ACİL YARDIM Kabızlık ve vaginal kanama

Kanama olabilir hatta bir arkadaşım uzerine 2 kez adet bile olmuştu anlamamis hamile olduğunu 2 ay.kanama cok problem degil önemli olan parca gelmemesi

Canim benim oyle ustune görme gibi bir olayim yok. Yogun kabizliktan ikinmakdan kanama geliyor. Cok sukur parca falan yok Allah esirgesin

Bu konuyla ilgili bazı yazılar okudum, benim başıma geldi çok tecrübesizdim çom korktum ancak böyle birşey basşıan gelen veya gelecek arkadaşlara yardımcı olsun diye yazayım dedim..; gebelikte kan hacmimiz normalden fazla olduğu için vagınal damarlarda da doğal olarak artış olduğundan, çok kusan arkadaslarda zorlama ve aşırı öğürme yüzünden, kabız olan arkadaslarda da aynı şekilde zorlama ve ıkınma yüzünden bu tip kanamalar olabiliyormuş.

Yinede doktor kontrolunde olmak çok önemli ancak kanama agısız ve sadece zorlama anındayda vaginal kılcal damarların zorlamadan dolayı çatlamasından olabiliyormuş.. Yani çok korkmadan panik yapmadan kanamayı takip edip doktorumuzla konuşmamız lazım.

Benim çok şanssiz bir güne geldi; 28 ekim yarım gün 29 ekim tatil derken 2 doktorumuda istanbulda bulamadım. Bu aksam tekrar gideceğim.. Bu kanama olayından sonra kabız olmadan zorlanmadan tuvalete cıktım ve kanama gormedım. O telaşı korkuyu anlatamam size.. yinede örnek olsun.

Bu konuyla ilgili bazı yazılar okudum, benim başıma geldi çok tecrübesizdim çom korktum ancak böyle birşey basşıan gelen veya gelecek arkadaşlara yardımcı olsun diye yazayım dedim..; gebelikte kan hacmimiz normalden fazla olduğu için vagınal damarlarda da doğal olarak artış olduğundan, çok kusan arkadaslarda zorlama ve aşırı öğürme yüzünden, kabız olan arkadaslarda da aynı şekilde zorlama ve ıkınma yüzünden bu tip kanamalar olabiliyormuş.

Yinede doktor kontrolunde olmak çok önemli ancak kanama agısız ve sadece zorlama anındayda vaginal kılcal damarların zorlamadan dolayı çatlamasından olabiliyormuş.. Yani çok korkmadan panik yapmadan kanamayı takip edip doktorumuzla konuşmamız lazım.

Benim çok şanssiz bir güne geldi; 28 ekim yarım gün 29 ekim tatil derken 2 doktorumuda istanbulda bulamadım. Bu aksam tekrar gideceğim.. Bu kanama olayından sonra kabız olmadan zorlanmadan tuvalete cıktım ve kanama gormedım. O telaşı korkuyu anlatamam size.. yinede örnek olsun.

korkma benim de ara ara kan geldi. ve kesildi.. randevunu al doktoruna git, buyuk ihtimal progesteron ilaç verir. ben onu kullanıyorum şuan daha iyi.. bir daha kanamam olursa da iğnem var iğne yaptıracağım.. geçmiş olsun içini ferah tut allahın izniyle geçecek..

Canım benim normalde aktif kanamam yok sadece kahverengi lekelerim var onunda sebebi ilk kese oluşurken kanama aşanı vardı zaten o çıkıyor yavas yavas... Benim kanamam kabızlıkta zorlanmaktan oldu... ama kan vagınadan geldıgı ıcın cok korktum..

çok zorlu bir süreçmiş, annelik çok zor derken demekki bunu kast ediyorlarmış.. İnsan aklını kaçıracak gbi oluyor. bu akşam doktora gideceğim bu kez 2 li test zamanı geldi, aklım çıkıyor şimdi testte birşey çıkarsa diye..

canım bendede bikaç hafta önce olmuştu kabızdım ve çok fazla ıkındığım için kanamam olmuştu çok korkmuştum hatta ama o kanama arka kısımdan gelmişti sendede öyle olmuş olmasın? doktor kesinlikle ıkınmayın diyor ayrıca bol bol yeşillik ye özellikle yatmadan çok iyi geliyor

Yok be canım, baya vaginal kanamydı, ben kontrol ettim.. peçeteyi içeriye iterek baktım. makat kanaması sanmıştm bende ama dikkatle takip ettim... sOnuçta devam etmeyen bir kanama olduğundan biraz içim rakatladı; bende çareyi gün kurusu ve incirle buldum :) birde activianın kaysılısını yiyorum :)

Kanama bende de oldu pembe veya kahverengiyse korkmana gerek yok aklında olsun. Ikınmamaya çalış düşük de olabilir doğumla aynı refleks çünkü. Kabızlıkla ilgili önerimse kayısı kurusu, elma, siyah erik kurusunu haşla güzelce blenderdan geçir istersen süzgeçte süz lezzetli bi meyve suyu severek içersin ek olarak ayranın içine 1 çorba kaşığı gerçek zeytinyağı dök ve güzelce çalkala ve hemen her yemeğine koy zeytinyağı, zeytin ezmesine zeytinyağı döküp pul biber kekik serpip ekmekle de yiyebilirsin.

Ikınmıcaksın, posalı bişiler tüketceksin hatta duphalac gibi doktoruna sorup bagırsak yumuşatıcı ilaçlar alacaksın şurup gibi o zaten. Ben 15 haftalığım hala var kanamam kimisi de benim gibi oluyo :) sen telaş yapıyorsun da bebeğinin kandan bile haberi yok ki. O kesesinde mutlu mesut yaşıyo.. Kanadığında mutlaka uzan işk iş olarak ayrıca..

Kızlar vallahi süpersiniz ya:) ben doktorlardan çok tecrübelere güveniyorum artık... 3 ayı zor ettik bakalım geri kalan 6,5 nasıl geçecek... doktora özellikle söylememe rağmen herhangi bir kabız önleyici ilaç vermedi bol su iç diyor içim dışım su zaten. inşallah sıkıntı yaşamam cidden her seferinde kendimi sakin ol diye telkin etmeme rağmen yinede kan görünce sakin olamıyorum. 2 düşükten sonra ilk defa 12 hafaya kadar gelince insan iyice panik oluyor...

gbilges canım senin neden kanaman var? 15 haftada bir çok risk bitmiş olmalı dimi?

Benimki bebekle ilgili değil canım, rahim duvarında bi yer kanıyo 6 haftalıkken felan 1 hafta kanamam oldu sonra geçti diye mutluydum meğer kanamaya devam etmiş ama rahim içinde kalmış kan pıhtı oluşmuş. Şimdi bir bucuk haftadır gene kanıyorum az az ama.. Pıhtıyı atıyormuş vücut bakalım pazartesi kontrolum var doktor ne dicek :)

Benim kanamam oldu doktora gittim koşa koşa, doktorum ne renk dedi kahve deyince yok bi şey korkma bebeğe bakalım yine de dedi, pembe olunca da korkma kırmızıysa hemen gel dedi.

Can'ım kızıma hamileyken ben gebeliğimi tuvalette geçirdim. Sürekli kabızdım. Doktorum Sak'ın zorlama hastaneye koş müdahale ederler en son aşamada dedi. Gündüz sürekli incir kayısı yiyordum boş bol su içiyordum. Bide özür dileyerek söylüyorum çıkaramadığımda zeytinyağı yardımıyla halleşiyordum zorlama Bi daha İnşlh bişey olmaz. Yediklerini mutlaka seçerek ye

Benim kanamam oldu doktora gittim koşa koşa, doktorum ne renk dedi kahve deyince yok bi şey korkma bebeğe bakalım yine de dedi, pembe olunca da korkma kırmızıysa hemen gel dedi.

Bende zaten kahverengi leke sürekli var artık ona takılmıyorum... ilk gebe kalınca kanama alanı vardı halka o çıkıyormuş dışarı doktor banada takılma demişti... şükür öyle kırmızı kanamayı normal zamanda hiç görmedim. zaten ben 3 aydır haftada bir gidip baktırıyorum bebeğime kalbini duyunca içim ferahlıyor biraz.. Aslında bu kadar fazla ultrasonada girmek iyi değil ama uzun muayene etmiyor doktor 2 dk da bakıyor.. iyi derse nefes alıyorum biraz..

Canım cok teşekkür ederim cevabın için.. Vallahi bende aksamları yatmadan incir ve kayısı yiyorum günde 3-- 3,5 LT su tüketiyorum asla çay kahve içmiyorum.. canım bazen kola cekiyor eşimin bardağından 1 yudum ıcıp bırakıyorum, bol bol mandalina , ayva , elma yiyorum ama en çok mandalina.... muz yemedim pek kabızlık yapıyor dediler... activia yogurt yiyorum.. daha ne yapacagım bılmıyorum.. bende zorlanmak ıstemıyorum ama ne yapayım.. bu kez de şikinlik rahatsz ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…