda cakır keyfsem bebek sarhos oluyomus ben karacıgerde alkolu parcalayıp ıdrar ve terle atabılıorum ama onun karacıgerı gelısmedıgı ıcın uc katı zararla bana donuyomus ve gelısım saglanmadıgı ıcın alkol zaten dırek beyın hucrelerını oldurdugu ıcın dogumdan sonra bıle cocugun algılamada geçlik yada dıger bebeklerden farklı bı gorunume sahıp olma ıhtımalı yuksekmıs . burnu yukarda gozler kucuk ve dudaklar tavsan gıbı...bende yarın gıdıcem dr da ..hafta sonu dıe beklıyorum mecbur .fakat dr a alkol aldım bayaa dıorum moron moron suratıma bakıyor .. mesela ben gecen sene amatemde yattım 8 gun karacıgerımde sorun vardı tedavı gordum ama yarıda bırakmıstım..normal sevıye 36 iken bende 200-300 cıktı.acaba amatemle de mı gorussem ??? kadın dogumcular bu konuda fazla bısey bılmıo sanırım..ben hamıle oldugumu bılmeden dunnyaları ıctım :((( sımdı ogrenım ıcmıyorum ama bırden bıraktıgım ıcın vucudum sacmaladı..tepkıler verıyo belkıde alkole alıstı ıstıyo .. ıkımızın saglıgını da merak edıyorum.alkol almadıgımdan berı kendımı de ıyı hıssetmıyorum..once ben arınmalıydım bu surprız cok acı oldu :(

en acı olan da nasıl bır yol ızleyecegımı bılmemek :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( ıctıgım ıckının ayarı normal olmadıgı ıcın kımden yardım ve bılgı alabılıyorum bılmıyorum ..

Çok zor bir durumdasınız. Allah yardımcınız olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun. bebeğinizin de sizin de...

Vakit kaybetmeden iyi bir doktora gidip durumunuzu net sekilde kendisiyle görüşmeli aklınıza takılan tum soyların cevaplarını kendisinden almaya çalışmalısınız .
Umarım sey yolundadır .

yarın gıdıcem bende merak ıcındeyım .. ısın kotu yanı hıssetmeye baslayınca buyuk bı sorun cıkması baglanıp o acıyla yıkılmak ıstemıorum ama acıkcası herseye de hazırlıklıyım tek tesellım --bilmiyordum-- :(((((((((((((((((

allah yardımcın olsun cnm. herkes senin durumunda olabilirdi. bende ilk gebeliğimde hamile olduğumu bilmeden bir gece klubüne gitmiştim orda "hap" içmiştim. daha sonra öğrendim ve çok üzüldüm. belki aldırmazdım ama 2 hafta sonra kalp atışları kayboldu bebeğin. ağlaya ağlaya gidip aldırdık. o zaman evli de değildik. sonra o pis hayattan uzaklaşıp evlendik. şuanda yine aynı kişiyle evliyim. çok mutlu bir evliliğimiz var. ve 8 haftalık hamileyim. umarım senin için en hayırlısı ne ise o olur.
bu bebeği aldırmak zorunda kalsan bile umarım alkolden kurtulmana vesile olur.
bence içinden gelen sesi dinle. şuanda annelik içgüdün ne yapmanı söylüyorsa onu yap. vücuduna ve annelik içgüdülerine güven.

allah yardımcın olsun cnm. herkes senin durumunda olabilirdi. bende ilk gebeliğimde hamile olduğumu bilmeden bir gece klubüne gitmiştim orda "hap" içmiştim. daha sonra öğrendim ve çok üzüldüm. belki aldırmazdım ama 2 hafta sonra kalp atışları kayboldu bebeğin. ağlaya ağlaya gidip aldırdık. o zaman evli de değildik. sonra o pis hayattan uzaklaşıp evlendik. şuanda yine aynı kişiyle evliyim. çok mutlu bir evliliğimiz var. ve 8 haftalık hamileyim. umarım senin için en hayırlısı ne ise o olur.
bu bebeği aldırmak zorunda kalsan bile umarım alkolden kurtulmana vesile olur.
bence içinden gelen sesi dinle. şuanda annelik içgüdün ne yapmanı söylüyorsa onu yap. vücuduna ve annelik içgüdülerine güven.

oncelıkle samımıyetın ıcın cok tsk ederım..benım hayatımda o tarz seyler olmasa da alkol fazlaca vardı ve ben nedense bebek su an 16 haftalık oldu ve gelısım olarak ılerlese de hep beynınde yada organlarında bısey olduguna ınanıyorum :( tam olarak annelık ıc gudusune sahıp olamıyorum su an bu da normal sanırım .. benım yasım 29 hatta 30 a gırdım 8 ekımde ama hıccccc gostermıyorum bugun dr dan cıktım yolda yururken mıllet benden cok karnıma bakıodu :) nohut yutmus solucan gıbıydım sanırım :))) hosuma gıtmedı degıl..ama cocuk magazası gorsem de gırmedım bıle mesela..cunku aklım uclu testın sonuclarında ..onu da yaptırmam ıcın bı hafta bekle dedı dr . bız haala evlı degılız ben ..hayatım alt ust oldu alesı ogrendı aılemden sadece bıkac kısı bılıo..ama alesı de aferım demedıgı ıcın gorusmuyoruz henuz ama en onemlısı hayatımın erkegını bıraz egıtmem gerekecek sanırm :(:(:(:(:(:(:( bana cok ters bole mecburıyetten evlenmeler yada harcını borcunu bırıne yıkmak hamıle kaldım dıe calısamıorum da :( ya ınan anlatılmz zor bı durumun ıcndeyım bu forumdan bırı ıle yazıstm bebeg yenı dustu cok koruması kollamasına ragmen ..Allah benı sectı:( haala benımle fıkır fıkır hanfendı..bılmeden saglıgına zrar verdıysem napıcm bende bılmıorum..ama ınsanı dehsete dusuren yapılan bı ton hataya ragmen bana tutunmus olması ve hala bırakmamıs olması....

senın hayatın yolunda ve ben ınan gecmıste kotu hıkayesı olsa da ısı tatlıyla bıtırmıs seylerı duyunca mutlu oluyorum...

Neyse ki onca badireye rağmen gebelik devam ediyor.Bana ilginç gelen birşey de gebeliğin 15 haftasında olunmasına rağmen hiç bi testinin yapılmamış olması. Şu sıralar ikili testi yaptırmış olman gerekirdi, en başta yapılması gereken bi kaç tetkikler daha var.Yani bi dek Dr. Da sabit kalmamani öneririm. Bebeğinin son durumu ile ilgili en gerçek sonucu orada alabilirsin.Bildiğim kadariyla alınan alkol bebeğe geçiyor ve vücudundan atılımı zor imiş fakat kalıcı zararları hakkında yetkin bilgim yok!!!

Fetal alkol sendormu canım o..ben neler okudum sen bı bılsen artık kafayı yıcek duruma geldım evet ıkılı test olayını kacırmısım :( bak onu da bılmeden :) yaa dorum ya karnımda kalması bıle hala garıp ve saglıklı degılse (kı bana gore oyle) bu gebelıgı sonlandırmam gerekecek ... uclu test ıcın de bıkac gun bekleyıp gıdıcem . yaa bı bardak (o da sarap olma kosuluyla) dr verıommus ama ben dunyaları ıctım daha sabahtan baslıyodum bıraya ..vodka rakı fark etmıodu ama ennn cok bıra ıcerdım..bırı bana gecmedı cocuga dese sak dıe duser bayılırım..hıcc ınanmıyorum ve evet senın dedıgını yapıyorum farklı farklı dr lara gıdıyorum HAAALAAA TATMIN OLAMADIM CUNKU BIRINDE ! benım durumum da bıraz farklı aslında soyle saglam bı madde yada alkol kullanmıs (bılmeden de olsa) bı dr a denk gelsem super olurdu ..ama emın ol gıttıgım dr lar alkolun sadece hamılelıkte zararlı oldugu dısında hıcbı b..k bılmıo ben daha cok sey bılıorum ..

Herkese tekkrar merhaba kızlar..fazla zaman ayıramadım öncelikle kusura bakmayın demek istiyorum.Çünkü çok zor bi anımda buraya girip acaba mesaj varmı diye bakmak bile heyecan ve destek vericiydi.Üçlü taramayı yaptırdım bişey çıkmadı zaten yuzde kırk yanılma payı var dedi dr ve ikili önemliydi ama kaçırmışsın dedi.Oradan da alacağımızı alamadık anlayacağınız:( dr konusundaki talihsizliğim haaala devam etmekte açıkçası bu arada.Renkli ultrason var dediler bebeğin organına kadar gösteriyo dediler başladık heyecanla onu beklemeye çünkü belli bi haftası varmış.Derken dr un biri 26. haftada gireceksin dedi ama ben internetten sürekli takip ediyordum çok geçti 26. hafta..derken başka dr a gittim ama 22 haftalık olmuştum artık..Ve bana çok geç kalmışsın deyince hem kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü hemde o dr u boğmak istedim o an.Ona kalsa çocuk üniversiteye falan başlıcak renkli dopplere girmek için.neyseki 23. hafta sonuna dğru girdik.Rabbime şükür kızımda hiçççbişey çıkmadı.Umarım sağlıklı doğar ve yaşamında da karşıma çıkmaz.Şu an 25 haftaya başladık :))) bu yazının benim durumumda olanlara ışık tutmasını dilerim...Bilmeden yapılanların telafisi olmuyormuş..Boşuna dememişler en büyük nimet AKIL mış diye.........

Herkese tekkrar merhaba kızlar..fazla zaman ayıramadım öncelikle kusura bakmayın demek istiyorum.Çünkü çok zor bi anımda buraya girip acaba mesaj varmı diye bakmak bile heyecan ve destek vericiydi.Üçlü taramayı yaptırdım bişey çıkmadı zaten yuzde kırk yanılma payı var dedi dr ve ikili önemliydi ama kaçırmışsın dedi.Oradan da alacağımızı alamadık anlayacağınız:KK43: dr konusundaki talihsizliğim haaala devam etmekte açıkçası bu arada.Renkli ultrason var dediler bebeğin organına kadar gösteriyo dediler başladık heyecanla onu beklemeye çünkü belli bi haftası varmış.Derken dr un biri 26. haftada gireceksin dedi ama ben internetten sürekli takip ediyordum çok geçti 26. hafta..derken başka dr a gittim ama 22 haftalık olmuştum artık..Ve bana çok geç kalmışsın deyince hem kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü hemde o dr u boğmak istedim o an.Ona kalsa çocuk üniversiteye falan başlıcak renkli dopplere girmek için.neyseki 23. hafta sonuna dğru girdik.Rabbime şükür kızımda hiçççbişey çıkmadı.Umarım sağlıklı doğar ve yaşamında da karşıma çıkmaz.Şu an 25 haftaya başladık :))) bu yazının benim durumumda olanlara ışık tutmasını dilerim...Bilmeden yapılanların telafisi olmuyormuş..Boşuna dememişler en büyük nimet AKIL mış diye.....

Slm arkadasim ins herseyin normaldir ben bugun hayatimin mutsuzlugunu yasiyorum 6 haftalik hamileyim ve esimle deli gibi cocuk istiyorduk hamile oldugumu ogrendigimizde mutluluktan agladik ailcek cunku ilk torun gircrkti eve ve biz korunmayi biraktigimizdan beri yediklerimize varana kadar dikkat ettik ve hamileligim boyunca yatdim aman dikkat edeyim diye oysa bebegim saglikli degilmis kalp atisini bile duyamadik bugunse doktorum dusmesini bekliycez dedi bur kac gune dusecek dedi sakinan goze vop batarmis dogru bi soz bence allh sukretmelisin ki ben inaniyorum saglikli bir bebek o cunku sagliksiz olsa duserdi ve herseye ragmen annesine kavusmayi hayal ediyo allahim ins sorunsuz sahlikla kucagina almayi nasio eder

Back
X