banada hemen hemen 2 haftalık felan dedi döllenme gec olmus dedi nettede farklı okuyunca sasırdımCanım ben adetime 1 haftadan fazla vardı belki tam hatırlamıyorum 27 di 2 haftalik falan demişlerdi senin adet günümde gittim değerim bin civarindaydi ki o zman 4 haftalik demişti sanmiorum 5 haftalik olmasını cnm
folio yazıyor ustunde 120 tablet bıtkısel bı ılacamıs bu hatta emzirirkende kullan alabılırsen dedi adet dönemide benım duzensiz oluyor ama en son gecen ayın 3 yada 4u olması lazım ıkısınden bırısı kesın :)Gebelik haftası beta hcg ye göre değil son adet tarihine göre hesaplanır canım. Yani adetinin ilk günü hamileliğinin de ilk günü sayılır. Tıp için kolaylık olsun diye böyle bir kaide oluşturulmuş. Son adet tarihin ne hesaplıyım ben sana tam olarak? Folik asit önemli bi vitamin ihmal etmeden iç canim. Yalnız benim kullandığım folik asit 12.haftaya kadar içilip bırakılıyordu. Sonra Demir ilacına geçtik folik asit takviyeli. Sana hangi ilacı verdi?
Son adet tarihine göre 6 hafta 2 günlük hamilesin canım. Ama bu hafta için beta hcg değerin düşük kalıyor. Doktorun dediği gibi geç yumurtlamışsın ve geç döllenme olmuş senin minik. Bu durumda bir sonraki kontrolde doktor ultrasonla bebişe bakıcak ve gelişimi ölçüleri kaçıncı hafta ile uyumluysa ona göre bi hafta belirliycek sana.folio yazıyor ustunde 120 tablet bıtkısel bı ılacamıs bu hatta emzirirkende kullan alabılırsen dedi adet dönemide benım duzensiz oluyor ama en son gecen ayın 3 yada 4u olması lazım ıkısınden bırısı kesın :)
nasıl hesapladınız anlamadım bu döllenme dönemı felan var ben yapamıyorum bırde ılk bebek bu arada benım ıcın hesap yaptınız cook tessekur ederm allah razı olsun cidden bu cok ıyı oldu ne kadar buyukmuş ya bende 2 haftalık sanıyorum doktor neden dırek yenı dedi anlamadım 2 hafta önce felanda test yapmıstım cıkmamıstı ama 6 haftalık olsa cıkmazmıydıSon adet tarihine göre 6 hafta 2 günlük hamilesin canım. Ama bu hafta için beta hcg değerin düşük kalıyor. Doktorun dediği gibi geç yumurtlamışsın ve geç döllenme olmuş senin minik. Bu durumda bir sonraki kontrolde doktor ultrasonla bebişe bakıcak ve gelişimi ölçüleri kaçıncı hafta ile uyumluysa ona göre bi hafta belirliycek sana.
bırde bır ay sonra gel dedi bana bır ay cok gec degil mi ??nasıl hesapladınız anlamadım bu döllenme dönemı felan var ben yapamıyorum bırde ılk bebek bu arada benım ıcın hesap yaptınız cook tessekur ederm allah razı olsun cidden bu cok ıyı oldu ne kadar buyukmuş ya bende 2 haftalık sanıyorum doktor neden dırek yenı dedi anlamadım 2 hafta önce felanda test yapmıstım cıkmamıstı ama 6 haftalık olsa cıkmazmıydı
Bi link gönderiyorum sana tıkla bak orda otomatik hesaplayıcı var, son adet tarihini yazınca haftanı hesaplıyor. Manuel olarakta hesaplarken dediğim gibi son gördüğün adetin ilk günü hamileliğinde ilk günü sayılır tıpta. Biraz kulağa saçma geliyor ama öyle :) yalnız senin durum farklı işte. Adet döngün klasik 28 günde bir şeklinde olmamış. Yumurtladığın muhtelemel tarih belirsiz. Dolayısıyla doktor kesenin büyümesini, içinde bebeğin oluşmasını bekliycek ki bebeğin boyunu falan ölçüp sana hafta tayin etsin. 1 ay değil de 15 gün sonra gitsen bebiş iyice belirmiş olur. Şimdi 1 ayda beklenmez yani bu heyecanla :)nasıl hesapladınız anlamadım bu döllenme dönemı felan var ben yapamıyorum bırde ılk bebek bu arada benım ıcın hesap yaptınız cook tessekur ederm allah razı olsun cidden bu cok ıyı oldu ne kadar buyukmuş ya bende 2 haftalık sanıyorum doktor neden dırek yenı dedi anlamadım 2 hafta önce felanda test yapmıstım cıkmamıstı ama 6 haftalık olsa cıkmazmıydı
tabıkı ederım allah'ım herkesın gonlune göre versın doktor degıstıremıyorum kucuk bıyerde kalıyorum suanlık esımın ısı geregınce ankara gıtcem bu hafta orada cıkacam artık napıyım :)okudugum yorumlardan anladıgım lütfen bu dr değiştir.
bebeğin hayırlı olsun lütfen bizede dua et canım
canım 5 haftalık gebelik yeni bir gebelik zaten. benim de 640 civarı çıkmıştı. folic asit te ben gebelikten önce doktora gitmiştim hamilelik düşünüyorum diye o zaman vermişti. hamile kalınca da ilk 3 ay kullandırdı. sonra onu kesti başka bir vitamin verdi.kızlar ben sorunumu acık bı sekılde yazayım yorumlarınızı bılgılerınızı beklıyorum :)
dun kan testı yaptırdım hcg sonucu 702.7 cıktı doktora sordum kac gunluk yada haftalık yeni daha dedi intarnetten bı arastrma yaptım hcg sonucuna göre 5 haftalık hamıleyım ama doktor yenı dedi kafam allak bullak bılgısı olanlar yardımcı olursa cok memnun olcam :) bıde bana dun folik asit verdi dogumun olana kadar bırakmadan dewam dedi kullananlar var bu ılacı smdıden tessekurler ya bırde kagıdın ustunde henuz gebelık dogrulanmamıştır dıyor((
banada doguma kadar dewam hatta emzirirkende kullan dedi ? neden acabacanım 5 haftalık gebelik yeni bir gebelik zaten. benim de 640 civarı çıkmıştı. folic asit te ben gebelikten önce doktora gitmiştim hamilelik düşünüyorum diye o zaman vermişti. hamile kalınca da ilk 3 ay kullandırdı. sonra onu kesti başka bir vitamin verdi.
valla bilemedim şimdi. 3. aydan sonra her doktor vitamine başlıyor ama bu benim bildiğim folic asit değilbanada doguma kadar dewam hatta emzirirkende kullan dedi ? neden acaba
endişelenme canım ben hamile kalmayı düşündüğüm aydan itibaren folik asite başladım bu hamilleliğin daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı oluyor şuanda yeni olduğu için keseyi görmeden söylemiyor doktorlar sakin bir şekilde beklemede kal kendine dikkat et :)kızlar ben sorunumu acık bı sekılde yazayım yorumlarınızı bılgılerınızı beklıyorum :)
dun kan testı yaptırdım hcg sonucu 702.7 cıktı doktora sordum kac gunluk yada haftalık yeni daha dedi intarnetten bı arastrma yaptım hcg sonucuna göre 5 haftalık hamıleyım ama doktor yenı dedi kafam allak bullak bılgısı olanlar yardımcı olursa cok memnun olcam :) bıde bana dun folik asit verdi dogumun olana kadar bırakmadan dewam dedi kullananlar var bu ılacı smdıden tessekurler ya bırde kagıdın ustunde henuz gebelık dogrulanmamıştır dıyor((
tessekurler canım :) bildilendirdniz allah razı olsun wallaha ya rahatladm arkadaslar bıde benım cok sıklıkla giren agrılarım oluyo arastırdm yerleşiyo bebek diyolar ama içim rahatlamıyorendişelenme canım ben hamile kalmayı düşündüğüm aydan itibaren folik asite başladım bu hamilleliğin daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı oluyor şuanda yeni olduğu için keseyi görmeden söylemiyor doktorlar sakin bir şekilde beklemede kal kendine dikkat et :)
Can'ım gebelik haftası son adet tarihinden itibaren hesaplanır son adet gördüğün günden say kaç hafta kaç gün bulursun. Hcg değeri herkeste aynı oranda yükselmez. Aynı haftada olan iki kişide farklı değerler olabilir. Folik asit benim bildiğim belirli aya kadar kullanılıp sonra kesiliyor. Ama tabi sen doktor ne diyorsa öyle yap aklına takılırsa ona sor gebelik doğrulanmaması da ultrasonda bakıp görmediyse ondan olabilir.kızlar ben sorunumu acık bı sekılde yazayım yorumlarınızı bılgılerınızı beklıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?