acil yardım kızlar..

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
12 günlük evliyim. eşim normalde sadece sebze yemeyen ve yemek seçen biriydi. bu son zamanlarda ekmeksiz hiçbirşey yemiyor.dün yayla çorbası yaptım, ki hiç huyu değildir yemicem ben bunu dedi.. çok sinirim bozuldu fakat bişey demedim... ne yemek yapacağımı şaşırdım daha şimdiden. sayılı yemek seviyor ve diğerlerini de asla yemiyor :(( hatta geçenlerde kabak mücveri yapmıştı annem ( ben bayılırım). bi lokma verdim ağzına ısrarla.. ne bu dedi kabak mücveri dedim. öğürdü ve ben şok oldum!! hala gözümün önünden gitmiyor o hali. ne yemek yapabilirim, yada nasıl sevdirebilirim sebze yemeklerini... bu yeni geline bi çare..

Sofraya oturduğunuzda Allah bize ne kadar güzel nimetler vermiş çeşit çeşit nimetler sunmuş bize bunu bulamayanlar da var.Çok şükür halimize deyin.Hatta deyinki yemeği beğenmezse eğer Allah senin diline tat alma duygusunu yerleştirmese sen bu yemeğin tadını alamayacaktın ve beğenip beğenmeme gibi bi seçeneğin olmayacaktı.Belki bu işe yarar.

Sofraya oturduğunuzda Allah bize ne kadar güzel nimetler vermiş çeşit çeşit nimetler sunmuş bize bunu bulamayanlar da var.Çok şükür halimize deyin.Hatta deyinki yemeği beğenmezse eğer Allah senin diline tat alma duygusunu yerleştirmese sen bu yemeğin tadını alamayacaktın ve beğenip beğenmeme gibi bi seçeneğin olmayacaktı.Belki bu işe yarar.

teşekkür ederim arkadaşım ama bu yöntemin pek fayda edeceğini sanmıyorum ne yazık ki :/

evliliğimin ilk günlerini hatırladım. alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar maalesef. benim gibi yap sende, onun sevmediği bir yemek olunca ona farklı bir yemek yap. bu durumun ne kadar sinir bozucu olduğunu çok iyi biliyorum. alışırsın zamanla...

Maalesef benim eşimde çok yemek seçer, hatta sebze yemeği hiç yemez. Allahtan çorba falan içiyor ama ona hep menemen,tost,hamburger,köfte,kebap gibi şeyler olacak. Ben de özene bezene yemekler yaparım ama o da ben yemem bunu diye kestirip atar :(
Ben de alıştım artık, hem aparatif şeyler hazırlamak daha kolayıma gelmeye başladı, sen de o ne tür şeyler seviyorsa onu yapmaya çalış cnm maalesef değişmiyorlar :50:

12 günlük evliyim. eşim normalde sadece sebze yemeyen ve yemek seçen biriydi. bu son zamanlarda ekmeksiz hiçbirşey yemiyor.dün yayla çorbası yaptım, ki hiç huyu değildir yemicem ben bunu dedi.. çok sinirim bozuldu fakat bişey demedim... ne yemek yapacağımı şaşırdım daha şimdiden. sayılı yemek seviyor ve diğerlerini de asla yemiyor :(( hatta geçenlerde kabak mücveri yapmıştı annem ( ben bayılırım). bi lokma verdim ağzına ısrarla.. ne bu dedi kabak mücveri dedim. öğürdü ve ben şok oldum!! hala gözümün önünden gitmiyor o hali. ne yemek yapabilirim, yada nasıl sevdirebilirim sebze yemeklerini... bu yeni geline bi çare..

madem eşin sayılı yemek seviyor, seninde ne pişirsem derdin olmayacak.. döndür dur aynı yemekleri önüne.. :1: kendine de farklı yemekler yaparsın.. bir süre sonra alışır diye düşünüyorum ama yaptığım yemek yenmese çok sinir olurdum bende..

oyy oyyy benimde eylülde düğünüm var ve benim eşimde çok yemek seçiyor sebze yemeklerinden hiç birini sevmiyor. ve üstelik ben yemek yapmasını hiç bilmiyorum ne yapacağım ben yaa

evliliğimin ilk günlerini hatırladım. alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar maalesef. benim gibi yap sende, onun sevmediği bir yemek olunca ona farklı bir yemek yap. bu durumun ne kadar sinir bozucu olduğunu çok iyi biliyorum. alışırsın zamanla...
eşim de sevmez sebze yemeğini illa içinde et olacak ben de et koyuyorum ne yapayım yiyor sadece sebze olunca yiyor ama yüzünden anlaşılıyor nerde bunun eti diye
oyy oyyy benimde eylülde düğünüm var ve benim eşimde çok yemek seçiyor sebze yemeklerinden hiç birini sevmiyor. ve üstelik ben yemek yapmasını hiç bilmiyorum ne yapacağım ben yaa

boşver öğrenirsin nasılsa int var yaparsın ben hala int bakarım yemeklere sen de öyle yaparsın

alışır zamanla merak etme, benim eşim de et severlerden her gün ver yesin, hatta ben inekmiyim neden ot yiyoruz diye dolaşıyordu nişanlılık zamanımızda, sebzelerin faydalarını sabırla anlata anlata kabullendirdim şimdi kereviz bile yiyor maaşallah :46: :nazar::nazar::nazar:

erkekler kadınlardan daha çok yemek seçiyor. sayılı yemek seviyorsa onları yapın siz de.. kendinize yaptıklarınızı zamanla merak eder dener belki.
annem ve babam geldi aklıma :)
taze fasulye hayatta yemezmiş babam evlenmeden önce,
evlenince annem yaptığında yemiş ve hala da bayılarak yer
ama yine babaannem yapsa yemez :)
bazı insanların alışkanlıkları farklıdır. biz de her gün farklı yemek pişer, 3 gün önce et tavuk ya da sebze varsa 3 gün sonra yine o tarz bişey yapılmaz.
ama nişanlımın annesi mesela genelde aynı yemekleri döndürürdü. özel günlere ait yemekleri vardı bir de.
he bi de erkekler yaşları ilerledikçe sadece faydalı olduğu için yemedikleri şeylere illa ki başlıyorlar (babam ve dayım en yakın örneğim)

Back
X